Feriebolig Serbien

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Turist i Serbien

Serbien, officielt Republikken Serbien, er et land på Balkan i Sydeuropa. Det strækker sig over et stort område af Central- og Sydøsteuropa. Serbien byder på mange sammenstød i tid og kultur på godt og ondt. Med godt 7000 år på bagen vil du her møde lidt af hvert. Frugtbare sletter i nord og ældgamle bjerge med små landsbyer i syd, hvor livet leves, som man altid har gjort. De vidunderligste landskaber kombineret med en række kulturelle og historiske monumenter. Helbredende kurbade, jagtmarker og fiskeriområder er begyndt at trække turister til. Storbyliv præget af alt fra fattigdom, modernistiske arkitektur og en ivrig, veloplagt og danseglad ungdomskultur, fostret af en befolkning, taknemmelig for fred og frihed efter alt for mange omgange med krige, kup og kriser. Efter den seneste, Kosovokonflikten, står udbombede ruiner stadig tilbage som smertende minder. Serbien er et spændende valg, hvis du ønsker eventyr, kultur og afslapning i en samlet pakke.

Beograd

Feriebolig-Beograd

Beograd, Serbiens hovedstad, ligger på bredderne af floderne Sava og Donau. Lonely Planet kalder den kontrastfulde by for “the come -back city” pga. dens gryende popularitet blandt de kulturnomader, på jagt efter det næste nye, der før tog Berlin til sig og åbnede byen for resten af verden. Beograd betragtes nu som en af Europas mest “hippe storbyer” med dens krigsarrede sjæl og den pumpende ungdomsenergi. Byen er meget varm i juni-juli. De bedste måneder at være her er fra april-maj og september-oktober, hvor temperaturerne er udholdelige. Tag på shopping i designer-outlets, som sælger Gucci, Dior, DKNY, Prada o.s.v. til favorable priser, eller hvad med kjoler, håndtasker, sko og smykker fra Serbien og andre af de tidligere jugoslaviske republikker?

Her findes alt i luksushoteller, business – og familiehoteller til hostels og studios.

Oplev de flydende natklubber, hvor der er gang i musikken på en slags ombyggede tømmerflåder, de såkaldte ‘splavovi’ eller få en insider-oplevelse ved at gå på opdagelse i nogle af de berygtede skjulte barer og klubber.  Den bedste måde at finde stederne på er ved at udspørge de lokale.

Nis

Feriebolig-Nis

Nis ligger ved ved floden Nišava og er Serbiens tredjestørste by. Nis blev grundlagt tilbage i romertiden og Roms sidste store kejser, Konstantin, blev født her. Det er en af de ældste byer i Europa, og den har fra gammel tid været betragtet som byen, hvor øst møder vest. Byen emmer af en drabelig fortid, besøg f.eks Kranietårnet, hvor man kan se de resterende 58 kranier fra i alt 952 serbiske soldater, der gjorde oprør mod det osmanniske overherredømme tilbage i 1809. De flåede hoveder blev stablet i et fem meter højt tårn til skræk og advarsel for andre oprørske sjæle. Besøg stormagasiner fra to tidsaldre, nyd udsigten fra fæstningsanlægget, der rummer rester fra flere kulturperioder, se nærmere på moskeerne eller kig indenfor i den ortodokse katedral. Der er mange hoteller i Nis, og hvis man er turist her, så bør man se byens centrum og Nis spa.

Novi Sad

Feriebolig-Novi Sad

Novi Sad ligger næsten i midten af Vojvodina på bredden af Donaufloden. Byen er den næststørste i Serbien og har rigtig meget at byde på. Byens historie strækker sig helt tilbage til stenalderen, og her findes historiske vartegn fra mange tidsaldre. Byen er internationalt kendt for den årlige Exit festival, som afholdes på byens store fæstningsanlæg, Petrovaradin. Udover den imponerende fæstning, med dens underjordiske og myteomspundne katakombre, findes utallige trosretninger repræsenteret i byens mange kirker. Besøg den gamle bydel, de bemærkelsesværdige kunstgallerier og museer. Indenfor kort kørsel/cykelafstand kan man finde Fruska Gora klostrene og mange lokale vingårde. Om sommeren findes her en af Donaus fineste strande, hvor det er muligt at leje kanoer og kajakker, og en række gadefestivaller og andre kulturelle arrangementer holder de gode vibes gående langt ind i efteråret. Spis lokale retter i overdådige mængder, nyd virkeligt lækre, lokale vine eller stærk blomme brandy og tag på picnic i parken. Her findes alt fra hostels til femstjernede luksushoteller.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5854″ img_size=”full” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” title=”Foreslået annonce” link=”https://online.adservicemedia.dk/cgi-bin/click.pl?bid=690807&media_id=0″][/vc_column][/vc_row]