UKRAINE

Ukraine

Ukraine med de smukke kirker, skovklædte bjerge og lækre kyster

Ukraine er det største land i Østeuropa og har dermed rigtig meget at byde på. Det er blandt andet kendt for sine smukke, ortodokse kirker, sin smukke natur og sin gode placering langs med Sortehavet. Inden man tager til Ukraine, er det altid en god ide at tjekke, hvordan sikkerhedens situationen er i landet. Det svinger en del.

Hoteller

Nogle af landets bedste hoteller findes i hovedstaden Kiev. Det er for eksempel 11 Mirrors Design Hotel, Hilton Kyiv og Senator Apartments Maidan. 11 Mirrors Design Hotel ligger centralt i byen. Det er moderne indrettet og er ikke en del af en kæde, hvilket gør, at der ikke er så strikse regler i forhold til indretningen. Hvert af de 49 værelser er derfor indrettet forskelligt.

Restauranter

Restaurant Shoti i Kiev er en af de mest populære i landet. Shoti er moderne indrettet og serverer traditionel, østeuropæisk mad. I Odessa ved Sortehavet kan man blandt andet gå på Kumanets og spise traditionel ukrainsk mad. Rødbedesuppen Borssch er også populær i Ukraine. En anden lokal specialitet er Varenyky, der er dejfyldt kartofler, løg, kød, eller man nu lige har i køleskabet den dag.

Natteliv

Der er mange steder at gå ud i Ukraine. I Kiev kan man for eksempel gå på b-hush Rooftop Lounge Bar, hvor man har en fantastisk udsigt over byen, mens man nyder sin drink. Mange unge mennesker tager til Odessa for at feste om aftenen og ligge på stranden om dagen. Der er derfor et stort udvalg af klubber og barer.

Attraktioner

På en gåtur rundt i Kiev kan man ikke undgå at se mange smukke kirker. Det er for eksempel Kyevo-Pecherska Lavra – en kridhvid bygning med funklende gyldne løgkupler.

Holder man af at vandre, kan man tage til bjergkæden Karpaterne. Ud over smuk natur med træfyldte bjergskråninger byder bjergene også på et møde med et farverigt folk, der stadig lever et meget traditionelt liv.

Donetsk

Donetsk – Østeuropæisk charme, forlystelser for hele familien og historiske monumenter

Ønsker du at opleve en bid af en anderledes og østeuropæisk kultur sammen med din familie? Så besøg Donetsk, og oplev en helt anden kultur og stemning end den skandinaviske.

Attraktioner

Donetsk byder på mange dejlige oplevelser. Besøg Park of Forged Figures, og lad øjet og sindet glædes over en perfekt blanding af kunst og park. Det kan også anbefales at besøge den smukke forlystelsespark, Park Shcerbakova. Interesserer du dig for historie, bør du bestemt besøge Donbass Liberators Memorial Complex. Sviatokirsh Lavra er et religiøst sted, der har mange arkitektoniske perler. Det kan bestemt også anbefales. Lad dig også fornøje med Donetsk Botanical Garden, Donetsk Planetarium og slentreture på Pushkin Boulevard. I Donetsk er der nok at tage sig til.

Hoteller

Der er flere hoteller, hvor gæsterne pointerer, at man får meget for pengene. Her skal nogle af disse anbefales. Ramada Donetsk er et hotel med en fremragende service, et hjælpsomt personale samt rene, moderne og komfortable værelser. Donbass Palace er en smuk bygning med et meget professionelt personale og skøn mad. Shaktar Plaza ligger uden for centrum, men til gengæld er hotellet vældig godt, hvad angår værelser, rengøring, senge og personale. Der er mange gode hoteller i Donetsk.

Restauranter

Skal du smage Donetsks fine spiser, skal du gå en tur på Pushkin Boulevard. Her er mange gode spisesteder. Prøv for eksempel John James Huge’s Brewery, hvor der serveres lokal kvalitetsøl og mad, som gæster omtaler meget rosende. Atlas Restaurant er populær for sin eksklusive spise og overdådigt østeuropæiske indretning. Prøv også at spise hos Pushkin, en restaurant tæt på operaen. Den er lidt dyrere end den gennemsnitlige restaurant, men til gengæld er stemningen, maden og atmosfæren formidabel.

Natteliv

Holder du af nattelivets glæder, kan Donetsk også glæde dig. Gå ud i nattelivet, og nyd diskotekerne og de lokale drikkevarer.

Kiev

Gode rejseråd til Kiev

Hoteller

Vil du bo godt, centralt og billigt i Kiev, er Hotel Bakkara en god mulighed. Hotellet er moderne indrettet og fra de fleste værelser er der enten udsigt over byens gader eller de grønne områder og floden Dnepr, der snor sig gennem Kiev. I hotellets egen restaurant serveres en let morgenmad for gæsterne, samt europæisk inspireret frokost og aftensmad. Hotellet ligger i gåafstand til den nærmeste metrostation, således at det er nemt at komme fra hotellet og ud i byen.

Restauranter 

Vil du nyde et ekstraordinært lækkert måltid mad, uden at skulle betale adskillige ukrainske grynia, bør du besøge Restaurant Under Wonder i Kiev. Den unikke oase i hjertet af Kiev byder dig indenfor i rustikt indrettede lokaler, hvor farverige vinduer giver lyset i restauranten et magisk skær. Menukortet bugner af retter, der er som taget ud af en gourmetrestaurant.

Attraktioner og natteliv 

Den ukrainske hovedstad Kiev er en by der på sin helt egen måde fortæller en historie om blandt andet krig og invasion. På trods af en række mørke, historiske kapitler, har byen formået at udvikle sig. Kiev er gennem årene blevet mere og mere populær som turistby, og du har både mulighed for at opleve adskillige historiske bygninger, samt et levende og stemningsfuldt natteliv. I løbet af dagen kan du evt. besøge Ukraines historiske museum, hvor du blandt andet får et detaljeret billede af, hvordan Ukraine som land har udviklet sig gennem tiden. Oplev også St. Sophia-katedralen, der er en arkitektonisk perle i hjertet af byen. Efter en dag fyldt med oplevelser, kan du slappe af med en drink og nyde levende musik på en af byens mest populære mødesteder for både turister såvel som lokale. Caribbean Club åbnede helt tilbage i 1998, og er dermed en af Kievs ældste klubber.

Odessa

Unikke ferieoplevelser i den smukke havneby Odessa

Den smukke havneby Odessa i Ukraine er kendt som ”Sortehavets perle”. Odessa er rig på fantastisk arkitektur, kulturelle seværdigheder og dejlig mad og vin til billige priser.

Hoteller

Hotel Bristol er et femstjernet luksushotel, som ligger nær operaen og balletteatret. Her kan I blive forkælet med franske gourmetretter, eksklusiv spa og swimmingpool. Frederic Koklen Boutique Hotel er et firestjernet hotel, som ligger centralt i byen i en fantastisk bygning fra 1800-tallet nær Potempkin-trappen og Ekaterininskaya-pladsen. Her er en unik værelsesindretning med alle moderne faciliteter. Det skønne firestjernede Premier Geneva Hotel har en fantastisk beliggenhed i Odessas historiske centrum. Her er i fem minutters gang fra operahuset og teatret, samt et spændende udvalg af restauranter i området. Hotelværelserne er elegant indrettede i bløde, lyse nuancer.

Restauranter

Den stemningsfulde og smukt indrettede restaurant Bernadazzi danner de perfekte rammer om en vidunderlig middag, hvor I kan vælge mellem velsmagende italienske, franske, spanske østeuropæiske retter samt et stort udvalg af spændende vine. Fratelli Ristorante & Enoteca er en anden kvalitetsrestaurant, hvor I kan bestille fiskeretter og retter fra det europæiske og sydeuropæiske køkken. Vil I gerne spise god traditionel russisk, ukrainsk og centraleuropæisk mad til billige priser, så tag på restaurant Kumanets.

Natteliv

Der findes mange barer og klubber i Odessa. Morgan’s Bar er en hyggelig bar med en afslappet atmosfære, hvor I kan købe billige øl og cocktails og lytte til god musik. Exit er en stemningsfuld bar, hvor I kan hænge ud og drikke øl, og her er gratis wifi. Club Itaka byder på diskotek og live-shows med russiske popstjerner, og indretningen er inspireret af det antikke Grækenland. På natklubben Palladium er der jazzmusik og diskotek, hvor I kan danse hele natten.

Attraktioner

En gåtur i Odessa byder på brede boulevarder med imponerende barokbygninger og klassicistiske palæer. Byen har også mange kulturelle attraktioner som f.eks. operahuset, ballet-teatret og den berømte Primorsky-trappen – bedre kendt som Potemkin-trappen. Det er også spændende at gå på Privoz markedet, som er det største madmarked i Odessa. Gå endelig ikke glip af katakomberne – verdens største underjordiske labyrinter.