Feriebolig Polen

Feriebolig i Polen

Polen er et oplagt feriemål for de historieinteresserede, og byder bl.a. også på gode muligheder for billedskønne oplevelser for naturelskere. Som turist i landet skal man ikke lade sig snyde af det grå førstehåndsindtryk. Når først man lærer byerne at kende, vil man ofte blive overrasket over det rige kulturliv, der gemmer sig bag facaderne. Gå på shopping i smalle gader blandt farvestrålende bindingsværkbygninger fra gammel tid, tag på vandretur i de ældgamle, oprindelige skove, eller i de storslåede bjergområder, eller nyd et måltid med den populære, polske gastronomi – og vodka.

Begivenhederne under 2. Verdenskrig har sat sine spor i midterlandet mellem Øst og Vest, og du har mulighed for at mærke historiens vingesus i de gamle ghettoer, nedlagte koncentrationslejre og jødiske kirkegårde, ligesom du kan studere mindemærkerne fra efter krigen. I dag er Polen et land i opblomstring, og som kunst- og kulturinteresseret kan du opleve en bred variation af tilbud inden for musik-, teater-, og filmfestivaler, udflugter til gamle slotte og katolske kirker, eller udstillinger på et af de mange gallerier og museer.

Ønsker du at bruge dit ophold i Polen til afslapning og selvforkælelse, har landet en stolt tradition for kursteder, sanatorier, wellnesssteder og spabade med massage, urtemedicin og mange andre behandlinger, som skaber rum til rekreation. Find en feriebolig centralt i byerne eller i mere uforstyrrede naturområder, og skab dit eget indtryk af det moderne Polen.

Malopolskie

Feriebolig-Malopolskie

Feriebolig i Malopolskie

Malopolskie er Polens sydligste provins og én af de mest besøgte. Her finder du bl.a. de populære turistbyer Zakopane og Kraków, som giver udsigt til de smukke Tatra Bjerge med landets højeste bjergtinder. I dette område kan du få nogle af landets mest storslåede naturoplevelser, mens resterne fra Auschwitz også er at finde her.

Besøg Wieliczka Saltmine, Den Gamle By og Wawel Slottet i Kraków, de smukke, snoede gader i Kraków, eller læg vejen forbi en af provinsens mange trækirker fra Middelalderen. Tag på vandretur i bjergområder, stå på ski eller tag på fisketur i en af søerne i området. Din feriebolig i Malopolskie er typisk en stor træhytte eller villa, som emmer af tradition for hygge om pejsen.

Podlaskie

Feriebolig-Podlaskie

Feriebolig i Podlaskie

Ønsker du at undgå masseturismen, er et ophold i feriebolig i Podlaskie et godt bud. Podlaskie er Polens nordøstlige provins, som grænser op til Lithauen og Hviderusland. Privensen er en af landets mest uspolerede, hvor den primære turistattraktion er de ældgamle, uberørte skovområder, som er på UNESCO’s list over Verdens Naturarv. Udforsk nationalparkerne og oplev den europæiske bison, truede fuglearter og et generelt levende og uspoleret dyreliv. I Suwalski-Naturparken finder du den 108 meter dybe Hancza-Sø, mens du kan opleve urskoven Augustow fra kajak på den gennemstrømmende Augustow-kanal.

I provinsens største by, Bialystok mod øst, kan du fordybe dig i arkitekturen fra ortodokse kirker, shoppe på Kosciuszko Markedspladsen, eller gå en tur i den smukke have ved Branicki Paladset. Du kan ligeledes opleve de ortodokses vigtigste helligdom, Sankt Grabarkabjerget, som er udsmykket med en skov af kors.

Pomerania

Feriebolig-Pomerania

Feriebolig i Pomerania

Pommern udgør Polens nordside, og slår sine kyster mod Østerøen. Her byder det bakkede landskab, med et væld af brusende floder og grønne skovområder, på rig mulighed for smukke naturoplevelser med vandrepind, kajak eller surfboard. Tag på overlevelsestur i ufremkommelige områder, windsurf ved Halvøen Hel, eller oplev klitterne i nationalparken Slowinski.

Ønsker du en feriebolig i nærheden af pulserende byliv, er Trebyen, som består af Gdansk, Gdynia og Sopot, det nærliggende valg. Her finder du gamle, charmerende gader med farverige bygningsfacader og et levende natteliv, hvor du både har mulighed for shopping, caféliv og et bredt katalog af kulturelle oplevelser. I Pommern finder du også et stort udbud af kurophold.

 

Slesien

Feriebolig-Slesien

Feriebolig i Slesien

Slesien er Polen sydvestlige provins, som emmer af eventyr og historie. Her finder den kultur- og historieinteresserede omrejsende rig mulighed for fordybelse, da provinsens multikulturelle fortid under både tjekkisk, polsk, habsburgsk og tysk herredømme har sat sine spor i landskabet.

Fra din feriebolig i Slesien kan du udforske nedlagte miner, underjordiske fabrikker fra Nazi-tiden, Cistercienserklostre og protestantiske fredskirker, traditionelle kursteder, storslåede slotte og herregårde med smukke parker. Oplev en af de mange kunst- og kulturfestivaler i Wroclaw, gå en tur blandt historiske bygninger på Ostrow Tumski, eller oplev naturen i Sudeternes bjerglandskaber.

Foreslået annonce: