MAROKKO

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Marokko

Gode rejseråd til Marokko

Hoteller

I Province Syba kan du bo som en kongelig på det overdådige 5-stjernet hotel Palais Namaskar.

Skal du bo i Marrakech er Four Seasons Resort Marrakech et paradis! Luksus der overstiger din vildeste fantasi.

Hivernage Hotel & Spa i Marrakech er ligeledes et glimrende (og mere budgetvenligt) bud på et marokkansk hotel.

Restauranter

En af de absolut bedste restauranter i Marrakech, og ligeledes vinderen af Travellers Choice 2015, er Gastro MK at Maison MK. Start eventuelt aftenen med drinks på tagterrassen, før du bliver budt ned til dit bord, hvor du kan få serveret den lækreste middag, du længe har smagt.

Et andet fremragende sted er Amal, hvor du kan smage på al den marokkanske mad, dit hjerte begærer!

La Table du Palais er kendt som et lille, stille oase. Spis en middag i en dejlig have – skønne omgivelser!

 

Natteliv

Hvis du vil have den fulde diskotekoplevelse i Marrakech, skal du uden tvivl tage på Theatro Marrakech! Kridt danseskoene, for de farverige spotlights vil skinne på dig hele natten.

African Chic er en anden natklub, hvor du også kan høre livemusik. Her er altid højt humor og god stemning.
Hvis du ønsker en mere afslappet atmosfære, kan du tage på Kechmara, som har et menukort, der får tænderne til at løbe i vand.

 

Attraktioner

Tag på Marrakech museum og vær kulturel for en dag! Det kan være tiltrængt at komme lidt indendørs og få et øjebliks pause fra den marokkanske varme.

Bahia Palace er et smukt palads bygget i det 19. århundrede. Hvis du elsker arkitektur, er det et sted, du er nødt til at besøge!

Du kan også tage på camel trekking i ørkenen. Det vil være en anderledes og hylende morsom oplevelse, som du sent vil glemme.

Marrakech er desuden fyldt med markeder. Tag for eksempel til Jemaa El Fnaa, en markedsplads i Marrakechs gamle bydel Medina.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]agadir

Gode rejsetips til Agadir

Rejs til Agadir og oplev en moderne badeby med en hyggelig strandpromenade, traditionel marokkansk arkitektur og fine hoteller. Byen ligger ud til Atlanterhavet i det sydlige Marokko, og er landets bedste ferieby, hvis du er til smukke sandstrande, god mad og et hyggeligt byliv.

Hoteller

I Agadir er der hoteller for enhver smag: luksuriøse, afslappede, traditionelle og moderne. Fx Hotel Riu Palace Tikida Agadir, der ligger lige ved stranden eller Sofitel Agadir Royal Bay Resort, der er bygget i traditionel marokkansk stil. Er du til ren afslapning og wellness, så er Paradis Plage Surf Yoga & Spa Resort måske noget for dig, og til børnefamilien er Kenzi Europa et rigtig godt bud.

Restauranter

Som med hotellerne, er der også restauranter for enhver smag i Agadir. La Madrague er en af byens mest populære havnerestauranter, hvor du kan nyde seafood i moderne omgivelser. På Bamboo Thai vil du opleve en asiatisk restaurant, der er kendt for sin autentiske thailandske atmosfære, og på Au Parasol Bleu kan du nyde det bedste fra de franske køkken. Ønsker du at opleve traditionel marokkansk mad, så prøv Le P’tit dome.

Natteliv

Der er rig mulighed for at opleve Agadir om aftenen og natten, og der findes en masse mindre klubber og barer – dog kan det bedst anbefales, at besøge natklubberne på de store hoteller. De tre mest besøgte diskoteker er Dreams, Flamingo og Papa GAYO.

Attraktioner

Strandpromenaden i Agadir må siges at være byens største attraktion. Det er her du finder den lækre strand samt gode, hyggelige cafeer.
Skal du på tur, så er Kasbah bestemt et besøg værd. Det gamle fort er fra midten af 1600-tallet og har en fantastisk udsigt over byen, og en tur til centrum vil give dig en fin oplevelse af traditionel marokkansk kultur blandet med et moderne islæt.
Vil du gerne opleve mere af den marokkanske kultur, så kan det anbefales at køre lidt væk fra Agadir og besøge Essaouira, Taroudant og Tafraoute, og også Souss-Massa National Park er et smukt område.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Casablanca

Gode rejsetips til Casablanca

Hoteller

Hyatt Regency Casablanca er et af de fornemmeste hoteller, som Marokko har. Hotellet har 5 stjerner. Det ligger centralt placeret; ikke langt fra The Old Medina og central market. Alle 255 værelser har udsigt til Atlanterhavet og Great Hassan II moskeen. Værelserne på Hyatt Regency Casablanca er alle rummelige og luksuriøse indrettede.

Atlas Sky Airport er et 4 stjernet hotel med pool, roomservice og gratis WiFi. På hotellet er der desuden både restaurant og bar.

 

Restauranter

Casablancas gastronomi bærer præg af Marokkos historie med den franske kolonialisering, den følgende uafhængighed og så indflydelsen fra turismen, der er at spore i deres cuisine.

Le Relais de Paris serverer fransk mad, og den er placeret opad La Corniche, en strand. Gæster kan nyde udsigten til havet, imens de spiser dejlig mad. Menukortet byder blandt andet på fisk, kød og spagetti.

Rick’s café er kendt fra filmen Mød mig på Casablanca, og den gode stemning er blevet bevaret lige siden 1942 på trods af, at stedet selvfølgelig er blevet renoveret. Med sine fire ildsteder, balkoner og udsigt til en havnen må atmosfæren siges at være unik.

 

Natteliv

Det er generelt ikke velset at drikke i Marokko, men det er lidt en anden sang i Casablanca, der er mere europæisk i sin drikkekultur; måske på grund af den tidligere kolonialisering af franskmændene.

Sky 28 ligger på et hotel, the Kenzi Tower Hotel, på 28. etage, som navnet lover. Cocktailsene skulle eftersigende være rigtig gode, dog i den dyre ende. Et jazzband spiller op om aftenen og senere overtager en DJ og spiller de nyeste hits.

La Bodéga er en trendy tapasbar med LIVE musik og samba undervisning om tirsdagen.

 

Attraktioner

Casablanca: 3 timers sightseeing-tur tager dig blandt andet med til Hassan II moskeen for at se på den unikke arkitektur, der er her. Udforsk derefter Habbouskvarteret og det historiske Mehkama. Oplev Casablancas utrolige kultur og det royale palads og gå på luksusrestaurant i Ain Diab Corniche.

Anfaplace Shopping Center ligger helt ned til stranden, så der er noget at kigge på, imens man går rundt i storcenteret. På øverste etage er der restauranter, der byder på lidt af det hele.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Essaouira

Fortryllende ferieoplevelser i den marokkanske kystby Essaouira

Essaouira er en charmerende kystby i Marokko, hvor I kan gå på opdagelse i den farverige Medina, nyde en dejlig middag med fantastisk havudsigt og slappe af under den marokkanske sol.

Hoteller

Villa Gonatouki er en fredfyldt, luksuriøs oase, som ligger lidt uden for Essaouira og rummer Tusind og én nats charme. Villaen er et glimrende alternativ til at bo i en riad inde i byen. Riad Baoussala er en eventyrlig lille riad med smukt indrettede værelser, hvor I kan slappe af i en hjemlig atmosfære. Riad Watier er et dejligt sted med store, rummelige værelser, komfortable senge og marokkansk kunst på væggene.

Restauranter

Vil I gerne spise et lækkert måltid med friskfanget fisk og en uforglemmelig udsigt over havet, så er Zahra’s Grill den perfekte restaurant. Umia er en klassisk, romantisk restaurant med en vidunderlig indretning, som byder på retter fra middelhavskøkkenet og det internationale køkken til rimelige priser. La Fromagerie er en lille restaurant uden for byen, som byder på velsmagende retter, der alle er med ost, f.eks. grillet aubergine med ost og skøn vin.

Natteliv

Der er ikke noget vildt natteliv i Essaouira, men der findes barer, hvor I kan nyde et glas vin eller en drink. Hvis I gerne vil nyde havudsigten og solnedgangen, så tag på Le Chalet de la Plage, som ligger nær stranden og serverer god vin. En anden populær bar i strandområdet er Restaurant de la Baie, hvor der er live-musik. I medinaen finder I restaurant Les Chandeliers, hvor det også er hyggeligt at blive siddende efter maden og få en drink. Restaurant Baraka tilbyder lækre cocktails og live-musik i weekenderne.

Attraktioner

Den befæstede Medina er den vigtigste seværdighed i Essaouira, og dens flotte mure strækker sig helt ud til kysten. I de snævre gader findes mange hundrede butikker og boder, hvor I kan prutte om prisen på alt fra træhåndværk til krydderier. Scala du Port byder på en smuk udsigt over den charmerende fiskerihavn. På Sidi Mohammed Ben Abdallah-museet kan I opleve en fantastisk samling af forskellige historiske artefakter.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Fes

Oplev den eventyrlige kongeby Fès i Marokko

Tag på en drømmerejse til Fès, som er en af Marokkos gamle kongebyer, der byder på historiske, kulturelle, gastronomiske og sanselige oplevelser.

Hoteller

Riad Andalib tilbyder elegante værelser og panoramaudsigt ud over Medina-kvarteret i Fès. Her kan I nyde et lækkert måltid på restauranten på taget eller slappe af i liggestolene på solterrassen.  Riad Laaroussa Hotel & Spa er et skønt riad-hotel i Medinaen med dejlige værelser og spa, som ligger omkring en fantastisk gårdhave, og her er I tæt på at kunne shoppe i basarerne. Riad Le Calife tilbyder et vidunderligt ophold i komfortable værelser i et historisk hjem, som nu er et pensionat med en flot panoramaudsigt over den gamle bydel.

Restauranter

Le Jardins de Sheherazade kan I vælge mellem velsmagende krydrede afrikanske og marokkanske retter. På Riad Rcif kan I smage fantastisk marokkansk mad, og de har også middelhavsretter, afrikanske retter, vegetariske retter og halal på menuen. Restaurant Dar Tajine Fès serverer også et dejligt udvalg af marokkansk, afrikansk, sydeuropæisk og vegetarisk mad til rimelige priser.

Natteliv

Fès er en islamisk by, så der er få barer, som serverer alkohol. Men I kan eksempelvis tage på Bar Lounge l’Alcazar, som har en venlig indretning og stemningsfuld atmosfære, og her kan I købe cocktails i baren og slappe af i poolen. På Hôtel Sofia findes der en engelsk pub, hvor I kan drikke cocktails og danse. The Rooftop er et elegant indrettet sted, hvor I kan slappe af eller danse under stjernehimlen i weekenderne, hvor forskellige DJ’s spiller op til dans.

Attraktioner

Prøv at fare vild i medinaens labyrint af smalle gyder og lad jer fortrylle af stemningen i boderne og butikkerne, hvor tasker, træhåndværk, tøj og farverigt porcelæn kan købes med hjem som souvenir. Kongepaladser med sine gyldne porte er en anden imponerende turistattraktion. Besøg eksempelvis også det gamle universitet Karaouyne og den teologiske læreanstalt Medersa. Fæstningen Bori byder på en fantastisk panoramaudsigt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Marrakech

Gode rejstips til Marrakech

Marrakech i det sydlige Marokko er en spændende og anderledes by at besøge. Byens bazar og gamle kvarter emmer af 1001 nats eventyr, og byens nye kvarter bærer præg af Marrakech og Marokkos tid som fransk koloni. Byen er også et godt udgangspunkt for turer ud i ørkenen, hvor man kan ride på kamelryg og se området, hvor film som Lawrence of Arabia og Kingdom of Heaven er optaget.

Hoteller

Der findes mange gode hoteller i Marrakech i alle prisklasser. Det er for eksempel Riad Kheirredine og Riad de Clos del Arts. Begge hoteller er bygget op omkring en gårdhave og har egen swimmingpool og tagterrasse.

Restaurant

Maden i Marrakech er en blanding af traditionel marrokansk mad og fransk mad. Restauranter som Amal og Gastro MK at Maison serverer de traditionel marrokansk mad i topklasse, for eksempl den traditionelle tangine.

Natteliv

Den gamle bydel har ikke meget af det, vi kender som natteliv. Bazaren er også åben om aftenen, så der er god mulighed for at gøre nogle indkøb der. I den nye bydel ligger barer som Bar Chruchill, der er en af mest eksklusive i Marrakech, og Comptoir Darna er et godt sted at gå ud og danse. Klubben er også et godt sted at få noget at spise, da de har en hyggelig gårdhave, hvor der er restaurant.

Attraktioner

Den gamle bydel og bazaren er et must på en hver rejse til Marrakech. Bare det at gå rundt i gaderne og se på hverdagslivet og de mange spændende ting i bazaren er en oplevelse i sig selv.

Majorelle Garden ligger i den nye bydel i Marrakech og er den franske modeskaber Yves Saint Lorents tidligere hjem. Der er en smuk haven rundt om det flotte hus, der i dag er et museum for islamisk kunst.

Der udover er Marrakech et godt udgangspunkt for ture ud i den omkringliggende ørken. De fleste hoteller kan hjælpe dig med at booke en tur af en eller flere dages varighed.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Quarzazate

Gode rejseråd til Quarzazate

Hoteller

Du får ikke svært ved at finde et godt hotel i Quarzazate. På Travelers Choice vinder Hotel Le Berbere Palace får du, udover de gængse faciliteter som gratis wifi, fitness center, spa og pool, også helt unikke muligheder for oplevelser – hotellet er ote befolket med film crews og skuespillere, da dette er filselskabernes foretrukne hotel, når de filmer on location. På Irocha bor du som i en autentisk berberlandsby, og Les Tourmalines er et helt lille eventyr i sig selv, med sin unikke beliggenhed umiddelbart ned til søen og fantastisk lækre infinity pool.

Restauranter

Det nordafrikanske køkken er bygget på inspiration fra såvel kontinentet som det øvrige middelhavsområde. Gå ikke glip af Restaurant Douyrias krydrede marrokanske retter, med alt hvad dertil hører af Couscous, Pastilla, Tanjia og Harira – og de traditionelle fiske- og seafood taginer! På La Kasbah des sables fusionerer det nordafrikanske og det franske køkken i en interessant smeltedigel, og hos Le Jardin des Aromes kan du nyde din mad i det helt autentiske marrokanske interiør – en nydelse for jet såvel som for ganen.

Natteliv

Det marokkanske natteliv er en eksotisk oplevelse, i lighed med resten af døgnets timer. Den fortryllende nordafrikanske nat er lige så fyldt med indtryk som dagen – og det er ikke en svært opgave at finde en god bar, pub eller natklub i Quarzazate. Prøv for eksempel at lægge vejen forbi bare på Restaurante Alandalus Ouarzazate på Hotel Karam Palace – her er du garanteret liv og atmosfære, og du kan hygge og snakke med andre rejsende fra hele verden.

Attraktioner

Når turen går til Quarzazate i Marokko, er det oplagt at besøge en af de mange film locations, byen og området omkring den er berømt for. Film som Lawrence of Arabia, Mumien, Gladiator og Laksefiskeri i Yemen blev skudt her – og steder har ovenikøbet lagt sceneri til en del af optagelserne til tv-serien Game of Thrones. Hvis du hellere vil på en klassisk nordafrikansk ørkensafari er der også rig mulighed for dette – du kan tage en halv- eller heldags tur og blandt andet udforske Kasbah’en i Taourirt[/vc_column_text][vc_column_text]

El Jadida er en smuk og spændende by i det vestlige Marokko ved Atlanterhavskysten. Byen har omkring 150.000 indbyggere, og er også hovedstaden i en region af sammen navn. Byen er meget præget af at et stort antal portugisere har boet der i forbindelse med, at de søgte efter en rute til Indien. Derfor er El Jadida en fusion mellem europæisk og marrokansk byggestil, byplanlægning, arkitektur og teknologi.

Hoteller

Der er et bredt udvalg af hoteller i El Jadida. Meget populære er de 3-stjernet Hotel ibis El Jadida og Hotel El Morabitine Hotel. Skal det være 4-stjernet er Art Suites El Jadida et godt alternativ. Et spændende 2-stjernet alternativ er Riad Le Mazagao.

Restauranter

Området er kendt for seafood generelt, men især for fisken shad. En mulighed er også at besøge Oualidia, 75 km syd for El Jadida. Her er de specielt kendt for østers, som du kan få serveret, imens du nyder en fantastisk udsigt over den lagune, hvor de er groet.

Natteliv

Det er et godt og spændende natteliv i El Jadida. Alias Nightclub er blandt de mest populære steder. Man skal dog være opmærksom på at Marokko er et muslimsk land, og mange steder bliver der ikke serveret alkohol.

Attraktioner

Mazagan befæstningen bygget i det 16. århundrede et must at opleve, når man er i El Jadida. Befæstningen er en vigtig historisk attraktion. Byggeriet blev indledt i 1514, men er løbende blevet styrket og udbygget.
En anden stor attraktion er den gamle portugisiske bydel, der er på UNESCO liste med bevaringsværdige steder. I denne bydel skal man blandt andet se de portugiske cisterner og flere punkter med flot udsigt over byen. Langs Atlanterhavet findes meget behagelige strande både syd og nord for byen. Her er det blandt andet muligt at dyrke en lang række former for vandsport, men også blot at nyde livet med smuk udsigt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]