Ski Østrig

Ski i Østrig

Østrig er et perfekt land at tage på skiferie i. Der er mange forskellige steder, man kan tage hen, og det er muligt at løbe på alpinski både som nybegynder og som meget rutineret. Lige meget hvad man er, kan man finde udfordringer i de østrigske alper.

Landet har en lang tradition med skisport og deres faciliteter er derfor gode og meget udviklede. Der er dermed masser af lifte, der kan tage en op på bakkerne, og der er mange steder at leje ski. Det giver en gode muligheder for at vælge imellem forskellige steder.

I Østrig er der også mange forskellige steder, man kan bo, når man skal stå på ski. Det er for eksempel på hotel, i ferielejlighed eller i en hytte. Der er fordele ved alle dele, så det handler om, hvordan man godt kan lide at rejse. Hvis man er flere, der rejser sammen, kan det være rart at have en stor hytte, hvor der er plads til alle. Så har man et fællesrum at mødes i om aftenen.

Bad Gastein

Ski-Bad Gastein

Bad Gastein er en ski- og spaby, der ligger syd for byen Salzburg. Byen er kendt for sine fine små hoteller og sine hytter, der ligger på bjergsiderne med udsigt til byen i bunden af dalen.

De 208 kilometer skiløjper er meget velholdte, og der er gode muligheder for både dem, der står ski og dem, der står på snowboard. Der er noget i alle sværhedsgrader på de 208 kilometer. Det er derfor et godt sted at tage hen, hvis der er nogle, der er begyndere, og nogle, der er øvede.

Ischgl

Ski-Ischgl

Ischgl er en by i delstaten Tyrol, der er kendt for sine gode skimuligheder. Byen ligger tæt på grænsen til Schweiz, og et af resorterne i byen har et samarbejde med et af resorterne på den anden side af grænsen i Schweiz.

Der er 238 kilometer skiløjper i området, hvor det er muligt at stå ski både, hvis man leder efter udfordringer, og hvis man synes, at børnebakken er udfordrende nok.

Ischgl er kendt for at tiltrække mange internationale stjerner, der giver koncert i byens arena, under deres ferie. Hvis du vil kombinere din skiferie med en koncertoplevelse, er det derfor en god ide at se, hvem der spiller i byen.

Kitzbühel

Kitzbühel

Kitzbühel er en gammel middelalder by i Tyrol. Der er rigtig gode muligheder for at komme ud at stå på ski på de 179 kilometer skiløjper, der bliver betjent af 54 lifte.

Området er hjemsted for det kendte løb Streif, hvor deltagerne løber ned af bakken Hahnenkamm. Den har du gode muligheder for at prøve kræfter med, når du er der.

Kitzbühel ligger i omkring 2000 meters højde. Det gør, at der er sne garanti 180 dage om året. Hvis du vil være sikker på masser af sne, er det derfor et godt sted at tage hen.

Kärnten

Kärnten

Kärnten er en region i det sydlige Østrig og er hjemsted for landets højeste bjerg, Grossglockner. Der er derfor gode muligheder for nogle vilde skioplevelser i området. Der er rigtig mange resorter og hoteller i regionen, hvorfra det er muligt at komme ud at stå på ski. Det kan derfor være svært at vælge.

Et godt område er blandt andet Heiligenblut, der ligger ved Grossglockner. Det er en lille by, der ligger med god udsigt til det høje bjerg. Området har omkring 55 kilometer skiløjper, herunder også 12 kilometer langrend. Hvis der har været uenighed i familien, om det skulle være langrend eller alpinski, er Heiligenblut derfor et godt kompromis.

Mayrhofen

Ski-Mayrhofen

Byen Mayrhofen i Tyrol ligger kun en times kørsel fra den større by Innsbruck, hvortil det er muligt at flyve fra Danmark. Hvis man har planer om at flyve på skiferie, er Mayrhofen derfor et godt bud på en destination for en.

Der ligger tre dale i området omkring Mayrhofen, og man køber typisk liftkort til alle tre dale. Det giver adgang til i alt 650 kilometer pister, så der er rigeligt med plads at boltre sig på. Dalene er forbundet med en skibus, så det er nemt at komme rundt og opleve de forskellige løjper.

Salzburgerland

Ski-Salzburgerland

Salzburgerland er en region i det vestlige Østrig. Det er her, storbyen Salzburg ligger. Der er gode muligheder for at komme ud at stå på ski og snowboard i området. Rejser man med børn, er der også gode muligheder for, at de kan komme i skiskole eller stå på nogle bakker der ikke er helt så krævende. Det er for eksempel i Kesselman, der har en babylift og en lift, hvor barnet bliver trukket op. Hos Kesselmann kan man også leje en hyggelig bjælkehytte, hvor der er plads til fem personer. De er derfor perfekt til en familie, der er af sted.

Schladming

Ski-Schladming

Schladming er en tidligere mineby i det nordvestlige Østrig. Byen er nu meget populær blandt turister både sommer og vinter. I forhold til at stå på ski, er der rigtig gode forhold i byen. Byen ligger omkranset af fire bjerge, hvor der er i alt 44 skilifte og 123 kilometer skiløjper. Der er derfor rigtig mange forskellige steder at stå på ski i løbet af en uge. Man behøver derfor på ingen måde at blive træt af at stå ned af den samme bakke.

St. Anton

Ski-St. Anton

St. Anton eller St. Anton am Arlberg, som byen også kaldes, ligger i det vestlige Østrig i Tyrol. Byen kaldes også Alpinskisports vugge, da sporten mere eller mindre blev opfundet her. Der er derfor også et museum i byen, hvor man kan lære mere om skisportens historie.

Byen giver god adgang til skistederne i Arlberg regionen. Byen er i dag et meget populært sted at stå på ski, men hotellerne i byen gør alt for, at oplevelsen stadig bliver hyggelig og autentisk. Det er derfor ikke svært at finde et hotel i traditionel tyrolerstil med et ægte tyrolervenligt personale.

Steiermark

Ski-Steiermark

Steiermark er en region i det sydlige Østrig. Det er en bjergrig region, hvor der er mange muligheder for at stå på ski. Det gælder for eksempel i Ramsau am Dachstein. Det er et populært skiresort for specielt familier. Der er 860 kilometer skiløjper i området. Der er derfor rigeligt at kaste sig over, når man tager på skiferie her. Der er lavet et særligt område til børn, hvor de kan have det sjovt med at stå på ski. Man behøver derfor ikke være bange for, at ens børn kommer til at kede sig på skiferien.

Sölden

Sölden

Sölden er en lille by i Tyrol, hvor der er gode muligheder for at komme ud at stå på ski i de omkringliggende bjerge. Der er 146 kilometer skiløjper, der alle er meget velholdte. Løjperne er i mange forskellige sværhedsgrader, og der er både noget for nybegynderne og de meget rutinerede. Området har 33 lifte og gondoler. De har plads til at transportere 70.000 personer i timen, så man behøver på ingen måde at være bange for køer, når man kommer til Sölden.

Saalbach Hinterglemm

Ski-Saalbach Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm er en lille by i regionen Salzburgerland. Det er et meget populært skisportssted med 270 kilometer skiløjper og 71 lifte. Der er dermed noget at gå i gang med. Hvert år i december bliver der afholdt Bergfestival i byen. Det er en rockfestival, hvor navnene på kunstnerne bliver offentliggjort om sommeren. Man har derfor god mulighed for at planlægge at tage af sted. Fordelen ved at rejse i december er, at der ikke er helt så mange, som hvis man rejser i januar eller februar. Hvis man har mulighed for at få fri, kan det derfor være en god ide.

Tirol

Ski-Tirol

Tirol eller Tyrol, som vi også kender den som, er den vestligste rgion i Østrig. Området er kendt for sine gode skisportsmuligheder og sin tyrolerkultur, der er tæt forbundet til bjergene. Der er rigtig mange muligheder for at stå på ski i området, og det kan derfor være svært at vælge.

Man kan for eksempel stå på ski i Serfaus-Fiss-Ladis. Det er et område, der er rigtig godt, hvis man vil stå på ski med sine mindre børn. Der er en prisvindende skiskole i området, hvor de virkelig forstår at motivere og opmuntre eleverne til at blive gode til at stå på ski.

Vorarlberg

Ski-Vorarlberg

Regionen Vorarlberg ligger i det vestlige Østrig og er en meget bjergrig region, hvilket giver nogle rigtig gode betingelser for at stå på ski. Et af de populære steder at stå på ski er Damüls-Mellau. Her har de 105 kilometer skiløjper, hvoraf 23 kilometer er sorte og 48 kilometer er røde. Der er derfor masser af udfordringer, hvis det er det, man leder efter. Der er også lavet en park specielt til dem, der holder af at stå på snowboard. Her er der mange gode udfordringer at hente.

Wagrain

Ski-Wagrain

Wagrain er en lille markedsby, der ligger i en højtbeliggende dal. Byen ligger i regionen Salzburgerland, der er et populært sted at stå på ski. Området har en lift, der går på tværs af dalen. Det er derfor muligt at starte dagen med at stå på ski på bjerget i den ene side, tage liften tværs over dalen og så bruge resten af dagen på at stå på ski i den anden side.

Wagrain har også et stort børneområde, hvor det både er muligt for børnene at stå på ski og prøve forlystelser som det flyvende tæppe. Det vil helt sikkert vække begejstring hos de fleste.

Zell am See

Ski-Zell am See

Zell am See er et område i regionen Salzburgerland i det vestlige Østrig. Området ligger rundt om en sø, hvilket giver en rigtig smuk udsigt fra bjergene.

Der er gode muligheder for at stå på ski for både begyndere og øvede på områdets 138 kilometer skiløjper. Området består af tre bjerge, hvor løjperne er fordelt over. Kitzsteinhorn har 41 kilometer løjper, der primært henvender sig til de rutinerede løbere. Maiskogel har 20 kilometer løjper, der primært er for begyndere og øvede.  Schmittenhöhe har 77 kilometer løjper, der både henvender sig til øvede og begyndere. Der er derfor virkelig noget for enhver.

Zell Am Ziller

Ski-Zell Am Ziller

Zell am Ziller er lille by i Tyrol. Området er populært blandt både østrigere og udlændinge at stå på ski i. Der er 143 kilometer skiløjper og 52 skilifte, der kan tage dig op på løjperne. Hvis man har lyst til at prøve kræfter med noget andet end alpinski, er der også mulighed for det. Der er nemlig både mulighed for at stå på langrend og at komme ud at vandre på nogle ruter, der er lavet specielt til at vandre om vinteren. Det kan være en god måde at bruge sine ben på en anden måde. Man oplever naturen på en anden måde, når man vandrer fremfor, når man står på ski.

Foreslået annonce: