MEXICO

Mexico

Oplev kultur og strand i farverige Mexico

Mexico ligger lige under USA og er enormt land med store kontraster. Både imellem rig og fattig og i den smukke natur og den fascinerende historie. Man kan hurtigt bruge flere måneder på at opleve landet, men har man kun et par uger, er det også fint til at opfange essensen.

Hoteller

Der ligger rigtig mange gode hoteller rundt om i Mexico, der er et land med en venlig og hjælpsom befolkning. Hacienda de Los Santos i Alamos er et af de mest populære hoteller i landet. Det samme er Playa Fiesta BeachClub & Hotel, der ligger i Puerto Vallarta med udsigt over havet.

Restauranter

Mexicansk mad er kendt over hele verden. Når du besøger landet, vil du dog opleve, at de laver den lidt mere krydret, end du er vant til hjemmefra. Nogle af landets bedste restauranter ligger i hovedstaden Mexico City. Det er for eksempel El Cardenal Alameda og Contramar, der begge serverer mexicansk mad.

Natteliv

Mexicanerne kan sagtens finde ud af at danse. Langs den caribiske kyst er der nogle byer, der er rene festbyer for typisk amerikanske unge. Det er særligt omkring den berygtede spring break, at de unge slår sig løs. Det er typisk i byer som Cancun, Cabo San Lucas og Playa del Carmen.

Attraktioner

Mexico har flere mayaruiner, der er værd at besøge. To af dem er Palenque, der ligger dybt inde i junglen, og Teotihuacan, der er nogle høje velbevarede pyramider. Hvis man er vild med historie, kan man nemt få en hel ferie til at gå med at besøge ruiner og museer. Hvis man ikke er, er et besøg til enkelt som regel nok.

I Mexico City ligger et museum for den berømte, mexicanske maler Frida Kahlos. Her kan man se en del af hendes billeder og lære mere om hendes fascinerende, men også triste liv.

Cabo san lucas

Cabo San Lucas er en ferieperle med skønne sandstrande

Cabo San Lucas er en vidunderlig, eksklusiv kystby, som ligger på halvøen Baja California i Mexico. Her finder I et paradis af smukke naturlandskaber og idyllisk, uberørte sandstrande.

Hoteller

The Resort at Pedregal er et femstjernet luksushotel. Her får I en privat pool i værelset og adgang til privat strand, spa, sauna, massage og fitnesscenter samt fantastiske gourmetoplevelser. Vælger I at indlogere jer på det luksuriøse Grand Solmar Land’s End Resort & Spa, får I en fantastisk udsigt fra terrassen ud over Stillehavet. Hotellet tilbyder suiter og studio-lejligheder med opholdsstue, køkken og tv samt eksklusiv forkælelse. Esperanza An Auberge Resort er et skønt feriekompleks, hvor værelsesindretningen er inspireret af strandhytter. Her kan I slappe af på den private strand, dyrke fitness nyde et lækkert måltid fra restauranten med havudsigt.

Restauranter

Restaurant Templo er en kulinarisk perle, som serverer lækre retter fra det mexicanske, asiatiske og amerikanske køkken. Invita Bitro byder på velsmagende italienske og mexicanske retter, hvor I kan sidde i en skøn gårdhave og nyde jeres måltid. La Roca er en restaurant med en skøn atmosfære og betagende udsigt over havet. Maden er fremragende med et stort udvalg på menukortet, og betjeningen helt i topklasse.

Natteliv

Cabo Wabo er den mest kendte natklub i Cabo San Lucas, hvor der spille musik og danses indendørs, og så er der et dejligt udendørs område med bar. Pink Kitty er byens nyeste natklub med et moderne, klassisk design og byen bedste dansegulv. El Squid Roe er en natklub med tre etagers dansegulv og en fantastisk stemning. Øverst findes en terrasse med en formidabel udsigt over Mexico. The Giggling Marlin er en af byens populæreste barer med danseshows hver aften.

Attraktioner

Cabo San Lucas er kendt for sine smukke sandstrande, hvor I kan dyrke vandsport, ride eller tage på hvalsafari. I marinaen finder I store luksusyachter, eksklusive restauranter og sportsfiskeri. El Arco er en storslået klippeformation og populær attraktion, som ligger på spidsen af Den Californiske Halvø. Ved El Arco kan I svømme med delfiner eller tage på dykkertur op opleve bl.a. sorte koraller og havskildpadder. Mariecenteret Cabo Dolphins tilbyder et spændende program, hvor I kan komme helt tæt på delfinerne, svømme med dem og lære at kommunikere med dem.

Mexico City

Gode rejseråd til Mexico city

Hoteller

Blandt de mest luksuriøse hoteller i Mexico City finder du NH Collection Mexico City Reforma. Stilfuldt, elegant og service i verdensklasse.

Du kan også roligt checke ind på Las Alcobas Mexico DF, som vandt Travellers Choice prisen i 2016. Hotellet er dermed blåstemplet af tusindvis af rejsende.

Grand Hotel Ciudad de Mexico er et betagende hotel med smuk arkitektur og altid venligt personale. Hotellet har simpelthen en skøn atmosfære, og det er perfekt til at danne rammen om dit ophold i Mexico City.

Restauranter

Hvis du har lyst til at blive overrasket, kan du prøve at tage en tur på Pujol. Her har køkkenchefen Enrique Olvera gjort det til sit varemærke at servere moderne mexicanske retter, som du aldrig har smagt mexicansk mad før!

Det mexicanske køkken kan også opleves på Quintonil, hvor den traditionelle mexicanske mad har fået et personligt twist af køkkenchefen Vallejo, som i 2013 vandt en Gourmet Award. Stedet er nummer 10 på listen over Latinamerikas 50 bedste restauranter. En oplevelse værd!

Det er ikke muligt at spise for meget mexicansk mad, når du er i Mexico City, så prøv også Azul Condesa – et smukt sted med naturligt lysindfald og en masse planter. Maden er lige så god som stemningen!

Natteliv

I Mexico City skal du opleve Mama Rumba, hvis du elsker fest! Stedet er voldsomt populært, og de spiller altid 100% latinsk musik. Dans natten væk med en skøn mojito i hånden!

Hvis du har lyst til en aften med masser af drinks, som også er til at betale, skal du tage på Manguu, som er berømte for deres fantastiske udvalg af kreative drinks. Her finder du desuden en afslappet stemning, så stedet er perfekt, hvis du bare vil nyde drinks med en god håndfuld venner.

Attraktioner

De Skønne Kunsters Palads (Palacio de Bellas Artes) er et af de smukkeste kunstmuseer, du kan komme til at opleve. Bygningen er en oplevelse i sig selv, men kunsten er bestemt også anbefalelsesværdig at opleve.

Tag også på Frida Kahlo-museet og se den mexicanske malers værker helt tæt på!

Tulum

Rejseråd til Tulum

Tulum er en mayaby beliggende i Mexico på vestsiden af Yucatán-halvøen. Byen var tidligere en vigtig handelsby inden den spanske erobring af Mellemamerika, men er nu primært kendt som en turistby. Her er jungle til den ene side og kridhvide fantastisk flotte sandstrande ud til det Carbiske Hav, på den anden side.

Hoteller
Rigtig mange hoteller i Tulum er hytter, der ikke er særlig høje, og har en arkitektur, der er tilpasset dette. I disse hytter, der primært ligger langs stranden, får du en eksotisk strandstemning. Coqui Coqui midt i byen er blandt de mest populære hoteller.

Restauranter
Mexicansk mad er verdensberømt og i særklasse. Men i Tulum er der også god mulighed for lækkert seafood af forskellig slags. Men på de lokale restauranter bliver der eksperimenteret med forskellige internationale elementer. Blandt spændende restauranter kan nævnes La Zebra og Casa Banana.

Natteliv
I Tulum er nattelivet afslappet og varieret. Det mest normale er at slappe af på en strandcafé med en kold lokal øl eller en tropisk cocktail. Men i selve byen findes også en række mere livlige barer. På hotellerne arrangeres ofte musik-aftenener eller salsadans. Endnu en mulighed er at tage til den pulserende Playa del Carmen by, hvor der er noget mere natteliv.

Attraktioner
Tulum er det optimale sted til at trække stikke og nyde en bountyferie med alt hvad dette indbærer. Men du skal naturligvis også udforske Maya ruinerne ved Tulum. Vil du rundt og opleve noget mere, så er Sian Kaan-reservatet forholdsvis tæt på. Her kan du både sejle i kano, dykke eller snorkle i de dybe, klare ferskvandsgrotter. Blandt andre udflugtsmuligheder kan nævnes ferieområdet Cancun med alt, hvad man kan forstille sig af forlystelser og shopping. Mere interessant er måske ruinbyen Chicken Itza, hvor du kan finde spor af to forskellige kulturepoker, en maya- og en itza-epoke. Chicken Itza er på UNESCOs verdensarvliste og er også nævnt som en af verdens nye vidundere. Stedet fungerede som politiske og økonomiske centrum for mayaernes civilisation, og er mest kendt for de klassiske pyramider.