Ski Slovakiet

Rejseråd til at stå på ski i Slovakiet

Det er de færreste danskere, der har kendskab til mulighederne for at stå på ski i Slovakiet. Men faktisk har det østeuropæiske land omkring 90 skisportssteder. De fleste områder er forholdsvis små med mindre en 12 kilometer pister. Dermed kan man som dansker hurtigt får fornemmelsen af, at det er langt at rejse for at stå på ski i et forholdsvis lille område. Men der er dog enkelte områder i Slovakiet, der er værd at rejse efter. Landet er præget af bjergkæden Karpaterne, hvor der er mange muligheder for skiløb. En god mulighed er at flyve til Krakov i det sydlige Polen. Derfra er der blot et par timers transfer til de største skiområder i Slovakiet. Vælger med kør-selv løsningen kan en tur til Slovakiet sammenlignes med en tur til Østrig.
Den mest kendte destination er Jasná, der er et topmoderne skiområde. Men også områder som Velka Raca, Snow Park Donovaly og Tatranská Lomnica er værd at rejse efter. En af de helt store fordel ved at vælge Slovakiet er prisniveauet. Slovakiet er omkring tredive procent billigere end lande som Østrig og Frankrig. Og så mødes du i Slovakiet af et ekstremt venligt og imødekommende folefærd, der altid tager godt imod turister.

Jasná Nízke Tatry – Chopok

Jasna Nizke Tatry – Chopok

Jasná

Jasná skiområdet er koncentreret omkring bjerget Chopok, hvor man kan stå på ski op til godt 2000 meters højde. Her findes 38 lifter og mere end 50 km pister. Området er super moderne, og der er de seneste år investeret mange millioner euro i at udvikle området. Dette omfatter også et veludviklet til kunstsnesystem.
Det er muligt at stå på ski både på sydsiden og nordsiden af bjerget. Du kan få morgensol på de sydvendte pister og eftermiddagessol på nordsiden. Området har et stort udbud af begyndervenlige pister. Du kan både køre i det højt beliggende terræn over trægrænsen, men også køre i hyggelige pister under trægrænsen. I Jasna findes super gode muligheder for at bo ski-in ski-out, og dette i mange prisklasse, lige fra lækre welness hoteller til mere ydmyge hoteller. Desuden findes også et veludviklet byliv med masser af restauranter i Jasná.

Tatranská Lomnica

Tatranská Lomnica

Tatranská Lomnica består af seks lifter og 15 pister, og er et område, der forholdsvis hurtigt er kørt igennem for erfarne skiløbere. Men desuden får du med dit liftkort også adgang til to andre små områder, Hrebienok og Strbske Pleso. Også i Tatranská Lomnica er liftsystemet med hurtige 6- og 8-mands stolelifte med kuppel og varme i sæderne samt en ny kabinelift. Området råder også over et veludbygget kunstsneanlæg, der effektivt kan forsyne området med sne. Øverst i området er gode hældningsprocenter, mens det flader meget ud i bunden. Det er ikke er område for den meget øvet skiløber.

Foreslået annonce: