Feriebolig Andorra

Feriebolig i Andorra

Andorra er et lille land i bjergkæden Pyrenæerne på grænsen mellem Frankrig og Spanien. Landet er kendt for sine favorable skatteforhold, hvilket tiltrækker mange forskellige typer af mennesker. Skatteforholdene i landet gør også, at der er gode muligheder for at handle skattefrit, mens man er der.

Bjergene er et godt sted at stå på ski, og landet er derfor også kendt som et godt skiland. Hvis man vil prøve noget andet end de traditionelle skilande, er det derfor en god ide at tage til Andorra.

På grund af landets størrelse er der gode muligheder for at udforske hele landet, næsten lige gyldigt hvor man lejer en feriebolig henne. Hvis man har en bil, er der ingen problemer i at komme rundt og se det, man gerne vil se.

På trods af sin størrelse har Andorra faktisk flere byer, der er værd at udforske. Det er ikke mindst hovedstaden Andorra La Vella, hvor der er gode muligheder for at shoppe. I de mindre bjergbyer finder man fine gamle kirker, og i bjergene er smukke bjergsøer, man kan besøge på en skitur om vinteren eller en vandretur om sommeren.

 

Andorra La Vella

Feriebolig-Andorra La Vella

Andorra La Vella er hovedstaden i Andorra. 22.000 af landets 80.000 indbyggere bor i byen. I forhold til landets størrelse er det derfor en stor by. Der ligger flere gamle kirker i byen, der er værd at se. Derudover er der mange butikscentre og gode muligheder for at shoppe i byen.

Hvis man gerne vil opleve byen lidt fra oven, kan man gå på vandreturen Sola Irrigation Canal Trail. Det er en tur, der tager en op i bjergene over byen. Den er dog ikke mere krævende, end at de fleste kan være med.

 

Arinsal

Feriebolig-Arinsal

Arinsal er en lille by i Andorra, tæt på grænsen til Spanien. Det er et godt sted at stå på ski om vinteren. Området er forbundet med to andre områder, Pal og Ordino-Arcalis. Til sammen har de tre områder 93 kilometer skiløjper og 44 skilifte. De er dækket af et fælles liftkort, så det er nemt at tage liften fra det ene sted til det andet. Mellem Arinsal og Pal går en 50 personers skilift over et bjergpas. Det er en ret spektakulær tur. I området er der noget for både begyndere og øvede, og både for dem, der står på snowboard, og dem, der står på ski.

 

Canillo

Feriebolig-Canillo

Canillo er en hyggelig, lille by ude i bjergene i Andorra. Det har en flot gammel kirke. Derudover er området et godt skiområde om vinteren. Det er et godt område for familier med mindre børn og for folk, der ikke har så meget erfaring med at stå på ski, måske ingen overhovedet. Løjperne er ikke så krævende, og der er ikke så hektisk som andre skisportssteder. Det giver en ro til at lære stille og roligt.

 

El Tarter

Feriebolig-El Tarter

El Tarter er en lille by tæt på Canillo. I nærheden af den lille by har man bygget en stor snepark, hvor skiløbere og snowboardere på alle niveauer kan blive udfordret i deres løb. Der er dermed mulighed for at udvikle sig lige meget hvilket niveau, man er på. Banen er 1,3 kilometer lang, og  der bliver ofte holdt events på banen. Det giver en mulighed for at opleve nogle af de bedste skiløbere og snowboardere i hele verden og se nogle af de fantastiske tricks, som de kan. Det er for eksempel ved konkurrencen Grandvalira Total Fight.

 

Encamp

Feriebolig-Encamp

Encamp er en lille by i Andorra. Her er der gode muligheder for at komme ud at stå på ski lige meget hvilket niveau, man er på. Encamp har i sig selv 63 pister, hvor det er muligt at stå på ski eller snowboard. Et lift kort til Encamp giver dog også adgang til liftene i Canillo, Pas de la Casa, Grau Roig og Soldeu el Tarter. Samlet har de over 192 kilometer skiløjper med i alt 286 individuelle pister og 66 skilifte. Der er dermed masser af udfordringer at hente i området. Encamp ligger i 1500 meters højde. Der er gode muligheder for at stå på ski tilbage til sin feriebolig, når man løber ned af en pist, der starter i 2500 meters højde.

 

 

 

 

 

Escaldes-Engordany

Feriebolig-Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany er et område i Andorra med små hyggelige byer og gode skisportsmuligheder. Det er en del af Grandvalira, hvor en række områder i Andorra deler liftkort. Når man bor i Escaldes- Engordany, har man derfor adgang til omkring 200 kilometer skiløjper. Der er derfor gode muligheder for både begyndere og øvede for at komme ud at stå på ski.

Skisæsonen i Escaldes-Engordany starter i begyndelsen af december og slutter i midten af april. Der er dermed gode muligheder for at komme ud at stå på ski i løbet af vinteren.

 

Ordino

Feriebolig-Ordino

Ordino er både navnet på et sogn og på en lille by i Andorra. Det ligger i det nordlige Andorra på grænsen til Frankrig. Ordino er en hyggelig lille by med gamle huse og et lille torv, hvor der er om sommeren er mulighed for at sidde på cafe på torvet. Om sommeren kan man komme ud at vandre i bjergene.

Om sommeren kan man også tage i Parque Agustina. Her kan de 10-18 årige køre på mini quads, der er firehjulede terrængående køretøjer. Der er også et terrængående, larveagtigt køretøj, hvor der er plads til hele familien, og hvor man kan komme på guidede ture.

Om vinteren er Ordino et yndet skisportsområde.

 

Pas de la casa

Feriebolig-Pas de la casa

Pas de la Casa ligger på grænsen til Frankrig og er en lille by, hvorfra der er gode muligheder for at komme ud og stå på ski. Området er en del af Grandvalira, hvilket betyder, at et liftkort til Pas de la Casa gælder til mange andre områder også. Der er derfor god mulighed for at kombinere skioplevelser i de forskellige områder. I alt dækker  Grandvalira omkring 200 kilometer skiløjper.

Det er nemt at flyve til Pas de la Casa. Man kan flyve til både Toulouse i Frankrig og til Barcelona i Spanien og hjemmefra bestille et shuttle til at tage en til Andorra.

 

Sant Julia de Loria

Feriebolig-Sant Julia de Loria

Sant Julia de Loria ligger i 908 meters højde og er dermed den lavest beliggende by i Andorra. Byen ligger i den sydlige del af landet og er en aflang by klemt inde mellem høje bjerge.

I området kan man både sommer og vinter prøve rutsjebanen Tobotronc. Banen er 5,3 kilomter lang, og man kører 400 højdemeter ned. Der er dermed god fart på hele vejen. Man sidder i en slags bobslæde, hvor der er plads til to, og hvor den bagerste har mulighed for at styre farten.

 

Soldeu

Feriebolig-Soldeu

Soldeu er en lille by i nærheden af byen Canillo. Byen er et populært skiområde. Der er gode muligheder for begyndere og letøvede for at blive bedre til at stå på ski. Der er også en god engelskrpoget skiskole til børnene. Et liftkort til Soldeu gælder også til en lang række andre områder. Man kan tage dertil med lift eller gondol eller tage bilen, hvis man gerne vil have, at det skal gå lidt hurtigere.

Der er gode muligheder for at leje en feriebolig i byen. Det kan enten være en lejlighed eller en hel hytte.

 

Foreslået annonce: