INDONESIEN

Indonesien

Oplev Indonesiens variation på de mange tusind øer

Indonesien er et ørige i Sydøstasien, der består af tusindvis af øer. De mest kendte er nok Bali, hvor mange tager hen for at dykke og bade, Java, hvor hovedstaden Jakarta ligger og Borneo, hvor en god del af øen hører til Indonesien. Der er dog gode muligheder for at udforske andre øer, hvis man har tid og lyst.

Hoteller

Mange af landets bedste hoteller ligger på Bali. Det er for eksempel Luna2 Studiotel i Seminyak i det sydlige Bali og Mandapa i Ubud midt på øen. Ubud er kendt for sit kunsthåndværk og sin dans. Byen er omgivet af bjerge og rismarker, som der er gode muligheder for at udforske.

Restauranter

Namaaz Dining i Jakarta er en af landets bedste restauranter. Swept Away i Ubud er også et populært sted. Både på grund af sin gode mad og sin fantastiske placering med udsigt over floden.

Natteliv

Indonesien er et muslimsk land, og mulighederne for at gå i byen er meget forskellige. På Bali er der gode muligheder for at drikke og danse på klubber som Sky Garden og The Bounty i Legian og Jenia i Seminyak. Mange unge australiere tager til Bali for at feste og ligge på stranden.

Attraktioner

Komodo Nationalparken er en af landets største seværdiheder. Parken har fået æren af at blive kåret til et af Verdens syv nye vidundere. Man kan opholde sig i parken i tre dage og tage på guidede ture, snorkle og gå på opdagelse efter komodovaraner.

Gili Islands ud for Balis kyst er et must, hvis man kan lide at snorkle eller dykke på grund af sit turkis vand og gode koralrev. Derudover har øerne nogle lækre strande, hvor man hurtigt kan få nogle dage til at gå.

Borneo byder virkelig på nogle anderledes oplevelser. Der er gode muligheder for at komme på vandretur i junglen, og i flere parker er det muligt at opleve orangutanger.

Denpasar

Gode rejsetips til Denpasar

Rejs til Indonesien og oplev Denpasar, der er hovedstad i skønne Bali. Denpasar er en typisk indonesisk storby med farver, markeder og god stemning. Byen er ikke så velkendt blandt turister, men den er bestemt et besøg værd.

Hoteller

Hotellerne i Denpasar rummer alt fra billige hostels uden bad og toilet til skønne luksushoteller. Af sidstnævnte kan anbefales Maya Sanur Resort & Spa, der ligger helt fantastisk, og har de absolut lækreste pools. Eller måske Tandjung, hvor du kan leje små, fine bungalows. Har familien brug for en større villa, så tag et kig på The Gangsa Private Villa by Kayumanis.

Restauranter

Er du på Bali, så skal du naturligvis spise indonesisk, og det gør du bedst på Warung Satria, der laver den skønnest seafood. Eller på Cak Asmo hvor de studerende og lokale arbejdere holder til. Vil du prøve noget anderledes, småt og virkelig hyggeligt, så prøv Nasi Uduk, der laver traditionel indonesisk mad med gode råvarer.

Natteliv

Selvom Denpasar ikke er verdenskendt for sin natklubscene, så er der er alligevel en del natteliv. Det meste er centreret omkring byens store natmarked, og består først og fremmest af mange folk på gaden og hygge på små, lokale barer. Deciderede natklubber er der ikke nogle af, men til gengæld får du muligheden for at prøve de mere lokale mad- og drikkevarer.

Attraktioner

Denpasar vælter sig ikke i turistattraktioner, men er du i byen, så er der et par seværdigheder du bør opleve. For eksempel det farverig marked, Pasar Badung, som ligger i centrum og har åbent året rundt. Om morgenen er der høj aktivitet, når de lokale handler, og det er et syn for sig. Det gamle fyrstepalads er blevet lavet om om til Bali Museum, og her kan du sagtens bruge et par timer. Det samme kan du på statstemplet Pura Jagatnatha og Taman Budaya Art Center.

Gode rejseråd til Kuta

Kuta Beach var tidligere en lille fiskerlandsby, men er i dag en af Indonesiens helt store turistdestinationer. Den ligger i det sydlige Bali, og er mest kendt for sin 8 kilometer lange, brede sandstrand og det livlige natteliv.

Her er masser af restauranter, barer og shoppingmuligheder, og den lange sandstrand byder på vandsportaktiviteter og strandsælgere, der har alt fra farverige saronger til træmasker og frugt.

Hoteller

En by med 8 kilometer sandstrand har naturligvis et hav af skønne hoteller, så det er bare om at gå på jagt efter et, der ligger inden for dit budget. Tag for eksempel et kig på Alaya Resort Kuta eller Kartika Plaza Hotel, der har luksus på menuen. Eller Kuta Seaview Boutique Resort & Spa, der er en lille, fredfyldt oase ved stranden.

Restauranter

Det vrimler med lækre restauranter i Kuta, men mange har dog fået et præg af turisme. Når det er sagt, så går du ikke galt i byen, hvis du besøger indonesiske Ajeg Warung eller asiatiske Fat Chow. Og hvis du vil have en gourmetoplevelse, så bør du kigge på de nærliggende byer Legian og Seminyak.

Natteliv

Kuta er kendt for sit fantastiske natteliv, og du kan ganske enkelt ikke gå galt i byen her. Der er både pubber, barer, natklubber og diskoteker. Nogle har dansegulve andre har DJ’s, nogle har bare fadøl mens andre serverer drinks i stride strømme – uanset hvor du går hen, så er det en oplevelse.

Attraktioner

Kuta består primært af hav- og strandoplevelser, og de mange vandsportaktiviteter kan give et adrenalinsus hos de fleste. Sol dig på stranden, nyd kolde drinks i barerne og lad dig lokke til farverige køb hos de mange strandsælgere.

Trænger du til en mere afslappet stemning, og har du fået nok af Kutas mange mennesker, så er byerne Legian og Seminyak meget tæt på. Her ligger gode gourmetrestauranter, lækre designerbutikker, gallerier og små, hyggelig barer.

Seminyak

Besøg strandparadiset Seminyak

Seminyak ligger på den populære ferieø Bali i Indonesien. Byen er kendt for sine luksushoteller, sine shoppingmuligheder, sit natteliv og ikke mindst sin strand. Her det både muligt at bade og at surfe.

Hoteller

Luna2 Studiotel og Dusun Villas Bali er nogle af de bedste hoteller i Seminyak, der ellers er domineret af hoteller i den bedre ende af skalaen. Luna2 Studiotel er moderne og smagfuldt indrettet og har både en bar og en terrasse. På Dusun Villas Bali får man som navnet antyder sin egen villa. Villaerne ligger lidt væk fra hinanden og imellem dem er poolen, hvor man kan svømme, når man vil.

Restauranter

Lige som der findes mange gode hoteller, findes der også mange gode restauranter i Seminyak. Det er for eksemepl Bambu Restaurant, der er smagfuldt indrettet, og hvor man kan få lige så smagfuld mad. På Warung Nia har de specialiseret sig i at lave grillet mad, der er kunstfærdigt anrettet.

Natteliv

Mulighederne for at komme ud at slå sig løs er også gode i Seminyak. Mange australiere tager til Bali for at have det sjovt. En stor del af det handler om at gå ud og drikke. Nogle af de bedste steder er Ku De Ta Bali er en af de førende strandbarer i Seminyak. Man siger, at det er den, der sætter standarden for de andre barer, og det er her, de først finder på de nye tiltag. Ellers er WooBar @WRetreat.

Attraktioner

Seminyaks største attraktion er dens beliggenhed lige ned til stranden. Der er ikke særlig mange andre i byen. Man skal kunne lige at svømme og være ved havet. Der er gode muligheder for at komme ud at surfe ved Seminyak. På Bali er der generelt også gode muligheder for at komme ud at dykke. Hvis man ikke har dykkercertifikat, er det nemt at tage et, mens man er på Bali.

Ubud

Gode rejseråd til Ubud

Hoteller

Landsbyen Ubud i Indonesien er blandt andet kendt for sine mange muligheder hvad angår retreat- og meditationsophold. Går du efter ultimativ selvforkælelse, er der rig mulighed for indkvartering på luksuriøse hoteller og resorter, herunder The Hanging Garden. Hotellet ligger i junglen i byen Payangan i det nordlige Ubud. På dette 5-stjernede hotel står du hver dag op til en fabelagtig udsigt over den frodige jungle og de gamle Dalem Segara tempel.

Restauranter

På samme måde som med udvalget af hoteller i Ubud, er mulighederne for at forkæle sig selv uendelige, når det kommer til restauranter. Besøg for eksempel den kombinerede restaurant og lounge Mozaic, hvor menukortet vidner om eksklusivitet og en særlig forståelse for hvordan årstidens råvarer sammensættes på bedst mulig vis. Da naturen der omgiver Ubud er helt fantastisk, bør du overveje at besøge én af de mange restauranter, hvor beliggenhed og udsigt er en stor del af oplevelsen, som for eksempel Sawah Terrace. Her kan du nyde et frisk måltid mad imens du nyder synet af områdets frodige marker og grønne skov.

Natteliv

En perfekt måde at afslutte en lang dag på, er ved at aflægge én af Ubuds mange spillesteder eller lokale barer et besøg. Vælg for eksempel Jazz Café Bali, som er samlingssted for musikinteresserede i Ubud. Her vil du møde både lokale og turister, samt både lokale og internationale musikere. Nyd en drink i de hyggelige lokaler eller i den tropiske gårdhave der hører til stedet.

Attraktioner

Vælger du at besøge Ubud, vil du blive eksponeret for en bred vifte af spændende og unikke attraktioner. Et populært valg blandt turister er et besøg i Abeskoven. Her kan du få et indblik i religiøse traditioner og ritualer, samtidig med at du på nært hold kommer til at se den fantastiske natur Ubud har et byde på.

Yogyakarta ligger på den indonesiske ø Java og er kendt for sin rige kultur og historie. Her er mange gamle templer at opleve og et kongepalads, der stadig er i brug.

Hoteller

Alamanda Villa ligger lidt uden for byen med udsigt til bjerge og rismarker. Der er en afslappet stemning og gode muligheder for at cykle eller gå en tur. Du kan derfor nemt tage på sightseeing i Yogyakarta om dagen og så tage tilbage til hotellet og lade op til næste dag.

Et andet godt hotel er Dusun Jogja Village Inn, der har et stort poolområde og nogle smukt indrettede værelser.

Restauranter

På Jejamuran er der gode muligheder for at spise traditionel indonesisk mad. Hvis du er vegetar eller veganer, har du også mange muligheder. På The Sawah kan du lige ledes spise indonesisk mad. Restauranten er indrettet i smukke, traditionelt udseende omgivelser. ‘

Natteliv

På Sakapat kan du nyde et par øl i en afslappet atmosfære, hvor der både kommer lokale og turister. Taj Lounge er populært, hvis du gerne vil ud at danse.

Attraktioner

Hvis man interesserer sig for kultur og historie, er Yogyakarta det oplagte sted for en at tage hen. Byen har en lang række forskellige templer og paladser, som man kan opleve. Det er for eksempel Sewu-templet og Plaosan-templet, der beggebyder på store oplevelser.

Det er også muligt at se traditionel dans på Ramayana Ballet at Pramaban. Danserne er iført smukke, traditionelle dragter.

Hvis man gerne vil opleve den storslåede natur rundt om byen, er der også god mulighed for at gøre det. Det kan man gøre ved at klatre op til toppen af Merapi vulkanen. Det er en krævende, men smuk tur, hvor man kommer op til krateret af en af Indonesiens mest aktive vulkaner. Man kan også besøge grotten Jomblang, hvor loftet delvist er styrtet sammen, og der er begyndt at vokse træer i bunden.