Ski Danmark

Råd til at stå på ski i Danmark

Det er ikke noget mange er bevidste om, men det er faktisk muligt at stå på alpin ski enkelte steder i Danmark. Dette er muligt både indendørs og udendørs og på kunstmåtter og rigtigt sne. Det mest kendte sted er Hedeland Skicenter på Sjælland, men der findes også skisteder i både Jylland, på Fyn og faktisk også Bornholm. Desuden åbner i 2017 Amager Bakke i stort set centrum af København. På Amager bliver anlagt en kunstig skipiste. Skipisten ned af bakken får en hældning på 45 procent øverst, men længere nede kommer den til at hælde mellem 15 og 45 procent og i bunden blot 14 procent. Længden på de tre pistestykker bliver henholdsvis 180, 75 og 150 meter, og der bliver både installeret transportbånd og tallerkenlift. Fra toppen af bakken er der flot udsigt over Øresund.

Men det er klart, at du ikke kan opnå de store højdemeter, hvis du vil stå på ski i Danmark. Det er dog en god måde at forberede sig til en skitur enten nordpå til Norge eller Sverige eller sydpå til Alperne eller lignende. Desuden er det en oplagt mulighed for nybegyndere at forsøge sig, og mærke om skiløb er noget, der falder i ens smag.

Hedelands Skicenter

Ski-Hedelands Skicenter

Hedeland skicenter

Hedeland Skicenter ved Roskilde er det mest kendte og det største alpine skianlæg i Danmark. På den kunstig anlagte skibakke finder du tre lifte og en piste, der har en faldhøjde på 45 meter, og er 282 meter lang. Pisten er rød i starten, blå i midten og svag grøn i bunden. Bakken er belyst, og Hedeland Skicenter råder over 4 snekanoner, så bakken kan dækkes af kunstsne, når forholdene tillader dette Der findes tre lifter, trækbånd med tallerkerne på. De to bringer skiløberne til toppen, men nr. tre fungere til den lille børnebakke. Desuden findes et mindre funpark område.
Der er i øvrigt planer om at bygge en ny lift på Hedeland til afløsning af den nuværende gamle lift. Den nye lift levereres af den tjekkiske liftproducent B+J MIKESKA, og er en slæbelift med teleskopstænger som kendt fra mange skianlæg i udlandet.

Silkeborg

Ski-Silkeborg

Dayz Søhøjlandet skicenter ved Silkeborg

I de midtjyske Gjern bakker ved Silkeborg ligger Nordens eneste helårs alpine skibakke og det eneste helårs skicenter i Danmark. Skibakken består af 7.500 m2 kunstfibermåtter, som holdes våde for at få en god glideevne. Desuden findes en snekanon, som sikrer sne på bakken, når det er koldt nok. Skibakken er 117 meter lang og 64 meter bred, og har en hældning på ca. 17 grader. Børnebakken er 30 meter lang og 31 meter bred. På pisten findes tre forskellige lifter, pister er af enhver sværhedsgrad, fra begynder til rød.

Østerlars

Østerlars

Skibakken Slettegård på Bornholm

På Lensklint på Bornholm mellem Østerlars og Gudhjem findes Skibakken Slettegård. Her kan køres tre pister, hvoraf den længste er 250 meter. Faldhøjden er 38 meter og toppunktet 110 meter over havets overflade med frit udsyn over Østersøen til Christians Ø. Til anlægget hører desuden to lifte, snekanoner, pistemaskine, skihytte og ski til udlejning.

Aarhus

Ski-Aarhus

Ski Arena Aarhus

I SkiArena Aarhus i det sydlige Aarhus har du mulighed for indendørs at stå på ski og snowboard. Stedet tilbyder seriøse og sjov skitræning på de endeløse pister, eller rullebånd, hvor du aldrig når bunden. Du kan køre så længe du ønsker, og der kan justeres på både hældningen og farten, så der kan rammes et niveau, der passer til netop dig. Teknologien i arenaen bygger på et 25 år gammelt koncept, der benyttes over hele kloden og både helt nye skiløbere, men også eksperter og professionelle kan få noget ud af at træne med systemet. Når du har vænnet dig til fornemmelsen af at stå på båndet, kommer det meget hurtigt til at føles som en rigtig piste.

Foreslået annonce: