Ski Rusland

Råd til at stå på ski i Rusland

Der er vel meget få danskere, der forbinder Rusland med skiløb. Men faktisk er der rigtig gode muligheder i det store land. En af de mere populære muligheder i Rusland er at tage på heli-skiing i Kaukasus. Det er for mange et drømmescenarie, at blive fløjet op i bjergene til en høj koncentration af meget store snemængder, og kaste sig ned at bjergsiderne.

En kendt skidestination er Krasnaya Polyana, hvor der blev afviklet alpine discipliner ved vinter OL i 2014. Stedet har ry for at være sofistikerede, og er også kendt for at være præsident Vladimir Putins fortrukne skisportssted. Men generelt findes flere destinationer omkring Sochi, der var hovedbyen for de olympiske lege i 2014. Og netop afholdelsen af de olympiske lege har boostet skiturismen i Rusland.
Fordelene ved at tage på ski i Rusland er også en lavt prisniveau, både når det gælder vodka, men faktisk også liftkort og overnatning er billiger end de traditionelle skidestinationer.

Mt. Elbrus

Ski-Mt. Elbrus

Elbrus

Mount Elbrus i Kaukasus er med sin 5642 meters højde Europas højeste bjerg. Bjerget og skiområdet er placeret i de nordlige Kaukasus. Området er mellem 2350 og 3840 meter over havets overflade. Her kan du boltre dig på 23 km pister og nyde godt af seks lifte. Hele fem af de seks lifter er kabinelifter, der medvirker til at området er super velfungerende. Skiløbere på alle niveauer kan få en god oplevelse i Eibrus. Der er god mulighed for at prøve heli skiing, og du kan faktisk komme op til 4700 meters højde på denne måde. Og det er helt sikkert meget billiger end du tror. Endnu en stor fordel ved at tage på ski i Eibrus er at der ofte er god plads i pisterne og meget sjældent kø ved lifterne.

Rosa Khutor

Ski-Rosa Khutor

Rosa Khutor

Skidestinationen Rosa Khutor er kendt for at være et sted med enorm høj service og med super gode forhold også for børnefamilier. Her er 77 km pister og 21 life og åbnet omkring 140 dage om året. Området består primært af røde og blå pister, så skiløbere på ale niveauer har muligheder for at få en god oplevelse. Der findes en række meget velfungerende kabinelifte, der sikrer hurtig transport til toppen af området. Stedet var en af de officielle venue til vinter OL i 2014, og i den forbindelse blev området virkeligt udbygget med facilitet til snowboarding og freestyle skiløb. Til disse idrætsgrene betegnes Rosa Khutor som den bedste destination i Rusland. Desuden er fra Rosa Khutor faktisk  blot 50 km til Sortehavet, hvor man nyde livet ved flotte strande.

Foreslået annonce: