Ski Schweiz

Rejseråd til skiferie i Schweiz

Schweiz er blandt de mest populære lande at stå på ski i for danskere. Landet har dog et ry for at være dyrt, da det er et yndet rejsemål for kendisser og royale, når de skal på skiferie. Det høje prisniveau er dog mange steder en skrøne, og under alle omstændigheder har Schweiz ekstremt meget at byde på rent skimæssigt. Der findes omkring 150 skiområder i alpelandet, og rigtig mange danske skirejsearrangører arrangerer turer til Schweiz. I Schweiz kan du både bo på flotte hoteller, men også i rustikke flotte hytter, hvor man virkelig kan slappe af. Desuden er det forholdsvis let at flyve til flere byer, hvorfra der er kort transfer i bus.

Generelt er skiområderne i Schweiz store og veludbygget, og den centrale beliggenhed i Alperne gør, at det ofte er muligt at køre ind i nabolande som Frankrig og Østrig. En anden fordel ved Schweiz er, at der sjældent er overfyldt på pisterne og i lifterne. Man slipper for spildtid, og kan virkelig udfolde sig på pisterne. Desuden kan du ofte køre fra by til by. De små bjerglandsbyer ligger ofte som perler på en snor, mange med et luksuriøst strejf i den ene eller anden afskygning. De fleste skidestinationer i Schweiz har super veludbygget snowparks og mange destinationer har flere af slagsen. I Schweiz har du desuden mulighed for at stå på ski hele året, da det flere steder er muligt at stå på ski på gletschere.

Arosa Lenzerheide

Ski-Arosa Lenzerheide

Arosa Lenzerheide

Hele 225 km pister og 43 lifte findes der i skiområdet Arosa Lenzerheide. Området er det største i Graubünden/Grisons området. Skiløbet foregår mellem 1229 og 2865 meter over havets overflade. Her gør de fantastiske state-of-the-art lifte det let at komme rundt og fra den ene dal til den anden. Området tllbyder skiløb af alle sværhedsgrader og dette i fantastiske omgivelser. De hvide træer og smukke frosne søer er imponerende smukke. Og så er området kendt for at have rigtig mange solskinsdage.

Elm im Sernftal

Ski-Elm im Sernftal

Elm im Sernftal

I det østlige Schweiz findes skidestinationen Elm im Sernftal. Området indeholder 40 km pister beliggende mellem 1020 og 2105 meter over havets overflade. Som de fleste andre steder i Schweiz er liftsystemet også her super moderne. Der er seks lifter i området heriblandt en flot gondollift. Området rummer pister til alle niveauer af skiløbere. Landskabet er super smukt, og skal nydes. I Elm im Sernftal er der også rigtige gode muligheder for at opleve after-ski.

Savognin

Ski-Savognin

Savognin

Savognin er en super familievenligt skidestination med alt, hvad dette indebærer. Her kan du køre på 80 km pister beliggende mellem 1200 og 2713 meter over havets overflade. Området er generelt helt fantastisk smukt med Alperne som kulisse overalt. I selve byen finder du masser af muligheder for aprés-ski, som after-ski hedder på fransk, men også et godt udvalg af gode restauranter og mulighed for blot at nyde solen.

Valais

Ski-Valais

Valais

Regionen Valais i det vestlige Schweiz er kendt som en af verdens førende skiregioner og hjemsted for mere end 70 skiområder. Blandt de mest kendte områder kan nævnes Crans Montana, Saas-Fee, Verbier samt Europas højeste skisportsområde Zermatt. I sidstnævnte område kan du opleve skiløb alle årets dage og generelt er der masse af muligheder for at køre på gletchere i Valais. Fra destinationer som Champery og Morgins er det desuden muligt at køre ind i Frankrig og besøge byer som Avoriaz og Morzine. Verbier er en del af De 4 dale, hvor du kan køre på ski på mere end 400 km pister.
Generelt kan man om skisportsstederne i Valais sige at de har ry for at være af høj kvalitet og være store områder med pister af alle slags sværhedsgrader.

 St. Moritz – Corviglia

St. Moritz – Corviglia

St. Moritz – Corviglia

I det østlige Schweiz finder man det yderst mondæne St. Moritz. Byen er en af de mest berømte skibyer i verden, og idyllisk placeret i solsiden af den smukke Engadin-dal.
St. Moritz byder på luksus, og har titlen af at være det ældste skisportssted i verden. To gange har der her været afholdt olympiske vinterlege her, og i 2003 var St. Moritz vært for VM i alpint skiløb.
I St. Moritz er der mulighed for skiløb for hele familien, og både liftsystemer og skibusser fungerer perfekt. I selve byen kan du få fantastisk gastronomiske oplevelser på flere Michelin-stjerner. Men til gengæld er St. Moritz ikke kendt for hæsblæsende afterski.

Foreslået annonce: