PANAMA

Panama

Panama – et land domineret af lækre strande og hav

Panama forbinder Central- og Sydamerika. Landet er nok mest kendt for Panamakanalen, der deler landet i to og forbinder det Atlantiske Hav med Stillehavet.

Hoteller

Nogle af Panamas bedste hoteller ligger ved nogle af landets mange strande. Det er for eksempel Hotel Bocas del Mar, der ligger i Boca Chica ud til Stillehavet. Fra hotellet er der havudsigt og også en lækker pool, hvis man ikke har lyst til at gå ned til vandet. Et andet godt hotel er Tropical Suites Hotel, der ligger i Bocas del Toro ved det Caribiske Hav.

Restauranter

Med sin placering tæt på havet spiller fisk og skaldyr en vigtig rolle i panamansk mad. Således også på Segundo Muelle i Panama City, hvor man kan få en lang række forskellige retter med alt godt fra havet. I Panama City er der en relativt stor kinesisk minoritet, der arbejder ved kanalen. Der er derfor også gode kinesiske restauranter i byen.

Natteliv

Hvis man gerne vil på bar, er der gode muligheder i Panama City. Det kan for eksempel være på La Rana Dorada, der har sit eget mikrobryggeri, eller på Tantalo Rooftop Bar, hvor der er en spektakulær udsigt over byen.

Attraktioner

Det gamle kvarter i Panama City, Casco Viejo, er værd at bruge en dag på at udforske. Bydelen er en god blanding af farverige traditionelle huse i kolonistil og moderne huse i glas og beton.

De fleste vil også gerne forbi Panamakanalen på deres rejse og se den menneskeskabte kraft præstation med egne øjne. Kanalen indeholder et avanceret slusesystem og en menneskeskabt sø, som skibene også sejler igennem.

Ved Bocas del Toro på den caribiske kyst er der gode muligheder for snorkle og dykke, mens man ser på farverige fisk og koraller. Man kan også bare ligge på en af de hvide sandstrande og nyde solen og varmen.

bocas town

Gode rejsetips til Bocas Town

Bocas Town – eller Bocas del Toro Town – ligger i Panama og er fyldt med farver, glade mennesker og en skøn, caribisk atmosfære.

Du vil opleve et afslappet miljø, hvor forskellige kulturer lever side om side med hinanden i fantastisk fredfyldthed. Det er umuligt ikke at holde af byen, og når du først har være der, så vil du helt sikkert ikke derfra igen.

Hoteller

Bocas Town er et velbesøgt sted for turister, men de færreste er klar over, at der ikke findes nogen strand i byen – så vær opmærksom på det, når du leder efter dit hotel.

Når det er sagt, så findes der et utal af skønne, autentiske hoteller. Prøv for eksempel Hotel Bocas del Toro med kun 11 væresler. Eller det lidt større Tropical Suites Hotel. Vil du alligevel gerne bo ved vandet, og til en fornuftig pris, så er Hotel El Limbo et hyggeligt, charmerende bud.

Restauranter

Mexicansk, caribisk, indisk, asiatisk eller måske amerikansk? I en multikulturel by som Bocas Town finder du virkelig et bredt udvalg af restauranter fra de forskellige verdensdele.

Anbefalelsesværdige steder er Taco Surf (mexicansk), El Último Refugio (caribisk), Om Café (indisk) eller det fantastisk Raw Fusion, der serverer den lækreste, asiatiske mad.

Natteliv

I Bocas Town vil du opleve et fantastisk natteliv med klubber og barer, der kan tilfredsstille selv den mest kræsne.

På Iguana Surf Club Bar kan du danse til funk eller nyde drinks i de store pools. Aqua Lounge Bar kan du kun komme til med vandtaxi, men det er en fed og anderledes oplevelse, så den er et besøg værd. Og så er der Tunga Bar – et godt sted at starte aftenen og nyde et par drinks inden festen for alvor går i gang. Og det var bare et lille udvalg af de mange steder, der er i byen.

Attraktioner

Når du er i Bocas Town, så skal du helt klart ud at sejle og opleve området fra vandsiden – og kan du surfe, så er Bocas Town og et godt sted at gøre det. En tur på hesteryg ud i naturen kan også anbefales, ligesom det er sjovt at leje en cykel og opleve området og de lokale på en anden måde.

Panama city

Gode rejseråd til Panama City

Hoteller

I smukke Panama City kan du blandt andet bo på Wyndham Garden Panama City.

The Bristol Panama Hotel & SPALe Meridien PanamaAmerican Trade Hotel og Grace Panama er alle vindere af Travellers Choice prisen 2016, så disse er meget kvalificerede bud på gode hoteller!

Panama City byder også på rig mulighed for ophold på luksushoteller såsom Le Méridien Panama, Hotel DeVille, Marriott Executive Apartments Finisterre og Gamboa Rainforest Resort at the Panama Canal.

Restauranter

I Panama City er der et bredt udvalg af restauranter, og seafood er naturligvis en af de helt store specialiteter.

La Casa Del Marisco er et fantastisk sted med lækker seafood af høj kvalitet. Prøv også Las Tinajas, Cafe Balear og Centolla’s Place!

Nogle af de største og bedste burgere i Panama City får du på Time Out Sports Grill

Den lækreste is i Panama kan du købe hos Granclement, hvor de tilbyder specielle smagsvarianter såsom basilikum, ingefær, lavendel og Earl Grey. Perfekt sted at tage hen på en varm dag.

Natteliv

Club La Vela er et fantastisk sted til en god aften. Der er temarum, adskillige dansegulv og barer!

På Granite Cafe and Star Bar serverer de sjældne old og unikke cocktails!

Sharky’s Beach Club er ligeledes kendt for deres farverige cocktails i mange varianter.

Spinnaker Beach Club kan du danse natten lang til live bands.

Attraktioner

Panama-kanalen er selvfølgelig et must see! Et andet must er Casco Viejo.

Vil du ud i naturen, skal du besøge Metropolitan National Park.

I Soberania National Park kan du også udforske dyrelivet.

På Bahai temple får du en skøn udsigt over Panama, og her er en rolig atmosfære – ingen støj!

Monkey Island er også en sjov oplevelse, og aberne er yderst livlige!

Derudover er der et væld af sightseeing udflugter, du kan drage ud på, for eksempel Canal & Bay Tours, Kats Day Tours, Easy Travel Panama og Barefoot Panama!

Isla Bastimentos er en lille ø ud for Panamas kyst. Her er hvide strande med palmer og turkis vand, hvor man kan være heldig at opleve en havskildpadde komme op og lægge sine æg. Der er gode muligheder for at dykke ved nogle af øens mange koralrev.

Hoteller

Der er gode muligheder for at bo lige ned til vandet på Isla Bastimentos. Det kan for eksempel være på Hotel MaccaBite, der nærmest ligger halvvejs ude i vandet. Man kan også bo på Hotel Caribbean View, der også ligger lige ned til vandet. Der er gode muligheder for at nyde solnedgangen fra terrassen.

Restauranter

På The Firefly Restaurant kan du spise caribisk inspireret mad med masser af fisk og skaldyr lige ned til vandet. Restauranten The Sea Monkey er bygget på vandet. Du kommer derfor ikke tættere på det. Restauranten serverer en god blanding af italiensk, mexicansk ig asiatisk inspireret mad.

Natteliv

Der er ikke så mange muligheder for at ud på Isla Bastimentos om aftenen. Der er dog altid god mulighed for at tage en aften svømmetur eller sidde i vandkanten og meditere eller drikke en kold øl.

Attraktioner

Man kommer selvfølgelig til at tilbringe en stor del af sin tid i og omkring vandet. Det kan være med at svømme eller dykke eller bare ligge på stranden og sole. En af øens bedste strande hedder Red Frog, og den er bestemt et besøg værd.

Der er dog også andre ting at lave. Du kan for eksempel tage på en vandretur, enten på egen hånd eller med en guide. Guiden kan hjælpe dig med at få øje på nogle ting, som du måske ellers ikke ville se.

Hvis du holder af fart og højder eller bare godt kan lide at udfordre dig selv, kan du prøve Bastimentos Sky Zipline Canopy Tour.