Sommerhus Schweiz

Sommerhus i Schweiz

Hvis man i sin sommerferie søger fred  og ro og oplevelser i naturen, er der gode muligheder for at finde det, man leder efter i Schweiz. Landets bjerge giver god mulighed for at finde et fredeligt beliggende sommerhus. Enten helt isoleret i bjergene eller i nærheden af en lille by. Her har man udsigt til bjergene, og man kan hurtigt komme af sted på kortere eller længere vandreture.

I bjergene ligger der også flere større eller mindre søer. Også her er der mulighed for at leje et sommerhus. Man kan sole sig ved søens bred, bade i det kolde vand eller gå ture langs med vandet. Ved flere søer er det også muligt at komme ud at sejle på søen. Det giver en mulighed for at se nogle andre sider af søen og de omkringliggende bjerge.

Mod syd på grænsen til Frankrig og Italien har Schweiz flere vinområder. Der er også mulighed for at leje et sommerhus her og bo midt mellem gamle vingårde, hvor man kan tage på vinsmagning.

Flere steder i Schweiz er der mulighed for at tage toget enten til toppen af et bjerg eller rundt om en gletsjer. Det giver virkelig en mulighed for at opleve noget enestående natur, uden at man nødvendigvis behøver at være i god form til det.

Basel

Sommerhus-Basel

Basel er en hyggelig gammel by i det nordvestlige Schweiz tæt på grænsen til både Frankrig og Tyskland. Det er dermed nemt at komme dertil i bil fra Danmark, da man bare kan køre af de tyske motorveje.

Hvis man gerne vil leje et sommerhus i nærheden af en større by, er Basel et godt bud. Det er en hyggelig by med rødder helt tilbage til middelalderen. Det ses tydeligt i byens gamle bydel, hvor der blandt andet er en stor markedsplads.

Man kan leje et sommerhus lidt uden for Basel og så tage på dagsture ind til byen eller ud i naturen, alt efter hvad man har lyst til. Det giver en god mulighed for at kombinere natur- og byferie.

Bern

Sommerhus-Bern

Bern er hovedstaden i Schweiz og hjemsted for parlamentet. Det er en by med en gammel historie, der ligger smukt ned til en flod. Der er gode muligheder for at få sin lyst til at se på gamle bygninger styret, når man for eksempel besøger Den franske kirke, Bundeshuset, hvor parlamentet holder til, eller det gamle tårn Zytglogge, der går helt tilbage til 1200-tallet.

Et sommerhus i Bern kan både være en lejlighed inde i byen, hvor man er tæt på cafeer, restauranter og butikker. Det kan også være et hus lidt uden for byen, hvor man er tættere på naturen, men også hurtigt kan komme ind til byen.

Graubünden

 

GraubündenGraubünden ligger i det østlige Schweiz og er kendt for sine smukke og høje bjerge. Om vinteren er det et populært skisportssted, mens det om sommeren byder på gode og velafmærkede vandreture for både begyndere og rutinerede vandrere.

I Engadin dalen kan man opleve smukke, gamle hvide huse og køre i tog over høje broer, hvor der er langt ned til dalen nedenunder.

Der ligger også flere søer i området, som det er muligt at leje et sommerhus ved eller at vandre op til. Det er for eksempel Caumasee, der har en fuldstændig surrealistisk turkisfarve. Det er virkelig smukt med de mørkegrå bjerge i baggrunden.

Luzern

Sommerhus-Luzern

Byen Luzern ligger smukt ved Luzern søen. Det er en større by med et overskueligt bycentrum, hvor der stadig er mulighed for at opleve mange traditionelle og gamle bygninger. Nogle går helt tilbage til middelalderen. Den gamle bydel er omkranset af Museggmauer, en 870 meter lang bymur med flere velbevarede tårne. Det er spændende at gå langs den velbevarede mur og giver et godt indblik i byens historie.

Kapellbrücke er en gammel træbro, der er et must see, når man besøger byen. Broen er overdækket, så det er muligt at krydse floden i al slags vejr.

Neuchâtel

 

Neuchâtel

Neuchatel er hovedbyen i området af samme navn. Det ligger ved søen, der også hedder Neuchatel. Byen ligger for foden af et gammelt middelalderslot, der har rødder helt tilbage til 1200-tallet. Der er også en gammel kirke, der går helt tilbage til 1200-tallet. Det er muligt at komme ud at sejle og opleve byen fra søsiden. Det giver et godt overblik over den smukke, gamle middelalderby. Man får også et godt udsyn til de omkringliggende bjerge.

Byen ligger ikke langt fra Jura bjergene, hvor der er gode muligheder for at komme ud at vandre. Det kan man for eksempel gøre i Creux du Van, der er en stor del, der nærmest ligner et amfiteater, og hvor der er mange gode vandreruter.

St. Gallen

Sommerhus-St. Gallen

St. Gallen er en universitetsby i det nordlige Schweiz, tæt på grænsen til Tyskland og Lichtenstein. Byen er derfor et godt udgangspunkt, hvis man gerne vil besøge det lille land Lichtenstein, der nemt kan opleves på en dagstur.

I byen kan man for eksempel opleve den store zoologiske have Abenteuerland Walter Zoo, der ligger lidt uden for byen. Det er en stor have med mange dyr, der vil vække begejstring hos de fleste børn, og også underholde deres forældre.

I St. Gallen kan man også opleve det smukke Stiftsbibliotek, der er et gammelt bibliotek med bøger fra gulv til loft. Det ligger i en imponerende bygning, der mere ligner et slot end et bibliotek.

Valais

Sommerhus-Valais

Valais ligger i det sydlige Schweiz på grænsen til Italien. Området er domineret af italiensk kultur, sprog og ikke mindst mad. Der er gode muligheder for at leje et sommerhus ude i bjergene, hvor man kan nyde freden og roen og tage på korte vandreture i bjergene, hvor der blandt andet er flere gletsjere.

Hvis man har mod på en længere vandretur, kan man også prøve kræfter med en gammel handelsrute, der nu er en velafmærket vandresti. Det var her, handelskaravaner med muldyr og heste tidligere rejste over bjergene. Når man går turen, får man virkelig fornemmelse for, hvor hårdt det har været.

Vaud

Sommerhus-Vaud

Vaud er en kanton i det vestlige Schweiz, der ligger op af Genevesøen. Hovedbyen er Lausanne, hvor du blandt andet kan besøge den imponerende katedral fra Middelalderen og det Olympiske Museum. Schweiz har flere gange været vært for vinter OL, hvilket du kan lære mere om på museet.

Vaud er også kendt for Lavaux, der har mange terrasser, hvor der bliver groet vin. Det giver god mulighed for at kombinere et besøg i Schweiz med et besøg på en eller flere vingårde. Her kan du prøvesmage vinen og se, hvordan den bliver dyrket. Lavaux ligger også resortbyen Montreux, der er kendt for sin smukke promenade.

Foreslået annonce: