Ski Italien

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Råd til skiferien i Italien

Italien er blandt danskernes fortrukne lande, når det handler om skiferie. I Dolomitterne findes super gode og meget populære destinationer som blandt andet Canazei, Sestriére og Livigno. Her får du gode forhold på lavt beliggende pister og dette i meget veludbygget områder. Men Italien byder jo også på muligheden for at kombinere skiløb med lækker mad og fantastiske vine. Efter en lang dag på pisterne kan du nyde pasta og pizza og dette ofte i de fantastastiske omgivelser. En lækker feature i Italien er, at der er gode muligheder for at stå på off-piste med helikopter. Specielt områderne Aosta, Gressoney og Valgrisenche har gode muligheder for dette. Men Italien kan tilbyde skiløb til alle, også børnene.

Campitello

Ski-Campitello

Campitello

Campitallo er en del af Dolomit Superski, der betegnes som verdens største skiområde. Du får adgang til 1220 km pister. Langt de fleste pister er røde, så selv de rutinerede skiløbere kan blive udfordret her.

Canazei

Ski-Canazei

Canazei

Canazei i det nordlige Italien er, som en del af Dolomit Superski, blandt verdens største skiområder. Området er så stort, at det er svært at gennemkøre det på en uge. Nær Canazei findes også Sella-massivet, som det er muligt at køre rundt om. De fleste er røde, så der er gode muligheder for udfordringer også til lidt øvet. Sneen er altid af høj kvalitet og pisterne velpræparerede, og så er der længe åbent, så du kan få en lang dag på ski. Som de fleste steder i Italien har Canazei også et hyggelig byområde, hvor man kan nyde mad, vin, kaffe og meget andet.

Cervinia

Ski-Cervinia

Cervinia

Ved foden af det 4478 meter høje og meget imponerende Matterhorn findes det populære skiområde Cervinia. Her er super gode muligheder for varieret skiløb til alle. Både nybegynderen og den rutinerede har store muligheder her. I alt 132 km pister er der i selve området. Men det er også muligt at benytte det schweiziske Zermatt-område, og dermed få yderligere 202 km pister at køre på. Cervinia er også meget børnevenligt med velpræperede grønne pister og gode børneområder. Er du snowboarder, kan du slå dig løs i Europas højestbeliggende snowpark, der ligger i 2.800 meters højde.
Den smukke alpeby Cervinia indeholder desuden en super hyggelig bymidte med et hav af restauranter, stemningsfyldte barer og masser af gode shopping-muligheder. Herfra kan du nyde livet og udsigten til Matterhorn.

Folgarida

Ski-Folgarida

Folgarida

Folgaria er blandt de ældste skisportsdestinationer i Italien. Her kan du opleve super god after-ski, men også skiløb på alle niveauer. Både nybegyndere og øvede har gode muligheder i Folgarida. Og også børn kan få meget ud af en skiferie her.

Kronplatz

Ski-Kronplatz

Kronplatz

90 km pister kan du boltre dig på i Kronplatz i Sydtirol. Området er specielt populært for middelgode skiløbere. Her kan man køre på ski mod alle verdenshjørner, hvilket sikrer at du kan få godt skiløb hele dagen. Kronplats byder desuden på masse af aktivitetsmuligheder. Her er blandt andet en half-pipe til snovboarderne, men også mulighed for ridning, squash, svømning, skøjtebane og meget andet.

Livigno

Ski-Livigno

Livigno

Livigno er blandt de mest populære områder hos danskerne. Området tiltrækker både familier og individuelle skiløbere. Livogno er primært kendt for at det er et toldfrit område, hvor der er super gode muligheder for diverse indkøb. Byen indeholder desuden et super stort udbud af caféer og restauranter. Skiområdet er udbygget på bjergsiderne på begge sider af byen. Og liftsystemet er virkelig veludbygget, så du sjældent oplever køer og kan komme let rundt i systemet. En anden fordel er at pisterne kører helt ned i byen.
Byen er placeret i 1816 meters højde og området indeholder i alt 110 km pister. Her er gode muligheder for både begyndere og øvede skiløbere. Livigno byder også på blandt andet flere veludbygget snowparker, og også gode afterskimuligheder. Mange dansker rejseselskaber tilbyder rejser til Livigno.

Passo Tonale

Ski-Passo Tonale

Passo Tonale

I Passo Tonale i det italienske Alper kan du køre på ski i helt op til 3.100 meters højde. Området er kendt for at have længe åbent for lifterne, så du kan få nogle super lange dage på ski. Her findes i alt 100 km pister, og dette omfatter pister af alle sværhedsgrader. Både den meget øvede skiløber, men også nybegynderen kan få stort udbytte af lifterne i Passo Tonale. Desuden er der meget stor snesikkerhed i Passo Tonale grundet gletscheren Presena. Området hænger desuden sammen med byerne Ponto di Legno og Temú, og der arbejdes hele tiden med at udbygge området.

Sestriere

Ski-Sestriere

Sestriere

Mange kender Sestriere for ofte at være målby i Tour de France, men også for at være et af stederne, der blev benyttet til en række af skidisciplinerne ved de olympiske vinterlege i Torino 2006. Området er en del af skiområdet Via Lattea, der i alt byder på 400 km pister af alle sværhedsgrader. Men alene i selve Sestriere kan de fleste få styret deres lyst. Her er pister til alle behov. Men her er også super gode faciliteter til børn plus nogle super gode pukkelpister. Tager man den store gondol lift har du også enormt store muligheder for at køre off-piste. Men i Sestriere kan du også nyde lækker mad, den bedste kaffe og dette til forholdsvis billige priser.[/vc_column_text][vc_single_image image=”5810″ img_size=”full” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://online.adservicemedia.dk/cgi-bin/click.pl?bid=689729&media_id=0″ title=”Foreslået annonce:”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]