Ski Frankrig

God råd til skiferie i Frankrig

Frankrig er helt i top, når danskerne skal vælge et sted at tage på skiferie. Her er simpelthen skiløb i verdensklasse på rigtig mange destinationer, og snesikkerheden er stor, da destinationerne er højt place Rigtig mange danskere kender navnene på en lang række af de franske skisportssteder. Dette både fra at flere dem ofte optræder som målby om sommeren i Tour de France, men også fordi de har besøgt dem for at stå på ski om vinteren. Destinationerne er typisk mindre satellitbyer, der er bygget specifikt til skiturisme. Derfor er stemningen ikke den samme som i de østrigske alpebyer, og man bor ofte i mindre lejligheder. Men der er langt de fleste steder gode muligheder for at spise og drikke godt. Omkring 400 skibyer finder der i de franske alper og i omkring 40 af dem har de danske rejsebureauer skirejser til. Til destinationeren i det nordlige område er det let at flyve til Geneve lufthavn, hvorfra der er en forholdsvis kort transfer.

Alpe d’Huez

Ski-Alpe d'Huez

Alpe d’Huez

De fleste har hørt om Alpe d’Huez i forbindelse med Tour de France. Men byen er også en suveræn skidestination. Her er 222 km pister jævnt fordelt med grønne, blå, røde og sorte pister, dog med en lille overvægt af røde pister. Dermed er der muligheder for godt skiløb lige meget hvilket niveau, du er på. Byen er placeret i 1860 meter over havets overflade. Der er god snesikkerhed og mange solskinsdage i Alpe d’Huez. Der findes 81 lifter i området heriblandt 9 kabinelifte, 5 tog og hele 23 stolelifte. Det er virkeligt et veludbygget liftsystem, du kan opleve i Alpe d’Huez. Desuden er der faktisk tale om en hyggelig by med et godt natteliv og godt afterski, der ofte starter allerede fra kl. 14. I Alpe d’Huez er der desuden mulighed for sommerskiløb på Sarennegletcheren, hvis ellers vinteren har været en kold og rig på sne. Desuden er der både sommer og vinter mulighed for masser af andre aktiviteter i Alpe d’Huez.

Avoriaz

Ski-Avoriaz

Avoriaz

Avoriaz er noget specielt. Her er stemningen som ingen andre steder af de franske skisportssteder. Her er alle husene er beklædt med træ, og det er ikke tilladt at køre i bil i buen. Alt transport i byen foregår enten på ski eller i de mange hestetrukne kaner som findes i byen. Men generelt bor man ski in/ski out, når man er i Avoriaz, så behovet for transport er ikke stort. Hele 650 km pister har du adgang til, når du er på ski i Avoriaz. Området hænger sammen med Morzine, og er generelt en del af Portes du Soleil området. Omkring halvdelen af disse er af den røde sværhedsgrad, men Avoriaz byder generelt på muligheden for skiløb på alle niveauer. Der findes også et stort og veludbygget område med fantastiske forhold til børn og andre begyndere. Byen er placeret i 1800 meter over havets overflade, så snesikkerheden er super stor.
Mange tager til Avoriaz for prøve kræfter med pisten Muren eller Le Mur de Chavanette, der er placeret i den schweiziske del af skiområdet. Pisterne er en af de stejleste pister i Alperne. Men der er bare masser af muligheder for udfordringer i Avoriaz. Byen har desuden et rigtigt godt natteliv.

Chamrousse

Ski-Chamrousse

Chamrousse

Blot 30 km fra Grenoble og for enden af Belledone bjergene findes skisportsstedet Chamrousse. Området består af 90 km pister og 23 lifter heriblandt en enkel kabinelift. Her er mulighed for at komme op i 2250 meters højde ved Croix de Chamrousse, hvor der er der rig mulighed for at nyde den flotte natur. Området er opdelt i to niveauer, så der er gode muligheder for både begyndere og for mere øvet. Faktisk har du mulighed for at køre på ski på pister fra de olympiske lege i Grenoble 1968.

Chatel

Ski-Chatel

Châtel

Destinationen Châtel er den del af Portes du Soleil, der er et af verdens største skiområder. Selve Châtel området består af 49 pister af varieret sværhedsgrad. Selve byen ligger i 1100 meters højde, og er en super charmerende by. Her emmer af stemning og idyl, og her er altid en god udsigt. Desuden er Châtel meget børnevenlig med masser af aktivitetsmuligheder.

Flaine

Ski-Flaine

Flaine

Flaine er en del af skiområdet Le Grand Massif. Her er mulighed for at tage på lange dagsture rundt i området. Skiområdet er super godt sammenhængende og mulighederne er mange for alle niveauer. I alt findes 265 km piste og omkring 70 lifter. Selve byen er opdelt i tre dele, hvoraf den ene minder om en svensk hytteby. Her er byen bilfri.

Les Menuires

Ski-Les Menuires

Les Menuires

I Les Menuires kan du finde førsteklasses skiløb lige uden for døren. Området er en del af “De tre Dale”, som også Val Thorens er en del af. Dette området er i alt på 650 km piste. Les Menuires er ikke en hyggelig alpeby, men til gengæld kan skiløbere på alle niveauer får gode udfordringer her. Les Menuires er også super børnevenlig, og oplagt til en familietur.

Montgenevre

Ski-Montgenevre

Montgenevre

Skiområdet i Montgenévre består af 76 pister af forskellige sværhedsgrader. Her er generelt super smuk natur, og da der kan køres på begge sider af samme bjerg kan man altid få de bedste vejrforhold. Der er masser af muligheder i Montgenévre. Her er både begynderområder og børnevenlige områder. Skiområdet hænger sammen med områderne i med byerne: Sauze d´Oulx og Sestriere, så hvis du ønsker det, kan du få skiløb til alle behov.

Serre Chevalier

Ski-Serre Chevalier

Serre Chevalier

I Serre Chevalier er der pister af mange forskellige sværhedsgrader. Men området er især kendt for gode off-piste muligheder. Specielt nedkørslen mellem byerne Villeneuve og Le Monêtier-les-Bains med et fald på 1000 meter er en stor oplevelse. Der findes 115 pister i et skiområde, der er placeret mellem 1200 og 2800 meter over vandets overflade. Området er på i alt 250 km, og kunstsneanlægget er super godt udbygget, så der er snegaranti i en lang periode.
Og der er masser af mulighed for andre aktiviteter i forbindelse med en skiferie i Serre Chevalier. Her er både go-kart, vandland, skøjtebane og muligheden for at ride på heste. Men byen har også et stort udbud af gode restauranter og barer.

Tignes

Ski-Tignes

Tignes

Som en del af L’Espace Killy området, der også omfatter Val d’Isere har du mulighed for noget af verdens bedste skiløb i Tignes. Området er meget kendt for Grande Motte, hvor man kommer op i 3550 meters højde, og på toppen kan køre på ski hele året på gletscheren. I alt er der 300 km pister i hele området
Tignes er også et populært område for snowboarder med to parker med rigtig mange aktiviteter. Desuden er mulighederne for andre aktiviteter i Tignes rigtig store. Dette omfatter både skøjteløb på den frosne sø Le Lac, men også paraglide over de snedækkede bjergtoppe, isklatring og kælkning. Men også et godt natteliv og masser af barer og natklubber.

Val d’Isere

Ski-Val d'Isere

Val d’lsere

Modsat de fleste andre fransk skibyer er Val d’Isére ikke en satellitby, men en flot og autentisk by med masser af muligheder for at shoppe og nyde livet på restauranter. Skiområdet er en del af L’Espace Killy området, der også omfatter Tignes og en række andre mindre skibyer. I alt 300 km sammenhængende pister kan man benytte i området opkaldt efter OL-guldvinderen Jean Claude Killy. I Val d’Isere er der mulighed for udfordringer til alle, men særligt de mere øvede skiløbere har gode forhold. 112 lifter kan man benytte i det som mange kalder for verdens bedste skiområde.

Val Thorens

Ski-Val Thorens

Val Thorens

Val Thorens er blandt danskernes absolutte favoritter. Med sin placering 2300 meter over havets overflade er her tale om den højst beliggende skisportsby i Europa, og dermed er snesikkerheden meget stor. Området er en del af “De tre Dale” sammen med Courchevel og Méribel. Dette områder er på i alt 600 km pister. Områder er jævnt fordelt med blå, røde og sorte pister. Der findes i alt 189 lifte heriblandt 3 toge og hele 35 kabinelifte. Også et godt børneområde med blandt andet et overdækket transportbånd findes i Val Thorens. Faktisk er en en række af begynderliftene i Val Thorens gratis ta benytte.
Desuden er Val Thorens kendt for et livligt natteliv, der tiltrækker mange unge mennesker. Også Afterskiing er veludviklet i Val Thorens

Valloire

Ski-Valloire

Valloire

I den sydøstlige del af de franske alper er Valloire beliggende. Stedet grænser op til den italienske grænse på bjerget Col du Galibier, som mange også kender fra Tour de France. Skiområdet hører sammen med området i Valmeinier. Du kan boltre dig på i alt 83 pister med i alt 150 km af varieret sværhedsgrad, så der er noget til alle behov. Området indeholder 34 lifter heriblandt 2 kabiner og 17 stolelifte. Flertallet af pisterne er placeret over 2.500 meters højde, så sneforholdene er stort set altid gode. Området er desuden super populært for snowboardere med nogle af de bedste parker i Frankrig. og i alt hele 10 af slagsen. Det er let at komme til Valloire, der ligger blot en times kørsel fra lufthavnen i Chambery.

Foreslået annonce: