Feriebolig Rumænien

Ferieboliger i Rumænien

Med et areal, der er lidt over fem gange så stort som Danmark, og knap 20 millioner indbyggere, hvoraf en tiendedel er bosat i hovedstaden Bukarest, er Rumænien det største land i hele det sydvestlige Europa.

Rumænien er en ganske undervurderet turistdestination, som har meget andet og mere at byde på end transsylvanske alper og Dracula-stemning. Landet har nemlig både et rigt kulturliv og en spændende historie, og dertil kommer, og den rumænske natur absolut er noget ganske særligt. Bjerglandskabet Karpaterne er både smukt og frugtbart, og i den sydlige del, der også kendes under betegnelsen De Transsylvanske Alper, dyrkes der frugt og vin i stort omfang.

I dag kendes det område, der er beliggende nordvest for Karpaterne, som Transsylvanien. Området er blandt andet blevet verdenskendt i populærkulturen, fordi den irske forfatter Bram Stoker efter sigende baserede vampyr-romanen Dracula på den rumænske fyrste Vlad Draculas liv. På Bran-slottet, der er blandt Rumæniens vigtigste vartegn, kan man som turist suge til sig af Dracula-atmosfæren i Transsylvanien.

Når man lejer en feriebolig i Rumænien er der således garanti for en helt uforglemmelig rejseoplevelse. Og selvom Rumænien siden 2007 har været medlem af EU, benytter landet fortsat møntenheden leu, og generelt er prisniveauet i Rumænien markant lavere end i Danmark og resten af Europa.

 

Arad

Feriebolig-Arad

Arad er et erhvervs- og transportmæssigt knudepunkt i det vestlige Rumænien. Når man opholder sig i byen, bør man ikke snyde sig selv for et besøg i Cetatea Soimos, som er ruinerne af et gammelt fort fra det 13. århundrede. Hvis man har lyst til at opleve flere seværdigheder i samme genre, kan man desuden besøge Lipova-ruinerne, som er beliggende i umiddelbar kørselsafstand fra Arad.

Restauranten Ema Del Mar Arad er blandt byens mest populære spisesteder, og det er intet under: Her får man nemlig en fantastisk velsmagende paella, og hvis man er erklæret kødæder, kan man også få serveret en saftig steak.

 

Bihor

Feriebolig-Bihor

I Bihor, som ligger på grænsen imellem Rumænien og Ungarn, hedder hovedbyen Oradea. Blandt de mest interessante attraktioner i dette område kan nævnes Oradea-fæstningen, som er et historisk monument, der efter en årrække blev færdigrenoveret i 2015, og som i dag jævnligt danner ramme for kulturelle begivenheder af forskellig art. Naturelskere vil måske finde det mere interessant at besøge Oradea Zoo, som hører til blandt de større zoologiske haver og er relativt ny. Stedet er især attraktivt for familier, der rejser med små børn.

Hvis man ønsker at gå ud og spise, imens man opholder sig i Bihor-området, er det et must at opleve Rivo Restaurant & Lounge, som har en uforlignelig udsigt over de omkringliggende grønne områder.

 

Bukarest

Feriebolig-Bukarest

Bukarest er hovedstaden i Rumænien, og byen er samtidig landets største. I Bukarest er der rig mulighed for at gå ud og spise eller udforske nattelivet og nyde godt af landets lave prisniveau, som ligger langt under det danske. Kvaliteten af oplevelserne i den rumænske hovedstad fejler imidlertid intet; prøv for eksempel restauranten Vatra, der er kendt for at servere autentisk rumænsk mad med inspiration fra det transsylvanske køkken.

Bukarest er også stedet at tage hen, hvis man vil shoppe på rejsen til Rumænien. Det kan man eksempelvis gøre i Carturesti, der – udover at være en velassorteret boghandel – er blandt byens små arkitektoniske perler.

 

Cluj Napoca

Feriebolig-Cluj Napoca

Cluj Napoca, der ligger i den nordvestlige del af landet, er – næstefter Bukarest – Rumæniens andenstørste by. Byen er et af det mest populære turistmål i landet, og seværdighederne er da også utallige i området omkring byen, der i dagen tale bare kendes som ”Cluj”. Parken, som er beliggende centralt i byen er både et yndet opholdssted for lokale og turister, og blandt byens smukkeste attraktioner kan nævnes den botaniske have, Sankt Michael-kirken og Cetatuia Hill, der har udsigt over hele byen.

Hvis man er til middelhavsretter, kan det anbefales at aflægge restauranten A Camponeza et besøg – her kan man nemlig få portugisiske specialiteter, så englene synger.

 

Danube Delta

Feriebolig-Danube Delta

Donau-deltaet er det andet største floddelta i Europa, og den største by i området er Tulcea. Når man er på ferie i den nordøstlige del af Rumænien er det oplagt at aflægge selve Donau-deltaet et besøg – naturen i området er smuk og helt unik. Hvis man ikke er interesseret i at udforske naturen på egen hånd, kan man også få et indtryk af området ved at besøge Donau-deltaets museum.

Hvis man kan lide fisk, må man ikke snyde sig selv for oplevelsen af at spise den helt friskfangede slags, som de lokale trækker op fra farvandet omkring Donau-deltaet. Det kan man blandt andet gøre på Ivan Pescars fiskebar, som er et af de bedste spisesteder i Tulcea.

 

Maramures

Feriebolig-Maramures

I Maramures i det nordlige Rumænien hedder hovedbyen Baia Mare. Her kan geologi-entusiaster få sig en helt unik oplevelse på byens mineralmuseum, og hvis man i højere grad har en generel interesse i rumænsk kultur og historie, er Baia Mare Ethonography and Folk Art Museum et absolut must. Byens planetarium er også en anbefaling værdig, og ligesom så mange andre steder i Rumænien, er entréprisen ganske overkommelig.

På restauranten Castel Transilvania, som er ualmindelig smukt indrette, kan man få autentisk rumænsk mad med et moderne twist, og udsigten er blandt de allerbedste i byen. Hvis man er i humør til en bytur, er stemningen som regel høj på The Oak, som er Baia Mares centralt beliggende pub.

 

Moldavia

Feriebolig-Moldavia

Moldavia er et bjergrigt område, som er beliggende i grænseområdet imellem Moldova, Ukraine og Rumænien. Hovedbyen i den rumænske del af Moldavia er Iasi, som er en af landets mest populære turistmål. I Iasi kan man finde noget for enhver smag, uanset om man rejser på egen hånd, som par eller sammen med familien. Kulturpaladset er et tilløbsstykke for både store og små, og hvis man er i humør til at shoppe, er der rig mulighed for at gøre det byen største indkøbscenter, Palace Iasi.

Den bedste restaurantoplevelse i Iasi får man givetvis på Toujours, Eggo eller Blue Acqua. Sidstnævnte er især berømt for sin hyggelige og romantiske atmosfære.

 

Transylvania

Feriebolig-Transylvania

Transsylvanien er et historisk område i det centrale Rumænien, som især er blevet kendt verden over på grund af Bram Stokers vampyr-roman Dracula, som efter sigende er baseret på historien om en rumænsk fyrste, der boede i området. Cluj Napoca er den største by i området, men Arad og Oradea samt Baia Mare, som ligger tæt ved henholdsvis den ungarske og den ukrainske grænse til Rumænien er også populære destinationer blandt turister.

Der er rig mulighed for at tage på vandre- og trekkingture i de transsylvanske alper, og undervejs på turen kan man eventuelt aflægge et besøg på Bran-slottet og suge til sig af den unikke, rumænske vampyr-atmosfære.

 

Wallachia

Feriebolig-Wallachia

Wallachia er et område i det sydlige Rumænien, hvor hovedbyen er landets hovedstad, Bukarest. Ligesom mange andre europæiske storbyer er den rumænske hovedstad et gammelt handelscentrum, og man kan stadig mærke historiens vingesus, når man går igennem de snævre, atmosfærefyldte gader i Bukarest.

Hvis man er på ferie i Wallachia, er det derfor oplagt at tilbringe en dag eller mere i hovedstaden, som har umådelig meget at byde på uanset ens rejsetemperament. Rumæniens parlament holder til i paladset Palatul Parlamentului, hvor det er muligt at få en rundvisning mod betaling af en overkommelig entrépris. Paladset er i dag Rumæniens mest besøgte seværdighed.

 

Foreslået annonce: