Sommerhus Sverige

Sommerhusferie i Sverige

Et væld af oplevelser i Sverige

Lej et sommerhus i Sverige og få en autentisk ferieoplevelse i et traditionelt rødt træhus omgivet af den smukke svenske natur. Sverige er Skandinaviens største land og rummer derfor en lang række attraktioner, så der er noget for enhver smag. Landet har stærke traditioner og mange fortidsminder, som kan opleves på tæt hold. Ved at besøge vikingebyer og gamle bydele bliver man som besøgende ført tilbage i tiden og kan lade sig opsluge af en historisk tidslomme. Samtidig er Sverige et moderne land, hvilket kan opleves i form af den nyeste arkitektur, via moderne kunst på et af landets mange museer og i mødet med en åbensindet befolkning. Det svenske køkken er også i fuld udvikling, og er du til ny nordisk mad leverer Sverige kulinariske smagsoplevelser af den bedste kvalitet. Derudover må du ikke glemme at smage landets specialiteter kødboller og knækbrød – og måske endda elg, som er en oplevelse, du ikke må snyde dig selv for. Sverige er kendt for sin idylliske og smukke natur, som samtidig kan virke rå og barsk. Denne kombination gør naturen helt unik både om sommeren, men også om vinteren. Det er nemt at komme til Sverige fra Danmark. Du kan benytte dig af diverse transportmidler; bus, tog, færge, fly og bil.

Blekinge

Sommerhus-Blekinge

Kulturel verdensarv i Blekinge

Blekinge er et flot område i det sydlige Sverige. Naturen i Blekinge har meget at byde på. Her kan du bl.a. nyde de mange bjerge, store skove og rislende vandløb. Områdets største by er Karlskrona. Byen, der oprindeligt blev grundlagt som en flådebase, er spækket med historisk arkitektur og spændende seværdigheder. Karlskrona har i særdeleshed et bredt udvalg af kulturelle attraktioner herunder Blekinge Museum – et historisk museum med fokus på 1700-tallet. En anden imponerende seværdighed er fæstningsanlægget Kungsholms fort, der har bidraget til, at Karlskrona i 1998 blev optaget på UNESCO’s liste over kulturel verdensarv.

Dalarna

Sommerhus-Dalarna

Traditionsrige Dalarna

Hvis du gerne vil på ferie i Sverige og opleve ægte, svenske traditioner, så bør du lade turen gå til Dalarna. Her har du den største mulighed for at finde et hyggeligt sommerhus, der traditionen tro er opført i rødmalet træ og omgivet af skønne skove. Mere idyllisk og svensk bliver det ikke. Den bedste souvenir anskaffes i byen Mora, hvor Dalahesten, et af Sveriges mest berømte kendetegn, fremstilles. Den traditionelle Dalahest er rødmalet med hvidt og blåt mønster, men fås efterhånden i alverdens farver og med mange forskellige mønstre. Desuden står verdens største Dalahest ved Avesta i Dalarna, og er klart et besøg værd.

Gotland

Sommerhus-Gotland

Strandparadis på Gotland

Gotland er en svensk ø, der ligger 90 km fra fastlandet. På øen er der kilomestervis af kyst med et betagende landskab bestående af smukke klitter og sandstrande. Gotland indbyder til lange gåture ved stranden, fordybelse og ikke mindst afslapning. Gotlands største by er Visby, en gammel middelalderby, som også er optaget på UNESCO’s verdenskulturarvsliste. Rundt om Visby rejser sig en imponerende ringmur, der omgiver charmerende huse samt brostensbelagte gader med små butikker. Når du besøger Gotland er det oplagt at lægge vejen forbi Vikingabyn, hvor du kan prøve at leve som vikingerne gjorde det i middelalderen. Det er muligt at komme til Gotland med både fly og færge.

Stockholm

Sommerhus-Stockholm

Storbyliv i Stockholm

Sveriges hovedstad Stockholm er Nordens største by. Stockholm er et pragteksemplar af en hovedstad, der forstår at kombinere det moderne storbyliv med byens historie og gamle bydele. Stockholm bugner af oplevelser bl.a. det meget smukke Drottningsholms slot, Nationalmuseet og det storslåede Stockholm Stadsbibliotek. Stockholm giver dig også gode café- og restaurantmuligheder samt et pulserende natteliv. Selvfølgelig er her også rig mulighed for shopping. I Bibliotekstan finder du det berømte svenske tøjmærke Acne, og i bydelen Norrmalm finder du flere svenske modehits som Monki, H&M og COS. Det er muligt at leje sommerhuse få minutter fra Stockholm, som har en unik beliggenhed i smuk natur, men stadig er tæt på storbyen.

Vättern

Vättern

Idyllisk natur ved Vättern 

Vättern er Sveriges anden største sø. Den er omgivet af smuk natur og hyggelige byer. Tæt på Vätterns bredder er der rig mulighed for at leje sommerhuse, og specielt ved Vätterns sydspids er der sommerhuse tæt på spændende attraktioner og mulighed for sejlture på søen. Ved sydspidsen ligger Jönköping, der er den største by i det nordlige Småland. I Jönköping finder du verdens eneste tændstikmuseum, som er et stykke svensk industrihistorie, der bevidner om Jönköpings store økonomiske fremgang i midten af 1800-tallet. Jönköping byder også på gode shoppingmuligheder, og hver lørdag afholdes et marked, hvor der primært sælges lokale varer.

Foreslået annonce: