Feriebolig Irland

Feriebolig i Irland
Irland er en grøn og gæstfri republik i Atlanterhavet, som turister flokkes til for at blive en del af øens storslåede natur og keltiske mystik. Irland er kendt for sit åbne folk og sin varme velkomst af omrejsende, og du kan forvente at blive mødt med et ‘céad míle fáilte’ – ‘hundrede tusinde gange velkommen’. 

Irland er både en velegnet destination for familier, par, venner og solorejsende. Børnefamilier kan underholde sig med at se musik- og teaterforestillinger, deltage i workshops med lokale kunstnere, og tage på tidsrejse tilbage til Vikingetiden mm. Landet byder på en lang række udendørsaktiviter, hvor hele familien kan deltage. Rid på hesteryg over vidderne, tag på vandretur blandt fritgående får, prøv kræfter med kajak og windsurfing, eller tag på fisketur i floder, søer og langs strandkyster.

Som solorejsende vil du nemt komme i kontakt med lokalbefolkningen, som har ry for at være et af verdens mest gæstfri folk. Du kan koble fra i naturen og fordybe dig i Irlands dramatiske historie, eller knytte nye venskaber over en Guiness øl på en støvet irsk pub i en af byernes brostensbelagte gader.

Ferieboligerne i Irland er typisk klassiske villaer, hytter eller rækkehuse, hvor gammelt træværk og blottede stenmure- og søjler trækker tråde til de ældgamle ruiner, der skyder frem fra øens græsgrønne klippearealer. Postkortene fra Irland lyver ikke, og du kan glæde dig til vandreture på smukke, planterige bjergsider langt brusende hav, med omgivelser der emmer af historie, sagn og mystik.

County Clare

Feriebolig-County Clare

I County Clare kan du forkæle dine sanser og kridte danseskoene i et naturskønt byliv af levende, irsk kunst og musik. I populære byer som Ballyvaughan, Kilfenora og Cooraclare finder du altid en fyldt og festglad pub, som spiller traditionel, irsk folkemusik live.

Oplev Newtown Castle’s historiske tårn og tag på vandretur i de omkringliggende, grønne landskaber, udforsk Aillwee-grotten i det mystiske Burren-område, eller tag en hyggelig overfart til Kerry med Shannon-færgen. Det storslåede klippelandskab i Cliffs of Moher UNESCO Global Geopark har ageret location i en Harry Potter film, og i County Clare kan du selv mærke suset.

County Cork

Feriebolig-County Cork

County Cork er Irlands største region, som strækker sig langs sydøst. Hvis indbyggerne selv skal sige det, er Cork city Irlands egentlige hovedstad, fremfor Dublin. I Cork City finder du et af landets mest levende natteliv, hvor pubs, caféer og restauranter summer af liv og traditionel irsk folkemusik.

I County Cork kan du tage på lange vandreture i billedskønne omgivelser, der viser Irland fra sine smukkeste sider. Her finder du frugtbare marker og et farverigt øliv, hvor særligt Mizen Head, Sheep’s Head og Beara-halvøerne emmer af bjerglandskabernes keltiske mystik.

County Donegal

Feriebolig-County Donegal

Donegal er Irlands vilde nordvest, hvor Enya har fundet inspiration til sin musik. Oplev magien ved den hvide, snoede kystlinje, hvorfra du på halvøen Inishowen kan opleve det ældgamle stenfort Grianán of Aileach. Slieve League er nogle af Europas højeste klipper, og regionen skaber optimale forhold for bl.a. bjergklatrere og windsurfere, som har mod på at udfordre den upolerede natur. I Bundoran kan du opleve den populære Sea Sessions Surf & Music Festival, mens en stenbunke på toppen af Knocknarea Mountain dækker over resterne af den legendariske Queen Medb.

I County Donegal finder du et stort udvalg af charmerende ferieboliger, som både egner sig til børnefamilier, par og solorejsende. Som turist i Donegal vil du opleve Irlands natur fra sin vildeste side.

County Dublin

Feriebolig-County Dublin

Hovedstaden Dublin er et must-see, når du besøger Irland. Med sit ry for at være en lille by med et stort hjerte, kan du forvente en venlig og humoristisk omgangstone med de lokale – hvad enten det er på gåturen mellem den georgianske arkitektur på Smock Alley eller South William Street, blandt festglade mennesker på Dublin Literary Pubcrawl, på et af byens mange museer, eller over en velsmagende seafood-menu i en af regionens mange kystbyer.

I Dublin finder du hurtigt en velegnet feriebolig, hvad enten du ønsker at bo centralt eller tættere på naturen. Få stillet din historiske og kulturelle nysgerrighed på National Library, Molly Malone-statuen, Christ Church Cathedral, se de fire skrifter fra Det Gamle Testamente,Book of Kells, og sluk tørsten over en Guinness, byens ‘Black Stuff’, på Temple Bar.

County Galway

Feriebolig-County Galway

Fra din feriebolig i County Galway kan du både koble helt fra i afsides naturområder, og blive tanket op med historiske og kulturelle indtryk i regionens pulserende byliv. De sjælfulde Aran Islands, den smukke kystlinje og de storslåede, stene landskaber ved Connemara, giver mulighed for vandreture, rideture, cykelture, vandsport og afslapning under åben himmel for hele familien.

I byen Galway kan du gå på opdagelse i små bogbutikker, besøg byens akvarium, fordyb dig i byens histoire på det lokale bymuseum, eller nyd en Guiness på en traditionel, irsk pub. Regionen lægger jord til mange musik-, mad- og kunstfestivaler, ligesom der eksisterer et levende natteliv for de festglade rejsende.

County Kerry

Feriebolig-County Kerry

County Kerry ligger sydvest i Irland, og er regionen for dig, der holder af storslået natur. Her kan du tage på vandretur i Killarny National Park, som byder på smukke udsigter over grønne, stenede bjergområder med floder, søer og tilstødende strande. Her har du god mulighed for at støde på råvildt, mens du kan slappe af på hyggelige kroer i en af nærområdets små bysamfund.

Fra din feriebolig i County Kerry kan du blive en del af den linde strøm af lokale og turister, som udforsker naturparken, de græssende får ved dalen Gap of Dunloe i Dale, eller udsigten fra Slea Head Drive, enten til fods, på cykel, på hesteryg eller i hestevogn.

County Kildare

Feriebolig-County Kildare

County Kildare har – i kraft af sin luksus og stilfuldhed – opnået en plads som Irish Heritage Town. Byen ligger på Dublins dørtrin, og forkæler sine turister med gode shoppingmuligheder i Kildare Village, luksushoteller, spa- og helseophold, japanske haver med 200 år gamle bonsaitræer, og traditionen for præmieheste.

En feriebolig i County Kildare er for dig, der ønsker en smag af det gode liv. Udforsk regionens kulturelle tilbud på Irish Horse Museum, Irish National Stud, Bog of Allen,Castletown House, sæt farten op og nyd landskabet på landevejene, eller gå en tur i St. Fiachra’s Garden.

County Kilkenny

Feriebolig-County Kilkenny

County KilKenny er et spændende bydesign, hvor middelalderens håndværk og arkitektur møder det moderne. Oplev en levende region, hvor historiens vingesus fra Middelalderens traditioner blander sig med et moderne og kosmopolitisk kulturliv. Som turist i County KilKenny har du mulighed for stille fordybelse i St. Canice’s Cathedral eller Dunmore Cave, mens du øjeblikket efter kan nye live musik og traditionel, irsk gastronomi på restauranter og pubber i byens gader.

Du kommer ikke uden om smukke naturoplevelser i regionen, hvor brusende floder løber gennem Bennettsbridge, Thomastown og Inistioge, mens Trail Kilkenny arrangerer vandreture, cykelture og køreture ad områdets mest naturskønne ruter.

County Limerick

Feriebolig-County Limerick

I County Limerick kan du både opleve Irlands byliv og landliv, både beskeden livsstil og moderne luksus. Du finder således feriebolig i form af alt fra nybygget luksushotel til gammeldags, georgisk hytte, så du kan nemt skabe lige det type ophold, du ønsker.

Holder du af aktiv ferie, kan du opleve Ballyhoura Mountains på mountainbike, tage på vandreture i landskaberne, eller heppe på Munster’s rugby team i Thomond Park. Holder du af historisk og kulturel fordybelse, kan du komme helt tæt på Middelalderen i King John’s Castle, se berømte malerier på The Hunt Museum, eller besøge Foynes Flying Boat Museum, hvor Irish Coffee i sin tid blev opfundet.

 

 

County Louth

Feriebolig-County Louth

Det er ikke størrelsen, det kommer an på, og selvom County Louth er Irlands mindste region, har den stadig meget at byde på. Her kan du både nyde den smukke kystlinje ved Dundalk og Drogheda, eller fordybe dig i Boyne Valley’s historiske attraktioner, som 16-tallets Beaulieu House and Gardens eller den storslåede St. Peter’s Church.

Gå en tur i de middelalderlige gader i Carlingford, sæt tænderne i irsk gastronomi friske fra havet, eller besøg deres Oyster festival i august. Ferieboligerne i området findes både til familier, par og solorejsende, som holder af byens blanding af historisk vingesus og kosmopolitisk kulturliv.

County Mayo

Feriebolig-County Mayo

County Mayo er en velbesøgt region i Irland, særligt pga. sine gourmet restauranter, store strande til windsurfing, levende musikmiljø og mangfoldige muligheder for udendørsaktiviteter omkring Clew Bay. Fra din feriebolig i County Mayo er der ikke langt til underholdning og naturoplevelser for både børn, unge og voksne. Bl.a.a har Westport tilbage i 2012 vundet The Irish Times’ titel som “Best Place to Live in Ireland”.

Vil du opleve pulserende og kosmopolitisk byliv, kan du aflægge Castlebar town et besøg, mens du i det nærliggende National Museum of Country Life kan fordybe dig i områdets historiske udvikling. Området er rig på gode badestrande, bl.a. Achill, mens du kan tage på pilgrimstur på Croagh Patrick Mountain.

County Roscommon

Feriebolig-County Roscommon

County Roscommon har ingen kystlinje, men har til gengæld store områder med søer, som Lough Ree, og de brusende floder Shannon and Suck. Du slipper altså heller ikke her for meget vand i landskabet, og holder du af lystfiskeri, har du rig mulighed for at få både ørred og laks på krogen – i uforstyrrede omgivelser.

Fra din feriebolig i County Roscommon kan du udforske gamle kulminer, gå ture i trætoppe eller svinge dig i lianer i Lough Key’s børnevenlige skovpark, eller sætte tænderne i landets sødeste lammekød.

County Sligo

Feriebolig-County Sligo

Sligo er den region, der inspirerede den nobelprisvindende forfatter Yeats til nogle af sine største værker. Fra din feriebolig i County Sligo kan du selv lade dig inspirere af de brusende kyster og åbne, grønne vidder, hvor windsurfere, sejlere og familier på picnic er en naturlig del af landskabet.

Tag på eventyr i Dooney Rock Forest Park, skovtur i Hazelwood, sejltur omkring Lake Isle of Inishfree, eller oplev det storslåede bjerg Ben Bulben. Bylivet byder på traditionelle, irske pubs og restauranter, museer, butikker, og attraktioner som Yeats Memorial Building.

County Tipperary

Feriebolig-County Tipperary

I County Tipperary vil du som turist møde en varm velkomst. Her kan du kombinere smukke oplevelser i åbne, grønne bakkelandskaber med rundtur til regionens mange historiske levn fra Middelalderen. Tag på vandretur langs levende floder i dybe dale, eller oplev udsigten fra stenede bjergtoppe.

Find en feriebolig i Tipperary og besøg Glen of Aherlow, River Suir, Mitchelstown Caves, Lough Derg, McCarthy’s Bar i Fethard, eller smag de populære oste på markeder i Cahir og Tipperary.

County Waterford

Feriebolig-County Waterford

Waterford er Irlands ældste by, som blev funderet helt tilbage i år 853. I dag kan du fordybe dig i regionens udvikling og kultur på en række museer, bl.a. Museum of Treasures. Udover områdets rige historie, vil du fra din feriebolig kunne tage på vandretur, ridetur eller køretur rundt i de bjergtagende Comeragh Mountains, eller det frodige klippelandskab ved kystlinjen The Copper Coast UNESCO Global Geopark.

Derudover er regionens byer fulde af liv og moderne kulturtilbud. Forkæl smagsløgene på Michelin-restauranten på The Cliff House Hotel, se Metal Man på Newtown Head, eller slip tøjlerne til Irlands største gadekarneval Spraoi Festival.

County Westmeath

Feriebolig-County Westmeath

Selvom County Westmeath ikke har kystlinjer, men regionens mange søer gør den til et populært turistmål for folk, der holder af at fiske og dyrke vandsport. Oplev idyllen omkring søerne Lough Ennell og Lough Owel, og fordyb dig i den spændende mytologi, der omgiver Lough Derravaragh.

Ligeledes er der spændende sagn forbundet med Seven Wonders of Fore, samt den gotiske The Jealous Wall, som giver mulighed for god historiefortælling under dit ophold i feriebolig i County Westmeaths naturskønne omgivelser. Oplev også den levende flodstrækning, River Shannon, enten fra kano, båd, cykel eller ad vandresti.

County Wexford

Feriebolig-County Wexford

County Wexford er Irlands solrige sydvestregion, som byder på hvide strande, store jordbærmarker og spændende lokalhistorie. I den 1500 år gamle by, Enniscorthy, kan du opleve den storslåede St. Aidan’s Cathedral, se Norman Castle, eller fordybe dig i Vinegar Hill’s historie, hvor Det Irske Oprør udspillede sig i 1798.

Find en feriebolig i County Wexford og oplev landets spor fra fortidens besættelser af vikinger, Cromwell og Norman, særligt i byerne Waterford, Kilkenny og Wexford.

County Wicklow

Feriebolig-County Wicklow

County Wicklow er nem at nå fra Dublin, og er vandrenes paradis. Regionen byder på vandreruter i alle længder og sværhedsgrader, så både børnefamilier og den erfarne vandrer kan finde udfordring og vandreglæde. Oplev de smukke parkområder i Avondale og Kilmacurragh, eller tag den helt lange bjergrute, Wicklow Way, på 127 km.

Nyd synet af Powerscourt- og Glenmacnass-vandfaldene, og mærk historiens vingesus ved klostret Glendalough i Wicklow National Park, i det bakkede område hvor de irske rebeller pleje at holde skjul. Fra din feriebolig kan du både fordybe dig i Irlands historie eller koble fra i naturskønne omgivelser.

County Leitrim

 

County Leitrim

County Leitrim er landets mindst besøgte region, og kan derfor med rette gå under betegnelsen ‘Irlands oversete perle’. County Leitrim er stedet for dig, der ønsker at undslippe rotteræset og koble fra i grønne, landlige omgivelser. På vandreture kan du bl.a. nyde synet af de små vandfald og lyden af den rislende strøm fra River Shannon, som løber gennem regionen.

I Lough Allen kan du udfolde dig fysisk med windsurfing, sejlture, kajak, sove under åben himmel, eller blive forkælet med en gang helsende wilderness therapy. Find en feriebolig, der matcher områdets beskedne levevis, og kom helt tæt på den irske natur.

Foreslået annonce