JAPAN

Japan

Gode rejseråd til Japan

Øriget Japan har en fuldstændig anderledes kultur og natur, end her i Danmark. Landet har derfor rigtig meget at byde på for den nysgerrige rejsende. De fleste besøgende i Japan tager til hovedstaden Tokyo, Kyoto, hvor der er en lang række forskellige templer, og Osaka, der er kendt for sit natteliv og sin lækre mad.

Hoteller

Lige så forskelligt den japanske kultur er fra den danske lige så forskellige er deres hoteller også. Du kan blandt andet komme til at sove i en kapsel, hvor hele ens rum kun er en seng, hvor man har en lille dør, man kan lukke i fodenden. Du kan også sove i et tidligere kloster, eller helt normalt i en seng på et hotel på dit eget værelse, hvis du foretrækker det. Nogle af de populære hoteller er Shiraume i Kyoto, der er indrettet unik og traditionelt japansk, Intercontinental Hotel Osaka, der har swimmingpool, spa og rummelige værelser, og Family Inn Saiko i Tokyo, der er indrettet hjemligt og minimalistisk.

Restauranter

Sushi er kendt verden over, men japansk mad er meget mere end det. På Hakushu i Tokyo kan du spise kobekød, der er lavet af køre, der køer, der er blevet masseret og har fået øl at drikke.

Natteliv

Selvfølgelig er nattelivet i Japan også noget helt andet end i resten af verden. Japanerne kan godt lide at synge karaoke, men i Japan er det ikke noget, man gør foran et stort publikum, der lejer man et privat rum sammen med sine venner. AgeHa er den største natklub i Tokyo, der er plads til 5000 mennesker, så der kan virkelig blive danset i gennem, når det går løs.

Attraktioner

Japan har usandsynligt meget at byde på i forhold til attaktioner. Bare det at gå ned af gaden er en oplevelse i sig selv. Du kan blandt andet opleve buddhistiske templer, Mount Fuji bjerget og Universal Studios Japan.

Tokyo

Gode rejseråd  til Tokyo

Hoteller

I Tokyo kan du bo skønt til en rimelig pris på Best Western Tokyo Nishikasai.
Er du ude efter et luksuriøst ophold i verdensklasse, kan du med fordel checke ind på The Peninsula Tokyo, et 5-stjernet hotel, som blandt andet tilbyder indendørs pool. Park Hyatt Tokyo er et andet luksushotel, som er særligt kendt for en fantastisk beliggenhed.

Du kan også bo på det fine hotel Family Inn Saiko, som er placeret i et lokalt kvarter og får varme anbefalinger fra tidligere gæster.

Restauranter

Tapas Molecular Bar er vinder af Travellers Choice 2015, og her kan du få en fantastisk kulinarisk oplevelse. Nyd lækre specialiteter fra det asiatiske køkken og gå derfra med den største tilfredshed – og mæthed.

Restauranterne Kaikaya, Hakushu, Ichiran Shibuya, Tonki og Umegaoka Sushi No Midori Sohonten Shibuya er ligeledes kendt for deres fantastiske japanske mad. Restauranterne tilbyder den lækreste sushi, som ikke kan måle sig med den sushi, du kan få andre steder i verden.

Natteliv

New York Bar er en anerkendt bar i Tokyo, hvor du får en fantastisk udsigt over byen, mens du nyder dine cocktails.

Blue Note er en hyggelig jazzklub, som varmt kan anbefales.

ageHa er en kæmpe natklub med tre dansegulve og udendørs pool! Et sted, der virkelig vil tage pusten fra dig.

GENIUS er kendt som en mere formel og klassisk natklub, så her kan du finde de fine kjoler og høje sko frem.

Desuden skal du ikke snyde dig selv for at opleve stemningen på en af de mange karaokebarer.

Attraktioner

Hvis du har brug for en lille pause fra storbyens travlhed, kan du besøge Shinjuku Gyoen National Garden. Det er et smukt sted at fotografere, så husk kameraet.

Besøg også det populære tempel Senso-ji Temple, eller meld til dig til et af de mange madlavningskurser og lær at lave japansk mad!

Nara

Gode rejsetips til Nara

Hoteller

Nara har mange forskelligartede hoteller, så der er noget til enhver smag og behov. Super Hotel Lohas JR Nara-eki er et fint mellemklasse og budget hotel med gratis morgenmad og central placering. Går du efter noget i luksusenden, kan du checke ind på Nara Hotel, som er opført og indrettet i traditionel japansk stil. Luksushotellet Noborioji Hotel Nara er også enormt populært med en skøn beliggenhed ved siden af en park.

Restauranter

Det kan være svært at vælge mellem de japanske restauranter, for der er et væld af gode muligheder! Blandt de bedste finder du Maguro Koya, Nakatanido og Tonkatsu Ganko, som alle har lækre traditionelle retter på menuen. Nara har også en fantastisk italiensk restaurant ved navn Nino, hvis du skulle få lyst til pizza eller pasta. En hyggelig café at drikke en kop kaffe sidst på eftermiddagen er Coffee Ichizoku.

Natteliv

Nara er en mere afslappet by, hvad angår nattelivet, sammenlignet med Tokyo eller Kyoto. Alligevel finder du hyggelige caféer og open venues, hvor du kan nyde en god drink til livemusik, for eksempel er Hot Staff et populært sted. På Tenpyo Ryokan kan du slå dig løs med japansk karaoke, som er en stolt tradition i Japan.

Attraktioner

Templer er en helt central del af den japanske kultur, hvorfor det er et must at besøge et par af dem under dit ophold i Nara. Her finder du nemlig mange af slagsen. I Todaji-templet kan du opleve en fantastisk og kæmpestor Buddha figur. Templet er et historisk og meget smukt sted. Et andet smukt tempel, der er værd at besøge, er Kasuga Grand Shrine. Nara-parken er et dejligt sted at gå tur, især med børn, som helt sikkert vil finde de mange hjorte i parken interessante. For børnefamilier vil det også være sjovt at besøge Naramachi Mechanical Toy Museum, et legetøjsmuseum. Japanske haver er også altid en oplevelse. Besøg for eksempel den smukke Isuien Garden og kom helt ned i gear.

Osaka

Turist i Osaka

Oplev et pulserende storbymiljø og det japanske folks høflighed, når du færdes som turist i Osaka. Med 2,5 mio. indbyggere er Osaka Japans tredjestørste by, med alt hvad det indebærer af store shoppingcentre, smuk arkitektur og underholdningstilbud. Ankommer du om foråret, vil du opleve kirsebærtræets lyserøde farver overalt, og slappe af i byens grønne områder. Som turist i Osaka er du tæt på at opleve den japanske kultur og det japanske folk fra alle sider, særligt hvis du tillærer dig et par japanske ord med byens karakteristiske accent undervejs.

Hoteller

Der er nok af hoteller og mulighed for overnatning i Osaka. Du finder et bredt udvalg af vestlige hoteller, lige fra budget til eksklusive 5-stjernede hoteller. Ønsker du at opleve traditionelle, japanske hoteller, ryokan inns, findes de ligeledes i alle prisklasser og standarder.

Restauranter

Når du skal ud at spise, kan det anbefales at gå en tur i Dotonbori-området. Her finder du byens mest spændende og varierede udvalg af restauranter, caféer og underholdning. Selvom Japan har ry for dyr gastronomi, kan du sagtens finde restauranter til rimelige priser, hvor du kan smage traditioneller retter som sushi, tempura og sukiyaki.

Natteliv

Nattelivet i storbyen er en løssluppen kontrast til den høflige, japanske omgangstone. Overordnet set kan bylivet inddeles i to kategorier: barer/pubs og natklubber. Gaijin-barer kaldes de barer, der har engelsktalende personale og derfor er særligt orienterede mod turister. På karaoke-barerne folder unge som gamle sig ud med mikrofonen, mens natklubberne fyrer op for dansegulvet fra midnat.

Attraktioner

Nogle af de mest populære seværdigheder i Osaka er Osaka Slottet, Kuchu Teien Observatoriet, Vil du på marked, bliver der d. 25. hver måned afholdt stort market i Shitennoji Templet, mens der hver søndag findes markeder i Nanko. For børnefamilier kan det anbefales at kigge forbi Universal Studios, Osaka Akvarium ‘Kaiyukan’, Osakas Museum for Videnskab, eller tag en tur i Pariserhjulet i Tempozan.