RUSLAND

rusland

Turist i Rusland

Som turist i verdens største land, kan du forberede dig på et oplevelsesrigt og mangefacetteret ophold. Den russiske kultur skiller sig på mange måder ud fra det, vi kender til, og du vil få indblik i de kontraster, der findes i landet. Oplev overdådige historiske seværdigheder, en levende kunstscene og vodka-elskende folkefærd, eller tag en togtur og slap af på landet omgivet af imponerende natur. Vær opmærksom på, at lommetyveri er udbredt.

Hoteller

I Rusland finder du alt fra eksklusive hotelpaladser til gamle, forfaldne småhoteller. Hvis du søger overnatning under ordenlige forhold, kan du både være heldig og finde et betaleligt hotel, men oftest kan det anbefales at booke værelse på en vandrehjem, der køres af ikke-russere. Her vil komforten, faciliteterne og den personlige vejledning typisk være bedre til prisen. Desuden er der mulighed for at leje sig ind på et værelse hos private i større byer som Skt. Petersburg og Moskva.

Restauranter

Den russiske gastronomi bærer præg af enkle og solide måltider, der med garanti vil gøre dig mæt. Smag russiske klassikere som sasuski, bortsch-suppe, pirogger, bøf Stroganof, eller pelmini, oftest serveret med kold vodka eller god brændevin.

Natteliv

Nattelivet i Rusland er levende og rigt på muligheder for at slippe tøjlerne. Du finder ofte festivaler i storbyerne, og bybilledet er fuld af diskoteker, klubber og barer, hvor der kan danses til DJ’s og live-koncerter.

Attraktioner

På grund af sin enorme størrelse, vil de kræve lange togrejser at opleve alle de attraktioner, landet har at byde på. Hvert distrikt har sine egne seværdigheder, hvad enten de er af historisk, kunstnerisk eller naturoplevelseskarakter. Blandt nogle af landets mest populære turistattraktioner kan nævnes Opstandelseskirken, Statsmuseet Eremitagen og Vinterpalæet, samt Palace Square i Skt. Petersburg, Den Røde Plads, St. Basilius-katedralen, samt Moskvas Kreml i Moskva, og ‘The Motherland Calls’-skulpturen i Volgograd. Herudover kan en vandretur i Curnian Spit i Kalinigrad give uforglemmelige naturoplevelser, blandt mange andre naturområder i landet, mens du kan forkæle kroppen med ægte russisk wellness i en traditionel sauna.

Jekateringburg

Jekaterinburg – en smuk by med en dyster historie

Jekaterinburg er den fjerdestørste by i Rusland. Den er kendt som stedet, hvor den russiske zar familie blev slået ihjel under den russiske revolution. Det er i dag muligt at besøge stedet. Derudover er der en stærk kultur og historie, man kan opleve i byen. Mange stopper i byen et par dage på deres rejse med den transsibiriske eller transmongolske jernbane.

Hoteller

Der er mange gode muligheder for at sove godt i Jekaterinburg. Hvis man har bumlet rundt i et tog i et par døgn, er det sikkert tiltrængt med et hvil. Det kan være på Ramada Yekaterinburg Hotel & Spa, der ligger smukt omgivet af skoven og ned til en sø.

Restauranter

Der er gode muligheder for at komme ud og smage traditionel russisk mad på nogle af restauranterne i Jekaterinburg. Det er der for eksempel på Pashtet, hvor man kan få kartoffelpandekager, sildesalat og champignonsuppe blandt meget andet. Derudover har de et stort udvalg af forskellige typer af vodka.

Natteliv

Som man kender det mange andre steder fra, har barerne i Jekaterinburg hvert sit tema. Hvis man gerne vil opleve noget forskelligt, kan man besøge flere forskellige barer. Der er blandt andet karaokebaren Karaoke Club ZaPoi, den westerninspirerede Coyote Ugly og den mere stilede cocktailbar Brusnika Party Bar.

Attraktioner

Udover et behagelig mulighed for at komme af toget, når man kører med den transibiriske jernbane, har Jekaterinburg også flere seværdigheder, man kan se under sit ophold.

Romanov Death Site er stedet, hvor den russiske zar familie blev slået ihjel. Der ligger i dag to kirker på stedet, men huset, hvor zarfamilien blev dræbt, blev revet ned i Sovjettiden. Den ene hedder Church upon the Blood og blev bygget til ære for zarfamilien

Der ligger også flere museer i byen, der er værd at se. Det er blandt andet et kunstmuseum, et militærmuseum og et jernbanemuseum.

Moskva

Gode rejsetips til Moskva

Hoteller

Ararat Park Hyatt Moscow er et luksushotel med 5 stjerner. Værelserne er alle elegante indrettede, og der er 2 restauranter på hotellet, bar, indendørs svømmepøl, fitnesscenter, spa og helseklub. Hotellet ligger midt i hovedstaden få minutters gang fra Den Røde Plads, Kremlin og Skt. Basil’s Katedral. Der er også shoppemuligheder i de to storcentre, GUM og TSUM, som er placeret meget tæt på hotellet.

Mercure Arbat Moscow rummer 109 værelser. Der er infrarød sauna, fitnessrum, restaurant, bar og bibliotek. Hotellet ligger i hjertet af Moskva, i det historiske centrum, hvor der også er et bredt udvalg af små butikker, barer og restauranter.

Restauranter

Steak House Bison bryster sig af at være en restaurant, der serverer rigtig mande-mad. Dermed henvises til de mange kilo kød, der hver måned bliver serveret her. Steak House Bison serverer 5000 steaks om måneden! Dertil kommer, at hvis du ikke er tilfreds med din steak, så kan du få en anden eller pengene retur.

Dolkabar er en lille, relativ billig, restaurant, der serverer lokale retter såsom pilmeni, rød kaviar og beef stroganoff. Eftersigende skulle tjenerne være meget imødekommende og hjælpsomme med at oversætte menukortet. Indretningen på stedet er simpel men hyggelig.

Natteliv

City Space Bar ligger på 34. etage på toppen af det 5 stjernede hotel Swissotel Krasnye Holmy. City Space Bar skulle eftersigende ligne en UFO, der er landet på en skyskraber. Udsigten skulle være fantastisk. Der serveres cocktails på stedet.

City Pub Crawl tager dig med rundt på 5 forskellige barer, der ligger tæt på hinanden. Undervejs serveres der drinks, og der spilles drikkespil. Turen tager cirka 5 timer, og den er både for lokale og turister. En god måde at møde nye mennesker på. Det foregår fredage og lørdage.

Attraktioner

GUM og TSUM er to gigantiske indkøbscentre i Moskva. GUM ligger helt ud til Den Røde Plads. Her er indretning og luksuriøsitet nøgleordene. Priserne på varerne skulle være skyhøje, men selve centrene skulle bestemt være et besøg værd netop på grund af den overdådige udsmykning og den arkitektoniske kunst.

Den Røde Plads ligger centralt i Moskva. Den blev brugt til militærparader under sovjettiden. Lenins mausoleum ligger på pladsen. Lenin var grundlæggeren af Sovjetunionen. Fra pladsen ses Kreml, storcenteret GUM, Vasilij-katedralen og Kazankatedralen. Helt klart et besøg værd.

 

skt. petersborg

Gode rejseråd til Skt. Petersborg

Hoteller

Skt. Petersborg har hoteller i alle prisklasser. Rejser du på et stramt budget, eller vil du blot ikke spendere alle feriepengene på overnatning? I den billigere ende finder du udmærket hoteller som Sky Hotel, Stasov Hotel eller Hotel Izhora. I luksusenden finder du hoteller som Four Seasons Hotel Lion Palace St. Petersburg og Hotel Indigo St. Petersburg – Tchaikovskogo, som begge er smukke hoteller med pool.

Restauranter

Du finder al den mad, du kan drømme om i Skt. Petersborg. Byen er fyldt med restauranter for enhver smag. På Wave Burgers&More får du en fremragende burger med kobekød. Den italienske restaurant Percorso er en af de mest populære restauranter, der er kendt for at servere fantastiske måltider i smukke omgivelser. Vil du smage traditionelle russiske retter, er det Severyanin, du skal besøge.

Natteliv

I Skt. Petersborg er der et stort udvalg af forskellige barer og natklubber. I den eksklusive ende finder du en natklub som ХХХХ Lenconcert, som er et stort og meget populært sted. Musikken er et mix af både pop, house, russisk pop og generelt alt, hvad man kan danse til. Her er det desuden tilladt at danse på baren. Baren Achtung Baby er et populært sted for turister, men stedet har ligeledes et lokalt publikum. På Cuba Libre bar vil dygtige DJ’s sørge for, at du kan danse natten lang til god musik.

Attraktioner

Skt. Petersborg er en spændende storby, der byder på masser af oplevelser. For litteratur- og historieelskende vil det være et must at opleve den russiske forfatter Aleksandr Sergejevitj Pusjkins hus, der i dag fungerer som et museum.

Isaak-katedralen bygget mellem 1818 og 1858 er verdens fjerde største kuppelkirke, som fungerede som byens domkirke frem til 1937. Herfra kan du få en fremragende udsigt over byen.

Vinterpaladset er ligeledes en stor oplevelse at besøge. På den kæmpe plads foran paladset står den 47,5 meter høje Alexandersøjle i granit.