KINA

Kina

Oplev historiens vingesus i Kina

Kina er verdens mest folkerige land. Hvis man holder af at opleve forskellige kulturer og forskellige typer af mennesker, er Kina derfor et godt sted at tage hen. Landet har en rig historie, som der er gode muligheder for at opleve. Derudover har det også en smuk natur.

Hoteller

Nogle af landets bedste hoteller ligger i Hong Kong. Det er for eksempel The Upper House og The Ritz-Carlton. Hong Kong var tidligere en britisk koloni, men hører nu under Kina. Byen har dog en særstatus i landet og følger ikke helt de samme regler, som i det øvrige Kina.

Restauranter

Kinesisk mad er kendt i hele verden, men mange vil nok blive overraskede, når de kommer til Kina og prøver rigtig kinesisk mad. Hvis man vil spise Peking and, som de laver den i Kina, skal man tage på Hepingmen i Beijing eller Zhabei i Shanghai.

Natteliv

I de fleste af Kinas storbyer er der gode muligheder for at gå ud. Scarlet A og Fang Bar i Beijing serverer gode drinks.

Attraktioner

Kinas absolut mest kendte seværdighed er den Kinesiske Mur. Muren blev bygget på grænsen til det nuværende Mongoliet og Rusland for at holde de nomadiske stammer, der levede der, ude. Muren var, da den stod færdig 8500 kilometer lang. Et af de mest populære steder at se muren er Simatai.

Den Forbudte By i Beijing er også et af Kinas højdepunkter. Den Forbudte By hedder sådan, fordi den var hjem for kejseren og hans hof, og i 500 år var alle andre forment adgang til byen. Det gør, at Den Forbudte By i dag er det bedst bevarede forhistoriske tempelområde.

Hvis man gerne vil opleve Kinas smukke og barske natur, er et trek ved den Springende Tigers kløft et godt bud. Det er en hård tur, men både smuk og en, hvor man kommer tæt på det traditionelle liv i Kina.

Beijing

Turist i Beijing

Beijing er en meget stor by, så det kan være en god ide nøje at udvælge præcis de områder og attraktioner, du ønsker at opleve under dit ophold, så al tiden ikke går med transport fra den ene ende af byen til den anden. Som turist i Kinas hovedstad vil du opleve kernen af den kinesiske kultur, hvor historiske momenter, smukke naturområder og spændende kulturelle tilbud midt i byens hektisk byliv, eksisterer side om side.

Hoteller

I Beijing ligger hotellerne tæt, og du vil nemt kunne finde overnatningstilbud, der matcher dine ønsker for prisniveau, faciliteter og service. Mange hoteller er centralt placeret, så du er i gåafstand til nogle af byens mest populære varemærker. Blandt anbefalelsesværdige hoteller kan bl.a. nævnes Ping An Fu Hotel, Prime Hotel Beijing Wangfujing, Springs Valley og Sunworld Dynasty Hotel.

Restauranter

Den kinesiske gastronomi holder sig ikke tilbage for at bruge råvarer og indhold, som normalt ikke anses for at være spiseligt. I Beijing vil du finde et kæmpe marked af varierede tilbud for eksotiske smagsoplevelser, der med garanti vil udfordre dine smagsløg. Prøv supper af tidsler og hajfinner, spiselige vandmænd, tilberedt hundekød, ristede slanger, et væld af fiskeretter, og selvfølgelig den klassiske peking-and, oftest serveret med ris og soyaprodukter.

Natteliv

Når natten falder på, tændes lysene i Beijings gader og giver adgang til en ny verden af sanselige og festlige oplevelser. I byen har du både mulighed for at slappe af på oplyste caféer ved søbredden, synge karaoke med de lokale eller få vilde koncertoplevelser i det levende musikmiljø. Mange turister holder af bydelen Chaoyang.

Attraktioner

Den Kinesiske Mur er et must see under et ophold i Beijing. Oplev de imponerende dimensioner, kinesisk arkitektur og byggeri har at byde på, og mærk historiens vingesus ved Ming-gravene, i Den Forbudte By, Trommetårnet og Klokketårnet ved Sommepaladset, Den himmelskeFreds Plads mm. Kør med cykeltaxa, flyv med drage og shop løs på de mange gademarkeder.

Guilin

Gode rejseråd til Guilin

Grønklædte kalkstensbjerge, rismarker og frugtplantager fryder øjet, når turen går til Guilin i det sydlige Kina; et af verdens mest spektakulære naturområder. Søerne i byens centrum er som små oaser med promenader, broer og skønne pavilloner.

Guilin er en moderne by, beboet af minoritetsgrupper som Zhuang-folket, Miao- og Yaostammerne, og Guangxiprovinsen er selvstyrende med Nanning som hovedstad.

Hoteller

Området omkring Guilin er spækket med smukke naturoplevelser, og derfor giver det sig selv, at de bedste hoteller ligger placeret midt i disse. På Club Med Guilin er der en helt fantastisk udsigt over søer og grønne bjerge, og det samme gælder på Aroma Tea House.

Vil du gerne bo centralt i byen, så tag et kig på Guilin Golden Hotel, der byder på luksus, eller Lakeside Inn, der er i den billigere ende – dog stadig både hyggeligt og rent.

Restauranter

Går du rundt om søerne og sukker efter lækker seafood, så skal du besøge Ancient Town Fish Restaurant, hvor der er en dejlig og uhøjtidelig stemning. Vil du hellere have mad fra det traditionelle kinesiske køkken, så prøv den lille Chóngshan Rice Noodle Shop eller Céngan Jiawèiguan. Og vil du prøve et sted, der er kendt for sine vegetariske retter, så slå et smut forbi Crescent Restaurant.

Natteliv

Nattelivet i Guilin er skønt, og overrasker de fleste turister positivt. Prøv for eksempel en lidt anderledes bytur med et night cruise på søerne, hvor du kan opleve byens smukke lys fra vandsiden. Eller besøg en af de mange barer i byen: for eksempel Baidu Bar, der har lidt af den europæiske kultur over sig eller Amani Bar, der ligeledes er et populært sted for udlændinge.

Attraktioner

En af de ting du bare må opleve i Guilin er en tur på Li River, hvor naturoplevelserne er helt ubeskrivelige. Er du ikke til vand, så kan floden også opleves som en vandretur fra Yangdi til Xingping.

Derudover skal du naturligvis se de smukke søer, der ligger strøet ud i byen centrum, og måske leje en cykel og køre rundt i de nærliggende landsbyer.

Xian

Gode rejseråd til Xian

Hoteller

Der er en bred vifte af hoteller i Xian, så du kan nemt finde noget, der passer til netop dine ønsker og behov.

Leder du efter et romantisk hotel, er Sofitel Legend Peoples Grand Hotel Xian et godt bud. Går du efter et luksushotel, kan du overveje Gran Melia Xi‘an eller Wyndham Grand Xian South, som har fået enormt gode anmeldelser. I den budgetvenlige ende er der hoteller som Xian Travelling With Hostel eller Jinjiang Inn Xi’an Jiefang Road Wanda Square, som er ganske udmærkede.

Restauranter

Der er gode odds for, at du kommer til at få en mindeværdig kulinarisk oplevelse i Xian. Byen byder nemlig på et væld af gode restauranter med delikatesser og retter fra hele verden. Cyclist Restaurant er en anerkendt og populær restaurant med lækker italiensk og anden europæisk mad. For et godt måltid kinesisk mad, kan du besøge Haidilao Hot Pot Cheng (Jiefang Road), hvor maden bliver kaldt det bedste af det bedste af tidligere gæster. På en restaurant som Seasonal Tastes (The Westin Xian) er det noget for en hver smag, og særligt deres desserter er himmelske.

Natteliv

Nattelivet i Xian er festligt og farverigt, og der er noget for både unge og ældre. Et traditionelt kinesisk show er et must at opleve, for eksempel Tang Dynasty Show er underholdende og fantastisk smukt. Natklubber med masser af dans og sang er yderst populære i Xian. Steder som Salsa Club, Xi’an Diwang Club og Xi’an Longdu Disc Club er fremragende steder at danse natten væk og have det sjovt.

Attraktioner

Der er masser at opleve i Xian! Bymuren (Chengqiang) er et must, en flot og historisk konstruktion. For en kunstoplevelse kan du tage på TangBo Art Museum og fordybe dig i de smukke kinesiske kunstværker. Huaqing Hot Springs er et utroligt smukt natursted at besøge, hvis du vil lidt væk fra byens pulserende atmosfære. Mulighederne er mange i Xian, kun fantasien sætter grænser.

Shanghai

Gode rejseråd til Shanghai

Hoteller

I Shanghai er der masser af gode hotelmuligheder. Hvis du ønsker at bo yderst eksklusivt og luksuriøst, er det et af disse 5-stjernede hoteller, du skal checke ind på JW Marriott Hotel Shanghai eller Hotel Indigo Shanghai On The Bund. Af andre dejlige hoteller, som alle er vindere af Travellers Choice prisen, kan nævnes Mandarin Oriental Pudong, The Langham Shanghai Xintiandi eller Four Seasons Shanghai Pudong. Listen er lang, for Shanghai byder på masser af fremragende hoteller!

Restauranter

Shanghai byder på et væld af must-try dishes: Prøv for eksempel Pork dumplings på Dapai Xiaochu eller Kotunge på Ebisu. De friturestegte andelår på Jian Guo 328 er også værd at prøve. Gå heller ikke glip af en kartoffelmos ud over det sædvanlige på restauranten Beyond the Clouds. Hvis du er i humør til risotto, siger rygtet, at de Bellotas er det bedste sted i byen.

Natteliv

Shanghai byder på masser af fest og farver, og byen har et livligt natteliv. Mulighederne er uendelige, men blandt de bedste feststeder i Shanghai kan disse steder nævnes: Monkey Champagne som du finder på 38 Donghu Lu, The Geisha på 390 South Shaanxi Lu og The Apartment som holder til på 3/F 47 Yongfu Lu.

Attraktioner

Shanghais promenade The Bund med 52 unikke bygninger i varierende stil vil være et must-see for arkitekturinteresserede!

Yu Garden, også kendt som Garden of Happiness, er også et fantastisk smukt sted, som emmer af historie! Her kan du med god grund tage kameraet med og dokumentere det smukke syn.

The Jade Buddha Temple er absolut også et sted, du skal lægge vejen forbi under dit besøg i Shanghai, hvis du får mulighed for det.

Museer finder du også et væld af i Shanghai. Tag blandt andet på Shanghai Museum, som er et af de mest anerkendte museer, når det kommer til klassisk kinesisk kunst. Bygningen i sig selv er et stykke kunstværk!

Hong Kong

Gode rejseråd til Hong kong

Hoteller

The Landmark Mandarin Oriental er et af verdens mest eksklusive hoteller med sine 5 stjerner. Det ligger i hjertet af Hongkongs forretnings- og modekvarterer. Hotellet er berømt for sin moderne indretning og upåklagelige service.

Four Seasons hotel Hongkong har hele 2 Michelinrestauranter med hver 3 stjerner. I en travl by er det vigtigt at kunne trække sig tilbage og slappe af. Det kan du eventuelt gøre på hotellets spa og samtidig nyde den fantastiske udsigt over Victoria havn.

Restauranter

Det siges, at Hongkong er værd at besøge alene på grund af den fantastiske mad, de laver. Med hele 61 forskellige Michelinrestauranter i Hongkong er der nok at afprøve.

Caprice er placeret på Four Seasons Hotel. Restauranten har 3 Michelinstjerner og har udsigt over Victoria Havn. Maden, der serveres, skulle eftersigende være det perfekte blend fra det kinesiske og det franske cuisine.

RyuGin, Hong Kong er en 2 stjernet Michelinrestaurant, der ligger på 101. etage i byens højeste bygning. Udsigten skulle være spektakulær. Og med hensyn til maden, der serveres moderne japansk, så skulle den være på højde med selve bygningen. Råvarerne flyves ind dagligt fra Japan for at sikre den mest friske og autentiske smag.

Natteliv

Tasmania Ballroom er en danseklub. Nogle få nætter om ugen bliver der opstillet bordtennis-borde til gæsterne at muntre sig ved. Men derudover handler det hele om de smarte drinks, den lækre mad – japansk og kinesisk – og om det smarte publikum, der kommer her for at danse natten væk.

Drop er et af Hongkongs hotteste danseklubber. Det er så at sige, her det sker. Og det er her de rige, og berømte slår deres folder. Dørmanden skulle eftersigende være ret kræsen, men der er en lille chance for at komme ind, hvis man møder op før klokken 23.

Attraktioner

Kowloon Park er en tidligere britisk militærbase, som blev grundlagt i 1970. Nu er det en park, og den har 2 legepladser for børn under 9 år, fodboldbane, en rosenhave og fuglevoliere samt en indendørs pool med plads til 1.500 mennesker, og et område hvor der sælges håndlavet kunst. Med jævne mellemrum afholdes der koncerter og kung fu-opvisninger i parken.

Temple Street Night market åbner klokken 14 og fortsætter til midnat, hvor der er travlest. Der sælges stort set alt, hjertet kan begære af legetøj, elektronik, smykker, tøj, genbrugs-genstande og mad fordelt på de 100 stande. Det er forventet, at du prutter om prisen.

Hoteller

I millionbyen Hangzhou er der masser af hoteller at vælge imellem.

Rejser du på budget, er hoteller som Jinjiang Inn Central Hangzhou West Lake Avenue Lansing Yurie, Bokai Business Hotel eller Jinjiang Inn Hangzhou Xihu Culture Plaza stederne, som kan give dig et rent og fint værelse til en rimelig pris. Er det i stedet et luksushotel, du går efter, kan du checke ind på et traditionelt kinesisk hotel ved navn Four Seasons Hangzhou at West Lake, som er idyllisk og ligger ved en sø. Også Hyatt Regency Hangzhou er et smukt hotel med en flot udsigt over Vestsøen.

Restauranter

I Hangzhou er der masser af fine restauranter, hvor du kan få traditionel kinesisk mad, men du finder også vestligt inspirerede restauranter med en kreativ fortolkning af retter, du måske kender i forvejen. En af de bedste traditionelle restauranter er efter sigende Hyatt 28, som er blevet kåret som en af de 50 bedste restauranter i Asien. Restauranten er kendt for deres specielle Dongpo pork pyramide. Retter fra det vestlige køkken, såsom salat, steak, pasta og pizza, kan du få på Le Restaurant. De er særligt kendte for deres pizza.

Natteliv

G-Plus er en klub, hvor der er gang i den, og her kan du feste natten lang. På Night and Day, som er en bar og restaurant, kan du feste på kinesisk manér, og der er rig mulighed for at danse. Stedet har desuden en flot udsigt over Vestsøen. Reggae Bar er et mindre, men hyggeligt sted med en afslappet atmosfære. Desuden har Hangzhou masser af karaokebarer, hvor du kan lege popstjerne for en aften, da karaoke er en central del byens natteliv.

Attraktioner

Hangzhou byder på masser af smukke områder, du kan besøge. For eksempel er Xihu et af de mest eftertragtede rejsemål for turister. Også Xixi National Wetland Park er en attraktion, der er værd at besøge. Husk kameraet, for det bør dokumenteres! Besøg også Hangzhou Botanical Garden for at opleve en ægte, kinesisk have. Der er også gode muligheder for shopping i Hangzhou og diverse markeder. Vær særligt på udkig efter silke og kinesisk te, som vil være fine souvenirs.