Sommerhus Polen

Sommerhus i Polen

Polen er et populært land at holde sommerferie i. Det har rigtig meget at byde på både i forhold kultur og natur. Derudover ligger prisniveauet en del under det, man finder i mange vesteuropæiske lande. Selv hvis man bor i nærheden af en af de større byer, kan der derfor være penge at spare.

Der er gode muligheder for at opleve Polens tumultariske historie. Mange byer har bevaret deres gamle middelaldercentrum, så man allerede her fornemmer historiens vingesus. Derudover er der mange steder, hvor de har lavet museer både over, hvad der skete under 2. Verdenskrig, og hvad der skete under kommunismen.

Polen har også en smuk natur. I det sydlige Polen på grænsen til Slovakiet ligger bjergkæden Tatras. Det er en bjergkæde, der når helt op i 2000-2500 meters højde. Her er der gode muligheder for at komme ud at vandre. Det kan enten være på længere vandreture, hvor man vandrer fra hytte til hytte, eller på endagsture, hvor man har en fast base og tager ud derfra.

Polen har holdt fast i deres traditionelle mad, og der er gode muligheder for at opleve den. Det er masser af kød og kartofler. Derudover har de også piroggi med forskelligt fyld. Det er dej fyldt med for eksempel svampe eller ost.

Krakow

Sommerhus-Krakow

Krakow ligger i det sydlige Polen og er en spændende storby at udforske. Det kan være rart at have et sommerhus som base frem for at bo på hotel. Byens gamle bymidte er næsten intakt. Det samme er en del af den gamle bymur. Mange polske byer blev sønderbombet under 2. Verdenskrig, men ikke Krakow. De lokale mener, at det skyldes det drageribben (en dinosaurknogle), der opbevares i kirken ved byens slot.
I Krakow kan man også opleve Schindlers fabrik og høre om naziofficeren, der reddede flere tusind jøder fra KZ-lejrene.

Warszawa

Sommerhus-Warszawa

Warszawa er hovedstaden i Polen. Byen blev totalt sønderbombet under 2. Verdenskrig og blev efter krigen genopbygget. Den gamle bydel er blevet genopbygget efter malerier fra 1700-tallet. Der er derfor en gammel by, man kan udforske, men den er altså først bygget efter krigen.

Byen har også et stort, nyt jødisk museum. Her kan man lære mere om den jødiske ghetto i byen under 2. Verdenskrig, hvor folk levede under kummerlige forhold.

Hvis man gerne vil prøve traditionel polsk mad, kan man gå på mælkebar. Det er et levn fra kommunisttiden og bygger på et princip om, at alle skal have råd til sund og nærende mad.

Foreslået annonce: