Feriebolig Slovenien

Feriebolig i Slovenien

Slovenien i Centraleuropa er kendt for sine bjerge og søer, der giver gode muligheder for at være udenfor både sommer og vinter. Om vinteren er der gode muligheder for at stå på ski i bjergene, mens man om sommeren kan komme ud at vandre eller bade i en af søerne. Søen Bled er en af de mest populære søer at besøge. Her finder man byen Bled, der er en hyggelig, lille middelalderby.  Ude i søen ligger en ø med en kirke, som det også er muligt at besøge.

I bjergene finder man også flere store grotter, der er værd at besøge. Det er for eksempel Postojna, hvor man går rundt mellem hvide søjler af sten, der er formet af naturen.

Hovedstaden Ljubljana har meget at byde på i forhold til byferie. Her bliver barokarkitektur blandet med moderne arkitektur i et herligt, hyggeligt mix.

Slovenien er ikke så stort. Hvis man enten er kørt derned i egen bil eller lejer en bil i landet, kan man dermed nå rundt om det meste. Også selvom man vælger at have en fast base i en feriebolig. Det er ofte den rareste og mest afslappede løsning, at man bor fast et sted og så tager ud derfra.

Bovec

Feriebolig-Bovec

Byen Bovec ligger i det nordvestlige Slovenien tæt på grænsen til Italien. Det er et område, der er præget af bjergene og deres smukke natur. Der er blandt andet mange floder i smukke turkisfarver og søer i dyb mørkeblå. I området er der også flere vandfald, man kan opleve. Det er for eksempel Boka vandfaldet og Virje vandfaldet, der er nogle af de smukkeste, og også nogle af de mest populære at besøge.

Bjergene og vandet giver også mulighed for mange udendørsaktiviteter. Det er for eksempel river rafting, cykling og vandring. Hvis man er friluftsmennneske, er Bovec derfor et godt sted at leje en feriebolig.

 

Gorenjska

Feriebolig-Gorenjska

Gorenjska er en bjergrig egn i det nordlige Slovenien på grænsen til Østrig. Det er her, man finder søen Bled, der klart er et besøg værd. Der er dog også meget andet at opleve i regionen. Der ligger flere gamle byer i området, hvor der er en hyggelig atmosfære, og hvor man kan blive klogere på Sloveniens historie.

Fra Kranjska Gora er der gode muligheder for en række friluftsaktiviteter. Det er for eksempel skisport om vinteren. I byen er der både ferieboliger for dem, der ønsker en stille og rolig ferie, og for dem, der gerne vil have fest og underholdes.

 

Goriska

Feriebolig-Goriska

Goriska ligger i det vestlige Slovenien på grænsen til Italien. Det er en region med mange små, traditionelle landsbyer og bjerge, hvor det er muligt at dyrke en række udendørsaktiviteter. I Triglav, der er en Sloveniens eneste nationalpark, ligger landets højeste bjerg, der er er 2864 meter højt. Der er dog mange bjerge i området, der er over 2000 meter høje. Der er gode vandrestier, der er velafmærkede. For de mere erfarne er det også muligt at klatre til toppen af bjergene.

I regionen bliver der også dyrket vin i Goriska Brda. Her er det muligt at besøge en vingård og smage på den lokale vin.

 

Ljubljana

Feriebolig-Ljubljana

Ljubljana er hovedstaden i Slovenien. Selvom det er landets største by, er den nem at overskue. Bycenteret er lille og hyggeligt, og man vil hurtigt føle sig stedkendt. Byen egner sig derfor godt til en storbyferie. Der er gode muligheder for at leje en feriebolig centralt i byen, hvilket giver en god base for ferien.

Byen ligger på begge sider af en flod. Det gør, at den er grøn og hyggelig. Byens gamle by er værd at udforske. Det samme er Nationalmuseet, hvor man kan blive klogere på Sloveniens historie, og Museet for Moderne kunst, hvor man kan se slovensk kunst fra det tyvende århundrede.

 

Novo Mesto

Feriebolig-Novo Mesto

Byen Novo Mesta ligger i det sydøstlige Slovenien tæt på grænsen til Kroatien. Byen ligger omkranset af Krka floden. Den gamle by var derfor afgrænset af floden. Husene er røde, og der er mange træer og parker, hvilket gør, at byen bliver en blanding af røde og grønne farver.

I byen kan man blandt andet besøge katedralen, der er en smuk gammel stenbygning. Man kan også besøge Dolenjska Museum, der er et arkæologisk museum over de fund, der er blevet gjort i Dolenjska området, som Novo Mesto ligger i.

 

Portoroz

Feriebolig-Portoroz

Byen Portoroz ligger i det sydvestlige Slovenien på en tange, der går ud i Adriaterhavet. I 1900-tallet begyndte man at udvikle byen til at være et helseområde. I dag er der gode muligheder for at tage på badeferie i området. Der er en god og velbesøgt strand i området. Sloveniens kystlinje er ikke så stor, og der er derfor ikke mange muligheder for at tage på badeferie i landet.

I Portoroz er der også flere casinoer, lige som man også kan besøge en fiskefarm eller et håndtaskemuseum.

 

Styria

Feriebolig-Styria

Styria er et område i det nordøstlige Slovenien. Det er et område, hvor der er mange marker og landbrug, blandt andet bliver der dyrket vin i området. Derudover er der mange gamle byer. Det er for eksempel byen Maribor, der er et populært sted at leje en feriebolig. Byen ligger midt mellem vinmarkerne og har en hyggelig gammel bydel med et rådhus, der går tilbage til renæssancen. På det gamle slot i byen kan man se mange fine frescoer i riddersalen. Det er også der, man finder museet for Styria regionen.

 

 

 

Foreslået annonce