ENGLAND

England

Turist i England

England ligger et stenkast mod vest, og byder på en verden af historiske seværdigheder, spændende kultur og underholdning til alle aldersgrupper. Som turist i Shakespeares England kan du gå på opdagelse i de smalle gaders gotiske atmosfærer, og udforske landets mange slotte, parker og museer. Oplev kontrasten mellem storbyernes kulturmekka’er og de rolige og bakkede resorter i landområderne, og oplev den britiske høflighed og charme på egen krop.

Hoteller

Blandt de mest besøgte byer i England udover London, findes Manchester, Birmingham, Bradford, Liverpool, Sheffield og Bristol. Fælles for alle turistmål i landet er den nemme adgang til hyggelig, britisk beværtning, hvad enten det gælder fine hoteller, afslappede vandrehjem eller ophold på Bed & Breakfast. Bl.a. Amba Hotel Charring Cross, The Montague on the Gardens, The Nadler Soho og Hotel 41.

Restauranter

Blandt de mest populære spisesteder i England finder du cafeteriet på planteskolen Petersham Nurseries, World Service Restaurant, den indiske Asha’s Restaurant og The Fat Duck, men ikke alle steder ligger i det prisniveau. Du finder en lang række restauranter og caféer med gastronomiske islæt fra andre kulturer, særligt det asiatiske.

Natteliv

England er berygtet for sit vilde natteliv, hvor særligt clubbing- og pub-miljøet tiltrækker englænderne. West End og Soho er de mest berygtede områder i London, hvor du kan være hip med de hippe i den engelske undergrund, eller drikke skummet øl med de lokale.

Attraktioner

England er en verden af must sees. Først og fremmest emmer landet af historie, hvilket særligt mærkes i den måde landskaber og bygninger lader til at være vokset sammen på harmonisk vis gennem mange år. Oplev historiske seværdigheder som Stonehenge, Big Ben, Tower of London, British Museum, Victoria and Albert Museum, Tower Bridge, Houses of Parlament m.fl. Tag en sejltur på Themsen eller bliv udfordret på vandretur i Brecon Beakons National Park. Tag på stadion og oplev fodboldkulturen, eller oplev en af byens verdenskendte musicalopsætninger af f.eks. Phantom of the Opera eller Lion King.

Birmingham

Gode rejseråd til Birmingham

De færreste kender det engelske kanalsystem, der danner grundlaget for den charmerende by Birmingham: byen med veje af vand. Her støder Main Line Canal og Birmingham and Fazeley Canal ind i Old Turn Junction, og danner en fantastisk by, der let bliver overset af de rejsende.

De seneste år er Birmingham for alvor begyndt at sprede vingerne ud, og er efterhånden blevet en af Englands mest populære storbyer. Alt fra shopping, pubber og spisesteder til futuristisk arkitektur og smukke, gamle bygninger.

Hoteller

I Birmingham finder du hoteller i alle prisklasser, og hvis du virkelig vil have noget for pengene, så er Drury Inn & Suites et godt bud sammen med Hampton Inn & Suites og Radisson Blu Hotel, der har udsigt over byen. Du kan også finde et godt Bed & Breakfast-alternativ fx på Villanova Hotel, der ligger tæt på en dejlig park.

Restauranter

Der er ingen grund til at være sulten i Birmingham, hvor du kan få alt hvad hjertet begærer. Prøv en sandwich på Brick Tin, der får mundvandet til at løbe, en eminent burger på Chez Fonfon eller måske en sprød pizza på Trattoria Centrale. Er du til lidt lettere mad, så er Bottega Café et skønt sted og det samme er Oliie Irene.

Natteliv

Der findes et exceptionelt stort udvalg af barer, pubber og natklubber i Birmingham, så der er noget for enhver smag. På Dave’s Pub hænger de lokale ud, på Nana Funks kan du danse til toner fra 70’erne og frem til nu mens du på Blue Monkey kan få martini’er og lytte til levende musik.

Attraktioner

Der er mange ting at opleve i Birmingham, men hvis du er til sport, så skal du se in Baseballkamp på byens nye stadion. Er du mere til afslapning, så nyd vejret i Railroad Park eller se en film i Alabama Theater, der viser film, der ikke er kommercielle nok til traditionelle biografer. Og mest af alt: nyd den helt fantastiske stemning, der findes overalt i byen.

Brighton

Skøn strandpromenade og sjove forlystelser i badebyen Brighton

Den livlige og mangfoldige britiske badeby Brighton byder på dejlige sandstrande, sportsaktiviteter, forlystelser, historiske bygninger, hyggelige pubber og vilde nattefester.

Hoteller

Drømmer I om at bo med en fantastisk udsigt over havet, så er luksushotellet Drakes ved havnepromenaden et skønt sted. Hotelværelserne er velindrettede med store senge og badekar, baren har åbent hele døgnet, og I finder et spændende udvalg af restauranter langs havnepromenaden. Brighton har mange gode Bed & Breakfasts, og her kan især anbefales Una med rummelige værelser og en god beliggenhed nær seværdigheder eller det charmerende Kemp Townhouse. I Kemp Town finder I desuden det populære Bleach House med unikt indrettede værelser og en varm og venlig atmosfære.

Restauranter

Slentrer I gennem The Lanes, som er Brightons snævre gågader, finder I mange hyggelige pubs, kaffebarer og restauranter, der serverer alle typer af mad. De bedste steder at spise Fish & Chips er på den familieejede restaurant Bardsley’s eller Palm Court Restaurant, som ligger i forlystelsesområdet Brighton Pier. Regency Restaurant, som er en af byens ældste fiskerestauranter ved havnepromenaden, kan bestemt også anbefales. Vil I gerne smage fantastiske burgere, så er Burger Brothers stedet at gå hen.

Natteliv

Brighton er berømt for sit sprudlende og vilde natteliv med mange forskellige pubber, barer og diskoteker, der har åbent alle ugens dage. I Brighton bor mange studerende, som går i byen i det pulserende natteliv. Byen er desuden kendt for at være åben og tolerant over for alle slags mennesker. I weekenderne kommer der partyløver fra hele England for at feste i Brighton.

Attraktioner

Den Kongelige Pavillon i centrum af Brighton er et imponerende syn af snoede kupler, balkoner og pagoder. Paladset, som blev bygget 1789, var tidligere et ferie- og rekreationssted for de kongelige, men er nu åbent for besøgende. En anden hovedattraktion er forlystelsesmolen Brighton Pier. Året rundt er der gratis underholdning i forlystelseskuplen ”Pleasuredome” eller ”Palace of Fun”. Brighton Museum og Kunstgalleri byder på en fantastisk samling af art nouveau møbler og klassisk art deco. Her kan I desuden se Salvador Dalis berømte sofa ”Læber”.

Liverpool

Gode rejseråd til Liverpool

Liverpool er først og fremmest kendt for at være hjemsted for The Beatles og for fodbold, men byen har meget mere at byde på end det. Byen har blandt andet en flot gågade, hvor der er rig mulighed for at shoppe, og hvert andet år bliver der afholdt en kunstbiennale i byen.

Hoteller

Liverpool har mange gode hoteller. Det er for eksempel Radisson Blu Hotel Liverpool, Marriott Hotel og det lidt billigere The Z Hotel Liverpool. Der findes dog generelt mange overnatningsmuligheder i mange forskellige prisklasser.

Restauranter

Art School, Da Mount Gurkha og Yukti er nogle af de mest populære restauranter i Liverpool, der serverer henholdsvis moderne bristisk mad, nepalesisk og indisk mad. Hvis du hellere bare vil have fish and chips er der dog også rig mulighed for det, rundt om i byen.

Natteliv

Liverpool har et godt natteliv med mange pubber og barer. Nogle af de bedste pubber i byen er Grove Beer Tap & Grill, der har taget den traditionelle pub til et nyt niveau, The Kazimier Garden, The Grapes og The Pen Factory, der er en hyggelig kælder pub.

Attraktioner

Hvis du er fodboldfan, er det et must at se Liverpool spille på hjemmebane. Hvis du er til Beatles er et besøg på The Beatles Story en god ide. Her lærer du alt om det verdenspopulære rockband gennem videoer og den interaktive udstilling.

Hvert andet år bliver der afholdt kunstbiennale i Liverpool. Er du kunstinteresseret, byder biennalen på anderledes kunstoplevelser rundt om i byen, hvor gamle og forladte huse bliver inddraget i udstillingen. Du kan også besøge Tate Moderns afdeling i Liverpool.

Det moderne udformede Museum of Liverpool fortæller historien om byens tilblivelse og historie op gennem tiden. Museet er særligt indrettet, så børn også får noget ud af besøget og lægger op til at tale om historie og fortiden med dem.

London

Oplev Londons pulserende atmosfære

Hoteller i London

I London er der rig mulighed for at bo både i centrum og lidt længere uden for byen. Det sidste er noget mange vælger, dels af hensyn til prisen, men også fordi der i udkanten af London findes mange små, hyggelige kvarterer. Ét af dem er området omkring Earl’s Court. Her finder du blandt andet Garden View Hotel. Hotellets værelser er moderne indrettet, og hotellet ligger tæt på hyggelige restauranter og kaffebarer.

Anbefalelsesværdige restauranter
Uanset om du er til fastfood, vegetarmad eller en god bøf, har du i London rig mulighed for at finde et væld af forskellige restauranter. Foretrækker du for eksempel et let og sundt måltid, kan du med fordel vælge at besøge to-go restauranten Pret-A-Manger, som ligger tre steder i London, blandt andet nær Piccadilly Circus. Her kan du blandt andet købe frisklavede sandwiches, friskpresset juice samt diverse sunde og lækre snacks.

Londons natteliv

Lige så vel som at mulighederne er mange når det gælder restauranter, byder London også på en bred vifte af cocktailbarer. Nyd for eksempel en farverig drink på den cubansk inspirerede bar The Rum Kitchen, som ligger i hjertet af London. Et andet godt sted at nyde en drink – og til en god pris – er i området Soho, hvor du finder tapasbaren Barrica. Her kand u nyde drinks inspireret af den spanske varme og gastronomi.

Øvrige attraktioner
London byder på adskillige spændende attraktioner. Besøger du den engelske hovedstad, bør du uden tvivl prøve en tur i London Eye, det 135 meter høje pariserhjul i hjertet af London. Endnu en populær turistattraktion i London er Buckingham Palace, den officielle London-residens for den britiske monark. Oplev den fortryllende slotshave, der særligt om sommeren er et imponerende syn. Også indenfor er slottet et prægtigt syn, og er derfor helt afgjort er et besøg værd.

Manchester

Gode rejseråd til Manchester

Hoteller

Innside Manchester er et stort hotel med 208 værelser, der alle er indrettede moderne. Med sin centrale placering i Manchester ligger hotellet i gåafstand fra Deansgate/Castlefield Metrostation og togstationen såvel som byens attraktioner Museum for videnskab og industri, Manchester operahus og Manchester katedral.

Clayton Hotel Manchester Airport er et 4 stjernet hotel, der som navnet antyder ligger tæt på Manchester Lufthavn. De magelige værelser har alle gratis WiFi, og der er restaurant og bar på hotellet.

Restauranter

The French er en 2 stjernet Michelinrestaurant, som ligger på hotellet The Midland Hotel. Restauranten har holdt førstepladsen som “Den bedste Restaurant i Manchester” siden den åbnede i 2013. Der serveres moderne britisk mad; meget af det er økologisk, og det kommer fra restaurantens egne gårde i Nordengland.

Manchester House ligger i Spinningfield i et tårn, der ligner ethvert andet tårn, men på anden sal er en af Manchesters nyeste og mest funky restauranter. Eftersigende skulle stemningen være ikke-formel, hvilket skaber en spændende kontrast til den finere madlavningskunst, som der serveres på stedet.

Natteliv

Revolucion De Cuba er en rom-bar, hvor der er LIVE musik hver eneste aften, og folk flokkes for at komme på dansegulvet. Der er åbent til sent hver aften. Man kan få salsalektioner her.

The Liars Club er en caribisk romshop som ligger i en kælder. Der skulle eftersigende være pakket med mennesker hver eneste aften af ugens syv dage, særligt bartendere fra Manchesters andre barer kommer her. De eksotiske drinks skulle være noget udover det sædvanelige.

Attraktioner

Manchester 2 timers sightseeing bustur tager dig rundt i byen til de mest spektakulære steder i Manchester. Se, Ordsall Hall, John Rylands Bibliotek og Museet for videnskab og industri. For de fleste på denne tur er højdepunkterne at se Manchesters berømte fodboldstadion, Manchester United Old Trafford Stadium og Etihad stadionet i Manchester by.

Manchesters museum (The Manchester Museum) er helt klart værd et besøg med et helt dinosaurusskelet i ankomsthallen og ægte mumier i Den Egyptiske Samling.