GRÆKENLAND

Gode rejsetips til Grækenland

Hoteller

Hvad end du skal til Kreta, Athen, Rhodos eller et af de andre smukke steder i Grækenland, er der utallige muligheder, hvad angår hoteller.

På Kreta kan du bo i nyrenoverede lejligheder på Blue Star Iolida Village, hvor der tilmed er egen vandpark – ideelt for både familier og par.

Skal du til Rhodos, kan du overveje Sensimar Lindos Bay med en ualmindelig smuk beliggenhed ned til havet. Dette hotel er ideelt til at danne rammerne om en romantisk ferie, man sent vil glemme.

I Athen kan du nyde livet på Divani Palace Acropolis, et smukt 5-stjernet hotel med hele to restauranter, udendørspool og bar.

Restauranter

Intet slår den græske mad! På Rhodos kan du fylde maven med traditionelle græske retter på restauranten Tamam.

På Kreta kan du få en usædvanlig oplevelse ved at spise på Ela Tavern, som er en gammel nedbrændt bygning uden tag.

I Athen er det anbefalelsesværdigt at tage ind til en af de centrale pladser, såsom Monastiraki-pladsen, hvor du finder et væld af hyggelige caféer og boder, du kan gå ombord i.

Natteliv

I Athen kan du tage på en hyggelig vinbar som Oktana og smage på de lokale, græske druer. Du kan også opleve stemningen på det fantastiske sted Enzzo de Cuba, hvor der er rig mulighed for at svinge hofterne.

På Rhodos kan du tage på Colorado Nightclub, hvor DJ’en sørger for at sætte gang i festen til den lyse morgen.

Kreta har den skønneste jazz and blues bar Fagotto, som har eksisteret siden 1970’erne. Et sted med garanti for god stemning.

Attraktioner

I Athen er det et must at besøge Akropolis. I denne 2500 år gamle bydel kan du nemt bruge en hel dag på at slentre rundt i fortiden.

På Rhodos er Lindos Akropolis ligeledes et besøg værd. I den gamle antikke by kan du blandt andet opleve 88 meter lange rækker af smukke marmorsøjler, og samtidig får du en fantastisk udsigt.

På Kreta kan du tage turen gennem Samariá-kløften, som er 18 km lang og dermed den længste i Europa. Det er en overvældende naturoplevelse, du ikke må gå glip af.

Athen

Gode rejsetips til Athen

Grækenland er kendt som den vestlige civilisations vugge. Særligt Athen har spillet en stor rolle for det moderne Europas fundament, og som turist i landets berømte hovedstad vil du komme helt tæt på de områder, nogle af tidens største tænkere har færdedes i, i tidernes morgen. Oplev en kultur med store filosoffer, ældgammel mytologi, antikke templer, spændende gastronomi og store naturoplevelser.

Hoteller

Athen er rig på hoteller, der – som alle andre steder – svinger i kvalitet. Du vil finde mange hoteller i høj standard, hvor du får lækre værelser, smuk udsigt og god beliggenhed for pengene, men sørg for at research, for at finde det helt rigtige hotel. Athen ligger i gåafstand til kysten, hvor Middelhavets bølger bruser. Derudover finder du mange muligheder for at bo på campingplads eller vandrehjem, ligesom mange privater udlejer værelser til turister.

Restauranter

Det græske køkken har vundet indpas i mange turisthjerter gennem tiden, og ikke uden grund. I Grækenland har de en stor gastronomisk tradition for velsmagende og eksotiske retter, der rækker lige fra den fedtede feta og cremede tzatziki, til den friske og lette græske salat, som vi kender fra mangt et menukort herhjemme. I Athen vil du sætte tænderne i den ægte vare, som altid vil smage helt særligt i gastronomiens oprindelige omgivelser. Smag deres traditionelle retter, som souvlaki, dakos, imam bayildi, spanakopita og fakes.

Natteliv

Nattelivet i Athen er levende og farverigt. Typisk begynder man at bevæge sig mod byen omkring midnat, hvor barer, klubber og diskoteker fyrer op for et sydlandsk dansegulv med tradition for kølige drinks og en bred variation af musikgenrer. Særligt populært er Psiri-kvarteret, samt Syntagma, Theseio og Kolonakier.

Attraktioner

Athen emmer af attraktioner, der er et must for enhver turist at opleve. En liste af de mest besøgte attraktioner indeholder Akropolis, heriblandt Parthenon, Dionysos-teatret, Det Arkæologiske Museum, Hefaistos-templet, Agora, Plaka, Det Byzantinske Museum og Panathinaiko Stadion – med mere. Derudover er byens antikke gader og den levende lokalbefolkning en oplevelse i sig selv.

Chania

Gode rejsetips til Chania

Chania er den næststørste, men dog smukkeste by på Kreta, og har omkring 55.000 indbyggere. Byen er opdelt i en gammel og ny bydel. I den nye bydel finder du forretninger, kontorer, banker og lignende. Den gamle bydel omkring havnen indeholder masser af små snoet gader, masser af turistbutikker, restauranter og barer. Fra havnen er det blandt andet muligt at sejr til nærliggende øer og til Piræus. 10 km fra selve Chania ligger Chania lufthavn og tæt omkring byen ligger en række attraktive strandområder

Hoteller
Der er et super stort udbud af hoteller i og omkring Chania. Mange bor i strandområderne tæt ved byen, men det er naturligvis også muligt at bo i selve byen. Ønsker du sidstnævnte har du blandt andet mulighed for at komme til at bo i byens historiske venetianske huse midt i den hyggelige gamle bydel.

Restauranter
Udvalget af restauranter i Chania er rigtigt stort. Der er rigtig mange hyggelige og atmosfære fyldte restauranter i den gamle bydel og ved havnen. Dette er naturligvis primært græske restauranter, hvor mange har helt lokale retter. Men det er også muligt at finde restauranter med andre teamer.

Natteliv
Der er gode muligheder for at få en drinks langt ud på natten i Chania. Både langs haveområdet, men også længere oppe i byen er der masser af barer og også en række diskoteker der har åbnet til langt ud på natten.

Attraktioner
Den største attraktion er området omkring havnen, der er virkeligt hyggeligt og hvor man kan nye god græsk mad og drikke. Specielt når mørket falder på er stemningen magisk. Her finder du også det venetianske fyrtår, der er placeret for enden af en lang mole Selv om du ikke kan komme op i tårnet er der stadig god udsigt over havnen fra området omkring fyrtårnet. Lige på grænsen mellem den nye og den gamle bydel findes en stor markedshal, hvor de lokale køber ind. I Chania findes desuden et maritimt museum samt et krigsmuseum.

Kos

Skønne sandstrande, ægte tavernaer og festligt natteliv på Kos

Kos er en af de populæreste græske ferieøer med dejlige sandstrande, lækker mad på tavernaen og et pulserende natteliv.

Hoteller

Diamond Deluxe Hotel er et femstjernet luksushotel på Kos, som tilbyder sine gæster et højt serviceniveau. Her er rig mulighed for at slappe af ved poolen, blive forkælet i spabad, og morgenmad og aftensmad er inkluderet i prisen. Hotellet ligger tæt på byens butikker og restauranter. Få minutters gang fra Kos by ved Lambi ligger Gaia Garden Hotel. Det er et dejligt hotel med en skøn have og et pool-område, og atmosfæren er afslappet og familiær. 1,5 km fra Kos by ligger det femstjernede Aqua Blu Boutique Hotel med flotte moderne værelser, der har udsigt over Det Ægeriske Hav. Her er wellness-center, spa og et velsmagende internationalt køkken.

Restauranter

Restaurant Platanos ligger i centrum af Kos by ved Hippokrates’ platantræ og er en skøn restaurant, som kombinerer det italienske, franske og græske køkken. Her kan I spise vidunderlig mad til en lidt højere prisniveau. En anden charmerende restaurant i Kos by er Olympiada, som serverer lækre mezz-retter til rimelige priser. På strandpromenaden ved marinanen ligger den italienske restaurant Mezzaluna, hvor især skaldyrsrisottoen kan anbefales. Vil I gerne spise på Restaurant Oromedon, som er en af Grækenlands bedste restauranter, så skal I køre til bjerglandsbyen Zia.

Natteliv

Nattelivet på Kos er sprudlende og intenst. Vil I gerne ud og høre musik og danse, er der masser af muligheder på de mange hundrede barer og diskoteker i Kos by. Fashion Club, Heaven og Kalua er meget populære natklubber at gå på i Kos by, og de har åbent hele natten.

Attraktioner

Neratzia-Johannitterborgen fra det 14. århundrede er en spændende attraktion på Kos, som I kan gå på opdagelse i. Lægevidenskabens fader Hippokrates plantede ifølge legenden et platantræ, som står ved indgangen til Neratzia-Johannitterborgen. Asklepieion-templet er en imponerende arkæologisk seværdighed med en fantastisk udsigt over havet. Templet fungerede både som helligdom og lægeskole, og det var her lægevidenskabens fader, Hippokrates, udarbejdede det løfte, som aflægges af alle vestlige læger i dag. I kort afstand derfra finder I vådområdet Psalidi med skønne sandstrande og et sjældent fugle- og planteliv, og fortsætter I til Therma, kan I bade i varme kilder.

Kreta

Gode rejsetips til Kreta

Kreta er den største af de græske øer, den femtestørste ø i Middelhavet og de sydligste af de græske øer i Ægæerhavet. Det Ægæiske hav er den del af Middelhavet, der ligger mellem det græske fastland og Lilleasien. Der bor omkring 650.000 indbyggere på Kreta, der har været en del af Grækenland siden 1913. De store byer er Heraklion og Chania. Det er også tæt på disse to byer at øen store lufthavne ligger. Kreta er for mange også kendt for at være fødested for den øverste af guderne i den græske mytologi, Zeus.

Hoteller

Overalt på Kreta, men naturligvis primært langs strandene omkring Chania er der hoteller af mange forskellige standarder. Det er simpelthen muligt at finde hoteller til alle behov. Specielt er Kreta kendt for at have rigtig mange små, hyggelige familieejet hoteller.

Restauranter

Det græske køkken er berømt over hele verden. Og du finder også masser af græske restauranter på Kreta, hvor du kan nyde de græske specialiteter. Men ved strandene og i de store byer er også alt hvad du kan få brug for af internationale restauranter.

Natteliv

I de store byer som Heraklion og Chania er der et helt fantastisk natteliv. Men også i alle de små turistbyer og langs strandene er der masser af muligheder for at gå på bar og klubber af rigtig mange forskellige slags. Kreta har et meget rigt natteliv.

Attraktioner

Det mest kendte sted er Knossos, der var centrum for den minoiske kultur i bronzealderen. Nu er Knossos en turistmagnet. En anden attraktion er den 16 km lange Samaria-kløft. På øen findes mere end 150 km sandstrand, heraf to pragtfulde strande vest for Chania. Desuden er klimaet, der er Europas mildeste den helt store attraktion og grunden til at folk fra det nordlige Europa tager til Kreta stort set hele året. Vinteren er nemlig mild på Kreta.

Rhodos

Gode rejseråd til Rhodos

Hoteller på Rhodos

På den græske ferieø Rhodos har du rig mulighed for at bo godt og centralt. Et populært valg blandt turister er ferielejlighedskomplekser, hvor gæsterne har adgang til hotellets egen restaurant og udendørs faciliteter, for eksempel i form af swimmingpool eller træningscenter. Et godt eksempel på et sådant hotel er Blue Bay Beach, hvor blandt andet børnefamilier har stor glæde af at holde ferie, da der på stedet er vandland for de mindste. For øvrige gæster vil der være rig mulighed for at slappe af med et spaophold eller på hotellets luksuriøse restaurant.

Restauranter på Rhodos

Med sin beliggenhed i det græske øhav, er Rhodos hjemsted for mange fiskerestauranter. Én af disse er Restaurant Meltemi, hvor den charmerende udsigt over havet gør restauranten til det perfekte sted at slappe af efter en lang dag i solen. Indenfor bydes du velkommen af lyse, maritimt inspirerede lokaler, og på menukortet finder du et bredt udvalg af fisk serveret på mange forskellige måder.

Rhodos’ natteliv

Rhodos besøges hvert år af mange turister i alle aldre. Nattelivet ha tilpasset sig efter dette, og du har således både mulighed for at nyde en drink i en rolig og afdæmpet atmosfære på cocktailbaren Sand. Her bliver der ofte spillet jazz- og bluesmusik om aftenen. Er du derimod til dans og høj musik fra solen går ned til den står op igen, er L’aperitivo nærmere stedet for dig. Her kan du danse til tidens hotteste hits og nyde farverige drinks hele natten.

Attraktioner på Rhodos

Rhodos byder på andet end kilometervis af hvide sandstrande. På øen kan du opleve synet af ældgamle, antikke ruiner. Udforsk blandt andet det antikke, olympiske stadion, der blot er én af mange ruiner, der hvert år besøges af tusindvis af turister, som vil se andre sider af øen end blot swimmingpools, luksuriøse restauranter og familieresorter.