Ski Tyrkiet

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

På ski i Tyrkiet

Vi tænker oftest på Tyrkiet som et ferieland, hvor sol og sandstrand lokker. Men faktisk har Tyrkiet nogle fantastiske skisportssteder, hvor standarden er ligeså høj, som på de traditionelt foretrukne skisportsresorter i verden, prisen her er bare meget billigere. Vejret bliver meget koldt i den østlige del af landet, og i de meget høje bjergkæder dukker der flere og flere skisportområder op, som har det hele: skiskole, leje af ski og alt i snowboard udstyr. Tyrkiet er et fint og billigt alternativ til både Østrig eller Italien og  den fantastiske natur gør, at man gerne vil tilbage igen år efter år. Rejser man f.eks. til bjergkæden Kaçkar i det nordøstlige Tyrkiet tæt ved Sortehavet, med bjerghøjder på op til 3000 meter og med sin beliggenhed tæt ved havet, hvilket gør at det ofte sner, vil man opleve et område, hvor vejrforholdene minder meget om Alpernes. Skisportssæsonen strækker sig fra november til april alt efter, hvor man tager hen. I Tyrkiet er det muligt f.eks. i marts at bade i den berømte Konyaalti beach park i Antalya om formiddagen for om eftermiddagen at  køre knap 40 km til nærmeste skiresort. Heldigvis får flere og flere europæere øjne op for Tyrkiet som skidestination.

Erciyes – Kayseri

Erciyes – KayseriErciyes Skicenter er anlagt på den nordlige side af Mount Erciyes, som er 3916 højt, i en udslukt vulkan. Skicentrum ligger 30 km væk fra Kayseri Lufthavn og 25 km fra byens centrum. Der kan arrangeres busser fra hotellerne, men privatkørsel er muligt. Det er den højeste bjergkam i Anatolien, og ligger 25 km syd for Erciyes provinsen . På de højeste steder er Erciyes dækket af sne året rundt. På toppen af. Erciyes Skicenter har omkring 12 km skibakker ialt. Den længste er 3,5 km lang. Der er 8 lifte, heraf 3 børnelifte og tyrkiets længste lift. Skisæsonen strækker sig fra november til marts. Når vinteren er god er snetykkelsen omkring 2 meter og skiløbere har mulighed for at stå på ski på rigtig sne hele sæsonen. Der findes en håndfuld hoteller og restauranter, som udbyder et bredt udvalg af tyrkiske og internationale retter.

Green Park Resort – Kartepe

Green Park Resort – Kartepe

Green Park Kartepe Resort & Spa, et 14 etager højt femstjernet hotel, ligger knap 30 km væk fra Izmit og Marmarahavet og ca 1 times kørsel fra Istanbul. Det er en moderne bygning med udsigt over feriestedets mange skiløjper og Sapancasøen. Hotellet har 250 værelser, nogle i fransk design. Her er skiskole, indendørs swimmingpool og et stort wellness-center. Her kan man kan slappe af i luksusspa´et, eller gå i den traditionelle hammam med sauna og massage. Tennisbanerne er åbne i den varme årstid , og året rundt kan man træne i det indendørs fitnesscenter. Der findes forskellige muligheder for mad, fast food og restauranter, derudover huser hotellet disckotek, klubber, barer og møderum. Dette overnatningssted har fået mange gode anmeldelser. Gæsterne får mere for pengene i forhold til andre overnatningssteder i byen.

Selve skisportsstedet ligger i 1650 m højde i Kartepebjerget. Her er 8 lifte, og længden af bakkerne varierer mellem 400 og 3500 meter. Skisæsonen varer fra slutningen af december til slutningen af februar . Under normale forhold varierer snetykkelsen fra mellem 80-200 cm. Kartepe er dækket af sko, der består af hasselnød, eg og kastanjetræer, frugtplantager omgiver små bjerglandsbyer. 

Palandöken

Palandöken

Palandöken Skicenter ligger i det sydlige Erzurum. Området er en af de koldeste og højest beliggende provinser i Tyrkiet og er dækket af sne 4-5 måneder om året. Under normale vejrforhold kan sneen kan blive op til 2-3 meter høj. Her findes nogle af de længste spor i Tyrkiet i en højde af 2200-3176 m og der ialt  28 km skispor. Den længste bane i Palandöken er 12 km lang. Her findes mange spor i alle sværhedsgrader. Der afgår fly fra Ankara og Istanbul til Erzurum hver dag. Skicentret ligger 5 km væk fra Erzurum centrum og kun 10 minutter væk fra lufthavnen. Der går busser fra byens centrum. Der findes 4 og 5 stjernede hoteller og flere restauranter, og der er mulighed for skiskole og skiudlejning.

Sarikamis

Ski-Sarikamis

Sarıkamış Skicenter ligger 50 km væk fra Kars, beliggende på på “Det mudrede Bjerg” i Sarıkamış amt. Skisæsonen strækker sig fra december til april , og tykkelsen af sneen i Sarıkamış bliver op til 50-200cm. Da dagene det meste af året er meget solrige er sneen lækker krystalagtig på sporene. Der er er ingen risiko for en lavine, fordi sporene i Sarıkamış Skicentret er omgivet af en gul granskov og derfor beskyttet mod vinden. Der er forskellige sværhedsgrader, og ialt er der 17 km spor. Hotellerne i Sarıkamış Skicenter ligger 45 km væk fra Kars og 110 km væk fra Erzurum. Der er to hoteller ved skicentret, det ene firestjernet. Hotellerne tilbyder busser fra lufthavnen.

Uludağ – Bursa

Uludağ – Bursa

Skisportsstedet Uludağ – Bursa, som er opdelt i to områder, ligger i Marmararegionen i 1767 og 2322 meters højde. Det ligger i Uludag National Park 36 km syd for Bursa. Bjerget Uludağ er i mytologien kendt som det sted, hvor guderne iagttog den trojanske krig. Uludağ betyder “Det store Bjerg” og er det højeste i det vestlige Anatolien. Der er 28 km pister og 16 lifte til rådighed til skiløbere og snowboarding. Der findes 10 km blå bakker, 15 km røde og 3 km sorte. Skisæsonen løber fra december til slutningen af marts. Der ligger 27 hoteller omkring skisportscentret, hvoraf 15 er privatejede, og området er i fuld gang med en stor udvikling.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5810″ img_size=”full” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://online.adservicemedia.dk/cgi-bin/click.pl?bid=689729&media_id=0″ title=”Foreslået annonce:”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]