ISRAEL

Israel

Gode rejsetips til Israel

Hoteller

Israel er et land med mange spændende byer, der hver bidrager til landets historie på en eller anden måde. Vælger du at rejse til en af landets største turistbyer, for eksempel Tel Aviv, der er blandt landets største, har du rig mulighed for at finde et godt hotel at bo på. I Tel Aviv finder du blandt andet Hotel Margosa, der ligger centralt og blot et stenkast fra byens store, lokale marked. Hotellets værelser varierer i størrelse. Dog er alle værelser moderne indrettet og meget indbydende.

Restauranter

Bliver vi ved Tel Aviv har du, nøjagtig som hvad angår hoteller, mange muligheder for at finde et godt spisested. Blandt andet byder byen på en bred vifte af vegetariske restauranter, for eksempel Buddha burgers. Buddha Burgers adskiller sig en smule fra andre restauranter af samme slags, da de serverer en særlig cheeseburger med sojaost. Mange steder serveres cheeseburgere slet ikke, da det for mange jøder ikke er tilladt at indtage mælkeprodukter, pga. de jødiske spiselove, kaldet kosher.

Attraktioner

Vil du have et dybdegående indblik i Israels historie og kultur, bør du besøge Israels nationalmuseum, der ligger i byen Haifa. Her har du muligheden for at gå 5000 år tilbage i historien, for at se tilbage på alt fra arkæologiske fund i landet, krige, befolkningsgrupper og deres levemåde gennem årene samt meget, meget mere. En anden attraktion er Grædemuren som, udover at være trækplaster for hundredvis af turister hvert år, også anses som værende jødedommens helligste sted. Grædemuren ligger i det østlige Jerusalem.

Natteliv

Mange storbyer i Israel er hjemsted for internationale borgere, særligt unge. Med mange unge og en interesse for at skabe et fællesskab, er specielt nattelivet der, hvor man oplever hvordan de unge skaber en fest med musik, farverige drinks og højt humør. Derudover kan du også nyde en drink eller møde lokale på små barer, hvis du ikke just er til dans natten lang.

Eilat

Rejseråd til Eilat

Eilat er Israels eneste havneby til Rødehavet. Byen er placeret i i Negev-ørkenen i de sydligste Israel, og er primært kendt som en ferieby med lækkert klima og gode muligheder for at dykke ved koralrev i det fantastiske Rødehav. Helt op til en million turister besøger byen om året, og nyder den afslappede atmosfære. Det bliver sjældent under 20 grader i Eilat, så du kan med fordel besøge byen hele året.

Hoteller
Som udpræget ferieby har Eilat et rigtigt stort udbud af hoteller. Du kan bo med udsigt til Rødehavet eller til bjergene, der omkranser byen. Og du kan bo både budgetvenligt og meget luksuriøset. De fleste hoteller findes ved North Beach området. og ved byen smukke Mariane.

Restauranter
Israel har generelt en rig madkultur inspireret af landets multikulturelle sammensætning. Derfor kan du finde mad fra mange verdensdele på restauranterne i Eilat. Generelt har restauranterne i Eilat et højt niveau, specielt dem på de dyrere hoteller.

Natteliv
Pubs, barer og natklubber finder du masser af steder i Eilat. Dette er mest udpræget omkring Marinaen og på de store luksushoteller.

Attraktioner
Den største attraktion i Eilat er muligheden for at snorke og dykke i det fantastisk smukke Rødehav. Det er noget af det bedste dykning i verden, du kan opleve her. Desuden er byen kendt for Dolphin Reef, hvor man kan opleve delfiner meget tæt på, og også har mulighed for at dykke med dem. En anden mulighed er at prøve de mange forskellige former for vandsport, der tilbydes i Eilat. Men byen kan også bruges som udgangspunkt for ture i ørkenen eller til øvrige steder i Israel som eksempelvis Det Døde Hav eller Jerusalem.
Men du kan også blot nyde strandene og den smukke marina med de dyre lystyachter, og du kan hygge dig i forlystelsesparken Kings City eller i de mange store centre med biografer og andet. I Eilat er der desuden god mulighed for at shoppe toldfrit.

Haifa

Gode rejsetips til Haifa

Hoteller

I Haifa kan du med fordel bo på et af følgende fire hoteller, som har alle har vundet Travellers Choice prisen i 2016: Bay Club Haifa Hotel – an Atlas Boutique Hotel1926 Apartments Hotel,  Templers Boutique Hotel eller The Colony Hotel Haifa.

Ønsker du et hotel med fantastisk havudsigt og endda også indendørs pool? Så er det Leonardo Hotel Haifa, du skal checke ind på!

Restauranter

Haifa har masser at byde på, hvad angår restauranter!

Et udvalg af de bedste får du her:

Ma’ayan HaBira er en fantastisk jødisk restaurant grundlagt i 1950. Hver tirsdag er der live musik, som tilføjer ekstra hygge til den i forvejen hyggelige atmosfære.

HaMis’ada shel Ima er en etiopisk restaurant med stort udvalg af spicy retter!

På Shahrazad kan du få en autentisk kulinarisk oplevelse. Her serveres klassiske arabiske retter, og stedets desserter er overvældende gode.

Douzan er det rette sted at tage hen, hvis du er nysgerrig på libanesiske retter med fransk og italiensk inspiration.

Den bedste falafel får man efter sigende på Felafel HaZkenim, og det er et must at spise falafel under et besøg i Israel!

Natteliv

The Brown Bar på Moriya Ave sætter standarden for festligheder og hyggelige stunder. De har en politik, der hedder ‘åbent indtil den sidste kunde’, hvilket ofte er omkring 6 om morgenen. Så her kan du sagtens hænge ud hele natten.

Den irske pub Morgan, The Irish Pub i Kiriat Haim er anbefalelsesværdig, hvis du har lyst til en fadøl. Der er en skøn atmosfære, venligt personale og endda også skøn mad, hvis maven skulle rumle.

Et af de bedste steder at danse i Haifa er på Syncopa bar. Baren ligger i hjertet af centrum i en smuk stenbygning. Her kommer ofte studerende, og musikken er tit 90’er inspireret.

Attraktioner

Nationalmuseet for Videnskab, Teknologi og Rumfart er et fantastisk sted at tage hen med nysgerrige børn. Her vil de med garanti få en sjov oplevelse.

Derudover er Baha’i haverne et smukt sted at besøge. Her finder du også Den Gyldne Kuppel, som du bare  opleve under dit besøg i Haifa.

Mount Carmel National Park er perfekt for dem, der har lyst til en vandretur i smuk natur.

Jerusalem

Gode rejsetips til Jerusalem

Jerusalem, der er Israels hovedstad, er kendt for at have en særlig betydning for de tre store religioner, Jødedommen, Kristendommen og Islam. I byen kan du besøge flere steder, der har spillet vigtige roller i religionernes historier. Byen, der er mere end 5000 år gammel og dermed en af verdens ældste, er nu opdelt i en jødisk og en arabisk del.

Hoteller
I den gamle bydel, der i øvrigt på UNESCOs liste med fredet områder, er der primært budget hoteller, der præger gadebilledet. Men det er også muligt at finde high end hoteller både her og andre steder i Jerusalem.

Restauranter
Stort udvalg de fleste steder i byen. Primært restauranter med Mellemøstlig mad, men også mange internationale restauranter og caféer. Også sushi restauranter og diverse fastfood restauranter er de seneste år skudt op i Jerusalem.

Natteliv
Jerusalem har traditionelt ikke være kendt for det store natteliv, Men barer er de seneste år for alvor skudt op i Jerusalem. Desuden har de fleste hoteller barer, hvor der ofte er masser af mennesker og mulighed for at få et godt udvalg af drinks.

Attraktioner
Grædemuren, der er en del af de oprindelige jødiske tempel, er nok det mest berømte sted i Jerusalem. Her kan man rent faktisk opleve at der bliver grædt.
Blandt andre kendte og spændende steder kan nævnes at man bør tage at en tur på Via Dolorosa, der er den smertens vej som Jesus gik på vej til sin korsfæstelse. Desuden bør man besøge oliebjerget øst for byen, hvor man får en god udsigt over byen. Oliebjerget er nævnt flere gange i biblen, og er i dag et populært sted for jøder at blive begravet. Men generelt er der en række kirker og moskéer, der er et besøg værd. Også Mahane Yehuda markedet og en række andre markeder er en stor oplevelse.

Tel Aviv

Gode rejseråd til Tel Aviv

Hoteller

Tel Aviv Home ligger nær centrum, Dizengoff. Habima-teatret, kunstmuseet i Tel Aviv og kamelmarkedet ligger alle i gåafstand fra lejlighedskomplekset. Tel Aviv Home rummer 11 luksuslejligheder med aircondition.

The DIAGHILEV LIVE ART boutique hotel. Bo i hjertet af Tel Aviv og tæt på stranden. Hotellet har 54 værelser, hvor der bliver gjort rent hver dag. Der er bar på hotellet, aircondition og tilhørende have.

Restauranter

La Shuk er en mindre restaurant, som får kunderne til at sukke efter mere. Krydrede tomater og auberginer, frisk fisk; det hele bliver tilberedt i deres åbne køkken, så du kan følge med i tilblivelsen af din mad.

Night Kitchen. Det er ret enkelt: Der serveres god mad her, betjeningen er i top og stemningen er hyggelig. Det skulle eftersigende være svært at få et bord på restauranten så forudbestil gerne.

Natteliv

Tel Aviv er verdensberømt for sit natteliv; lige fra de søde hipsterbarer til de vildere natklubber. Folk strømmer til Tel Aviv fra hele verdenen for at være med til at feste her.

Port Said er placeret lige ved siden af den Tel Avivs Den Store Synagoge. Port Said tilbyder god stemning, gode drinks og god mad. Dette er et af de hotteste steder i Tel Aviv.

Rothschild 12 har hver aften koncerter og andre kulturelle begivenheder på programmet. Stemningen skulle eftersigende være exceptionel god, det samme med drinksene og så serveres der også dejlig mad på stedet.

Attraktioner

Masada og Det Døde Hav heldagstur. Udforsk ruinerne af Masada som du kommer op til med en svævebane. Derefter går turen til Det Døde Hav. Tag et mineralholdigt mudderbad her og flyd på vandet som har et højt indhold af salt.

Tel Aviv 3 timers let cykeltur. Oplev farverige Tel Aviv på cykel. Blandt andet bohemekvarteret Neve Tzedek, Bauhaus bygningerne, byens boulevarder og cykl videre ned ad strandpromenaden og se Tel Avivs funklende strande.