SYDAFRIKA

Sydafrika

Besøg Sydafrika – et af Afrikas bedste safarilande

Man kan næsten ikke komme udenom safari, når man taler om Sydafrika. Landet er kendt for sine mange parker med vilde dyr og på et besøg i landet, er det næsten et must at besøge en af dem.

Hoteller

Når man tager på safari i Sydafrika, vil man typisk bo på et resort i selve parken. Der findes resorter i alle prisklasser og komfortzoner. Nogle af Sydafrikas bedste hoteller ligger dog i Cape Town. Det er blandt andet MannaBay og 2Inn1 Kensington. Begge har mere præg af forvoksede villaer end hotelkompelkser og er begge stilfuldt indrettede.

Restauranter

Det er også i Cape Town, at man finder nogle af landets bedste restauranter. Det er for eksempel Mzansi, der serverer traditionel sydafrikansk mad. Chefs Warehouse, der serverer tapas og anden europæisk mad, er også populær.

Natteliv

I Cape Town er Long Street stedet, hvor man tager hen, hvis man gerne vil have noget at drikke og ud at danse. Når man er på safari, kan man ofte komme ud og opleve dyrene om natten. Det er en helt anden form for natteliv, men mindst lige så spændende.

Seværdigheder

Sydafrikas største attraktion er klart de vilde dyr og den smukke natur. Man kan for eksempel opleve dem i Kruger Parken. Landet er dog ikke større, end man nemt kan kombinere en safari med besøg i Cape Town og området, der kaldes The Winelands, hvor en stor del af verdens vin kommer fra.

I Cape Town kan man opleve Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet. Det er i dag tidligere fanger, der viser rundt på fængselsøen, hvilket giver stor indlevelse i historien. Fra Cape Town er det også muligt at besøge Sydafrikas sydligste spids.

Hvis man har tid, bør man også tage til Drakensberg regionen og opleve de høje og stejle bjerge og den helt fantastiske udsigt.

Cape town

Oplev Cape Town

Cape Town er Afrikas smukke storby, smukt beliggende ud til kysten. Her er et væld af muligheder for gode restaurantoplevelser, historiske attraktioner og et pulserende natteliv.

Hoteller

Du kan bo både på klassiske mange-stjernede hoteller, som bla. The Westin Cape Town eller Belmond Mount Nelson Hotel, eller de mere budgetvenlige B & B´s som Rose´s Lodge eller The Charles, hvor der kan være god mulighed for at opleve hverdagen hos den almindelige sydafrikaner.

Restauranter

Cape Town giver dig mulighed for at opleve et væld af forskellige kulinariske oplevelser. Naturligvis er det sydafrikanske køkken repræsenteret, bla. kan du få det lokale vildt, forskellige antilopearter, hos Savoy Cabbage. Men også resten af det afrikanske kontinent er flot repræsenteret på Addis In Cape og Gold Restaurant. Derudover er også det asiatiske, indiske og de mere vestlige køkkener er rigt repræsenteret.

Natteliv

Hvis du har lyst til at udvide din dag til at fortsætte natten lang er du kommet til det rette sted. Her kan du få spændende drinks på Orphanage, se live jazz på Crypt Jazz Restaurant, danse til marimba på Mama Africa eller danse natten væk på gaybaren  Crew Bar, hvor alle er velkomne.

Attraktioner

Et must-see er Table Mountain, hvor nationalparken med sin smukke flora og rige dyreliv er blevet valgt til at være et af de nye 7 vidundere (new7wonders.com) indenfor emnet Nature. Her er også rige muligheder for at køre mountainbike, hike eller tage på helikoptertur.

Også Kirstenbosch Botanical Gardens er et besøg værd, da den anses for at være en af de største botaniske haver i verden.

Du kan også mærke historiens vingesus på Robben Island. Her kan du opleve livet i det tidligere fængsel, naturligvis med et kig ind i den lille celle hvor Nelson Mandela sad fængslet i så mange år. District Six Museum i East City giver et yderligere indblik i Sydafrikas brogede historie med bla. Apartheit og slaver.

Framschoek

Rejseråd til Franschhoek

Franschhoek ligger 75 km fra Cape Town og er en af Sydafrikas ældste og mest maleriske byer. Den lille by med blot ca. 15.000 indbyggere er placeret i en dal i et postkortsmukt landskab, og op ad de smukke bjergskråninger folder vinmark efter vinmark sig ud. Området har da også produceret flere prisbelønnede vine. Tillige er byen kendt for at være Sydafrikas gourmethovedstad, og der er rig mulighed for og god grund til at smage de delikate lokale spiser.

Hoteller

Hotellerne i Franschhoek er smukke og velfungerende. Akademie Street Boutique Hotel and Guesthouse ligger centralt i Franshhoek, er en fryd for øjet og har tillige en fantastisk udsigt. The Last Word Franschhoek har et romantisk udseende med frodige blomsterudsmykninger og stemningskabende stearinlys, og personalet er meget hjælpsomt. Ønsker du rendyrket luksus, er La Residence noget for dig. Det er næsten indrettet som et slot og har en betagende udsigt til vinmarkerne.

Restauranter

Restauranterne i Franschhoek har en høj standard. Spis fx hos Foliage restaurant, der har internationalt niveau og blander lokale råvarer med kulinariske tendenser fra Asien og Europa. Le Bon Vivant serverer raffineret, elegant og meget velsmagende mad og endog til en meget rimelig pris. Hos Pierneef à la Motte kan du bestille 5-retters menuer med omhyggeligt udvalgte vin og desuden have fornøjelsen af en udsøgt anretning og meget vidende tjenere.

Natteliv

Når mørket falder på, så tag en slentretur ned ad Franschhoeks bugtede gader, og slå dig ned på de stemningsfyldte barer.

Attraktioner

Forfulgte huegenotter fra Frankrig og senere også hollændere kom til Franschhoek. Disse befolkningsgrupper satte hver især deres præg på området. Læg bl.a. mærke til de Cape hollandske bygninger med de karakteristisk udsmykkede gavle. Besøg også vingårdene, og oplev spændende vinsmagninger. Smag tillige på de lokale oste og chokolader. Besøg fx Huegenot Chocolate Factory, og nyd kvalitetschokoladen.

Johannesburg

Gode  rejseråd til Johannesburg

Hoteller

AtholPlace Hotel og Villa er et lille hotel med 10 værelser. Alle suiterne er luksuriøse og rummelige med balkon og udsigt til den smukke have. Suiterne har også satellit-TV og minibar. Der er restaurant og bar på hotellet og en opvarmet pool samt gratis WiFi. Hotellet ligger bare 1 kilometer fra Sandton Gautrain Station og 2 kilometer fra Nelson Mandela Square.

The Residences suiter har alle aircondition og er indrettede elegante med franske krystallysekroner og persiske tæpper. Sengetøjet er af egyptisk bomuld, der gør nætterne til en drøm. The Residence tilbyder traditionelle spabehandlinger i deres helsecenter. Der er gratis WiFi og parkering samt fitnesscenter på hotellet.

Restauranter

Yamato serverer blandt andet sushi. Restauranten er smagfuldt indrettet og har en sofistikeret atmosfære. Den ligger lige i nærheden af museet for militær historie og Johannesburg zoo.

Tashas er en cafékæde i Sydafrika. Både maden og indretningen på stedet skulle være i top.

Natteliv

Club Galaxy er en stor natklub med 4 dansegulve og 9 barer. Der er åbent fra torsdag til lørdag.

Tiger tiger er den ultimative natklub for dansegale festaber. Der er 4 barer, 1 dansegulv og 1 toptunet musikanlæg, der helt sikkert vil få dansemusklerne i gang.

Attraktioner

Heldags Pilanesberg Game Reserve Safari tager dig med på udkig efter elefanter, næsehorn, leoparder, løver og bisonokser. Det er her, der er størst chance for at se disse dyr i hele Sydafrika. Safarien tager dig endvidere med til mega vulkanen, der har været uddød i 1,2 millioner år. Stedet er desuden et mekka for fugleentusiaster med 312 forskellige arter.

Small group walking tour in Johannesburg (lille gruppe-gåtur i Johannesburg) tager dig med på en 5 timers gåtur i byen. Lær om Johannesburgs historie og se byen fra toppen af Carlton Centeret. Den lokale guide har førstehåndsviden om Johannesburg og deler gladelig ud af denne. Hør om kunst, arkitektur, kultur og se healers market.

Safari

Hvorfor er safarier så fascinerende

Hvorfor er safari fascinerende?

Mange mennesker drømmer om at rejse på safari i Afrika. Og safarier har gennem mange årtier været brugt i forskellige medier som film og bøger. Vi ser her på, hvad det er, som fascinerer os ved Afrika og safarier.

Læs mere her