ØSTRIG

Østrig er helt domineret af sin placering i Alperne. Om vinteren lokker de folk til for at stå på ski, mens de om sommeren giver god mulighed for at komme ud at vandre. Er man til storbyferie, kan hovedstaden Wien besøges hele året rundt.

Hoteller 

Nogle af Østrigs bedste hoteller ligger selvfølgelig i bjergene med udsigt over sneklædte tinder og grønne dale. Det er for eksempel Himmlhof i Sankt Anton am Arlberg og Hotel Alpin Spa Tuxerhof i Tux.

Restauranter

Man kan finde gode restauranter i hele landet. En del af dem ligger dog selvfølgelig i hovedstaden Wien. Det er blandt andet Vinothek W-Einkehr og Die Metzgerei, der begge serverer østrigsk og centraleuropæisk mad.

Natteliv

Når man er på skiferie, er afterskiing næsten et must. Det er helt op til en selv, hvor vildt det skal være. Hvis man kan lide, at det bliver rigtig vildt, er der gode muligheder for det i Østrig. Det er for eksempel på Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn og  St. Christoph, der begge er nogle af de mest besøgte steder, når det kommer til god afterskiing.

I Wien er der også gode muligheder for at komme ud. På Albertina Passage spiller de jazz i futuristiske omgivelser, mens de på Red Room har et alenlangt drinkskort og en god restaurant.

Attraktioner

Hvis man har bare en lille smule friluftsblod i årene, bør man tage ud og vandre eller stå på ski i de østrigske alper. I det mindste en dag. Gode steder at stå på ski er Sankt Anton am Arlberg, der er en hyggelig lille by med rigtig meget at byde på, når det kommer til at stå på ski.

Wien har et væld museer og gamle paladser, der er værd at besøge, blandt andet slottet Schönbrunn, der har en fantastisk park til. Det er også i Wien, at man kan smage Sachertorte på Hotel Sacher – og mange andre steder.

Graz

Rejseråd til Graz

Graz er Østrigs næststørste by. Byen er hovedstad i delstaten Steiermark i det sydøstlige Østrig syd for Alperne, og ligger ved floden Mur. Der bor omkring en kvart million indbyggere i Graz, der er en kendt som en vigtig universitetsby, og i 2003 var Europas kulturhovedstad. I øvrigt er den gamle bydel af Graz på UNESCOs verdensarvliste.

Hoteller
Graz har hoteller i alle prisklasser. Er du ung kan du bo billigt og spartansk på Jugendgästehaus. Men der er også muligheder for at bo 4-stjernet på eksempelvis Schlossberghotel eller Hotel zum Dom.

Restauranter
Graz betegnes som Østrigs hovedstad for nydelse. Derfor finder du rigtig mange spisesteder i byen. Blandt de mere kendte steder er Restaurant Florian i Parkhotel, der er perfekt til et romantisk møde. Aiola er kendt som et sofistikeret sted med mange spændende muligheder, mens Sorger har en historie, der går helt tilbage til 1688.

Natteliv
De mange universiteter i byen tiltrækker naturlig mange unge mennesker og dermed også et rigt natteliv. Specielt i den gamle bydel er der masser af muligheder for at hygge sig på barer. En populært bar er Ernst Fuchs Bar, mens en populær klub er Kottulinsky

Attraktioner 
Graz er generelt en smuk og hyggelig by, og man kan bruge lang tid på blot at spadsere rundt i den gamle bydel og nyde livet og arkitekturer. Der er dog flere steder i byen, som man skal se, når man er i Graz. Blandt disse er det kendte kunstmuseum Kunstgaus Graz, der er lavet i en meget spektakulær arkitektur. Men Graz indeholder en lang række spændende museer. Meget iøjnefaldende er også Murinsel, der er en kunstig ø i floden Mur. Her er både legepladser, amfiteater og en charmerende café. Et meget benyttet udflugtsmål. Om sommeren finder desuden hvert sommer en række festivaler og andre spændende arrangementer sted i Graz.
Fra Graz er der desuden ikke langt til Ungarn, Slovenien og Italien, som du let kan besøge, og dermed opleve forskellige lande på en tur.

innsbruck

Rejseråd til Innsbruck

Innsbruck i det sydvestlige Østrig er hovedstaten i delstaten Tyrol. Byen, der har en 800 år gammel historie, er placeret ved floden Inn. Det er primært som vintersportssted, at mange kender Innsbruck. To gange har byen nemlig været værter for de olympiske vinterlege, nemlig i 1964 og 1976. Men Innsbruck er også kendt for sine gyldne tage, barokke kirker og middelalderlige huset. Og så de smukke bjerge, der omgiver byen.

Hoteller
Der er stort udvalg at hoteller i Innsbruck. Blandt de bedste kan nævnes Best Western Goldener Adler, Hotel Maximilian og Hotel Kapeller. Generelt er der rigtig mange muligheder for overnatning i Innsbruck. Mange er tilpasset skifolket med rum til opbevaring af ski og andet. Det er også muligt at finde familieførte Gasthof, hvor du kan få en super personlig service.

Restauranter
Der findes omkring 190 restauranter i Innsbruck. Blandt andet kan du finde et udsøgt udvalg af italienske restauranter og pizzarier i byen. Men du kan finde alt i både lokalt og internationale mad i Innsbruck.

Natteliv
Barer, caféer og klubber er der masser af i Innsbruck. Innsbruck er en universityby, så der er altid masser af unge mennesker i byen, der er klar til feste. I den gamle bydel er stemningen fantastisk og mulighederne for at få cocktails, øl og andet meget stort.

Attraktioner
Skisportsaktiviteter, men også bjergbestigning og vandreture i bjergene er et must, når du besøger Innsbruck. Men også gondolturen op langs Seegrube til 2000 meters højde, hvor du kan nyde en storslået udsigt over Inn-dalen og de omkringliggende bjerge, skal du opleve. Innsbruck har mange spændende bygninger. Blandt disse skal du opleve Kejserpaladset samt fyrsteboligen fra det 15. århundrede med den berømte balkon og det gyldne tag. Men generelt skal du bare opleve den gamle bydel, Innsbrucker Altstadt, når du besøger den østrigske by.
I Innsbruck kan man også få guidede ture på mountainbike og dermed få storslåede naturoplevelser evt. sammen med familien eller andre.

Linz

Rejseråd til Linz

Linz er den tredje største by i Østrig efter Wien og Graz. Byen er placeret i delstaten Oberösterreich, og har godt 189.000 indbyggere. Linz var i 2009 europæisk kulturby, hvilket vidnet om det store kulturudbud, som byen også har. Byen er beliggende i fantastisk smukke omgivelser ved floden Donau, og det er oplagt at bruge floden til udflugter, når man er i Linz.
Mange kender Linz for Linzer Torte, der er en lille flad konditorkage, der bliver spist mange steder i verden.

Hoteller
Linz har et stor sortiment af hoteller af forskellige standard. Blandt andet kan nævnes de 4-stjernet Park Inn Radisson, Steigenberger Hotel Linz, Austria Trend Hotel Schillerpark og Courtyard by Marriott Linz, der alle er blot få kilometer fra byens centrum.

Restauranter
I Linz finder du blandt andet en række fantastiske italienske restauranter. Men du har mulighed for at spise mad fra hele verden i den østrigske by. Heriblandt kan nævnes de indiske restauranter Bombay Palace og Zaffran.

Natteliv
Som universitetsby har Linz et spændende natteliv. I det gamle centrum kan du finde et stort udbud af barer, lounger med både lokal karakter, men også internationale barer er der rigeligt af.

Attraktioner
Linz er en super smuk by med et pragtfuld torv, flotte bygninger og en bilfri bydel, hvor det er rart og behageligt blot at gå rundt. Mange rejser til Linz for at opleve musikken fra det berømte Bruchner Orchester og et moderne operahus. En anden mulighed er at tage til Pöstlingbjerg, hvor der er der en imponerende udsigt over byen. Du kan tage en tur med Pöstlingsbahn og besøge pilgrimskirken på toppen af bjerget. Kirken er dog ikke den eneste seværdighed ved bjerget. Man kan tage toget ind i selve bjerget og ankomme til en forlystelsespark, der er som en fantasiverden.
Men generelt er området ved Donau-floden skabt til cykelture. Her er mange cykelstier, der følger flodens krumninger og betagende landskaber. En super fed oplevelse. Men ved Donaus bred ligger Ars Electronica Center, der er et sted, hvor du kan opleve et bud på, hvordan verden kommer til at tage sig ud i det 21. århundrede. En virkelig spændende oplevelse.

SALZBURG

Gode rejsetips til Salzburg

Salzburg i Østrig er blandt de smukkest beliggende byer i Europa. Byen er placeret i det vestligste Østrig, og den gamle bydel, Allstadt, er på UNESCOs verdensarvsliste. Salzburg er af det fleste mest kendt for at være stedet, hvor komponist Wolfgang Amadeus Mozart blev født, og voksede op. Mange kender dog også byen som både en slags port til Alperne, men også som stedet hvor filmen Sound of Music blev optaget i 1965.

Hoteller
Der er et stort udvalg af hoteller både i selve Salzburg både i centrum af byen, men også smukt beliggende rundt om byen, hvorfra du har fantastisk udsigt. I Salzburg findes både de dyreste femstjernet hoteller, men også mulighed for at bo på vandrehjem, i lejligheder og lignende steder.

Restauranter
Flere restauranter i Salzburg har Michelin stjerner, så du har store muligheder for gode gastronomiske oplevelser i Salzburg. Men generelt kan du finde en god blanding af mad fra Italien, Ungarn og en række andre midteuropæiske lande i Salzburg. Specielt den gamle bydel har et stort udvalg af smukt indrettet restauranter, hvor du kan få en helhedsoplevelse.

Natteliv
Salzburg byder både på lokale østrigske barer, men også på internationale barer, som man kender dem fra de fleste store europæiske byer. Generelt er der stort set altid et muntert natteliv med en intim stemning i Salzburg. En mulighed er også at besøge byens traditionelle caféer heriblandt Kaffehaus Tomaselli, den ældste café i Østrig.

Attraktioner
Fødehjemmet for Wolfgang Amadeus Mozart er en af de mest populære turistattraktioner i Salzburg. Men generelt er byens barok-arkitektur værd at nyde og beundre. Den gamle bydel, Salzburger Altstadt, er bilfri og her kan alle seværdigheder nås til fods. Desuden skal man besøge Slottet Mirabell med den omkringliggende have, Mirabellgarten. Her tilbydes en forrygende udsigt over Salzburgs vartegn, fæstningen Hohensalzburg. Med ved Salzburg er der også mulighed for at nyde krystalklare badesøer og have en fantastisk udsigt til majestatiske bjerge. Mange besøgende i Salzburg husker også at købe de berømte chokolade Mozartkugler med hjem.

Wien

Turist i Wien

Det er ikke for sjov, at Wiens turistbureau markedsfører sig med titlen ”Wien – nu eller aldrig,” for der er vitterligt noget at komme efter for alle i Østrigs smukke hovedstad. Hvis der er noget wienerne forstår at udnytte, så er det byens utallige uderum. Parkerne emmer af lokale, der nyder frokostpausen i solen og turister der tager en pause, inden turen går videre ud i byens overvældende kulturliv.

Er man til aktiv ferie, kan en tur med Schneebergbanen til 1322 meter over havet danne udgangspunkt for mange gode vandreture i Østrigs Nordlige kalkalper.

Wien er på en gang afslappet og hip. Fyldt med historiske attraktioner og pulserende natteliv. Du kan nyde en burger langs Donaus rolige vand eller spise wienerschnitzler på en af byens mange lokale spisesteder. Og er du ude efter en hel anden byoplevelse, er Bratislava i Slovakiet kun en kort togrejse væk.

Hoteller

Der er et rigt udbud af overnatningsmuligheder i Wien, og igen er der noget for enhver smag. Du skal ikke gå mange skridt, for at finde et hotel der hverken rutter med stjerner eller faciliteter. Men hoteller i den lidt mere tilgængelige mellemklasse er der også mange af. Og fælles for begge typer er, at wienerne generelt går meget op i service. Hvis dit eneste krav til din overnatning er netop det, at du kan overnatte kan du også vælge at checke ind på et af de mange ganske centrale hostels.

Restauranter

I Wien går man ikke sulten i seng. Byen er kendt for dets køkken, og byder på tallerkenstore Schnitzler, såvel som små delikate tærter. Mange steder er både mad og priser dog ganske turistprægede, så spørg de lokale, hvor de spiser deres wienerschnitzler og sachertærte, og du vil ikke gå skuffet hjem.

Er du i stedet ude efter en Michelinoplevelse i verdensklasse, byder Wien på hele ni restauranter med en eller to stjerner.

Natteliv

Wiens natteliv kan tilfredsstille både den energifyldte technoturist, og dem der ynder at drikke en rolig drink i gode venners lag. Byen byder på et hobetal af vin- og cocktailbarer såvel som deciderede natklubber med pulserende technorytmer. Om sommeren er området omkring domkirken omdannet til marked med udeservering fra de mange forskellige madboder.

En attraktion i sig selv er den berømmede jazzklub, Porgy and Bess, der hver aften skruer op for livemusikken, og hvor musikere fra hele verden strømmer til for at optræde.

Attraktioner

Som turist i Wien er der nok at tage fat på. Gå en tur i Wiens gamle bymidte eller besøg Schönbrunn Slot, der begge er på UNESCO’s verdensarvsliste. Når du alligevel er i haven ved paladset, kan du tage det lille turisttog hele parken rundt, og ende ved Schönbruun dyrehave, der ikke vil skuffe de mindste på rejsen.

Wiens berømte Pariserhjul finder du i Prater Park. På de varmeste dage, kan en tur til badeøen Gänsehäufel anbefales. Øen ligger i Donau og rummer både de små charmerende omklædningshuse, som Østrigerne beboer hele sommeren, strand og klart vand fra der Schönen Blauen Donau, men også regulært badeland med både bølgebassin og babyplask.

Trænger du til at hvile sanserne på et af Wiens mange museer, kan du tage en tur på Hundertwasserhaus, til Wiens Musikhistoriske Museum eller Wiens Tekniske Museum.

Snyd heller ikke dig selv for et besøg i den smukke Stephansdom eller en klassisk koncert i Wiens berømte Musikverein.