Ski Tyskland

Råd til at stå på ski i Tyskland

Tyskland er et overset skiland for de fleste danskere. Mange forbinder Tyskland som en lang motorvej til de sydligere skilande. Men der findes flere skisportssteder blandt andet i den lille del af Alperne, som hører til Tyskland. Her er vi tæt på Østrig, hvor mange har været på skiferie. Tyskland fylder dog ikke meget i programmet hos de danske skirejsebureauer. De seneste år har mange danskere dog fået øjnene op for blandt andet området Berchtesgaden, som består af flere mindre området. Men mange danskere kender også områderne Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen. Sidstnævnte er kendt for at afholde skihopkonkurrencer og for at det var stedet, hvor der i 1936 blev afholdt olympiske vinterlege. Oberstdorf er et enormt område med 128 km pister, og har i 2005 lagt sne til verdensmesterskaberne tilbage i 2005.

Men faktisk er der muligheder for at få spare penge ved at holde en skiferie sammenlignet med Østrig og Frankrig. Liftkortene og overnatningsmulighederne er generelt billigere her. I Tyskland er skiområderne børnevenlige, og har en hyggelig atmosfære. I øvrigt er det nærmeste tyske skisportssted i forhold til Danmark Sankt Andreasberg i området Oberharz, som byder på 5 kilometers pister, som skigæsterne når via i alt 7 mindre lifter. St. Andreasberg ligger cirka 400 kilometer fra den dansk tyske grænse.

Berchtesgaden

Ski-Berchtesgaden

Berchtesgaden

Berchtesgaden er en en lille skiperle. Berchtesgaden består af adskellige områder, der er placeret i en lang, smuk dal. Tilsammen udgør områderne over 60 km med pister af alle områder.
Her er fokus på børnefamilier med overskuelige skiområder og brugervenlige faciliteter, som begyndere og de helt små kan nyde godt af. Her får du sydtysk atmosfære, masser af charme og mulighed for at blive en del af masser af spændende arrangementer. I Berchtesgaden kan du ud over at stå på ski hygge dig i lækre badeland, nyde skøjteløb og kælkning eller måske tage på besøg i Salzburg, der blot er 20 minutter væk.

 

Harzen

Ski-Harzen

Harzen

Harzen er kendt for sin smukke natur, som mange nyder om sommeren. Men faktisk findes en del gode skiområder i Harzen, som ligge i forholdsvis kort afstand til Danmark. For Harzen er Tysklands nordlig beliggende bjergland. Her findes ikke de højeste bjerge, men der er gode muligheder for godt skiløb i de mange små områder. De meste kendte skiområder i Harzen er St. Andreasberg, Braunlage, Goslar og Hohegeiß. Naturligvis svinger længden af skisæsonen en del i Harzen grundet den nordlige beliggende. Men ofte kan der være åbent fra december til februar og enkelte steder helt hen i marts. Det er primært slæbelifter, du finder i områderne, men enkelte steder findes kabinelifte.

 

Oberwiesenthal

Ski-Oberwiesenthal

Oberwiesenthal

I Oberwiesenthal findes et moderne skiområde med velfungerende liftanlæg og perfekt præparerede pister. Lige meget hvilket niveau du er på som skiløbet, kan du få super godt skiløb i Oberwiesenthal. I alt er her 16 lifte, heraf hele seks stolelifter og en kabinelift, der kører til toppen af Fichtelberg. 33 km pister er der i Oberwiesenthal disse godt fordelt blandt både grønne, blå, røde og sorte. Området er ved grænsen til Tjekkiet og i øvrigt kendt som Tysklands højest beliggende by og hjemby for skihop legenden Jens Weissflog.

 

Willingen

Ski-Willingen

Willingen

Omkring 500 km fra den danske grænse i Sauerland ligger Willingen. Her findes et skiområde med 18 km pister og flere pister heriblandt en effektiv gondollift. Længste pist er på 2 km. Willingen er ikke blandt de største skiområder, men er altså tæt på Danmark i forhold til Alperne og andre steder. I Willingen findes også et effektivt sneproduktionssystem, der sikrer et godt sneføre. En anden stor fordel ved Willingen er mulighed for at køre på ski om aftenen. Flere dage om ugen har lifterne nemlig åbent helt til kl. 21.45. Dette kan evt. kombineres med muligheden for at kælke.

Foreslået annonce: