FORENEDE ARABISKE EMIRATER

Forenede Arbaiske Emirater

Rejseråd til Forenede Arabiske Emirater

Forenede Arabiske Emirater er et olierigt ørkenland beliggende i den sydøstlige del af den arabiske halvø. Landet er en føderation bestående af syv emirater Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras Al Khaimah, Sharjah og Umm Al Quwain.

Hoteller
Du kan finde en række hoteller i virkelig topklasse i Emiraterne. Du kan blandt andet bo 5-stjernet på Radisson i Fujairah Beach. Men også Hilton har 5-stjernet hotel med en strålende udsigt over Den Persiske Golf. Det mest kendte hotel er dog det 7-stjernet Burj Al Arab hotel på stranden i Dubai. Her kan du få en helt unik hoteloplevelse.

Restauranter
I Emiraterne finder du restauranter fra alverdens køkkener. Det er dog anbefalsesværdigt at smage på det lokale køkken, der blandt andet omfatter fisk og skaddyr, solmodne frugter og grøntsager opdyrket i ørkenen, men også ting som hummus, tabbouleh og masser af lækkert lammekød.

Natteliv
Stort alle lokale indbyggere i Emiraterne er muslimer, så det kan være svært at finde barer, hvor du kan få serveret alkohol. Men på de store internationale hoteller er der både klubber og barer med alle muligheder.

Attraktioner
Dubai og hovedstaden Abu Dhabi er de mest kendte områder af Emiraterne for turister. Specielt Dubai er et kendt rejsemål for mange danskere. Her kan du besøge den fantastiske strand, hvorfra du kan nyde udsigten til det 7-stjernede Burj Al Arab hotel, også kaldet sejlet, der er bygget et stykke ude i vandet. Men den største attraktion i Dubai er det 828 meter høje Burj Khalifa, der er verdens højeste bygning. Dubai byder dog også på en række shoppingcentre med alt indenfor underholdning og shopping i verdensklasse. Blandt disse kan nævnes Dubai Mall, der er verdens største af slagsen. Desuden kan du stå på ski indendørs i Dubai året rundt, men også nyde mange andre underholdningsmuligheder.
Men generelt er ørkenen en af de største attraktioner ved et besøg i Emiraterne. Der er flere muligheder for at tage på ture ud og opleve sand så langt som øjet rækker, og mørke livet blandt kamelerne på egen hånd.

Ajman

 Gode rejseråd til Ajman

Oplev De Forenede Emiraters allermindste emirat: Ajman. Byen ligger kun en kort køretur fra Dubai, men den rolige, charmerende by har en ganske anden atmosfære.

Den lange hvide sandstrand, der strækker sig 16 km langs Den Persiske Golf, er omdrejningspunktet for Ajman, og når du slentrer rundt på den smukke strandpromenade, vil du opleve en skøn blanding af gammelt og nyt, traditionelt og moderne.

Hoteller

I Ajman findes der smukke, luksuriøse hoteller med masser af plads, skønne udsigter og lækre pools til hele familien.

Ajman Saray vil du opleve et moderne hotel med arabisk islæt og en dejlig udsigt over havet, på Fairmont Ajman kommer luksus og velvære i første række, og på The Ajman Palace Hotel er der god plads til hele familien. Fælles for alle hoteller er den korte afstand til den skønne sandstrand.

Restauranter

Indisk, japansk, kinesisk eller fisk og skaldyr? I Ajman kan du finde lige præcis det du ønsker: på Bukhara får du virkelig lækker indisk mad, på Safi Seafood Restaurant kan du få sushi, fisk og skaldyr på traditionel thailandsk manér, og på den populære Themar Al Bahar Restaurant er der lidt for enhver smag. Vil du spise i helt fantastiske omgivelser, så prøv Zanzi Bar ved stranden, hvor du kan nyde god mad, behagelige stole og kolde drinks.

Natteliv

Nattelivet i Ajman er begrænset til de store hoteller og beachclubs, og skulle du have brug for mere end det, så kan det anbefales, at tage til Dubai.

Attraktioner

Det absolut bedste ved Ajman er den lange strand og den hyggelige strandpromenade, der bugner af cafeer i et skønt mix af gammelt og nyt. Så er du på ferie i byen, så bør meget af din tid bruges her. Har du lyst til at opleve mere af området, så kan det anbefales at besøge Ajman Museum, Ajman Dhow Building Yard og Umm Al-Quwain Fort & Museum.

Dubai

Turist i Dubai

Dubai er på én gang en by og et emirat i De Forenede Arabiske Emirater. Som naboland til Oman og Saudi Arabien kan det anbefales at sætte sig ind i visse kulturelle koder, inden man bevæger sig rundt som turist i emiratet – det gælder bl.a. deres regler om alkohol, som kun er tilladt på visse hoteller og restauranter. De fleste kender Dubai for byens imponerende skyline af luksushoteller og eksklusive shopping-muligheder, men når man kommer lidt under overfladen, findes der også oplevelser for turister med mere gennemsnitlige budgetter. Som turist i Dubai vil du

Hoteller

Dubai er fyldt med hoteller, og de dyreste af slagsen befinder sig blandt verdens absolut mest eksklusive af slagsen. Der er dog ogå mulighed for et lækkert og betaleligt ophold for børnefamilier og almindelige turister. Nogle hoteller har eget badeland, og de ligger alle tæt på stranden. Blandt de mest populære hoteller findes bl.a. Jumeirah Beach HotelBurj Al ArabThe Address DowntownSheraton Dubai Creek Hotel & TowersLe Royal Meridien Beach Resort & SpaAtlantis The Palm og Al Qasr Madinat Jumeirah.

Restauranter

Stort set al gastronomi i Dubai, er importeret. Hvis du kommer for det klassiske, mellemøstlige køkken, skal du lede længe, da de fleste restauranter har en international profil. Blandt de lokale har du dog mulighed for at smage på mere traditionelle, arabiske retter. Du finder altså en bred skala af menuer, lige fra kamelkød fra de lokale og til delikatesser fra absolut topkokke.

Natteliv

Alkohollovgivningen i Dubai gør, at det kun er på diskoteker og barer tilknyttet hoteller, at der er mulighed for at drikke alkohol. Det bliver der så til gengæld også gjort i eksklusiv stil. I Dubai er man typisk ekstraordinært pænt klædt på i byen, hvor kjole og høje hæle visse steder er påkræver for kvinder, og jakkesæt for mænd.

Attraktioner

Som turist i Dubai skal du naturligvis først og fremmest opleve Burj Khalifa, byens 828 meter høje vartegn. Derudover anbefales det at opleve Burj Al Arab, Dubai Fountain, Dubai Mall, Madinat Jumeirah og Dubai Creek.