KROATIEN

Kroatien

Gode rejsetip til Kroatien

Kroatien er geografisk placeret som en del af Balkan, men fortsat i Centraleuropa syd for Slovenien og med en kyst til Adriaterhavet. Landet er en del af det tidligere Jugoslavien, og grænser desuden op til Ungarn, Serbien, Bosnien og Montenegro. Hovedstaden er Zagreb. De seneste år er Kroatien blevet et super populært rejsemål, hvor både de skønne strande, det fantastiske klima, den flotte arkitektur og den imødekommende befolkning lokker mange til.

Hoteller
Langs Adriaterhavet er der masser af hotelmuligheder til de solhungrende turister. Dette af forskellige kvalitet og med forskellige faciliteter. Der er desuden god mulighed for camping og andre former for ferieboliger. De store byer, Dubrovnik, Pula, Split, Zagreb m.fl., har naturligvis et rigt udbud af hoteller i forskellige klasser.

Restauranter
Det kroatiske køkken har i de senere år udviklet sig til at være blandt de bedste i Europa. De lokale ingredienser har høj kvalitet, de mange egnsretter har stor variation, og byder på muligheder for kulinariske oplevelser. I de østlige dele af landet er det et must at smage på krydrede pølser. Men ellers er stuvning med en god blanding af forskelligt kød en klassisk kroatisk ret. Overalt i landet er et rigt udbud af restauranter.

Natteliv
Både på de mange feriedestinationer og i de store byer er der god mulighed for at opleve et rigt natteliv. Specielt i byen Split, på øen Hvar samt på halvøen Istrien er der masser af barer og klubber.

Attraktioner
Kroatiens kysline er den største attraktion. Denne er flere tusinde kilometer lang, hvis man medregner de mange øer. Overalt møder man krystalklart vand. De bedste strande finder man på øer som Hvar og Brac. Overalt i Kroatien finder du fantastisk natur og et spændende dyreliv. I de store byer er virkelig meget seværdigt arkitektur. I Zagreb skal man opleve det middelalderlige centrum og i Split det fornemme palads, hvor den romerske Kejser Diocietian tilbragte sit otium.

Rijeka

Rejseråd til Rijeka

Rijeka er Kroatiens tredjestørste by, og balkanlandets vigtigste havn. Byen ligger i Rijeka bugten, tæt ved halvøen Istrien og øerne Cres og Krk og med en smuk udsigt over Adriaterhavet. Det bor omkring 130.000 mennesker i Rijeka, hvor byområdet er på omkring 44 km2.

Hoteller
Rijeka er en klassisk ferieby, og har derfor masser af hotelmuligheder. Mange har en fantastisk udsigt over Adriaterhavet som eksempelvis Hotel Continental. Men du kan også bo rigtigt billigt på eksempelvis Hostel 1W eller super centralt på Hotel Neboder.

Restauranter
Der er et bredt udvalg af internationale restauranter, men også restauranter med kroatisk mad i Rijeka. Blandt andet kan du nyde lækker seafood på Konoba Nebuloza eller Konoba Feral centralt i byen.

Natteliv
Nattelivet i Rijeka har de seneste år udviklet sig til at blive mere omfattende og rigt. Der er både spændende barer og klubber i byen. På Samovar Bar kan du få alt i både lokalt og internationale øl og selvfølgelig cocktails og drinks. Vil du møde de lokale er der god mulighed for dette på blandt andet Tunel og Zivot.

Attraktioner
Generelt er Rijeka en mindeværdig by. Her er fantastiske strande og mange steder en imponerede udsigt. Men der er også andre muligheder. Astronomicentret i Rijeka er et besøg værd. Her har du mulighed for at se ind i oberservatoriets stærke teleskop og få det ægte billede af det ydre rum. Sørg også for at se planetariets show for at lære mere om hvordan solsystemet fungerer.
Tæt ved Rijeka findes Moscenicka Draga, der er en lille fiskerby, som er forvandlet med det formål at tiltrække mange turister. Her er virkelig smuk og masser af smuk lækre bugte, hvor man få fred og ro samt muligheden for at besøge skønne restauranter. Ved Trsat kan du nyde den virkelig smukke kirke og klostre. Her kan du blandt andet beundre mange smukke illustrationer som pryder kapellets vægge. Men her er også plads til fordybelse og at meditere.

Split

Split er en kroatisk by placeret ved Adriaterhavet i regionen Dalmatien. Her kan du både opleve spændende historie, men også lækre strande og god mad. Desuden er Split også en moderne by med alt hvad dette indebærer. Der bor omkring 220.000 indbyggere i Split, der dermed er Kroatiens næststørste by. Byen har tidligere været en del af både Romerriget og Republikken Venezia, hvilket den fortsat bærer præg af.

Hoteller
Split og omegn er gearet til masser af turister af mange slags. Der er masser af hotelmuligheder både i selve byen, hvor man typisk bor i bydelen Podstrana, men måske i specielt i byens udkant kan du finde hoteller med lækre pool-områder og andre lækre faciliteter. Blandt disse er The Residence lidt uden for byen et hotel, der kan anbefales. Andre populære hoteller er Radisson Blu Resort Split og President samt Le Meridien Lav, der er et moderne førsteklasses hotel ved havet, en kort bus- eller taxitur fra centrum.

Restauranter
Adriaterhavet er fyldt med lækkerbiskener for alle der elsker fisk og andre havdyr. Dette har også sat sit præg på udvalget af restauranter i Split. Mange har lækker seafood på menuen. Men naturligvis kan du også få alt andet hvad hjertet begærer.

Natteliv
Specielt havnepromenaden danner rammer om mange barer, men ofte også koncerter og anden form for underholdning. Her kan du både nyde cocktails og kroatisk øl. Generelt er der dog et stort udvalg af klubber og loungebarer i Split.

Attraktioner
Den store attraktion i Split er den gamle bydel, der er på Unescos verdensarvliste Her kan du opleve den romerske kejser Diocletians gigantiske palads. Her er fortsat caféer i den gamle søjlegange, som er meget populære. Paladset omfatter også havnepromendagen Riva, som er et meget populært sted om aftenen. I bydelen er også et stort frugt- og grøntsagsmarked samt shoppinggaden Marmontova.
Tæt ved Split findes lækre strande som Bacvice syd for byen og på Marjan halvøen. Fra Split er der desuden mulighed for at komme videre ud i det Kroatiske øhav eller til Italien.

Zagreb

Charmerende Zagreb byder på storbystemning, caféliv og kulturperler

Rejs til Kroatiens hovedstad Zagreb og oplev hyggelig caféstemning, smuk arkitektur og få kulturelle oplevelser. Her kan I bo på skønne hoteller og spise god mad til billige priser.

Hoteller

Det er billigt at bo i Zagreb, og vil I gerne bo på et femstjernet hotel, så er Esplanade Zagreb Hotel et dejligt sted i byens centrum. Hotelværelserne er indrettet i art-nouveau stil med moderne bekvemmeligheder. Hotel Jagerhorn er byens ældste hotel og ligger mellem den gamle bydel og hovedgågaden. Her kan I bo i elegante værelser og nyde udsigten fra sommerterrassen. Double Tree by Hilton Hotel byder på skønne værelser og suiter, finsk sauna og panoramaudsigt over byen. Herfra kan I nemt komme hen til byens seværdigheder.

Restauranter

I Zagreb er der masser af muligheder for at smage dejlig kroatisk mad. La Struk er den bedste restaurant i byen at smage den traditionelle ret Štrukli. På Vagabund serverer de kroatisk og europæisk mad i store portioner til billige priser. Munduaka Street Food er en skøn restaurant med gadeservering, hvor I kan vælge mellem europæiske og internationale retter.

Natteliv

Zagreb har mange barer og natklubber, hvor I kan få en sjov aften i byen, og øl og drinks er billige. I kan tage på Swanky Monkey Garden, som arrangerer forskellige events, og hvor der er en hyggelig atmosfære. Wine Bar Bornstein er den perfekte bar for vinelskere. Her kan I både spise middag og få serveret skønne vine, samt købe vin med hjem. Vil I gerne ud og feste på natklub, så tag på Gallery Club eller Opera Club, som spiller fantastisk musik.

Attraktioner

Katedralen i Zagreb er byens smukke vartegn, som ligger i bydelen Kaptol. Derudover findes der en række spændende museer, eksempelvis bymuseet Muzej Grada Zagreba, et arkæologisk museum, The Museum of Contemporary Art og museet for naiv kunst. Sankt Markus Kirken er bestemt også et besøg værd. I kan også slappe af i Den Grønne Hestesko, som er en af byens skønne oaser.