Feriebolig Cypern

Feriebolig Cypern

Cypern er et land, der byder på lidt af hvert – og noget for enhver smag. Her finder du de skønneste strande, en smuk natur og et lækkert, traditionelt køkken, der serverer de små og delikate meze-retter. Landet er solrigt og befolkningen er yderst imødekommende.

Ved kysterne frister flotte middelhavsstrande med krystalklart vand både turister og lokale, og Cypern er i særdeleshed et slaraffenland for dig, der elsker stranden. Du finder alt fra store brede sandstrande til små bugter mellem klipperne, og vandsport er der i massevis af. Du kan både snorkle, dykke, surfe og havfiske ligesom du mange steder kan afprøve lidt vildere vandforlystelser.

Det sydøstlige Cypern er et populært børnfamilieområde, hvor Fig Tree Bay byder på lange børnevenlige strande og et utal af restauranter og caféer. Når dasetiden er ovre, kan du feste med vennerne i Ayia Nappa.

Vil du til en roligere del af øen, så besøg for eksempel Paphos på den vestlige del af øen. Her er gode muligheder for afslapning, og du kan samtidig nyde de spændende kulturelle seværdigheder i området.

Lej en lejlighed eller villa i landet, så er du meget tættere på befolkningen og den lokale kultur, og du vil opleve, at en rejse på denne måde byder på meget mere end et hotelophold.

 

Famagusta

Feriebolig-Famagusta

Feriebolig Famagusta

I Famagusta finder du et af Middelhavets mest populære feriemål, og det skyldes i høj grad de smukke middelalderlige bygninger, byens charme og strandenes dejlige, bløde sand.

Arkitekturen i byen er ualmindeligt smuk, og du bør finde en feriebolig i den centrale del omkring Othellos tårn og St. Nicholas-katedralen, hvor man for alvor mærker historiens vingesus.

Er du interesseret i historie, så besøg desuden Varosha, der er Famagustas såkaldte “spøgelsesby” – her kan du opleve det lukkede og efterladte turistområde, der ligger uden for grænsen og tydeligt markeres af pigtåd og vagtposter.

 

 

Kyrenia

Feriebolig-Kyrenia

Feriebolig Kyrenia

I Nordcypern finder du Kyrenia, der gør de triste rygter om denne del af øen til skamme. Kyreniabjergene troner med sine 1024 meter høje top, og de velholdte huse byder på et farveflor uden lige.

Den lukkede by er dog stadig det mest interessante i Kyrenia, og den kan du skimte gennem hegnet – husene står som ruiner og minder alle om den uløste konflikt på øen.

Med en feriebolig i Kyrenia er du tæt på de dramatiske bjerge og historiens iskolde facts. Du finder desuden Cyperns dejligste fiskerleje, hvor du kan få skøn mezé og lytte til traditionel bouzouki-musik.

 

 

 

 

 

 

Larnaca

Feriebolig-Larnaca

Feriebolig Larnaca

Larnaca er en moderne middelhavsby med modebutikker, kaffebarer og fede restauranter, men byen har på trods af dette formået at bibeholde sin cypriotiske charme.

I Larnaca finder du en smuk, lang og virkelig velholdt sandstrand med en skøn strandpromenade og lækre fortovsrestauranter. Byen byder på smukke historiske bygninger, og du bliver rig på både kultur, historie og afslapning på en ferie hertil.

En lejlighed eller måske endda en lille villa er den mest optimale måde at opleve byen på. Du er på egen hånd, og hvis du bor i centrum, vil du for alvor mærke de lokales venlighed og byliv.

 

 

 

Limassol

Feriebolig-Limassol

Feriebolig Limassol

Hvis du gerne vil kombinere din afslappede badeferie med moderne storby, så er Limassol noget for dig. Her finder du skønne strande og charmerende kvarterer med gamle middelalderhuse, men du finder også modebutikker, trendy natklubber og et livligt byliv.

Langs havnepromenaden kan du se lystbådehavnens smukke sejlbåde og turisternes store krydstogtskibe, og her ligger restauranterne på stribe. Inde i byen er der hyggelige stræder med brostensbelagte gader og en mere intim og autentisk stemning. Hvor din feriebolig skal ligge, afhænger af om du er til det ene eller det andet – både kysten og byen er nemlig skønne områder at bo i.

 

 

Nicosia

Feriebolig-Nicosia

Feriebolig Nicosia

Hvis du rejser til Cyperns hovedstad Nicosia, vil du finde historiske seværdigheder i overflod og desuden møde en venlig og rolig lokalbefolkning. Byen er delt i to og styres af henholdsvis Nord- og Sydcypern, men du kan let krydse grænsen.

Den gamle bydel er nok det mest autentiske område, at leje en feriebolig i. Selvom det er mere end 50 år siden byen blev delt, så er der stadig mange tegn på kampene rundt omkring, og flere bygninger står tomme langs med grænsen. Rejser du hertil, vil du for alvor mærke forhistorien og se betydningen af de uforløste konflikter på nært hold.

 

 

Paphos

Feriebolig-Paphos

Feriebolig Paphos

Paphos er en dejlig by på den vestlige del af øen og med en hyggelig og rolig stemning, en smuk natur og fine historiske seværdigheder, findes det ikke meget bedre. Du kan besøge kærlighedsgudinden Afrodites fødested, dase i solen på Coral Bay og tage på visit på Paphos-borgen, som er byens varetegn.

En feriebolig tæt på stranden giver dig mulighed for nyde solen fra første parket, mens en bolig inde i byen byder på historie og traditionel cypriotisk kultur. Begge dele er lige godt, og uanset hvor du bor i Paphos, så er der ikke langt til vandet – og du må ikke gå glip af de skønne strande i området.

 

Foreslået annonce: