Ski Sverige

Rejseråd til at stå på ski i Sverige

Sverige er Danmarks nabo og dermed naturligt et af de fortrukne steder for danskerne til at stå på ski. Sverige har specielt et godt ry for at være ekstremt børnevenligt og dermed egnet til familieture. Stort set alle steder findes små bakker og små lifte, som børn meget hurtigt lærer at betjene. Desuden er der de fleste steder muligheder for at bo i hytter stort set ude i selve skiterænnet, hvilket er meget populært. Danskernes fortrukne områder til en hel skiferie er i Dalerne i det centrale Sverige, hvor speciel Sälen og Kläppen er meget populære områder. I Sydsverige finde en række destinationer, der er meget velegnet til endages- eller weekendture. Her er Isaberg og Vallåsen de fortrukne steder for danskerne. Et andet meget populært område er Branäs i Värmland. Her er både familievenligt, men også muligheder for lidt større udfordringer rent skimæssigt. Tager man mere nordpå er Åre en meget populær og kendt destination. Her kan du kombinere skiløb med et moderne byliv. Åre er nok destinationen, der kommer nærmest det, du kan opleve i Alperne. Men mulighederne er mange med omkring 200 skidestinationer i Sverige.

Lindvallen

Ski-Lindvallen

Lindvallen

Lindvallen er en del af det meget kendte og populære Sälen område i Dalerne. Området består af 42 pister og 36 lifter. Blandt andet findes tre stolelifter og tre sorte pister. Desuden er området koblet sammen med de øvrige Sälen områder via Högfjället. Har du et liftkort til Lindvallen, har du automatisk også adgang til lifterne i Högfjället.
I Lindvallen er skiløb til alle niveauer, men især har familiens yngre medlemmer gode muligheder. Lindvallen kan nemlig prale af at have Europas største sammenhængende børneskiområde, hvor voksne nybegyndere også kan boltre sig. Alt skiløb i Lindvallen udgår fra tre torve, Snötorget, Gustavtorget og Sälfjälltorget. Desuden findes også børneområderne Snögubbeborg og Snögubbedalen. Der er med 17 oplyste pister også god mulighed for aftenskiløb i Lindvallen.

Ramundberget

Ski-Ramundberget

Ramundberget

Ramundberget i det nordlige Sverige er en skidestination, der byder på alt det, man kan ønske sig af en skiferie. Her findes 9 lifter og hele 41 pister. Her er er mulighed for skiløb i alle sværhedsgrader også på off-piste heriblandt mulighed for at prøve heliski. Men Ramundsberget indeholder også perfekte forhold for børnene. Desuden er byen i Ramundsberget super hyggelig med godt udbud af restauranter. En anden stor fordel ved Ramundberget er at der sjældent er fyldt på pisterne. En af ulemperne for danskere er, at der er hele 987 km fra København og 475 km fra Oslo.

Riksgränsen

Riksgränsen

Riksgränsen er placeret hele 200 km nord fra polarcirklen og langt væk fra alting. Sæsonen er fra midt i februar til juni, da det er for mørkt i december og januar. Her findes 6 lifter og 18 pister. Den maksimale faldhøjde er på 387 meter.
Riksgränsen har noget mytisk over sig og specielt snowboardere kommer fra hele verden til området for at køre off-piste her. I Riksgränsen er der også mulighed for heliski. En helt unik oplevelse.
Ulempen er at der er ekstremt langt fra København eller Oslo. Den bedste løsning er at flyve til Kiruna, der er ca. 130 km sydøst fra Riksgränsen. Herfra går shuttle-busser til Riksgränsen.

Åre

Åre

Åre er den måske mest kendte skidestination i Sverige. Her er skiløbet fantastisk og bylivet noget, der minder om det du kan opleve i Alperne. Åre består af de tre områder Duved, Åre by og Åre Björnen. Ialt 42 lifter og 89 pister er der i området. Det er specielt i selve Åre by at du har mulighed for at opleve udfordrende skiløb. Åre ligger dog hele 1126 km fra København og 640 km fra Oslo. Så den bedste løsning er nok at flyve til Åre, hvilket er muligt fra Sydsverige. En anden mulighed er at tage toget.

Foreslået annonce: