SINGAPORE

Singapore

Besøg multikulturelle Singapore

Singapore er en lille østat, der ligger syd for Malaysia. Landet er et miks af mange forskellige kulturer. Det ses ikke mindst i maden, der låner det bedste fra både det kinesiske, malaysiske og indiske køkken.

Hoteller

Lige gyldigt hvilket budget man rejser på, vil man finde, at Singapore ligger i den dyrere ende i forhold til resten af Sydøstasien. Det betyder dog ikke, at man ikke stadig kan finde en seng på en sovesal til relativt få penge. I den anden ende af skalaen er hoteller som Fairmont Singapore og AMOY by Far East Hospitality. Begge hoteller er moderne indrettet, Amoy med tydelig asiatisk udsmykning.

Restauranter

En klassiker i Singapore er deres food courts, hvor der er mange forskellige boder, der har specialiseret sig i en ting. Der er derfor en masse forskellig mad at vælge imellem. Nogle af de mest populære er Chinatown Complex Food Centre og Old Airport Road Food Centre. Hvis man gerne vil på en rigtig restaurant er 10 at Claymore, der serverer forskellige slags asiatisk mad, og Colony, hvor man både kan få europæisk og asiatisk mad, begge gode bud.

Natteliv

Der er mange muligheder for at komme ud i Singapore. Både hvis man gerne vil feste hele natten, og hvis man bare gerne vil slappe af med en drink eller to. For fest tag til Clarke Quay eller Marina Sands Bay, hvor der begge steder findes mange klubber. Hvis du vil nyde en drink og udsigten fra en af Singapores mange skyskrabere, så tag til 1-Altitude.

Seværdigheder

Singapore har en stor og flot zoologisk have, hvor man både kan komme ud at sejle og se dyrene om aftenen, når det bliver mørkt. Rejser man med børn, eller interesserer man sig for dyr, kan man hurtigt bruge en hel dag her.

Ellers er Gardens by the Bay et besøg værd. Parken er en botanisk have, men ligner noget fra en anden planet med høje kunstige træer, som man kan køre i svævebane i mellem.

Marina Bay er et område i Singapore, der ligger lige ned til vandet i centrum af Singapore. Mange af byens seværdigheder ligger her, og der er gode transportmuligheder fra området til de andre steder i landet, så man kan nemt opleve resten af Singapore derfra.

Hoteller

Marina Bay Sands er det mest kendte hotel i Marina Bay. Det er nemt at genkende, da det har et skib på toppen. Det har en infinity pool og flere forskellige restauranter.

Restauranter

Singapores madlavning er præget af det malaysiske køkken, det kinesiske og det indiske. I Singapore vil man opleve mad, der er en fusion af alle tre ting, men også noget der i høj grad ligner maden i hjemlandet. Restauranterne i Marina Bay Sands inkluderer blandt Bread Street Kitchen by Gordon Ramsey, Bay Sushi og Club55, der er for dem, der er seriøst passionerede i forhold til enten ost eller chokolade.

Natteliv

Der er gode muligheder for at være underholdt i Marina Bay. Der bliver hvert år afholdt en række koncerter, ligesom der også ofte er Broadwaystykker, der bliver sat op her. Marina Bay Sands har også en skøjtearena og over 20 forskellige barer og natklubber.

Attraktioner

Udover at udforske det store hotel og alle de muligheder, der er her, kan man også de futuriske Gardens by the Bay. Der er bygget nogle kæmpe, kunstige blomster, der tårner sig op over træerne. Der er også en gangbro, så det er muligt at gå rundt mellem trætoppene og komme helt tæt på træerne.

I Marina Bay kan du også opleve det store ArtScience Museum, der er formet som en gigantisk lotusblomst. Museet har ingen faste udstillinger, men har skifter løbende udstillinger. Det er derfor altid værd at tjekke, hvad de viser i øjeblikket.

Merlion er et springvand og Singapores vartegn. Det er en blanding af en havfrue og en løve.