JORDAN

Jordan

Jordan – ørken, ruiner og det Døde Hav

Jordan er specielt kendt for sine historiske ruiner og sin anderledes natur. Ikke mindst ørkenen og det Døde Hav. Landet er derfor et besøg værd for både dem, der holder af historie og kultur, og for dem, der interesserer sig for natur. Derudover er Jordan også et godt sted at flygte fra den danske vinter og tage på badeferie i det Røde Hav.

Hoteller

Både i hovedstaden Amman og ved Røde Havets kyst finder man gode hoteller. Det er for eksempel Four Seasons Hotel Amman i Amman og Hotel Kempinski Aqaba Red Sea i byen Aqaba ved det Røde Hav.

Restauranter

Hvis man vil have udsøgte mellemøstlige desserter og slik, skal man tage i Habibah Sweets i Amman. Her bliver områdets delikatesser som pistacienødder og honning kombineret i lækre kreationer. Hvis man vil spise sig mæt i god mellemøstlig mad, kan man tage på Fakr El-Din restaurant, der også ligger i Amman. Restauranten ligger i et charmerende gammelt hus og bliver også besøgt af lokale.

Natteliv

Der er gode muligheder for at komme ud om aftenen i Amman. Det kan for eksempel være på H2O Pool and Lounge, der er en open air bar. Det kan også være på Sekrab, hvor man har en 360 graders udsigt over byen.

Attraktioner

De fleste lægger vejen forbi ruinbyen Petra under et besøg i Jordan. I mange hundrede år var det kun områdets beduiner, der kendte til ruinerne. De er derfor meget velbevarede. En del af bygningerne er lavet til ære for de døde, hvilket kun øger stemningen af mystik og spænding.

Mange besøger også ørkenen Wadi Rum, hvor man blandt andet kan opleve høje klitter og dybe kløfter.

De fleste tager heller ikke hjem uden at have badet i det Døde Hav. Det høje niveau af salt i havet gør det nemt at flyde på det.

Amman

Gode rejsetips til Amman

En duft af vandpibe og krydderier fra arabiske kaffehuse blander sig med duftene fra det pulserende byliv; er du i Jordan, så gør holdt i Amman, der er en overset perle med en helt særlig charme, som helt sikkert bør opleves.

Amman er Jordans hovedstad, og er en moderne arabisk by, hvor en blanding af gammelt og nyt mødes og skaber kontrastfyldte oplevelser. Den østlige del af byen har rødder i den islamiske kultur, mens den vestlige del er mere moderne og fyldt med smarte caféer og restauranter.

Hoteller

I Amman finder du hoteller for både singler, par og familier og de findes i enhver prisklasse. Af de mest populære kan nævnes Four Seasons Hotel Amman, Crowne Plaza Hotel Amman, InterContinental Amman og Le Meridien Amman – alle sammen hoteller, hvor luksus, god service og lækre værelser er i centrum.

Restauranter

At spise i Amman er en oplevelse udover det sædvanlige, for her kan du få alt hvad hjertet måtte begære. Hashem Restaurant serverer den bedste falafel i byen, på Sufra kan du få traditionel mad fra det jordanske køkken og på Kan Zeman kan du nyde maden til levende musik.

Natteliv

Leder du efter natklubber og barer i Amman, så finder du alt fra topmoderne og dyre klubber til små, usle barer – og selvfølgelig alt det midt i mellem. Nogle af de bedste steder serverer ikke alkohol, og det er meget få natklubber, der holder åbent efter kl. 02.00.

Af populære barer kan nævnes den irske pub, Big Fellow, og den engelske, Rover’s Return. Er du på udkig efter en drink i solnedgangen, så er Living Room et godt sted at nyde den, og er du mere til ung, moderne natklub, så prøv Saluté.

Attraktioner

Amman er en by der skal opleves for sin særegne charme og folkelige kolorit. Her finder du antikke skulpturer og oldtidsmonumenter, der vidner om en ældgammel kultur med mange forskellige befolkningsgrupper.

Du bør starte med at besøge Citadellet, byens gamle fæstning, der står højt på en bakketop, og derefter det mægtige romerske amfiteater, som er hugget ind i en klippeside.

Aqaba

Gode rejsetips til Aqaba

I Aqaba vil du opleve en skønt ferieområde med dejlige strande – helt oplagt til en varm og solskinsfyldt badeferie.

Aqaba er en mindre by med ca. 85.000 indbyggere, og den forholdsvis ukendte by emmer af hygge og liv med mellemøstlig stemning, gode cafeer og lækre restauranter.

Hoteller

Der findes en masse fine hoteller i Aqaba, men er du på badeferie og på udkig efter en skøn strand, så kig efter hoteller med privat adgang til stranden. Fx InterContinental Aqaba Resort eller Movenpick Resort & Spa Tala Bay som er to store hoteller, der har alt hvad en feriegæst måtte begære.

Restauranter

Mellemøstlig eller vestlig mad? Det store udvalg af restauranter i Aqaba gør det muligt, at finde god mad fra alle verdenshjørner. På Royal Yatch Club Restaurant kan du nyde solnedgangen mens du spiser italiensk, på Ali Baba Restaurant får du skøn lokal mad og på Captain’s Restaurant tilbyder de den lækreste seafood i byen.

Natteliv

Nattelivet i Aqaba er en kombination af lokale barer og moderne 5-stjernede natklubber, og her vil du opleve, at byen forvandler sig til en sand fest efter solnedgang.

Er du til en rolig og afslappet bytur med vennerne, så prøv Oasis Lounge. Er du derimod til DJ’s, dans og god musik, så skal du tage til Tumbelweed Bar, der er kendt i hele byen for deres ekstra store øl og ekstra lækre magarita’er. Andre anbefalelsesværdige steder er Rovers, Friends og Kenzi Lounge.

Attraktioner

Aqaba er en by fyldt med historie, kultur og ikke mindst vandsport: scuba dykning, jetski, windsurfing og både i alle størrelser, og byen bør klart opleves fra vandsiden. Er du mere til landjorden, så skal du se ruinerne af Ayla og Berenice, Mamluk fort og det arkæologiske museum. Og så må du ikke misse et besøg på det lokal markede (souq), hvor du kan opleve de handlende og smage på alverdens krydderier, frugter og nødder.