Feriebolig Spanien

Feriebolig i Spanien

Spanien er et meget populært land at tage på ferie i både sommer og vinter. Det har et dejligt varmt klima, hvor man er næsten sikker på at få noget sol. Derudover er der en masse lækre strande, hvor man har gode muligheder for ikke at lave andet end at ligge og sole og gå ud at dyppe sig i vandet.

Der er dog også masser af kultur og naturoplevelser, hvis man er mere til det. I Madrid, Barcelona, Valencia og mange andre steder, er der masser af kunstmuseer og historiske museer, hvor man kan blive klogere på Spaniens historie. Oppe nordpå finder man bjergkæden Pyrenæerne, hvor man kan komme ud at vandre i kortere eller længere tid. Det er også her, at man finder pilgrimsruten til Santiago de Compostela.

Hvis man gerne vil opleve Spanien, er det en god ide at leje en feriebolig. Enten ude ved kysten så man har en god base for sin badeferie, eller inde i en by så man kan opleve alt, hvad byen har at tilbyde af kultur. Det er muligt at finde en feriebolig i stort set alle byer.

Spanien er kendt for sin lækre mad som tapas med lufttørret skinke, paella med friskfangede rejer og rigtig god vin.

Andalusien

Feriebolig-Andalusien

Andalusien ligger i det sydlige Spanien. Fra det ottende hundrede til det femtende århundrede var området under maurernes styre. Nogle af de mest berømtebygninger i området har derfor mauriske rødder. Det gælder ikke mindst slottet Alhambra i Granada, der nok er et af områdets mest kendte. Alcazar slottet i Sevilla og Mezquita i Cordoba, der er en blanding af en moske og en katedral.

Området har en lan kystlinje Udover at udforske den mauriske fortid er derfor gode muligheder for en badeferie. Der er mange af de små byer, hvor man kan finde en feriebolig. Når man vælger at bo i en feriebolig, har man mulighed for at bo lidt væk fra de store hotelkomplekser og dermed få stranden lidt mere for sig selv.

Aragon

Feriebolig-Aragon

Aragon ligger i det nordlige Spanien. Det ligger inde i landet og har dermed ingen kystlinje. I den nordlige del af regionen finder man dog bjergkæden Pyrenæerne, hvor der er gode muligheder for at komme ud at vandre. Man kan med fordel leje en feriebolig i bjergene og bruge den som base for endags vandreture. Både som par, familie eller venner er vandring en rar måde at være sammen på.

I Aragon finder man et godt eksempe lpå maurisk arkitektur i basilikaen Nuestra Senora del Pilar, der ligger i hovedbyen Zaragoza. Det er en større by, der er alligevel er behagelig at være i på grund af sine brede boulevarder med høje træer.

Baskerlandet

Feriebolig-Baskerlandet

Baskerlandet ligger i det nordlige Spanien og går faktisk også ind i Frankrig. Det ligger ud til Biscaybugten og hen over bjergkæden Pyrenæerne. Områdets kultur og sprog adskiller sig fra de øvrige Spanien, og området har i mange år kæmpet for sin selvstændighed. Det er en kamp, der af og til blusser op, men det er ikke noget, man behøver at være bekymret for som turist.

I Baskerlandet kan man for eksempel leje en feriebolig i byen Bilbao. Byen er kendt for det store Guggenheim kunstmuseum, der ligner et stort metaldyr, der vrider strækker sig i alle mulige retninger.

Cantabria

Feriebolig-Cantabria

Cantabria ligger i det nordlige Spanien ud til Biscaybugten. Området er kendt for El Sandinero stranden, der er en lang, bred sandstrand, der tiltrækker mange badegæster. Hvis man gerne vil have en badeferie i det nordlige Spanien, er det en god ide at vælge en feriebolig i nærheden af stranden.

Cantabria er også kendt for Cabo Mayor fyrtårnet. Det er et smukt, hvidt fyrtårn, der ligger alene på en klippe højt over havet. Det er en god dagstur at tage ud at se fyrtårnet og opleve de smukke klipper rundt om.

Inde i landet finder man bjerge, der er gode til vandreture af kortere eller længere varighed. Derudover er der mange grotter, man kan udforske, hvor man finder klippeformationer.

Catalonia

Feriebolig-Catalonia

Catalonia ligger i det nordlige Spanien på grænsen til Frankrig. Det ligger ud mod Middelhavet, og det er her, man finder det populære kystområde Costa Brava. Hvis man er til sol og strand, er det en god ide at finde en feriebolig i en af Costa Bravas mindre byer.

Er man til kultur og byliv, kan man finde en feriebolig i hovedbyen Barcelona. Byen er kendt for sit gamle kvarter, sine mange museer, sin god tapas, sit fodboldhold, at være en storby med en strand og meget mere. Der er derfor rigeligt at gå i krig med. Om sommeren er det varmt, og der er mange turister. Det kan derfor være en fordel at komme forår eller efterår.

Costa Blanca

Feriebolig-Costa Blanca

Costa Blanca ligger i den spanske provins Alicante ud mod Middelhavet. Costa Blanca betyder den hvide kyst, og området er da også kendt for sin lange, brede, hvide sandstrand. Hvis man vil bo på badeferie i Spanien, er Costa Blanca et rigtig godt bud. Der er god mulighed for at finde en feriebolig i en af de mange større eller mindre byer, der ligger langs med kysten. Der er mange ferieboliger med havudsigt og endnu flere uden, men som ligger i gåafstand til strand og hav.

Costa Calida

Feriebolig-Costa Calida

Costa Calida ligger i det sydlige Spanien ud mod Middelhavet. Det er et populært område at tage på badeferie og er muligt både forår, sommer og langt ind i efteråret. Om vinteren er vandet koldt, men der er stadig langt varmere, end der er i Danmark, og det kan derfor være et godt sted at tage hen og få varmen om vinteren.

Ferieboliger ved Costa Calida kan være alt fra store villaer, hvor man nemt kan bo flere generationer sammen, til små lejligheder med bare et værelse, stue og køkken, som er fint, når man er af sted med sin partner.

Extremadura

Feriebolig-Extremadura

Exstremadura ligger i det vestlige Spanien på grænsen til Portugal. Her bor ikke så mange mennesker som på østkysten, og der kommer ikke nær så mange turister. Det er derfor i høj grad muligt at få området for sig selv. Det er store bjergområder med skove og søer. Hvis man interesserer sig for fugle, er der rigtig gode muligheder for en i Exstremadura for at se en masse forskellige. Man kan derfor med fordel leje en feriebolig i bjergene og så tage på udflugt om dagen for at se på fugle. Der findes også flere romerske ruiner og bygningsværker i området, som man undersøge, hvis man ikke er så meget til fugle.

Galicia

Feriebolig-Galicia

Galicia er et område i det nordvestlige Spanien. Det ligger over Portugal og udgør ligesom hjørnet af Spanien ud mod Atlanterhavet. Området er særligt kendt for hovedbyen Santiago de Compostela, hvor pilgrimsruten slutter. Man vil dagligt kunne opleve vandrere, der trætte, men lettede, ankommer til byen. Deres antal varierer dog meget alt efter årstiden.

Romerne anså området for at være verdens ende, og når man ser på klipperne ved Kap Finisterre, kan man godt forstå, hvorfor de troede det. Det er en dramatisk gold klippe, der strækker sig ud i havet.

Madrid

Feriebolig-Madrid

Madrid er hovedstaden i Spanien. Hvis man gerne vil fordybe sig i Spaniens kultur og historie, er der gode muligheder for at gøre det her. Der er dog også masser af gode restauranter og et livligt natteliv samt et væld af butikker. Hvis man skal af sted med nogle, der er knap så kulturinteresserede, vil der også være noget for dem.

Madrid ligger inde i landet, og der bliver derfor meget varmt om sommeren, mens der faktisk bliver ret koldt om vinteren. Har man planer om at leje en feriebolig i byen for at tage på storbyferie, kan forår og efterår derfor være en god ide.

Navarra

Feriebolig-Navarra

Navarra ligger i det nordlige Spanien og var engang et selvstændigt kongerige. I hele området finder man smukke, gamle middelalderbyer, som man sagtens kan bruge en halv eller en hel dag på at udforske.

Hovedbyen i Navarra er Pamplona, der er kendt for sit tyreløb. Her løber mænd som en manddomsprøve gennem byens gader med en stor flok tyre i hælene. Det ender ofte galt for nogle, når de ikke kan løbe hurtigt nok. Hvis man har nerver til det, kan man se til fra et vindue.

Rioja

Feriebolig-Rioja

Området Rioja er særligt kendt for sin gode rødvin. Hvis man vil drikke god vin og besøge en masse vingårde, er der god mulighed for det i Rioja. Området ligger i det nordlige Spanien inde i landet. Det har ikke en kystlinje, men et smukt bakket landskab, der er præget af vinmarker.

I den gamle by Haro finder hver sommer en festival sted, hvor man smider vin efter hinanden. Lige gyldigt hvilken farve tøj, man kommer i, ender man med at have samme bourdeau farve som alle andre.

Det er også i Haro, at man finder områdets vinmuseum.

Valencia

Feriebolig-Valencia

Valencia er en by på den spanske østkyst ud mod Middelhavet. Byen har investeret meget i kultur, og der er blandt andet et stort museums område med et imponerende oceanarium. Det er noget, der vil interessere både børn og voksne. I området ligger også et planetarium og et stort, interaktivt museum.

Der er mange gode strande i Valencia, og der er dermed god mulighed for at kombinere badeferie og kulturferie.

Inde i landet ligger i et vådområde med en sø, hvor der er gode muligheder for at komme på vandretur. Det er en god måde at opleve områdets natur.

Foreslået annonce: