Feriebolig Kroatien

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Feriebolig i Kroatien

I sommeren 2014 blev Kroatien officielt optaget i EU, og det har hjulpet det oversete ferieland med at rejse sig af Balkan-støvet og blive det moderne, men stadig exceptionelt charmerende rejsemål, det er i dag.

Kroatien vinder på mange måder sine besøgende. Nogle sammenligner det med et uberørt Grækenland – andre med paradis.

På denne side finder du forslag til hvordan du skaber en personlig ferie i Kroatien. Det er muligt at leje ferieboliger i nogle af de byer, hvor mange søger hen igen og igen – og også nogle af de steder, europæerne stadig har til gode rigtigt at opdage.

Landet er indbydende på mange områder – det azurblå Adriaterhav taler til strandløverne og vandhundene, den 1000 år gamle hovedstad lokker historisk interesserede til at trave byen tynd før de slår sig ned på én af de prisvenlige fortovscaféer. Og det nordlige område af Kroatien har masser af byer, vinmarker, lavendelplantager og lokale forretninger der venter på at blive opdaget af den, der elsker det autentiske og det ægte.

For gastronomen er der også spændende oplevelser at finde i dette lille land – her findes trøfler, udsøgt vin, hjemmelavede oste og et klima der begunstiger hjemmepresset olivenolie. Der er meget at opleve ved den – lidt endnu – ukendte middelhavsriviera!

 

Dalmatiens kyst

Feriebolig-Dalmatiens kyst

Dalmatien er navnet på den kroatiske kystregion med dertilhørende øer ud mod det blå Adriaterhav. Det subtropiske kystområde har milde vintre og indtagende grusstrande med udsigt til perlerækken af historiemættede øer. Hvar, der er kåret som én af verdens 10 smukkeste øer, er et must at besøge. Andre populære destinationer ved Dalmatiens kyst er øen Dubrovnik og byerne Split, Podgora, Makarska og Starigrad-Paklencia, der ligger midt på rivieraen.

Med en lejet feriebolig ved kysten er der gode muligheder for at opleve en smeltedigel af fortid og nutid i byerne med romerske paladser og smarte fortovscaféer, ved kulturhistoriske seværdigheder og i de berømte nationalparker.

 

Istrien

Feriebolig-Istrien

Istrien er den største halvø i Adriaterhavet og er en ø med bjerge, laguner og børnevenlige strande der er rige på aktiviteter. Halvøen er enormt alsidig og leje af en feriebolig her garanterer ferie i unikt smukke omgivelser.
Byen Rovinj er den mest romantiske by på halvøen, domineret af Skt. Euphemia-katedralen fra 1700-tallet og med udsigt til Venedig.

Med en feriebolig som udgangspunkt er der mange muligheder for at udforske Istriens rige kulinariske verden, der blandt andet er bygget op af de trøfler der graves op i øens gamle skove. Man kan også besøge øens lokale vinproducenter og smage noget af Kroatiens fineste vin.

 

Zagreb

Feriebolig-Zagreb

Zagreb – Kroatiens hovedstad og største by. En smuk og kulturmættet hovedstad i Europa, der tilmed er billig. At leje en feriebolig i Zagreb giver rum for en unik ferieoplevelse som den perle, den er. Zagreb er ikke kun en hovedstad med banegård og store torv, men også en by med grønne åndehuller i form af de centralt anlagte parkanlæg.

Hovedstaden rummer også smuk arkitektur fra perioden under Østrig/Ungarn og spændende markeder, hvor man kan købe gode lokalt producerede varer med hjem til små penge.

En feriebolig i Zagreb vil give en spændende og økonomisk ferieoplevelse i en stadig uspoleret hovedstad.

 

Kvarner bay

Feriobolig-kvarner bay

Kvarner-golfen, Kvarner-bugten, Kvarner Bay… Kært barn har mange navne. Uanset dette fortryllende steds kaldenavn, er der ingen tvivl om, hvorfor dette sted bliver kaldt den mest uspolerede bugt i hele Europa. Kvarner Bay er ét af de steder, størstedelen af turisterne ikke har fået øjnene op for endnu.

En feriebolig her er altså lig med fred, ro og lavere priser end i andre kystbyer i Kroatien. Som den næst-nordligste kyststrækning i Kroatien er Kvarner Bay kendt for sin overdådige natur, parfumerede flora og klare, blå og ikke mindst dybe, vand. På grund af havets dybde, har bugten nogle store og smukke havne.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5854″ img_size=”full” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” title=”Foreslået annonce:” link=”https://online.adservicemedia.dk/cgi-bin/click.pl?bid=690807&media_id=0″][/vc_column][/vc_row]