Ski Spanien

Råd til at stå på ski i Spanien
Mange forbinder Spanien med sol, sommer og varmegrader. Men Spanien er også et land med rigtig mange gode muligheder for at stå på ski. Her finder du de sydligst beliggende skidestinationer i Europa. I alt findes omkring 30 skisportssteder fordel fra Pyrenæerne i nord til Sierra Nevada i Andalusien. De fleste destinationer er i netop bjergkæden Pyrenæerne, hvor der også er forholdsvis snesikkert, da områderne typisk ligger i omkring 2.5000 meter højde. Generelt kan man sige om de spanske destinationer, at de er ret små, hvis man sammenligner med Frankrig, Østrig og Italien. Men især på de store områder som Baqueira og Sierra Nevada er liftsystemerne super moderne og veludbygget. Men andre steder hænger logistikken ikke altid så godt sammen.

Men i Spanien møder du altid ekstremt høflige og smilende mennesker, der tager godt imod dig. Prisniveauet på liftkort er ikke mindre end i Alperne, men til gengæld kan du spare penge på restauranter, i butikkerne og ved din overnatning. Rigtig mange af de spanske skisportssteder er desuden ekstremt børnevenligt. Faktisk finder du flere steder sne-børnehaver, hvor de kan tage sig af de helt små. Desuden er der de seneste år i bredt omfang udbygget med snowparks til netop børn. Og så behøver du sjældent at stå i kø i lifterne, når du er på skiferie i Spanien.

Campoo

Ski-Alto Campoo

I bjergkæden Cantabrian i det nordlige Spanien finder man skiområdet Alto Campoo. Her findes 28 km pister, men området er også kendt for at have været mål for flere etape af Spaniens største cykelløb Vuelta a España. Stedets højste punkt er Cuchillón, der er i 2250 meter over havets overflade. Herfra kan der køres på ski med faldhøjde på 600 meter.
Der er gode muligheder for at bo lejligheder i byen, der hedder Brañavieja. Herfra kører en 4-personers stolelift direkte op i skiområdet. I alt finde 13 lifter i området heriblandt 5 velfungerende stolelifte. Der findes 23 pister i området, hvoraf de fleste er røde og blå. Dermed kan skiløbere på alle niveauer få noget ud af at køre på ski her. Men generelt finder du faciliteter til de bedste skioplevelser i Alto Campoo. Desuden finde omkring 4 km langrensløjper.

Baqueira

Ski-Baqueira

Baqueira-Beret området er de seneste år blevet løbende udviklet og udvidet betydeligt. Her kan du opleve en højdeforskel på hele 1000 meter beliggende mellem 1500 og 2510 meters højde. Baqueira-Beret er placeret i hjertet af Pyrenæerne, og er blandt de mest populære områder i Spanien. Dette også da der er stor snesikkerhed her. Området har blandt andet en snepark til de mindste børn med små pister og masser af muligheder for leg. Her findes flere snebørnehaver og super gode skiskoler til børn. Men generelt findes hele 146 km pister plus gode muligheder for off-piste i Baqueira-Beret. Området indeholder blandt andet en effektiv gondollift, men også hele 20 stolelifte. Primært er pisterne røde og blå. Men der findes desuden hele 15 sorte pister. Dermed er der sværhedsgrader af alle slags i Baqueira-Beret.

Candanchú

 

Candanchú

Candanchú er et veludbygget skiresort i Valle d Aaragón i de vestlige Pyrenæerne. Stedet er specielt kendt for at tilbyde skiskoler til børn og unge og generelt super gode forhold til de små. Området har seks stolelifte og 18 træklifte. 51 pister findes i Candanchú fordelt på både grønne, blå, røde og sorte pister. Desuden findes 35 km langrendsløjper, der bliver delt med det franske Somport skiområde. I Candanchú er desuden et pænt udbud af restauranter, der dækker behovet for de fleste.

Cerler

Ski-Cerler

Området Cerler hedder officielt Aramón Cerler, og er et skiresort i det centrale Pyrenæerne. Her findes de højeste punkter i bjergkæden. Der findes 72 km pister. Stedets højste point hedder Gallinero, hvor man kommer op i 2650 meters højde, og hvorfra der er et fald på 1150 meter. 19 lifter findes i området heraf 9 stolelifte, der gør området velfungerende. 65 pister hveraf hele 14 sorte, men ellers fordelt på røde, blå og grønne. Dermed kan skiløbere på alle niveauer få udfordringer i Cerler. I byen findes et bredt udbud af restauranter, skiskoler og alt andet, du skal bruge til en perfekt skiferie.

Formigal

Ski-Formigal

Formigal er beliggende i Tenadalen i det centrale Pyrenæerne. Området har de seneste år udviklet sig enormt, der udbygges løbende, og området er vel det mest moderne i Spanien. Her finder du hele 176 km pister beliggende mellem 1145 og 2250 meters højde. Området omfatter desuden også blandt andet en ny snowpark, et boardercross areal plus super gode forhold til børnefamilier inklusiv snebørnehave og sneparker samt super gode skiskoler, hvor de er specialister i det helt små.
Men i Formigal finder du også et super stort udvalg af veludrustet skihytter, restauranter og alt andet som du skal bruge på en skiferie.

Panticosa

Ski-Panticosa

Panticosa i Pyrenæerne er et skiområde med 41 pister og 11 lifter. I området kan du komme op i 2.200 meter højde, og i alt kan du boltre dig på 39 km pister. Panticosa har blandt andet et stor børne- og begynderområde. Der udbygges løbende i området, og blandt andet er lavet en 8-personers gondollift, der virker meget effektiv. Pisterne i området er af alle sværhedsgrader, men primært blå og røde og dog med 4 fantastiske sorte pister. Gode sneproduktioners systemet sørger desuden for at er god snesikkerhed. Typiske er her åbnet fra midt i december til april.

Port Ainé

 

Port Ainé

Port Ainé skiresortet er placeret i Rialp i den katalanske dele af Pyrenæerne. Området er fra 1650 til 2440 meter over havets overflade. Der findes 32 km pister fordelt på 22 pister.
Liftsystemet består af 8 lifter heriblandt 3 stolelifte. I Port Aine er der muligheder for skiløbere på alle niveauer. Men det er primært til familier, at området er velegnet. Desuden findes her en af de første snowparker, der blev lavet i Pyrenæerne samt det højest beliggende hotel i bjergkæden. På Port Ainé Port Ainé 2000 Hotel er der både restauranter og caféer med fantastisk panorama udsigt.

Sierra Nevada

Ski-Sierra Nevada

Sierra Nevada i Granada er et unikt skisportssted. Her kan du stå på ski med udsigt til Middelhavet. Generelt er her bare ekstremt smukt, da stedet er midt i naturparken Sierra Nevada, der er optaget på UNESCOs liste over reservater. Skiområdet går op til 3300 meters højde, og der findes 24 topmoderne lifter, 118 registreret pister fordelt på 105 km. Stedet er kendt for at have ekstremt mange solskinsdag. Både meget øvet og nybegyndere kan nyde godt af området, da der er pister med mange sværhedsgrader. Dog er der flest røde pister. Området omfatter også snowpark og faktisk også en halfpipe til snowboardere. Og så er der ikke langt til blandt andet Grenada. Faktisk kun 32 km. Det er  rent faktisk muligt at tage på ski om formiddagen og på badetur ved kysten om eftermiddagen.

Valdezcaray

Ski-Valdezcaray

Nær byen Ezcaray i de nordlige Spanien findes skiområdet Valdezcaray. Her kan du boltre dig på 22 pister placeret mellem 1530 og 2125 meter over havets overflade. Højeste punkt er San Lorenzo hvorfra der er en faldhøjde på 600 meter. Området er allerede meget familievenligt, men udbygges også hele tiden. Seks stolelifte er med til at gøre området super effektivt. De fleste pister er blå eller røde, men der findes også 2 gode sorte pister.

Valgrande Pajares

Ski-Valgrande Pajares

I Asturien i det nordvestlige Spanien findes skiområdet Valgrande Pajares. Her findes 25 km pister velegnet til både skiløb og snowboarding. Området er mellem 1455 og 1840 meter over havets overflade. Der findes 9 lifte i området heraf 5 stolelifte. 40 pister heriblandt 4 sorte, men eller røde og blå pister giver muligheder for skiløb på mange niveauer. Desuden findes en veludbygget snowpark og mange andre faciliteter.

Foreslået annonce: