PORTUGAL

Portugal

Turist i Portugal

Portugal er med sit solrige klima en populær destination blandt turister med en forkærlighed for sydeuropa, og ikke uden grund. Med smalle og rustikke gader, farvestrålende mosaikker, romantiske vingårde og brusende strande, er Portugal det ideelle rejsemål, når livet skal nydes til fulde. Som turist i Portugal har du både mulighed for ren afslapning og selvforkælelse, men kan også udnytte det rige landskab af bjerg, skov og strand til friske vandreture og udfordrende sportsaktiviteter, ligesom landet er rigt på kulturelle seværdigheder.

Hoteller

Portugal er rig på turister, og derfor også på hoteller og ferieboliger. Du finder hoteller i alle prisklasser, så du både kan opleve et eksklusivt ophold med kæresten, eller et mere afslappet ophold med familien. Hotellerne er ofte faciliteret med swimming pool, sauna, billard, bar og andre underholdningsmuligheder, så der er noget for både unge og gamle. Af populære hoteller kan nævnes Atalaia Sol og Bella Vista Hotel & Spa i Algarve, Bairro Alto Hotel og Browns Central Hotel i Lissabon, samt Casa de Hortencias på Madeira.

Restauranter

Gastronomien i Portugal er sund og krydret, og tager udgangspunkt i alt godt fra havet. Her kan du smage muslinger, skalddyr og fisk tilberedt på eksotisk maner, og med garanti for et godt måltid. Du kan eksperimentere med mere lokale tilberedelser af sardiner og tørret torsk, eller besøge spisesteder med mere velkendte retter som sandwiches, pasta og fastfood.

Natteliv

I Portugal kan du feste igennem på diskoteker, klubber og kasinoer, eller slappe af på en bar i aftensolen, alle ugens dage. Festligheder og socialt samvær er ikke begrænset til weekenderne, så som turist i det portugisiske natteliv vil hver dag bogstaveligt talt være en fest. Der vil være rig mulighed for at opleve livemusik rundt omkring i gader og spillesteder.

Attraktioner

Algarvekystens strande er, med sine bløde kyster og badevenlige bølger, blandt landets største tilløbssteder. Du finder også mulighed for sejlture og windsurfing. Vil du hellere på opdagelse i landets kulturelle skatte, kan du i Lissabon besøge Belém-kvarteret, som ligger ved Tejo-flodens bred og ligger jord til en række seværdigheder og monumenter fra Portugals historie. Besøg Porto og gå en tur blandt bjergsidernes vin- og olivengårde, og få smagsprøver med på vejen, eller oplev den vilde natur på Madeira og Alentejo.

Braga

Braga – Imponerende kirker, historiske bygninger og inspirerende caféliv

Holder du af rejsedestinationer, der emmer af historie og kultur, så er Braga noget for dig.

Attraktioner

Braga er Portugals ældste by, og bybilledet er præget af mange kirker og smukke, gamle bygninger. Øst for Braga finder man dog den mest berømte turistattraktion: Igreja de Bom Jesus de Monte. Det er en af de smukkest beliggende kirker i Europa. Den barokke kirke med det enorme og imponerende trappeanlæg samt fontæner, kapeller, statuer og symboler skal ses. Braga er imidlertid også en universitetsby med et levende by- og cafémiljø. Tag fx et hvil på den dejlige plads, Praca da República, eller lad roen falde over dig i den smukke have, Jardim de Santa Barbara.

Hoteller

Særlig i hjertet af Braga, den gamle bydel, er der mange gode og billige hoteller og lejligheder, hvorfra der er kort vej til seværdighederne. Bo fx i Cathedral Guesthouse, der er smukt placeret, har en rustik og flot indretning samt udlån af cykler. Eller lej lejlighed i Arco Da Porta Nova, hvor du har en skøn udsigt til Bom Jesus og er tæt på stationen. Penthouse Historical Center byder endvidere på penthouselejligheder med en betagende udsigt.

Restauranter

I den gamle bydel, der oser af hygge og desuden er bilfri, finder du mange fine restauranter og caféer. Giv dig selv lov til at smage byens bedste mokka på café A Brasileira. Husk også at smage, de for Portugal, karakteristiske saltede butterdejskager med hakket kødfyld. Det kan du fx gøre hos Frigideiras da Sé. Restaurante Cozinha da Sé serverer et bredt udvalg af eksklusiv portugisisk mad. Er du til kulinariske oplevelser med mere kant, kan du også besøge Retrokitchen.

Natteliv

Vil du på natklub? Så besøg den futuristiske og raffinerede Património, den vilde Keimòdrumo eller den stillige LiV Guimaräes med dygtige DJ’s.

Braga kan underholde dig både dag og nat.

Funchal

Funchal på Madeira

Funchal er øen Madeiras største by og et skønt sted at være turist. De mange høje klipper omkring byen danner et værn mod vejr og vind, hvilket gør byen til et behageligt sted at opholde sig. Der er masser af seværdigheder og muligheder for både at være solbadende turist og en mere kulturelt orienteret turist.

Hoteller

Langs kysten ligger der utallige hoteller med forskellige grader af komfort – altså noget for enhver pengepung. Nyd den smukke udsigt over vandet fra de 5 stjernede hoteller Belmond Reid´s Palace eller Melia Madeira Mare Resort & Spa. Eller nyd dine penge på restauranter og seværdigheder og bestil hotel i den mere budgetvenlige ende af skalaen på fx Estalagem Monte Verde & Melba eller Residencial Colombo.

Restauranter

Især hvis du er glad for fisk og skaldyr er Funchal en kulinarisk oplevelse. Prøv fiskeplatte på Marisqueira O Barqueiro eller sæt dig til rette på Restaurante Vasco da Gama og nyd samtidig udsigten over havnen. Har de fisk stegt på sten på menukortet skal du også prøve det.

Men du kan naturligvis også spise andet end fisk og skaldyr. Maderia er også kendt for deres kødspyd, som man kan få mange steder rundt omkring på de mange små restauranter.

Natteliv

Hvis du er til det pulserende natteliv er det måske ikke Funchal du skal besøge. Du kan dog besøg Kool eller The Chameleon hvis trangen til at danse bliver for stor. Der er også gode muligheder for at opleve den portugisiske musikstil Fado mange steder, fx på Arsénio’s’ og Marcelino. Og en god drink kan nydes på Hole In One eller Madeira Rum House.

Attraktioner

Et kig ud over vandet er en attraktion i sig selv. Men besøg også Jardim Botánico, der er en utroligt smuk botanisk have, og Jardim Orquídeas mange flotte orkideer.

Domkirken Sé de Funchal midt i Funchal og det store flotte marked Mercado dos Lavradores, med især den store fiskeafdeling, er et besøg værd. For de sportsinteresserede er Funchal byen hvor Christiano Ronaldo er fra, og her er det muligt at besøge et museum dedikeret til den store fodboldspiller.

Fra Madeira kommer også drikken Maderia, men også flere portvinsmærker kommer herfra, og det er muligt at besøge mange af de steder hvor disse bliver produceret, fx Blandy´s Wine Lodge.

Lagos

Gode rejseråd til Lagos 

 Hoteller

En god mulighed for dig der vælger at rejse til den nigerianske stat Lagos, er at bo på hotellet Lagos Travel Inn. Hotellet ligger i Ikeja, som er hovedstaden i staten, og byder på en række forskellige faciliteter. Hotellet har egen restaurant, bar, lounge, mødelokaler, biludlejning og meget mere. Du kan vælge imellem at bo på et standardværelse, en executive-suite eller en business suite. Der er gratis Wi-Fi på alle værelser.

Restauranter 

Hvad angår restauranter, har du rig mulighed for at nyde et lækkert måltid mad overalt i byen. Et hit blandt mange, både turister såvel som lokale, er Restaurant Bungalow i Lagos’ hovedstad Ikeja. På restauranten serveres et bredt udvalg af meget forskelligt mad. Stedet er således værd at vende tilbage til mere end én gang, da menukortet er spækket med alt fra velsmagende sushi til saftige, friske burgere og sandwiches.

Attraktioner og natteliv 

I Lagos summer gaderne af energi fra både handlende, turister og erhvervsfolk. Endnu en grund til at der er gang i gaderne er, at der i hjertet af Lagos ligger det såkaldte Lekki Marked. Her kan du købe smykker, figurer og frisk frugt af lokale. Kunne du tænke dig at opleve traditionel, vestafrikansk kunst, bør du besøge museet Red Door Gallery. Grundlæggerne af museet har gennem årtier samlet kunst, således at samlingen nu består af kunstværker, der hver fortæller sin unikke historie om kunstneren bag værket, eller om den pågældende tidsperiode. Når mørket falder på, kan det være fristende at slappe af med en drink, et let måltid mad eller måske endda slå sig løs på dansegulvet. Alt dette kan du gøre på lokale barer og diskoteker – du bør dog sætte dig ind i de sikkerhedsmæssige faktorer der spiller ind, når du rejser til et land som Nigeria, der i visse områder kan være plaget af kriminalitet o.l.

Lissabon

Gode rejsetips til Lissabon

Lissabon er hovedstaden i Portugal. Byen ligger ud til Atlanterhavet og blev 1755 ramt af en tsunami, der ødelagde det meste af byen. Det har sat et stort præg på byens arkitektur. Lissabon er i dag bygget op med brede boulevarder, der kan lede vandet tilbage til havet, hvis det der nogensinde skulle komme en tsunami igen. Ud over det er Lissabon hjemsted for god mad, fadomusik og en hyggelig atmosfære.

Hoteller

Der er hoteller for enhver pengepung i Lissabon. Nogle af de bedste er Olissippo Lapa Palace, der har udsigt til vandet og egen swimmingpool, og Internacional Design Hotel, der ligger midt inde i byen ved en af de mange smukke pladser.

Restauranter

Portugal var i mange år et koloniland med kolonier i Brasilien, Indien og Afrika. Det bærer deres køkken også præg af i dag. På Salsa Rosa Bistro kan du opleve en spændende blanding af brasiliansk og portugisisk mad, mens du på Ristorante India Gate kan få noget af det bedste indiske mad i Lissabon.

Natteliv

Der er gode muligheder for at komme ud om aftenen i Lissabon. Bairro Alto området er stedet, hvis du gerne vil ud at feste og danse, der ligger nemlig over 100 barer og diskoteker i området. Bairro Alto er sammen med området Alfama også det bedste sted at finde nogle af Lissabons fadohuse. Fado er en traditionel portugisisk musikgenre, der er en kendt for sin melankolske klang.

Attraktioner

Belem tårnet, der er et gammelt vagttårn lige ned til vandet, og det gamle kloster Jeronimos er begge must sees på en tur til Lissabon. Hvis du interesserer dig bare den mindste smule for fisk og livet under vandet, er Lissabons Oceanarium også et besøg værd.

Kun en time nord for Lissabon ligger byen Sintra, der er en lille by med ikke mindre end syv velbevarede slotte.

Porto

Gode rejseråd til Porto

Turist i Porto
Porto (eller Oporto som det også hedder) er Portugals næststørste by efter Lissabon. Porto ligger 320 km nord for Lissabon og dermed i det nordlige Portugal. Derfor er klimaet i Porto normalt også en tand køligere end i Lissabon. Byen er særligt kendt for sin portvin og har da også givet navn til denne. Derudover var Porto i 2001 Europas kulturhovedstad, og byens historiske centrum er på UNESCOs verdensarvsliste.

Hoteller
Portos midtby er fyldt med massevis af forskellige hoteller i hver deres prisklasse. Blandt de mest populære og dermed også de dyreste er Porto River (ca. 1300 kr. pr. nat), InterContinental Porto Palacio das Cardosas (ca. 2220 kr. pr. nat) og Pestana Palacio do Freixo (ca. 2190 kr. pr. nat). Har man knap så meget at gøre med, kan man til gengæld også være heldig at finde hoteller nær centrum til kun 150 kr. pr. nat for to personer.

Restauranter
Skal man spise ude i Porto varierer prisklassen ligeledes en del. Men ønsker man blot en hyggelig aften, kan det klart anbefales at gå en tur langs floden, hvor hovedparten af byens restauranter er placeret. På den nordlige side ligger bl.a. Ode Porto Wine House, som er en af de mest populære restauranter i Porto. Er man en rigtig kød-elsker, kan det i stedet anbefales at tage over på den sydlige side, hvor man kan få rodizio på Restaurante Mineirão til 20 euro pr. person eller derunder.

Natteliv

Er man en natteravn, kan byen ligeledes byde på lidt af hvert. Udover at nyde et godt glas vin på en af de mange restauranter langs vandet kan man bl.a. gå på Pixote Karaoke Bar eller besøge Hot Five Jazz & Blues Club. Alternativer hertil kunne også være pubcrawl eller et besøg hos Zenith Lounge eller Club Musica 80’s, der ligeledes er kendt for den gode stemning.

Attraktioner
Udvalget af seværdigheder i Porto er ganske overskueligt og burde kunne ses på to dage. Byens seværdigheder består hovedsageligt af kirker og ældre bygninger, men søger man noget nyere, kan Casa da Música, som stod færdig i 2005 anbefales. Blandt de resterende must sees i Porto findes Clérigos Church, Dom Luís I Bridge og en sejltur på Duoro. Yderligere kan det anbefales med en tur rundt i byen med hop-on-hop-off busser, som kan købes sammen med en sejltur og vinsmagning på et af byens portvinsmuseer.