Feriebolig Ukraine

Feriebolig i Ukraine

Hvis du vil på eventyr i et slavisk land, som på én gang er en del af Europa, men samtidig bærer tydelige spor fra sin tid som en del af Sovjetunionen, er Ukraine det oplagte rejsemål. Ukraine er et fattigt land med en meget varieret befolkning, som ved første møde kan forekomme reserveret. Når du først kommer under overfladen vil du imidlertid opleve et hjertevarmt folk med stolte og farverige traditioner og dramatiske historier fra efterkrigstidens kommunisme, som de gerne deler ud af. Gotiske kirker, stalinistiske bygningsfacader og jødisk kultur i Vestukraine vidner alle om en spraglet historie, og et land, der stadig er ved at finde sig selv.

Ukraine er et naturskønt land med mange typer landskaber. Tag på vandretur, cykeltur, bustur, eller få et spontant lift af en lokal med noget på hjerte blandt brede floder, brusende vandfald, bær- og svamperige skovområder, eller øde og bakkede steppelandskaber. Rejser du med kæresten, kan I gå en romantisk tur gennem den gamle jernbanestrækning nær Kleven, ‘Tunnel of Love’, hvor naturen har vokset sig som en grøn tunnel over sporene. Det anbefales at turister i landet holder sig opdateret om sikkerheden i særlige områder, f.eks. den frodige Krim-halvø, der som bekendt under russisk kontrol.

Dnipropetrovsk

Feriebolig-Dnipropetrovsk

Den seneste revolution i Ukraine har gjort, at Dnipropetrovsk har ændret navn og i dag blot hedder Dnipro. Byen ligger sydøst for hovedstaden Kiev og er opkaldt efter Dnepr, som er den store flod, der strømmer gennem byen. Dnipro er Ukraines tredjestørste by og er i dag primært kendt for sin meget aktive industri – den betragtes som landets vigtigste industriby.

Dnipro er en dynamisk og levende by, som trods sin profil som industriby stadig formår at bevare en grøn og frodig natur langs floderne, de lange boulevarder og i byens mange parkområder. Kør med sporvogn, udforsk byens jødiske arv og gå en tur blandt kulturarvsbygningerne før de alle er blevet erstattet af topmoderne shoppingcentre.

Kharkiv

Feriebolig-Kharkiv

Kharkiv ligger bare 40 km fra den russiske grænse, og har et stort antal russisktalende indbyggere. Meget af byens historie er gået tabt pga. krige og påvirkning af Sovjet, men kan stadig opleves i trekanten mellem Sumska og Pushkinska. I dag kan du opleve storslået, sovjetisk arkitektur og bl.a. besøge en af verdens bredeste torvepladser, The Freedom Square, hvor en statue af Lenin blev nedlagt så nyligt som i 2014. Kharkiv er en af Ukraines vigtigste byer inden for videnskab, kulturliv og uddannelse, hvor ungdommen bidrager med en levende rockmusik-scene og en spirende hipster-kultur.

I Kharkiv kan du opleve det UNESCO-beskyttede springvand ‘The Mirror Stream’, tage i zoologisk have, gå en tur på ‘Bridge of Lovers’, besøge ‘The Roof of the World’, se ‘The Monument of Taras Shevchenko’, eller nyde den grønne udsigt fra en af byens byens svævebanevogne.

Kiev

Feriebolig-Kiev

Kiev er Ukraines hovedstad og en by fuld af politisk og religiøs symbolik. Selv de mange birketræer har en historie bag sig, da de er plantet som et nationalistisk symbol under sovjettiden. Som turist i Kiev er der rigeligt med oplevelser at tage fat på, og særligt de historisk interesserede har meget at komme efter. Besøger du Kiev om sommeren, kan du sole dig på strandene på en af Dnepr-flodens mange, grønne øer.

Oplev den storslåede arkitektur i Petjerska Lavra, Huleklostret, St. Sofia-katedralen, St. Michael-katedralen, Andriyivski Uzviz, St. Andreas Kirke og St. Volodymyr-katedralen, gå en tur langs Khresjtjatyk-gaden, og mærk historiens vingesus på Great Patriotic War Museum, Chornobyl Museum, Maidan Nezalezhnosti, Mikhail Bulgakov Museum og ved Rodina Mat (Motherland).

Lviv

Feriebolig-Lviv

Lviv er en eventyrlig by med levende gader og skorstensklædte tage. Den UNESCO-beskyttede Gamle By er et besøg værd for de turister, der ønsker at opleve den stolte, ukrainske nationalånd. I Lviv er russere en minoritet, og byen er blevet kåret som Ukraines bedste turistby, da man her for alvor kan få et indtryk af det oprindelige Ukraine, og de mange forskellige spor fra Polen, Ungarn, Østrig, Armenien og jødisk kultur, som den ukrainske kultur indeholder.

Drik friskbrygget kaffe blandt mystisk arkitektur, oplev billedskøn natur og fordyb dig i områdets historie på museer og i katedraler.

Odessa

Feriebolig-Odessa

Odessa er en international og levende havneby ved bredden til Det Sorte Hav, hvorfra den fungerer som administrativt center med en vigtig olieterminal. ‘Sortehavets Perle’ kaldes Odessa også, og som rejsende i området vil du opleve en meget alsidig by med et medrivende kulturliv og dramatisk historie.

I Odessa kan du opleve Teatralnaya Square, Odessa National Academic Opera and Ballet Theater, Secrets of Underground Odessa Museum, Monument to the 12th Chair, Sailor`s Wife Monument, eller gå en tur langs Primorsky Bulevard, Deribasovskaja-gaden, trappen Potemkin Steps eller den grønne City Garden.

Foreslået annonce: