INDIEN

Indien

Gode rejsetips til Indien

Indien er et kæmpe land med store forskelle mellem de forskellige regioner i natur og kultur og i levestandard mellem rig og fattig. Nogle bliver aldrig færdige med at besøge Indien, andre har fået nok efter en rejse. Landet er dermed i den grad et, der deler vandene.

Hoteller

Indien har nogle rigtig gode hoteller og mange anderledes måder at bo på, end vi måske er vant til her fra Europa. I den sydlige delstat Kerala, kan du bo et par dage på en husbåd, hvor du sejler rundt og oplever livet langs med vandet.

Restauranter

Indisk mad er kendt i hele verden, men der er store variationer i maden, når man først er i Indien. Den mad, vi kender som indisk mad, hører nemlig til det nordlige Indien. Et er dog sikkert dine smagsløg vil helt sikkert blive udfordret på en rejse til Indien.

Natteliv

I turistområderne og områder, hvor de rigere indere lever, vil der være steder at gå ud. Ellers er det ikke noget, inderne normalt bruger. I strandområdet Goa er der gode muligheder for at komme ud at danse på barer som SinQ og Leopard Valley.

Attraktioner

Indiens største attraktion er nok paladset Taj Mahal i det nordlige Indien. Taj Mahal blev bygget som et gravmonument for shah Jahans yndlingskone. Det er bygget i hvid marmor, der ser forskelligt ud alt efter solens lys. Om morgenen i solens første stråler ser det lyserødt ud, mens det midt på dagen fremstår kridhvidt.

Derudover er den hellige by Varanasi også et spændende bekendtskab. Her kan du se hellige mænd og pilgrimme, der bader i floden Ganges.

Indien har en virkelig flot natur og et rigt dyreliv. Flere steder i Indien kan du være heldig at opleve tigre. Derudover har landet også nogle virkelig lækre strande, hvor mange vesterlændinge kommer for at søge tilflugt for vinteren.

Bardez

Gode rejseråd til Bardez

Bardez er et stort område i det Nordlige Goa, der er kendt for den rolige, afslappede atmosfære og ikke mindst de kilometervis af lækre strande, der forbinder de forskellige kystbyer.

Her kan du se frem til en virkelig afslappende ferie, hvor solbadning og en svømmetur er det, der står øverst på to-do listen. Og hvor det eneste du bør bekymre dig om er, om du skal have fisk eller skaldyr til aftensmad.

Hoteller

Et af de bedste og mest anbefalede hoteller i Bardez er Bougainvillea Guest House Goa, hvor du vil opleve en smuk, frodig ejendom og en afslappet gæstfrihed fra de ansatte. På Shanti Morada finder du en anderledes og smuk arkitektur med pools i flere plateauer, og på Santana Beach Resort kan du nyde den dejlige atmosfære i harmoni med naturen.

Restauranter

Når du skal ud at spise i Bardez kan du roligt kigge på kystbyerne, og særligt Candolim har et stort udvalg af lækre restauranter. Her får Grills N Curries gode anbefalinger, og det samme gør The Mermaid, Tuscany Gardens og Earthen Oven. Men uanset hvor du vælger at spise, så er det med stranden og den smukke udsigt som kulisse, og så kan det næsten ikke gå galt.

Natteliv

Efter en afslappet dag ved stranden starter aften- og nattelivet i Bardez, og der findes indtil flere fede pubber og natklubber du kan besøge, når der skal kolde øl på bordet og musik i ørerne. Prøv for eksempel Club LPK, Nyex Beach Club og Tito’s Nightclub. Skal det være mere roligt og intimt, så er er SinQ et rigtig godt bud.

Attraktioner

Hovedattraktionerne i Bardez må siges at være strandene Baga og Calangute, men er du til en lidt mindre strand, så er Arpora også en god mulighed. Du bør helt bestemt også besøge Fort Aguada, den lille landsby Moira og eventuelt St. Lawrence kirken, der blev bygget i 1630.

Jaipur

Gode rejseråd til Jaipur

Jaipur i Indien er blandt de mest spændende steder, du kan besøge Asien. At besøge Jaipur er som at bevæge sig rundt i en eventyrverden med smukke bygninger og romantisk stemning.. Byen er hovedstaden i den indiske delstat Rajasthan, og har et indbyggertal på 2,7 millioner. Jaipur kaldes også Den Lyserøde By, fordi mange bygninger i byen er malet lyserøde.

Hoteller

Der kommer mange turister i Jaipur, og dermed er udvalget af hoteller også stort. Du kan finde hoteller af mange forskellige prisklasser og i mange forskellige standarder i Jaipur. Det meste kendte er det 5-stjernet The Oberoi Rajvilas, hvor prisniveauet er forholdsvis højt. Men du kan også finde 5-stjernet hoteller til efter europæiske lavt prisniveau.

Restauranter
Indiske mad er kendt over hele verden, og er ofte en stor oplevelse. I Jaipur finder du naturligvis et stort udvalg af restauranter, hvor du kan nyde den lækre indiske gastronomi. Dette lige fra spændende gadekøkkener til det smukke Peacock Roof Top, hvor du kan nyde en fantastisk udsigt over byen.

Natteliv
Meget natteliv i Jaipur foregår på hotellerne. Men der er også mulighed for at opleve andre barer og klubber andre steder i Jaipur.

Attraktioner
Den mest kendte attraktion er byens ikoniske bygning, Hawa Mahal, der også er kendt som Vindenes Palads. Fra paladsets lyserøde gavl kunne haremskvinderne kigge ud på livet i byen. De 953 vinduer er udskåret på en sådan måde, at kvinderne kunne se ud, men ingen kunne se ind.
Når man er i Jaipur skal man også besøge det store Amber Fort, der oprindeligt var hjem for hærføren Raja Man Singh, som var en meget velhavende mand med overdådig lukses i sit palads. Meget af dette luksus kan du forsat opleve.
En af de største oplevelser i Jaipur er dog at gennemkøre byen i en rickshaw eller på en cykeltaxa. Desuden skal du besøge byens farverige basarer, hvor duftene fra gadekøkkener fylder luften og der altid er noget at kigge på. Når du er i Jaipur er det oplagt at kombinere dette med besøg i Taj Mahal i Agra og i Indiens hovedtad New Delhi.

Jailsalmer

Gode rejseråd til Jaisalmer

En rejse til byen Jaisalmer i Indien, er en rejse uden lige. Den smukke ørkenby ser ud som om den svæver, og midt i byen ligger det store sandstensfort og troner i eftermiddagssolens gyldne skær. For foden af fortet ligger markedspladser og hundredvis af gamle, smukke huse, der alle er bygget af gyldne sandsten, og som tilsammen efterlader et autentisk og hyggeligt miljø.

Hoteller

Når du skal vælge et sted at overnatte i Jaisalmer, så er der et hav af muligheder. 1st Gate Home-Fusion er et moderne hotel med central beliggenhed, mens Hotel Pleasant Haveli er mere traditionelt med et meget hjælpsomt personale. Du kan også vælge at spendere nætterne på et af byens mest central steder: fortet – eller måske nærmere Hotel Victoria, der er en del af fortet.

Restauranter

Når sulten melder sig i Jaisalmer, så besøg en af de mange restauranter med tagterrasse. Her kan du sidde på store puder og få serveret den lækreste mad, mens du nyder udsigten over den smukke ørkenby. Prøv for eksempel den indiske restaurant Desert Boy’s Dhani eller Chandan Shree Restaurant. Og savner du det europæiske, så er Jaisal Italy eller 1st Gate, der begge er italienske, gode bud.

Natteliv

Natteliv og diskoteker er ikke udbredt i Jaisalmer, men der er alligevel nok aftenunderholdning for de fleste. Oplev for eksempel traditionel, indisk dans eller lysshow i ørkenen. Eller overnat på et af de større hoteller, der som regel arrangerer underholdning for gæsterne, og luksushotellerne har desuden private diskoteker, der først lukker sent.

Attraktioner

Gå en tur rundt om byens lille sø, og nyd de sandfarvede huses smukke spejling i vandet, og tag en slentretur rundt i de små gader og mærk stemningen og de lokales glæde. Fra byen er der desuden ture ud i ørkenen, hvor du kan overnatte i selskab med sløve kameler og den smukkeste stjernehimmel, du nogensinde har oplevet.

Mumbai

Gode rejsetips til Mumbai

Mumbai er blandt verdens største byer med op til 20 millioner indbyggere, hvis man regner alle forstæderne med. Mange kalder fortsat byen for dens tidligere navn, Bombay, men den skiftede navn i 1995.
Byen er Indiens handelsmæssige hovedstad og porten fra Indien til Europa og resten af verden. Mumbai er i hastig udvikling både økonomisk og kulturelt. Det er desuden i Mumbai, du finder Indiens underholdningscentrum Bollywood, der er Indien pendant til Hollywood. Her produceres flere film end i nogen anden by i verden.

Hoteller
Hoteller og hostels finder du overalt i Mumbai og dette i mange forskellige prisklasser. De fleste turister bor i bydelen Colaba ved havnen. Men du kan naturligvis også finde hoteller af meget høj standard.

Restauranter
I bydelen Colaba er der stort udbud af restauranter og andre steder, hvor der kan spises. Men overalt i byen er det muligt at få en fantastisk spiseoplevelse af både indisk og europæisk mad. Blandt de meste kendte caféer er Leopold tæt ved Gateway of India. Leopold er kendt fra bogen Shantaram, og har i mange år været et mødested for backpackere.

Natteliv

Mumbai sover aldrig. Barer og klubber finder du masser af i Mumbai. Flere steder finder du klubber og diskoteker med plads til mange tusinde personer ad gangen. Du kan blandt andet få store musikalske oplevelser i Mumbais natteliv. Også på de store hoteller er der ofte natklubber.

Attraktioner
De største attraktion i Mumbai er livet og den farverige befolkning. Blot at gå rundt og iagttage og lytte samt at blive mødt af de mange dufte er sig selv en enorm oplevelse. Triumfbuen Gateway of India, hvorigennem de sidste britiske soldater forlod Indien, er et fantastisk syn. En times sejlads væk kan du besøge øen Elephanta kan du opleve spændende templer og hvæsende aber. De mange markeder og basarer i byen kan give fantastisk oplevelser.

New Delhi

Gode rejseråd til New Delhi

New Delhi er hovedstaden i Indien, og har omkring 12 millioner indbyggere. I New Delhi kan du opleve et fantastisk folkeliv. Her kan være hektisk, beskidt og varmt, men her er også mulighed for at blive fascineret af inderne og deres dagligdag. Her kan du opleve gadehandel, køre i tuk tuk eller på cykeltaxa for meget få penge. Du kan købe alt hvad du har brug for i byens gadehandel, men også bo på internationale hoteller i meget høj klasse.

Hoteller

Der er imponerende mange hoteller i New Delhi. Dette i alle prisklasser. Rejser du som backpacker kan du sagtens findes super billige overnatning på mindre hoteller. Men vil du have det bedst, så har New Delhi også Sheraton, Radisson, Marriott, Crown Plaza og mange andre high end hoteller.

Restauranter

Indisk mad er berømt over hele verden, og i New Delhi kan du få nogle store madoplevelser. Naturligvis er her også alt hvad du kan ønske dig af internationale restauranter i New Delhi, men de største oplevelser får du i de lokale indiske restauranter.

Natteliv

Nattelivet er rigt i New Delhi. Der er masser af klubber, diskoteker, barer og feste og store shows man kan deltage i. Rigtig meget af nattelivet er placeret på de store internationale hoteller, men de senere år er der opstået en del alternative muligheder for at gå ud i New Delhi.

Attraktioner

I New Delhi kan du blandt andet opleve India Gate, der er et monument fra Første Verdenskrig, men som virkelig tiltrækker et fantastisk folkeliv til området, Gurudwara Bangla Sahib templet, der er et af mest prominente sikh templer og masser af andre spændende steder inklusive gravstedet for Indiens fader Mahatma Gandhi. Men New Delhi er også et super godt udgangspunkt til ture til Det Røde Fort og Taj Mahal, der ligger syd for New Delhi.

Pune ligger nogenlunde midt på Indiens vestkyst, ikke særlig langt fra storbyen Mumbai. Byen byder på mange gamle paladser og templer og er også stedet for Mahatma Gandhis grav.

Hoteller

Le Meridien Pune er et flot hotel med pool og luksuriøst indrettede værelser. Det samme er Vivanta by Tash – Blue Diamond, der dog er indrettet i en noget mere moderne stil. Vivanta har også en stor udendørs pool.

Restauranter

Der er rigtig mange gode steder at gå ud at spise i Pune. Det er for eksempel Feast, hvor man i meget smagfulde omgivelser kan spise både indisk og europæisk mad. En anden populær restaurant er Chingari, hvor de har en stor tagterrasse, hvor man kan nyde sin indiske mad.

Natteliv

Der er mange muligheder for at gå ud om aftenen i Pune, lige meget hvad man er til. På klubben Polaris kommer de unge og smarte, og der er mulighed for at danse til den lyse morgen. På Scream Bar kan man udover at danse på deres store dansegulv med et kæmpe lysshow og så få lækre snacks til sine drinks.

Attraktioner

Aga Khan paladset i Pune blev bygget i midten af 1800-tallet. Det er et af de største af sin slags i Indien og en af de vigtigste seværdigheder i Pune. Man kan både opleve slottet og den store have rundt om det.

Shaniwar Wada er et andet palads i Pune, der også er værd at se. Paladset er fra starten af 1700-tallet og i en helt anden stil end Aga Khan paladset.

Hvis du gerne vil lave noget andet end at se paladser, er der heldigvis også mulighed for det. Uden for Pune ligger bjergene Malshej Ghats, hvor man kan tage hen på en todages tur. Her er det muligt at opleve bjergene på mange forskellige måder. For eksempel kan man bade i et vandfald.