Ski Tjekkiet

Rejseråd til at stå på ski i Tjekkiet

Tjekkiet er nok ikke det mest oplagte mål for skiferier for danskere. Men faktisk indeholder landet en række rigtig gode skisportsområder, der virkelig er blevet udbygget igennem de seneste årtier, og som kan tilbyde gode oplevelser. Der er investeret mange penge i at modernisere liftsystemerne på de tjekkiske skisportssteder.
De fleste af destinationerne i Tjekkiet er placeret i det nordlige Tjekkiet tæt ved Polen, og faktisk på højde med Dresden. Her er mange områder fredet naturparker, og landskabet meget smukt. Dermed er det let både at køre og flyve til disse destinationer. Der er blot omkring 750 km kørsel fra Padborg, og det er desuden muligt at flyve til flere byer i det sydlige Polen.
En stor fordel ved Tjekkiet er desuden det lave prisniveau. Der er virkelig penge at spare, hvis man sammenligner med traditionelle skilande som Østrig og Frankrig. Men naturligvis kan man ikke sammenligne skiløb i Tjekkiet med det, som du kan opleve på de store og kendte destinationer i Østrig og Frankrig. I Tjekkiet er der ikke så store højdemeter, men du kan få rigtig mange pistekilometer. Men er du nybegynder eller let øvet, så kan du sagtens blive udfordret i Tjekkiet. Og så er der gode muligheder for at børnene kan få deres første skioplevelser på de tjekkiske skidestinationer.
De mest kendte skiområder i Tjekkiet er Spindleruv Mlyn, Cerna Hora og Harrachov. Men der er flere rigtig gode skiområder i landet, der ellers mest er kendt for øl og Skoda.

Keilberg

Ski-Keilberg

Keilberg

Med 1244 meter er Keilberg den højeste top i Erzebirge bjergene. Bjerget ligger på grænsen mellem Tjekkiet og Tyskland. Her får du en legeplads for alle elskere af at køre på ski. Området har mere end 10 kilometer pister, en super veludviklet snowpark, men har også gode forhold for langrend.

Kouty nad Desnou

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kouty nad Desnou

Området Kouty nad Desnou er placeret i Jeseniky bjergene. Her findes 4 lifter og 11,5 km pister. Området befinder sig mellem 574 og 1095 meter, og her er super forhold for både skiløbere og snowboardere. Pisterne er generelt brede, så der er god plads til nybegyndere og børn. Den længste af slagsen er lidt mere end to kilometer lang. Områdets store attraktion er en 6-personers stolelift, der er super effektiv og kan bringe dig til toppen af området på blot syv inutter. Desuden findes en veludviklet sneproduktionssystem, der sikrer at der oftest er super gode sneforhold.
I byen finder du alt du skal bruge af butikker, og der er en meget veludviklet skiskole til rådighed. Endnu en mulighed er at køre på ski efter at solen er gået ned på oplyste pister.

Lipno – Kramolín

Lipno – Kramolín

Lipno – Kramolin

Lipno – Kramolin er et moderne skicenter både for familier og for individuelle. Her er plads til både begyndere og meget øvet skiløbere. Pisterne er generelt brede og med en hældning, der er velegnet til børn. Og området undergår hele tiden en udvikling. Noget af det nyeste i området er showparken, Foxpark, der er den mest moderne af sin slags i Tjekkiet.

Spindleruv Mlyn

Ski-Spindleruv Mlyn

Spindleruv Mlyn

Spindleruv Mlyn, der er placeret 140 km nord for Prag, er en af mest kendte skiområder i Tjekkiet og faktisk også det største. Her finder du i alt 25 km pister, primært blå og røde pister. Området er opdelt i to områder, der hedder Svaty Petr og Medvedin, som ligger 3 kilometer fra hinanden I alt er der 16 lifter, både stole- og slæbelifter, du kan benytte ved et besøg i Spindleruv Mlyn. Området findes også et veludbygget sneproduktionssystem med mange snekanoner.
En stor fordel ved Spindleruv Mlyn er at selve byen er super hyggelig, og faktisk minder meget om det du kan opleve i Østrig. Her er hele 52 restauranter, emn også masser af diskoteker og after ski-barer. I byen findes desuden en stor Aquapark, hvor det faktisk også er muligt at bo.

Forelsået annonce: