PERU

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Peru

Gode rejsetips til Peru

Peru er både et land med smuk natur og en gammel og spændende historie. Når man dertil lægger en levende kultur og en venlig befolkning bliver landet til en af de bedste rejsedestinationer, man kan forestille sig.

Hoteller

Perus bedste hoteller findes i byen Cusco i det sydlige Peru. Cusco er udgangspunktet for ture til den kendte inkaruin Machu Pichu. Gode hoteller i byen er Belmond Palacio Nazarenas og Palacio Manco Capac.

Restauranter

Hovedingredienserne i peruviansk mad er kylling, ris, majs, fisk og skaldyr. Maden er som udgangspunkt ikke stærk, men det er muligt at bede kokken om at lave maden stærkere. I Peru spiser de også marsvin, som man kan prøve som udlænding, hvis man har lyst. Peruvianerne spiser dog primært marsvin til højtiderne. Gode restauranter er for eksempel Social Restaurant & Bar i Lima, der serverer peruviansk mad med et twist, og Morena Peruvian Kitchen i Cusco.

Natteliv

De bedste muligheder for at gå i byen i Peru finder du i Lima og i Cusco. I Cusco er Mama Africa Disco et legendarisk sted. Det er ofte muligt at komme gratis ind, da der er mange, der deler flyers med gratis entre ud. I Lima er området Miraflores det bedste bud, hvis du vil ud at danse. Det kan blandt andet være på klubberne Gothica og Aura, der spiller stort set alle slags musik.

Attraktioner

Perus absolut mest kendte attraktion er inkaruinen Machu Pichu. Ruinen ligger i Andesbjergene. Det er både muligt at komme dertil med tog op af bjergsiden og at vandre i en eller flere dage gennem bjergene for at nå dertil. Udover sin spektakulære beliggenhed byder Machu Pichu også på et indblik i inkaernes kultur og religion.

Udover Machu Pichu er Titicaca søen i det sydlige Peru også et besøg værd. Det er muligt at tage på dagsture til de flydende sivøer på søen, men man kan også overnatte på nogle af søens faste øer.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Arequipa

Gode rejsetips til Arequipa

Arequipa er en idyllisk by beliggende på en slette i 2.325 meters højde for foden af vulkanen El Misti. Den er grundlagt i 1540 af spanierne, der har bygget en smuk by med storslåede huse og hyggelige pladser.

I Arequiba vil du opleve en autentisk hygge på de mange små cafeer, og du kan roligt opholde dig her i flere dage, for der er adskillige ting at opleve – ikke mindst den gode, afslappede stemning, der hersker i byen.

Hoteller

Du kan finde hoteller i alle størrelser, former og priser i Arequipa, og det kan bestemt anbefales, at vælge et der er bygget i oprindelig, traditionel stil, da du her vil opleve et mere autentisk Peru. Det kan eksempeltvis være Hotel Casona Solar eller Hotel La Casa De Mi Abuela eller det mere luksuriøse Casa Andina Private Collection.

Restauranter

Der findes en del lækre restauranter i Arequipa, der tilbyder traditionel peruansk mad, fx Zingaro, Chica og La Nueva Palomino, der alle er godt besøgt af de lokale. Og så er det selvfølgelig muligt, at finde skøn mad fra både Argentina (El Charrua), Italien (Mixtos), Tyrkiet (El Turko) og alle verdens andre lande.

Natteliv

I Arequipa vil du opleve et vibrerende natteliv med alt fra små, intime barer til store fyldte natklubber, og begge dele kan anbefales. Besøg gerne baren Siwara i hjertet af byen eller Deja Vu, der både er restaurant og natklub. Også Casona Forum er et godt sted, hvis du vil opleve Arequipa om natten: her finder du et større udvalg af forskellige salsaklubber, karaoke barer, diskoteker i et skønt mix af restauranter og cafeer.

Attraktioner

Arequipa er en by fyldt med spændende oplevelser. De omkringliggende bjerge og vulkaner giver mulighed for en aktiv ferie med minitrek, mountainbike eller river rafting, og selve byen er charmerende med sin hyggelige, autentiske stemning. Du bør desuden besøge Cathedral of Arequipa Museum, der fortæller byens historie, og viser alle dens mange kulturskatte i helt fantastiske omgivelser.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Cusco

Oplev historiens vingesus i Cusco

Cusco i Peru er udgangspunktet for ture til de berømte inkaruiner Machu Pichu. Cusco selv blev grundlagt af inkaerne, og byen emmer derfor af historie og kultur.

Hoteller

I Peru er det muligt at rejse på alle typer af budgetter. Lige fra det mindste backpackerbudget til et budget, der giver noget mere luksus. Et af de bedste hoteller i Cusco er Belmond Palacio Nazarenas, der har swimming pool og meget lækre værelser i kolonial stil. Det er et godt sted at hvile ud efter en vandretur op til Machu Pichu.

Restauranter

I Cusco er det både muligt at få peruviansk, europæisk og amerikansk mad. En af de mest populære peruvianske restauranter er Pirqa, der serverer peruviansk mad med et twist i smukke rammer. Majs er en meget brugt ingrediens i Sydamerika, men her bliver majsen brugt på en helt ny måde, når den bliver til et lille tårn med forskellige lag imellem.

Natteliv

Et sted, som Cusco har et bredt udvalg af muligheder, når man gerne vil i byen. Der er både steder for backpackere, der bliver i flere uger og måneder, og steder for turister med et stort budget. Et af de bedste steder at tage ud at danse i Cusco er Mama Africa, der blandt andet spiller elektronisk musik. Norton Rat’s Tavern ligger på det centrale torv og deres balkon er et godt sted at se på mennesker, mens man nyder en drink.

Seværdigheder

Cuscos største seværdighed Machu Pichu ligger ikke i selve byen, men kræver enten en flere dage lang vandretur eller en stejl togtur. Det er dog derfor, at de fleste mennesker besøger byen. Det er nemt at finde en guide i byen, der kan tage med en til Machu Pichu, men der kan også være fordele ved at booke i forvejen. Da der i højsæsonen hurtigt kan være fuldt booket.

Udover Machu Pichu kan man dog også besøge Inkamuseet, katedralen og Qorikancha, der er en gammel inkaruin, der ligger i selve Cusco by. Det gør den dermed langt mere tilgængelig end Machu Pichu.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Goverment palace

Gode rejseråd til Government Palace

Government Palace eller Casa de Pizarro er den peruvianske regeringsbygning, som er placeret i den nordlige del af Plaza Mayor. Paladset er også præsidentens officielle bolig. Byggeriet af paladset påbegyndtes i 1535 af Francisco Pizarro, men paladset er senere blevet renoveret ad flere omgange.

Frontsiden af paladset er inspireret af fransk neoklassicisme og er fra 1938. Paladset er det første officielle palads, efter byen kom under spansk herredømme.

Hoteller

Hotel Kamana har en fremragende beliggenhed i hjertet af Lima og tæt på Plaza Mayor. Hotellet er 3-stjernet og udbyder gratis wifi, fantastisk service og daglig rengøring. Der er restaurant og bar/lounge, og hotelpersonalet er behjælpelige med oplysninger om udflugter og billetter.

Hotel Maury finder du også i hjertet af Lima, og beliggenheden er perfekt, hvis man vil se de vigtigste attraktioner i byen. Der er restaurant og bar/lounge, daglig rengøring, og medarbejderstaben er flersproget. Hotellet har døgnåben reception og et døgnåbent forretningscenter.

Restauranter

El Paraiso de la Salud er et godt sted, hvis man vil spare penge på madbudgettet uden at det går ud over kvaliteten. Her serveres både frokost og aftensmad, og man vil ofte opleve, at stedet er fyldt op af både turister og lokale. Restauranten ligger i gåafstand fra Plaza Mayor.

T’anta er både bageri, café og restaurant og serverer både større menuer og to-go. Stedet er moderne men har bibeholdt lidt peruviansk ånd. T’anta er et meget turistvenligt og populært spisested midt i Limas centrum, og det brede udvalg gør det til et sted, man kan vende tilbage til flere gange.

Natteliv

Sotelo Pisco Lounge ligger få gader fra Plaza Mayor. Her serveres den peruvianske brændevin pisco, som er baseret på druesaft. Sotelos pisco har vundet flere guld- og sølvmedaljer, og producenten har mere end 150 års erfaring.

Attraktioner

Der arrangeres guidede ture på Government Palace, hvis man booker på forhånd, men det er gratis at se vagtskiftet uden for paladsbygningen, som finder sted hver dag kl. 12.

På de guidede ture er der mulighed for at se paladsets fantastiske interiør.

Der er også mulighed for at gå en tur i paladsets palme- og blomsterhave med udsigt til paladsets front.

Bag paladset ligger House of Peruvian Literature, Limas tidligere hovedbanegård, Estacion de Desamparados, som blev ombygget i 2009 til litteraturcenter. Museet indeholder et stort bibliotek og huser også midlertidige kunstudstillinger.

Derudover er The Basilica Cathedral of Lima et besøg værd. Den romersk-katolske katedral ligger i gåafstand fra Government Palace.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Lima

Lima er Perus hovedstad med 7,2 millioner indbyggere.

Hoteller

Belmond Miraflores Park byder på service i verdensklasse. Alle disse luksusværelser kommer med en udsigt enten over havet eller byen, og der er en mindre TV-stue på værelset med kabel-TV. Der er desuden gratis WiFi, opvarmet pool, helsecenter, med tilbud om massage, og fitnesscenter. Endvidere er der en restaurant på hotellets 11. etage, og der er kun 100 meter til stranden.

3B Barranco’s – Chic and Basic – B&B er et mindre bed and breakfast med 18 værelser. Det er placeret i et bohemekvarter med gode muligheder indenfor restaurantbesøg. Værelserne er indrettet i minimalistisk og moderne stil, og der er gratis WiFi.

Restauranter

Lima er ved at udvikle sig til Sydamerikas gastronomiske cosmopol. Med sit alsidige køkken er Lima ved at finde fodfæste på det gastronomiske verdensmarked og madentusiaster flokkes for at komme til fadet så at sige.

Chala er en restaurant og lounge, der serverer middelhavsinspireret mad. Sid ude under halvtaget på terrassen og spis din dejlige mad til lyden af sangfugle i træerne.

Astrid y Gastón serverer peruviansk mad med et lille strejf af nyskabelse. Restaurantens ejer Gastón Acurio er en kendt kok, som har flere berømte restauranter rundt omkring i Sydamerika. Restaurantens indretning er sofistikeret, og stemningen er god.

Natteliv

De fleste natklubber, barer og andre mødesteder i Lima er kendt for deres lange åbningstimer. Der lukkes først, når den sidste gæst går hjem.

Etnias Bar Cultural serverer både lækre, friske drinks og mad til rimelige priser. Der er ofte LIVE musik eller DJ’ er. Dansegulvet er stort, og der kommer en masse lokale på Etnias Bar Cultural.

Dolce Vita er et moderne diskotek med to barer og et stort dansegulv fordelt på to etager. Der spilles alt fra electronic, hip hop, rock til pop samt en anelse latin-pop.

Attraktioner

Lima: City and Coast Culture bike tour with a local (Lima: By- og kystkultur cykeltur med en lokal) tager dig med på en tur til de ældgamle ruiner og videre til Lima Bay, hvor du får en storslået udsigt til Stillehavet. Cykl igennem de forskellige kvarterer og se de skønne statuer og statuetter i Limas Love Park.

Iglesia de Santo Domingo er et religiøst sted, der blev bygget i det 16. århundrede men er blevet ombygget og moderniseret et hav af gange. Tre helgierne er begravet her ved den lyserøde kirke.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Mancora

Gode rejseråd til Mancora

Mancora var tidligere kendt som en gammel fiskerby, men har gennem årene har ændret sig fra idyllisk fiskerby til et yndet turistmål. Her er lange og lækre strande med bagende sol og blå himmel, og den lille by byder på et stort udvalg af lokale restauranter, der serverer traditionelle retter. Når solen går ned, og mørket falder på, vækkes nattelivet, og de mange natklubber skaber en livlig og glad stemning med fest og høj musik.

Hoteller

Er du i strandparadiset Mancora, så er det svært ikke at lade sig lokke af de mange lækre hoteller. Tag for eksempel et kig på DCO Suites, Lounge & Spa eller Arennas Mancora, der tilbyder luksus i særklasse. Eller det helt fantastisk Eco Lodge, der er små bambushytter, som giver en dejlig autentisk oplevelse af stedet.

Restauranter

Er du til lokal og traditionel mad, så bør du besøge La Sirena d´Juan og Donde Teresa. Vil du hellere have asiatisk, så er Tao anbefalelsesværdigt, og italienske Chan Chan er bestemt også et besøg værd. Men i en by som Mancora, hvor alle restauranter ligger i vandkanten, kan det næsten ikke gå galt.

Natteliv

Nattelivet i Mancora foregår omkring de store hoteller. Loki Mancora er yderst velbesøgt, og her hersker høj stemning og god musik. Det samme gælder for The Point Mancora Beach, der byder på DJs og pool. Efter kl. 02.00 er det på Cocos Beach Club eller Charlie Brown’s festlighederne foregår.

Attraktioner

Er du i Mancora, så er det først og fremmest strandende, der lokker. De byder på både actionfyldte og afslappede oplevelser for små og store, og en tur på havet af svær at undgå. I forhold til resten af Peru, er Mancora en by, hvor alting foregår i et afsindigt roligt tempo, der kan få enhver til at falde til ro og bare nyde ferien og omgivelserne.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Huaraz er hovedbyen i Ancash regionen i det nordlige Peru. Byen ligger i 3100 meters højde i Huaylasdalen mellem de to bjergkæder Cordillera Blanca og Cordillera Negra, og har omkring 125.000 indbyggere. Huaraz, der er placeret 8 timers bilkørsel fra Perus hovedstad Lima, er specielt kendt som udgangspunkt for vandreture, trekking og bjergstigning i den nærliggende Huascarán nationalpark. En nationalpark der er optaget på UNESCO’s Verdensarvliste. Huaraz lever primært af den turisme, som kommer til området.

Hoteller
Der findes hoteller og hostels både i centrum af byen, men også i udkanten. Disse styres oftes af private familier, og det er ekstremt billigt at bo i byen. Der findes ikke mange store og dyre hoteller i området, men dog hoteller i mellemklassen.

Restauranter
I centrum af byen findes et lille torv med en række restauranter, hvor der serveres mad af meget forskelligt slags.

Natteliv
I højsæsonen fra maj til oktober er der et godt natteliv i Huaraz. Både pubber og klubber findes mange steder i byen. Blandt de mest populære Makondos, El Tambo, Los 13 Buhos og X-Treme. Der spilles alle slags musik i barerne, og udvalget af drikkevarer er stort.

Attraktioner
I Huaraz kan man opleve det autentiske Peru. Byen har provinsiel charme og en ubeskrivelig smuk beliggenhed med naturscenerier præget af snedækkede bjergtinder, smaragdgrønne søer, gamle inkaruiner og charmerende huse med røde tegltage. Men den største attraktion er at tage videre på vandreture, evt. over flere dage, i Cordillera Blanca. Churup søen er et populært udflugtsmål, og man kan blandt andet klatre langs et stort vandfald. I Huaraz området finder du også Perus højeste bjerg, der er 6768 meter højt. Til turene kan der lejes eller købes klatreudstyr i Huaraz, hvor man også kan finde guider. Man bør også besøge Chavin de Huantar-templet fra år 600 før kristi. Desuden er Huaraz i Peru er berømt for de fantastiske stenhoveder.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]