Sommerhus Frankrig

Sommerhus i Frankrig

Frankrig er et af de mest populære lande at tage på sommerferie i blandt danskerne, ja blandt folk fra hele verden. Det er der rigtig mange grunde til. Først og fremmest er det nemt at komme til Frankrig. Mange mennesker kører i bil fra Danmark til Frankrig. Det er en meget overkommelig tur, der kan gøres på under et døgn. Hvis man er to eller flere, der kan skiftes til at køre, tager det derfor ikke lang tid.

En anden fordel ved Frankrig er, at man kan regne med godt vejr om sommeren. Det er meget sjældent, at det regner hele sommeren og er koldt og gråt, som vi oplever det i Danmark. Selvom man selvfølgelig kan opleve regnvejr.

Maden i Frankrig er også med til at tiltrække mange. Det er lækker mad med masser af grøntsager, brød og ost. Det er friskt og sprødt og virkelig noget, man har lyst til at spise på en varm sommerdag. Vinen i Frankrig er både god og billig og er også en medvirkende årsag til at gøre landet populært.

Endelig er der meget at se og opleve. Det er lige fra Eiffeltårnet og museerne i Paris til de hvide sandstrande i syd.

Alsace

Sommerhus-Alsace

Alsace ligger i det nordøstlige Frankrig på grænsen til Tyskland. For mange vil området være det første af Frankrig, de oplever, når de kører fra de tyske motorveje ind på de franske. I Alsace ligger Strasbourg, der er en hyggelig og stemningsfuld by. Den er særligt kendt for, at EU flytter dertil en gang om måneden.

I Alsace kan man blandt andet bo i sommerhus i Eguisheim. Det er en utrolig hyggelig lille by med et centrum med smukke, farverige bindingsværkshuse med stråtag og blomsterkummer overalt. Der er god mulighed for at udforske byen og det omkringliggende område.

Aquitaine

Sommerhus-Aquitaine

Aquitane ligger i det sydvestlige Frankrig på grænsen til Spanien og i udkanten af bjergkæden Pyrenæerne. Aquitaine var i mange år et selvstændigt kongerige, inden det blev en del af Frankrig. Det kan man blandt andet se i flere af områdets bygninger.

I Aquitane kan man blandt andet bo i sommerhus i Biarritz, der ligger ud til Biscaybugten. Der er en god strand, der er meget velbesøgt, og området er også meget populært blandt surfere. Helt ned til vandet ligger en blanding af moderne og ældre mondæne hoteller.

Ardèche

 

Ardèche

Ardèche ligger i det sydøstlige Frankrig. Området er kendt for sine bjerge og floder, hvor der er gode muligheder for at være aktiv. Det kan for eksempel være ved at sejle i kano eller kajak ned af floden eller at tage ud og vandre i bjergene. Vandet har gennem mange tusind år formet klipperne, hvilket nu giver nogle helt fantastiske klippeformationer, blandt andet naturlige klippebroer, som man kan sejle igennem.

I Ardèche kan man for eksempel vælge at bo i sommerhus i Lagorce. Det er en hyggelig gammel middelalderby. Hvis man vælger et sommerhus lidt uden for byen, er der gode muligheder for at få et med swimmingpool og udsigt over bjergene.

Auvergne

Sommerhus-Auvergne

Auvergne ligger i den centrale del af landet. Området er præget af lave græs- og træklædte bjerge. De giver mulighed for gode vandreture eller for at tage op til udsigtspunkter og se det hele lidt fra oven.

I Auvergne kan du for eksempel bo i sommerhus i Laveissiere. Det er en hyggelig lille by ved bredden af en sø. Der er en gammel kirke og et stort slot, man kan udforske. Derudover giver byen god adgang til de omkringliggende bakker og bjerge. Man kan for eksempel leje et stort gammelt landhus lidt uden for byen med plads til hele familien.

Aveyron

Sommerhus-Aveyron

Aveyron ligger i det sydlige Frankrig, men ikke helt ud til Middelhavets kyst. Området er letter kuperet, men ikke decideret bjergrigt. Det gør det egnet til vandrere, der ikke har så meget erfaring, eller som gerne vil skåne deres knæ og hofter. For de historie interesserede er der flere gamle borge, der klamrer sig til en bjergtop.

I Aveyron er der flere steder, man kan vælge at bo i sommerhus. Det kunne for eksempel være i Viviez, der er en lille landsby. Her er der gode muligheder for at finde et sommerhus, der ligger lidt uden for byen, men stadig i gåafstand dertil.

Bourgogne

Sommerhus-Bourgogne

Bourgogne er nok i særlig grad kendt for sin vin, og området i Midtfrankrig er da også et udpræget landbrugsområde. Der er derfor masser af vingårde, man kan besøge og få lov til at smage deres vin.

I Bourgogna kan du for eksempel leje et sommerhus i Musigny. Der ligger en lille, hyggelig gammel by, og området er kendt for sin vin. Hvis man gerne vil drikke kvalitetsvin til en billig pris, er det derfor et godt sted at tage hen. Man kan også tage til Chailley, der har mange af de samme kvaliteter.

Bretagne

Sommerhus-Bretagne

Bretagne er en halvø, der ligger mellem den Engelske Kanal og Biscaybugten. Kysten er fyldt med klipper, og vandet kan have mange bølger. Kysten i Bretagne er blandt andet kendt for de slotte og huse, der ligger helt alene på et klippefremspring ude i havet. For nogle af dem ser det nærmest ud som om, at de vokser op af havet.

I Bretagne kan man blandt andet bo i sommerhus i Saint-Malo. Det er en gammel stemningsfuld by helt ud til havet. Der er en mole, hvor man kan gå tur i godt vejr. Ellers er der god mulighed for at udforske de gamle huse og fortet.

Burgundy

Sommerhus-Burgundy

Burgundy er et andet navn for Bourgogne i det centrale Frankrig. Området er kendt for sin vinproduktion, og der er gode muligheder for at besøge vingårde og tage på vinsmagning.

I Burgundy kan man blandt andet leje et sommerhus i Fulvy. Her er der gode muligheder for at komme til at bo i et traditionelt gammelt stenhus. Det giver en anderledes ferie at bo i et så stemningsfyldt hus. I byen Los Cabos er der gode muligheder for at finde et sted med en swimmingpool. Det kan være rart på varme sommerdage.

Charente Maritime

Sommerhus-Charente Maritime

Charente Maritime ligger i det vestlige Frankrig ud mod Biscaybugten. Området er domineret af små hyggelige fiskerbyer og forts ude i vandet, som man kender det fra fangerne på fortet. Det kan være en god dagstur at tage derud.

I Charente Maritime kan man for eksempel vælge at bo i sommerhus i Saint Chritophe. Det er en hyggelig lille by, hvor der er god mulighed for at slappe af i sommerhuset og dets have, gå ture langs med kysten eller udforske nogle af småbyer langs med den. Området indbyder til at komme helt ned i tempo, hvilket er det, mange har brug for på en sommerferie.

Côte d’Azur

 

Cote d Azur

Cote d’Azur er også et andet navn for Den Franske Riviera. Det ligger ud til Middelhavet og er kendt for sit flotte blå vand og sine lækre sandstrande. Hvis man er til badeferie er det derfor et godt sted at tage hen.

Der ligger flere store og mindre byer langs med kysten. Det er for eksempel Nice og Marseilles. Det giver god mulighed for at kombinere badeferie med byferie. I Nice kan man for eksempel se maleren Henri Matisse’ billeder. Den lille bystat Monaco ligger også på Cote d’Azur og er en god dagsudflugt, hvor man se gaderne, der bliver brugt til Monaco Grand Prix.

Den Franske Riviera

Sommerhus-Den Franske Riviera

Den Franske Riviera kaldes også Cote d’Azur. Der er varmt og solrigt om sommeren og optimale muligheder for at få en god badeferie. Der er rigtig mange mennesker, der tager til den Franske Riviera. Man kan derfor med fordel vælge at leje sommerhus i en mindre by langs med kysten. Det kan for eksempel være St. Paul de Vence, der er en gammel og stemningsfuld by med brolagte gader, gamle stenhuse og fontæner på gadehjørnerne. Byen ligger på en bakke, så der er god udsigt ud over havet. Hvis man gerne vil lidt væk fra stranden en dag, har byen flere museer, der er værd at besøge.

Dordogne

Sommerhus-Dordogne

Dordogne ligger i det vestlige Frankrig, men lidt inde i landet. Det har dermed ikke en kystlinje. Til gengæld har området en række floder, hvor man kan komme ud at sejle i traditionelle skibe og se de mange små middelalderbyer, der ligger inde på bredden. Langs med floden er der også flere sandstrande, så hvis man gerne vil ud at bade, er der fin mulighed for det.

I Dordogne kan man for eksempel leje et sommerhus i Sarlat la Caneda. Byen ligger ned til floden, så der er gode muligheder for at udforske den. Der bliver også ofte holdt marked på byens brede hovedgade.

Drome

Sommerhus-Drome

Drome ligger i det sydlige Frankrig. Det ligger lidt inde i landet og har derfor ikke en kystlinje. Hvis man vil flyve dertil, er der gode muligheder for det, da området bliver midt mellem Nice, Marseille og Lyon. Området er kendt for sine smukke lilla lavendelmarker, der ser nærmest helt surrealistiske ud, når man kører gennem landskabet. Der er også flere floder i området, hvor der er god mulighed for at bade.

I Drome kan man for eksempel leje et sommerhus i Pont de Barret. Det er en lille by med et par gode cafeer og restauranter. Byen ligger tæt på floden, så der er gode muligheder for at komme ud at bade.

Korsika

Kreidefelsen Bonifacio Korsika

Korsika er en ø, der ligger i Middelhavet ud for den franske kyst. Man kan sejle dertil fra Nice og fra flere byer i Italien. Ellers er det også muligt at flyve dertil fra flere steder på øen.

Korsikas kyst er meget forskellig. Nede sydpå rejser klipperne sig tårn højt, og det er ikke muligt at bade. Ved Ghisonaccia på østkysten er stranden bred og flad, og der er gode muligheder for at bade. Hvis man gerne vil kombinere badeferie med at udforske øen, er det et godt sted at vælge. Der er mange hyggelige middelalderbyer på Korsika. På bjergene i midten er der også flere vandreture af forskellig sværhedsgrad.

Languedoc

Sommerhus-Languedoc

Languedoc ligger i det sydlige Frankrig ud mod Middelhavet. Mod syd grænser regionen op til Spanien og Andorra. Området er kendt for sin vinproduktion, og der er gode muligheder for at komme ud og smage på vinen. Derudover er der også flere gamle bygningsværker i området. Der er for eksempel en gammel stenbro i flere etager.

I Langeudoc kan man blandt andet leje et sommerhus i Anduza. Byen ligger klemt inde mellem en bjergskråning på den ene side og floden på den anden side.

Languedoc-roussillon

Sommerhus-languedoc-roussillon

Languedoc-Roussillon er et andet navn for Languedoc. Hvis man gerne vil på badeferie, er der gode muligheder for at gøre det i området. Det ligger nemlige lige ned til Middelhavet. Der er derfor en række gode sandstrande. Man kan for eksempel leje et sommerhus i Serignan, der er kendt for at have en af områdets bedste strande. Stranden er bred og hvid og strækker sig så langt øjet rækker. Selve byen er en hyggelig fiskerby, hvor der er gode muligheder for at spise fransk mad lavet på fisk eller skaldyr.

Loire

Sommerhus-Loire

Loire ligger i det sydødtlige Frankrig. Omkring er kendt som Frankrigs have på grund af sine mange frugtplantager. Loire floden, der er Frankrigs længste flod, løber igennem området.

Hvis man vil have en anderledes ferieoplevelse, kan man leje en husbåd som sommerhus. Bådene er nemme at styre, og man behøver derfor ikke nogen besætning, men kan selv sejle dem rundt. Det er en hyggelig måde at tage på ferie på og giver god mulighed for at betragte de små byer og frugtplantagerne, der ligger langs med floden. En husbåd har typisk plads til en hel familie, nogle har plads til to familier.

Normandy

Sommerhus-Normandy

Normandy eller Normandiet, som vi siger på dansk, ligger i det nordlige Frankrig ud til den Engelske Kanal. Området er særlig kendt for, at det var her allierede tropper gik i land på D-dag under 2. Verdenskrig. Hvis man interesserer sig for 2. Verdenskrig, er der gode muligheder for at komme ned og se gamle bunkere i området.

I Normandy kan man for eksempel leje et sommerhus i Mers-les-Bains. Det er en hyggelig gammel by med flotte, farverige bindingsværkshuse. Byen ligger lige ned til havet og en god strand, og det er derfor muligt at bade.

Paris

Sommerhus-Paris

Paris kaldes for byernes by, og det er ikke uden grund. Det er i hvert fald en superb by til en byferie. Man kan gå på en lang række museer, blandt andet Louvre, se Eiffeltårnet og slottet Versailles.

Når man bor i sommehus i nærheden af Paris, oplever man både de kvarterer, hvor de lokale bor, og de mere turistede kvarterer inde i centrum. Man får dermed set en dimension af byen, som normale turister ikke får lov at opleve. Det er for eksempel, når man går på marked eller i supermarked for at handle.

Pays de la Loire

Sommerhus-Pays de la Loire

Pays de la Loire i det nordvestlige Frankrig ud til Biscaybugten. Området har flere store slotte, som det er værd at besøge. Kysten er smuk og dramatisk med stejle klipper.

I Pays de la Loire kan man for eksempel bo i sommerhus i Piriac sur Mer. Det er en lille by med en stor marina til lystbåde. Der er en god badestrand i området og også et vandland, hvis man skulle få lyst til det. Derudover er der flere flotte klippeformationer i området, der er værd at se. Det er klipper, der rejser sig stejlt op fra jorden.

Pcicardiet

Sommerhus-Pcicardiet

Picardiet ligger i det nordlige Frankrig. Det har en lille kystlinje ud mod den Engelske kanal, men ligger ellers inde i landet. Mod havet er der både store sandklitter, som vi kender dem fra Vestysten i Danmark, og klipper. Inde i landet kan man finde store valmuemarker og flotte gamle kirker.

I Picardiet kan man for eksempel vælge at leje et sommerhus i Le Crotoy. Byen har nogle smukke gamle, røde huse og ligger lige ned til stranden. Byen er kendt for, at den franske forfatter Jules Verne boede der i en årrække. Der er stor forskel på flod og ebbe. Det er et fascinerende syn, når vandet trækker sig så langt tilbage, at bådene kommer til at ligge på land.

Poitou-Charentes

Sommerhus-Poitou-Charentes

Poitou-Charentes ligger i det vestlige Frankrig. Det har en lille kystlinje ud mod Biscaybugten, men ligger ellers inde i landet. Kysten er præget af små fiskerbyer og gamle forter. Inde i landet kan man blandt andet finde store områder, hvor der bliver dyrket solsikker. Det er et meget smukt og flot syn.

Vil man bo i sommerhus i Poitou-Charentes, kan man for eksempel bo i Doussay. Her er gode muligheder for at leje et ombygget landhus, så man får både swimmingpool og anden luksus. Derudover er der også gode muligheder for at komme ud at gå i området.

Provence france

Sommerhus-Provence france

Provence France er et stort område i det sydlige Frankrig. Det går fra Alperne i øst og et godt stykke ind i landet. Mod syd grænser det op mod Middelhavet. Byer som Marseille og Nice ligger i Provence France. Området er særligt kendt for sine smukke gamle byer og sine farverige solsikke- og lavendelmarker.

I Provence France kan man for eksempel bo i sommerhus i Les Issambres. Det ligger lige ned til vandet og har smukt turkisblåt vand. Strandene er lidt stenede, men vandet er varmt og lækkert.

Provence

Sommerhus-Provence

Provence er det samme som Provence France. I området har man både mulighed for at komme på badeferie og at komme til at bo i bjergene. Det giver gode muligheder for at vandre. Man kan for eksempel vælge at leje et sommerhus i Aix-en-Provence. Byen giver god adgang til nogle af områdets bedste vandreture. Det er for eksempel turen op til Mount Saint Victoire. Turen er ikke specielt krævende, men det er en god ide at starte tidligt, da det kan blive meget varmt i området. Hvis det bliver for varmt, bliver ruten lukket på grund af brandfare. Det er derfor altid en god ide at komme tidligt af sted.

Pyrenees

Sommerhus-Pyrenees

Pyrenees eller Pyrenæerne, som bjergkæden også kaldes på dansk, ligger på grænsen mellem Frankrig og Spanien. Området er godt at vandre i. Der er nogle, der starter deres pilgrimstur her og så vandrer hele vejen til Santiago de Compostela i Spanien.

Hvis man gerne vil vandre, er byen Foix en god base for en. Fra Foix kan man blandt andet vandre til Foix slot og nogle nærliggende grotter. Når man vandrer, er det rart at have en base som et sommerhus at komme tilbage til hver aften. Det gør, at man kan slappe af og lade op til næste dags vandring.

Rhone-Alpes

Sommerhus-Rhone-Alpes

Rhone-Alpes ligger i det østlige Frankrig på grænsen til Italien. Det er en del af de franske alper, og der er der,ed gode muligheder for at komme ud i bjergene. Det kan være, når man står på ski om vinteren, og når man vandrer om sommeren. Et godt udgangspunkt for at vandre er for eksempel området Chamonix. Man kan derfor med fordel leje et sommerhus der og så tage på dagsvandringer derfra. Sommerhusene ligger ofte med en flot udsigt over bjergene. Har man brug for en hviledag, kan man derfor stadig nyde udsigten over bjergene fra sit sommerhus.

Foreslået annonce: