HOLLAND

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Holland

Holland byder på masser af historie og smuk arkitektur

De fleste kender Amsterdams kanaler og museer, men Holland har rigtig meget andet at byde på. Der er flere andre spændende byer og en smuk natur.

Hoteller

Nogle af Hollands bedste hoteller ligger i hovedstaden Amsterdam. Byen er kendt for sine høje, smalle huse, og mange af byens bedste hoteller er netop placeret i sådan nogle. Det er for eksempel Mauro Mansion og Ambassade Hotel, der begge har lagt vægt på at indrette hotellet, så det passer til husets historie og stil.

Restauranter

Amsterdam har mange gode restauranter, men også i byer som Rotterdam og Den Haag kan man finde gode restauranter. I Rotterdam kan man for eksempel spise på Umami, der serverer en fusion af fransk og asiatisk mad. I Den Haag kan man med fordel besøge Restaurant Mazie og spise finere fransk og europæisk mad.

Natteliv

Amsterdam er kendt for sit Red Light District og dine coffee shops, hvis det skal være så vildt, kan det sagtens blive det. Der er dog også gode muligheder for at have en mere stille og rolig aften i byen. Det er for eksempel på den stilede Upperclub.

I Rotterdam kan man tage på Club Vie eller Nachtclub Cinderella, hvis man gerne vil ud at danse, møde nogle mennesker og have noget at drikke.

Attraktioner

En af de største attraktioner i Holland er Anne Frank Museet. Historien om den jødiske pige, der gemte sig på loftet sammen med sin familie og siden blev fundet og sendt i koncentrationslejr, er kendt i hele verden. På museet kan man se baghuset, hvor Anne Frank og hendes familie boede og en udstilling om deres liv før, og hvordan det gik dem i koncentrationslejren.

En anden attraktion i Amsterdam er at opleve byen fra en cykelsadel eller fra en båd. Der findes flere muligheder for enten selv at leje en cykel eller en båd eller at slutte sig til en guidet tur.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Amsterdam

Gode rejsetips til Amsterdam

Amsterdam er hovedstaden i Holland. Det er en spændende by, der nemt kan opleves på en forlænget weekend, men har også så meget at byde på, at man tilbringer en uge i byen. Lige gyldigt hvad du er til, har Amsterdam det: Der er gode shoppingmuligheder, mange museer, et godt natteliv, gode restauranter og spændende og anderledes oplevelser langs byens mange kanaler.

Hoteller

Det er altid svært at vælge, hvor man skal bo, når man tager på ferie i en ny by. Amsterdam har et bredt udvalg af hoteller i alle prisklasser og udformninger. Du kan både komme til at sove på simple backpackerhostel, hvor du deler værelse med 20 andre, på luksuriøse hoteller som Ambassade Hotel eller Toren Hotel og endelig har du mulighed for at bo helt anderledes ved at bo på et hotel, der er indrettet i en husbåd.

Restauranter

Der er mange gode muligheder for at komme ud at spise i Amsterdam. Den hollandske mad minder meget om den danske, men Amsterdam har mange internationale restauranter. Landets tid som koloniherre spiller også ind i udvalget af mad. Du kan for eksempel få virkelig god asiatisk mad i byen.

Natteliv

De fleste har vist hørt om Amsterdams berømte Red Light district. Du kan gå i byen her, men du har også mange andre muligheder i forhold til en tur i byen. De to områder i det centrale Amsterdam Rembrandtplein og Leidseplein er gode steder at gå ud, hvis du gerne vil ud at danse eller på bar. Derudover har Amsterdam også en række store spillesteder, hvor internationale navne spiller.

Attraktioner

Amsterdam er rig på kultur og historie. Du kan blandt andet se Anne Franks hus, hvor hun gemte sig sammen med sin familie for nazisternes jødeforfølgelser. Du kan også se Rijksmuseet, der udstiller en masse af Van Goghs malerier.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Den Haag

Gode rejsetips til Den Haag

Hoteller

Hotel Des Indes The Hauge er et femstjernet hotel i midten af Den Haag by. Hotellet er tegnet af den berømte arkitekt Jacques Garcia og har en eksklusiv helseklub med swimmingpool, egen restaurant og gratis WiFi.

‘t Goude Hooft er et lille luksushotel med 8 værelser i centrum af Den Haag. Tidligere gæster har kåret den bydel hotellet ligger i som deres yndlings bydel i Den Haag. Hvert værelse har spabad og bad samt TV og aircondition.

Restauranter

Het Gouden Kalf ligger ned til Scheveningen harbour og har panoramaudsigt over denne. Der serveres alt godt fra havet, og køkkenet ligger midt i restauranten, så du som gæst kan nyde synet af din mad, der bliver tilberedt.

The Penthouse ligger i The Hauge Tower og er Den Haags højest beliggende restaurant. Nyd udsigten og den udsøgte mad i en smukt indrettet restaurant. The Penthouse vandt prisen: Certificate of Excellence af Tripadvisor i 2013.

Natteliv

Club Danzig ligger på torvet “Het Plein” i midten af Den Haag by. Der er altid propfyldt med mennesker, og der er en hyggelig atmosfære på stedet. På dette dansested spiller de alt fra jazz og rock til R&B og hip hop.

Club Millers er en restaurant om aftenen og et dansested om natten. Efter at have nydt stedets mad kan man blive i det hyggelige rum. Borde og stole fjernes, og der er derefter plads til dans. Om lørdagen er der altid to DJ’s, og der er ofte LIVE musik til at danse til ud på de sene nattetimer.

Attraktioner

Den Haag er hovedsæde for landets regering og for den royale familien. Byen har desuden huset mange berømte kunstnere, og det er byen præget af med sine mange museer og sit kulturelle særpræg.

The Binnenhof er en gruppe af bygninger i den gamle bydel af Den Haag, der nu til dags huser Hollands parlament. I en fløj bor statsministeren. Bygningen er dateret helt tilbage til år 1250, hvor aristokratiet boede der. I en anden del af The Binnenhof ligger den seværdige Ridderzaal, Riddernes Hall, som stadig bruges til receptioner og andre events.

The Mauritshuis er et af Den Haags vigtigste museer med billeder af Rembrandt, Vermeer, Ruisdael og van der Weyden. Der er engelsk-guidede ture rundt i museet, og eftersigende en rigtig god app med en guide til stedet.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Leiden

Gode rejseråd til Leiden

Hoteller

I Leiden er der masser af hotelmuligheder. Nogle af de bedste luksushoteller er Van der Valk Hotel Leiden og Boutique Hotel De Barones van Leyden. I mellemklassen er et hotel som Best Western City Hotel Leiden et godt bud på et glimrende hotel, som vil sikre dig et godt ophold i Leiden.

Restauranter

Leiden er en by med masser af fremragende restauranter, som kan tilbyde dig et godt måltid. For eksempel bliver Restaurant In den Doofpot kaldt enestående! Just Meet er et af de mest populære steakhouses i Leiden, så her kan du roligt tage hen, hvis du har lyst til et virkelig godt stykke kød. Den lokale hollandske mad må du ikke snyde dig selv for at smage på Oudt Leyden. Prøv de traditionelle hollandske pandekager! Selvom du befinder dig i Holland, bør du prøve en fantastisk græsk restaurant ved navn Restaurant Rhodos, hvor maden har fået vældig gode anmeldelser.

Natteliv

Siden Leiden er en studenterby, vil du finde masser af steder, hvor du kan danse og drikke øl. De Uyl van Hoogland (Uglen) er et specielt sted, som er bygget af dele fra et gammelt kloster. Indretningen består af masser af ugler! Café Einstein bliver til en livlig café i nattetimerne, og atmosfæren her er altid hyggelig. Fandango er det ultimative sted at drikke cocktails. Cocktailbaren er kendt for fantastiske Mojitos, Cosmopolitans og Black Russians. Samlingsstedet for de studerende er blandt andet Café Roebels. En rar og indbydende café, hvor man nemt kan have en god samtale.

Attraktioner

Leiden byder på masser af seværdigheder. For eksempel er det anbefalelsesværdigt at lægge vejen forbi den historiske mølle Molenmuseum de Valk. Også Museum Volkenkunde er et besøg værd, og husk at sætte en eftermiddag af til denne kulturelle oplevelse. Den botaniske have (Hortus Botanicus) er specielt skøn at besøge i forår- og sommersæsonen. Mærk roen sænke sig, når du går tur i denne skønne have.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Rotterdam

Gode rejsetips til Rotterdam

Hoteller

Her i Hollands næststørste by kan du bo luksuriøst på det 4-stjernede Suite Hotel Pincoffs Rotterdam eller det 5-stjernede Mainport.

Du kan også vælge at bo på Best Western PLUS Rotterdam Airport Hotel, Hotel New York, Inntel Hotels Rotterdam Centre eller Van der Valk Hotel Rotterdam-Blijdorp som alle er rigtig fine hoteller.

Restauranter

Fjord Eat & Drink og Zeezout tilbyder lækkert seafood, som du bør unde dig selv at smage! Umami by Han Rotterdam, Admiraliteit og Kwiezien er nogle af de mest anerkendt og bedste restauranter i Rotterdam, som du helt sikkert bør lægge vejen forbi.

Ter Marsch & Co får du efter sigende de bedste burgere i Rotterdam, så hvis burgertrangen har meldt sig, er det her, du skal bevæge dig hen!

På Guliano kan du få en lækker vegetarsandwich, som kunderne er vilde med.

Æbletærten på Dudok får englene til at synge, og det samme gælder den japanske mad på Japanese Cuisine Yama.

Natteliv

O’Sheas Irish Pub er kendt som en af de bedste og venligste pubber i Rotterdam – og øllene er fantastiske.

The Wine Bar er det rette sted til de vintørstige, der ønsker at sidde og nyde et glas i en hyggelig atmosfære.

Af fede natklubber kan Nachtclub Cinderella, Club OQ og TOFFLER nævnes! Her er rammerne sat for en god aften.

Hvis du har lyst til cocktails, skal du tage på HUGH Rotterdam. Her får man de bedste af slagsen.

Attraktioner

Markthal Rotterdam er et fantastisk marked, som du skal sætte et par timer af til at besøge. Du finder desuden masser af gode spisesteder her.

Rotterdam Zoo er et hit for de mindste i familien, og her kan man også tilbringe en hyggelig dag.

Derudover er det gamle havneområde et hyggeligt sted at ose rundt.

Kunsthal Rotterdam sikrer turens kulturelle indspark! Helt klart et besøg værd.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Utrecht

Rejseråd til Utrecht

Utrecht er Hollands fjerdestørste by med lidt mere end 300.000 indbyggere. Byen er placeret i det centrale Holland, og er i øvrigt en af ældste byer i landet med 200 år mere på bagen end hovedstaden Amsterdam. Utrecht er en by rig på historie, liv og arkitektur.

Hoteller
Utrecht har hoteller både til det lave budget, men også hvis du ønsker lidt mere luksus. Det er muligt at bo billigt på eksempelvis Hostel Strowis, mens Park Plaza og Malie Hotel Utrecht er i den lidt dyrere ende.

Restauranter
Det er helt oplagt at indtage dine måltider på restauranter og caféerne langs kanalerne, hvor stemningen er helt speciel. En anden spændende mulighed er at søge ned i de små brostensbelagte gyder, hvor de lokale ofte spiser. Det er muligt at spise blandt andet italiensk, japansk, spansk, men naturligvis er der andre muligheder.

Natteliv

Utrecht er en universitetsby, og derfor er der mange unge mennesker og dermed liv i byen. Et af de mest populære steder er Café Olivier i centrum af byen placeret i en tidligere kirke. Her kan man få mange forskellige øl, men også mad. En anden mulighed er Café Lebowski på katedralpladsen, hvor man kan få drinks og øl af alle slags.

Attraktioner
En af de største attraktioner ved Utrecht er at tage på kanalrundfart. Byens middelaldercentrum er gennemboret af kanaler, og det gør en tur med kanalbådene til den oplagte måde at se Utrecht på. Fra båden kan man betragte Utrechts gamle bygninger og det specielle Werf, der er et ekstra fortorv nede ved vandet, hvor der også findes kanaler. En anden måde at komme let rundt i byen er ved at leje en cykel, hvilket du kan på både hoteller og mange andre steder. Utrecht er et skatkammer for historieinteresserede med en lang række spændende bygninger.
Men man skal også besøge Rietveld Schröderhuis, der er en af de mindste bygninger, der er optaget på Unescos verdensarvliste. Det er den eneste bygning i verden, der er opført efter principperne i stilarten De Stijl.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]