VIETNAM

Vietnam

Oplev smukke Vietnam med den rige historie

Vietnam er et sydasiatisk land med en rig kultur, hektisk byliv og smuk natur. Landet har rigtig meget at byde på for både kulturejsende, naturelskere og dem, der gerne vil have sol, varme og strand.

Hoteller

Nogle af landets bedste hoteller ligger i de store byer som Hanoi og Ho Chi Minh City. Det er for eksempel Hanoi La Siesta Hotel, der er indrettet stilfuldt og har god betjening. Hvis du gerne vil langt væk fra alting, kan du tage til The Island Lodge på My Tho. Hotellet ligger lige ned til vandet, er rustikt indrettet og har egen pool.

Restauranter

Vietnamesisk mad er kendt viden om for sine friske råvarer og gode krydderkombinationer. Landet bærer dog også præg af at have været fransk koloni i mange år, og derfor kan man også få god fransk mad i landet. Det er for eksempel på French Grill i Hanoi eller på Banh Mi 25, hvor du kan nyde den kendte Banh Mi sandwich. Nogle siger, at den er det bedste, der kom ud af kolonitiden.

Natteliv

Der er mange muligheder for at komme ud i Vietnam, men på grund af landets strenge love lukker mange barer allerede ved midnat. I Hanoi er Bia Hoi Junction et klassisk sted at hænge ud for både turister og lokale og nyde en kold øl og se på mennesker.

Seværdigheder

Halong Bay i det nordlige Vietnam er en af landets største seværdigheder. Området er kendt for sit smaragdgrønne vand og øerne, der synes at vokse op af havet som træer. Bugten kan opleves på en endagstur og på et flere dages cruise.

Andre seværdigheder i Vietnam er blandt andet Cu Chi tunneller i nærheden af byen Ho Chi Minh City. Det er omfattende tunnelnetværk, hvor det er muligt at komme på guidede ture og opleve, hvor guerillakrigerne gemte sig under Vietnamkrigen.

Hanoi

Oplev charmerende og pulserende Hanoi

Hanoi er den på en gang chamerende og pulserende hovedstad i Vietnam. Byens kerne er det gamle kvarter, hvor gaderne er opdelt efter erhverv. Uden om er dog et hektisk byliv, som man kender det fra andre storbyer. Byen er en blanding af vietnamesisk, kinesisk og europæisk kultur.

Hoteller

Hanoi har hoteller i mange forskellige prisklasser. Hvis man gerne vil bo godt, kan man med fordel tjekke ind på Hanoi Serene Hotel eller Hanoi La Siesta Hotel blandt mange andre. Værelserne begge steder er store og moderne, og personalet er venligt og behjælpsomt.

Restauranter

Det vietnamesiske køkken er kendt verden rundt for sine retter med friske sprøde retter og sin evne til perfekt at kombinere krydderier. Banh Mi sandwichen siges at være det bedste, der kom ud af den franske kolonisering af Vietnam. På Banh Mi 25 er det muligt selv at bedømme. På Red Bean Restaurant kan man både få traditionel vietnamesisk mad og en fusion af vietnamesisk og europæisk mad.

Natteliv

Der er mange steder at gå ud at drikke og danse omkring Hanois gamle kvarter, men hver opmærksom på, at stederne ofte lukker omkring midnat på grund af de strenge regler i landet. Bia Hoi Junction er en klassiker i Hanois natteliv. Her sidder man på plastikhavestole og drikker lokal øl og ser på dem, der går forbi.

Seværdigheder

Ho Chi Minhs mausoleum i Hanoi er en af byens største seværdigheder. Den kommunistiske leders gravsted er et specielt besøg, da der hersker strenge regler i forhold til tøj og påklædning. Det er altid en god ide at tjekke op på det, inden man tager af sted.

En anden seværdighed er Vietnam Military History Museum, der ligger lige ved siden af mausoleet. Her bliver udstillet en lang række sovjetiske, kinesiske, franske og amerikanske våben, fly, tanks og meget mere, der er blevet indsamlet under de mange års krig, Vietnam har været igennem.

Ho Chi minh city

Rejseråd til Ho Chi Minh city

Ho Chi Minh City er hovedstaden i Vietnam med lidt mere end 7 millioner indbyggere. Byen er af mange stadig nok mest kendt under sit tidligere navn, Saigon, og er da også placeret ved vestbredden af Saigonfloden. Byen er Vietnams økonomiske og kulturelle centrum. Ho Chi Minh City er både en moderne by med skyskrabere, men også fortsat en klassisk vietnamisk by.

Hoteller
Der er rigtig mange hotelmuligheder i Ho Chi Minh City. Dette i alle kvaliteter. Dette lige fra fantastisk smukke 5-stjernet hoteller som eksempelvis Caravelle Hotel, der er central placeret, og på 10. etage har den legendariske bar Saigon Saigon, der blev kendt under Vietnam-krigen som journalisternes oase, og til lavbudget hoteller til rygsækrejsende.

Restauranter
Du kan få fantastiske gastronomiske oplevelse på restauranter i Ho Chi Minh City. Her er både highclass restauranter med internationalt mad, men også lokalt vietnamesisk mad. Desuden kan du primært i byens China Town nyde det fantastiske gadekøkken.

Natteliv

Der er masser af diskoteker og barer i Ho Chi Ming City. Blandt andet kan fremhæves Hard Rock Café på Hai Ba Trung Street og jazzbaren Sax´n Art, som ejes af Vietnams største jazzmusiker, saxofonisten Tran Manh Tuan.

Attraktioner
Ho Chi Ming City er fuld af seværdigheder. Har man bare den mindste interesse for hvad der skete under Vietnamkrigen, så skal man besøge byens museum for krigsforbrydelser. På museet er udstillet flere amerikanske fly og helikoptere, der var i brug under den meget omtalte krig.
I byen findes over 200 pagoder. Byens ældste Pagoden hedder Giac Lamp, er fra 1744 og indeholder et stort antal bronzefigurer. Denne skal man også besøge. Blandt andre seværdigheder er bydelen Cholon, der er Saigons Chinatown og nærmest er et stort marked. Men også Cu Chi tunnelerne er et must. Disse er benyttes både under Anden Verdenskrig og Vietnamkrigen og rummede blandt andet forrådskamre, sovesale, skoler og hospital.

Hoi an

Oplev farverige Hoi An

Hoi An ved den vietnamesiske kyst er kendt for sine mange forskellige stilarter af huse og bygninger. Her finder man både traditionelle vietnamesiske huse, farverige franske huse, gamle kinesiske træhuse og den ikoniske japanske bro og pagode.

Hoteller

Et af de mest populære hoteller i Hoi An er Cozy Hoian Boutique Villas, der ligger i et smukt gammelt hus. Andre populære hoteller er blandt andet Riverside Oasis Villa og Hoi An Chic Hotel, der begge har swimming pool, hvor man kan slappe af efter en lang dag med sightseeing.

Restauranter

De mange forskellige lande, der mødes i byens arkitektur, mødes også i byens madlavning. Udover virkelig god vietnamesisk mad kan du derfor også komme ud at spise god fransk og japansk mad i byen. Nu Eatery er en populær fusionsrestaurant, der kombinerer vietnamesiske ingredienser på en ny måde.

Natteliv

Der er mange muligheder, hvis du gerne vil ud i Hoi An. På Dive Bar kan du sidde i sofaerne og høre live musik, på Q Bar kan du få nogle af byens bedste cocktails, mens du på 3 Dragons kan spise dig mæt i burgers og steaks, mens du får styret dit behov for at se alt fra Australian Rules til indisk cricket.

Seværdigheder

Den gamle japanske bro er en af byens store seværdigheder. Den første bro blev bygget her allerede i 1590. En anden stor seværdighed er Assembly Hall of the Fujian Chinese Congregation. Den lyserøde bygning er rigt dekoreret med udskæringer og løver. Bygningen bliver i dag brugt som et tempel. Inden for kan man derfor se statuer af forskellige kinesiske helligdomme.

En tredje seværdighed er Tan Ky House. Det over 200 år gamle hus bærer præg af de mange forskellige strømninger og udvekslingerne med Japan og Kina, der har været gennem tiden. Det er et unikt indblik i, hvordan en vietnamesisk familie levede.