Feriebolig Østrig

Feriebolig i Østrig

Østrig er et flot land med høje bjerge og en række smukke, gamle byer. Der er både noget for dem, der gerne vil på en aktiv ferie med vandring og cykling i bjergene, og for dem, der gerne vil slappe af på bredden af en idyllisk bjergsø med dejligt varmt vand. Man kan også tage til Østrig, hvis man holder af at udforske byer og se museer og gå på galleri. Hvis man vil lidt af det hele, er der også god mulighed for det.

Med en feriebolig i Østrig kan man have en base, hvor man kan tage ud fra. Det giver en ro at have et sted at vende tilbage til. Et sted der er indrettet til, at man kan slappe af og hygge sig. Det er også muligt selv at lave mad, hvis man gerne vil det. Det kan også være hyggeligt at have tid til at lave hjemmelavede måltider med nogle af de lokale ingredienser. Det kan give en anden dimension til ferien.

Østrig ligger centralt i Europa, lige over Italien. De har derfor som regel godt vejr om sommeren. Landet grænser op til både Schweiz, Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Slovenien og Italien. Det er derfor nemt at kombinere en uge eller to i Østrig med et besøg i et af nabolandene.

Burgenland

Feriebolig-Burgenland

Burgenland er en smal delstat, der ligger på grænsen til Ungarn. Området er ikke så bjergrigt, som Østrig ellers er kendt for. Det højeste punkt er kun 884 meter. Til gengæld ligger Østrigs laveste punkt i Burgenland. Området ligger  114 meter over havet i nærheden af byen Apelton.

I Burgenland kan man for eksempel bo feriebolig ved Neusiedler See. Det er en stor steppesø på grænsen mellem Østrig og Ungarn, hvor Østrig har klart størstedelen af søen. Søen er meget lavvandet, hvilket gør, at vandet hurtigt bliver varmt. Om sommeren kan det komme op på 30 grader. Det gør den til en meget børnevenlig sø. Derudover er det også muligt at windsurfe på søen.

Kärnten

Kärnten

Kärnten er den sydligste delstat i Østrig. Den er præget af høje bjerge og små byer. Der er ikke så mange indbyggere i delstaten, så man vil ikke føle, at der er overrendt.

I Kärnten kan man blandt andet bo i feriebolig i Nockberge ved byen Bad Kleinkirchheim. Det er et populært skisportssted om vinteren med løjper i en række forskellige sværhedsgrader og flere skilifte. Om sommeren kan man bruge liftene til at komme op i bjergene og komme ud at vandre. Der er også flere søer i området, hvor det er muligt at bade.

Salzburger

Feriebolig-Salzburger

Salzburg er en af de største byer i Østrig. Den ligger i det vestlige Østrig og er især kendt for sin barok-arkitektur. Den kan for eksempel ses i byens smukke, gamle kirke og borgen, der troner på en bakke over byen. Hvis man er til strobyferie, kan man med fordel tage til Salzburg. Det er en hyggelig by, hvor man sagtens kan få en uge til at gå i et stille og roligt tempo. Der er også god mulighed for at tage på en endagstur op i Alperne, da Salzburg er en nem adgangdsvej dertil.

Steiermark

Feriebolig-Steiermark

Steiermark ligger i det centrale Østrig og er kendt for sine høje bjerge med udfordrende vandreruter. Om vinteren er der gode muligheder for at stå på ski. Der kan det også være en god ide at leje en feriebolig. Hvis man er en større gruppe, der er af sted sammen, er det rart, at man har et fællesrum, hvor man kan være sammen. Det er sværere, når man bor på hotel.

I Steiermark kan man for eksempel leje en feriebolig i Ramsau am Dachstein, der har nogle hyggelige hytter i traditionelt udseende med udsigt direkte til bjergene.

Tyrol

Feriebolig-Tyrol

Tyrol er nok den mest kendte af Østrigs delstater. Man forbinder den med høje bjerge, store krus med øl, kvinder i nedringede kjoler og mænd i knæbukser og tyrolerhat. De første to passer meget godt, de sidste to oplever man kun ved særlige lejligheder.

I Tyrol kan man for eksempel leje en feriebolig i Vorderlanersbach. Her kan man leje en bjælkehytte på en bjergside. Der er en fantastisk udsigt over bjergene. Der ligger også nogle små hyggelige byer, hvor det er muligt at gå på restaurant eller handle ind. Ellers kan man bare nyde stilheden og roen i bjergene og ikke mindst nyde, at der ikke er noget, man skal nå.

Vorarlberg

Feriebolig-Vorarlberg

Vorarlberg er den vestligste stat i Østrig. Den grænser op mod Schweiz og minputstaten Liechtentein mod vest. Der er dermed gode muligheder for at besøge dem også.

I Vorarlberga kan man for eksempel bo i feriebolig i Brand. Det er en lille, højtbeliggende by, der er omkranset af høje bjerge. Om vinteren er det et godt skisportssted, mens der om sommeren er mange muligheder for at komme ud at vandre. Man kan blandt andet se nogle af områdets højtliggende bjergsøer.

Wien

Feriebolig-Wien

Wien er Østrigs hovedstad og byder på en lang række forskellige kulturelle oplevelser. På den Spanske Rideskole kan man se heste og ryttere lave perfekt koordinerede shows, der nærmest ligner, at hestene danser med hinanden. Det er også muligt at blive klogere på Sigmund Freud på det museum, der er dedikeret til ham.

I Wien er det muligt at leje ferieboliger helt inde i centrum. Det giver virkelig en mulighed for at fornemme byens puls og være midt i det hele. Det er også rart at bo centralt, så man kan gå hjem midt på dagen og slappe af.

Foreslået annonce: