EGYPTEN

Egypten

Gode rejseråd til Egypten

Egypten er blandt danskerne absolutte fortrukne feriedestinationer om vinteren. Klimaet er varmt året rundt, og altså et godt alternativ til det kolde nord. Men Egypten er så meget andet end blot sol og strande. Egypten har en fantastisk historie, og du har som gæst i landet stor mulighed for at lære om denne historie. Og så er muligheden for at dykke og snorkle i Rødehavet blandt de allerstørste attraktioner i landet.

Hoteller
I de store badebyer som Hurghada og Sharm el-Sheikh kan du finde et stort udvalg af hoteller, der lever op til moderne krav på alle området. I Cairo er der masser af overnatningsmuligheder på hoteller af forskellige niveauer.

Restauranter
På det klassiske turiststeder og i byerne Cairo og Alexandria er der masser af muligheder for alle slags restauranter med både lokale retter og med et internationalt køkken.

Natteliv
Du finder barer og klubber på turiststederne. Men meget af nattelivet foregår på hotellerne. I Cairo findes et rigt natteliv med mange forskellige muligheder.

Attraktioner
Dykning i Rødehavet kan du super let komme til fra byerne Hurghada og Sharm el-Sheikh samt flere andre steder. Kæmpe oplevelser venter på dig under havets overflade. Specielt det fredet Ras Mohammed område tæt ved Sharm el-Sheikh i spidsen af Sinai-halvøen, byder på mange spændende muligheder. Også vraget SS Thistlegorm fra Anden Verdenskrig tiltrækker enormt mange dykkere fra hele verden.
Landets historiske kunstskatte kan blandt andet opleves i den sydlige by Luxor, hvor du blandt andet kan opleve Kongernes Dal, hvor gravene for faraoerne kan opleves.
Pyramiderne og Sfinks ved Giza er blandt de mest kendte turistattraktioner i verden. Pyramiderne er de sidste endnu eksisterende af Verdens syv underværker.
Endnu en attraktion ved Egypten er at tage på sejltur på den fantastisk flod Nilen, der udspringer fra Victoriasøen i Uganda og løber til Middelhavet. Desuden er ture i Sahara ørkenen en fantastisk oplevelse. Dette kan naturligvis gøres på flere måder.

Cairo

Oplev oldtidens unikke seværdigheder og moderne storbyliv i Cairo

Cairo er en charmerende, livlig og kaotisk by med mange unikke seværdigheder i Cairo og omegn. Her er der rig mulighed for at få indblik i kulturhistorien helt tilbage til oldtiden, gå en tur i de farverige bazarer eller slappe af ved poolen.

Hoteller

Det fem-stjernede luksushotel Four Seasons Hotel Cairo tilbyder store, skønne værelser med panoramisk udsigt over Nilen ca. 10 minutter fra centrum. Her er luksus-spa, swimmingpool, og nogle værelser har egen privat terrasse. Spis lækker mad fra regionen i hotellets restaurant. Sofitel Cairo El Gezira er et fem-stjernet luksushotel med en privat promenade langs Nilen. Hotelværelserne har moderne faciliteter, flere restauranter og barer, swimmingpool, hammam, fitnesscenter, og hotellet ligger tæt på bl.a. Det Egyptiske Museum. Pyramids View Inn er et Bed & Breakfast, hvor I kommer til at bo med en fantastisk udsigt til pyramiderne. Om aftenen kan I nyde Pyramids Sound and Light Show fra øverste etage.

Restauranter

Sabaya er en restaurant med en hyggelig atmosfære, som serverer fremragende libanesisk mad, og der er et skønt udvalg på spisekortet. Vil I gerne spise indisk, så besøg den stilfuldt indrettede Indira Indian Restaurant, som har velsmagende retter på menuen. Birdcage er en populær Thai-restaurant, som egner sig godt til både en romantisk aften og en familiemiddag.

Natteliv

After Eight er en lokal bar i Cairo, hvor I kan opleve egyptisk kultur, arabisk musik og spændende drinks.  På Cairo Jazz Club kan I høre hip jazzmusik sammen med Cairos hippe ungdom. Coco Jungle er en underholdende natklub med et jungleinspireret interiør. Her holdes der blandt andet salsa-aftner og temaaftner. Jackie’s er en eksklusiv natklub, som ligger i Nile Hilton. Det er en populær natklub, hvor hotte DJ’s ofte spiller natten lang for et hipt publikum.

Attraktioner

I Det Gamle Cairo, også kaldet Det Koptiske Cairo, findes en helt særlig atmosfære, hvor I kan se en gammel romersk fæstning, klostre, kirker og Det Koptiske Museum. I bazarkvarteret Khan el Khalili kan I prutte om prisen på alt fra krydderier til vandpiber og sandaler. Besøg Det Egyptiske Museums overdådige og samling af byzantisk og faraonisk kunst. Her kan I også se alle rigdommene, som man fandt i barnekongen Tutankhamons grav i Luxor. Ca. 20 km fra Cairo ligger de fantastiske pyramider i Giza, som er 137 meter høje og næsten 5000 år gamle.

Dahab

Gode rejsetips til Dahab

Oplev en afslappet ferieby med et fantastisk undervandsliv. I Dahab i Egypten hersker en helt særlig feriestemning, der er meget anderledes fra de store badebyer længere sydpå. Her er ro og afslapning i centrum, og som en ekstra bonus, så byder byen på helt exceptionelle dyk – også fra kysten.

Hoteller

Hotellerne i Dahab findes i alle prisklasser, men vil du have luksus og smukke omgivelser på ferien, så prøv Dahab Paradise eller Shams Hotel. Vil du finde et roligt sted, så er Jaz Dahabeya måske noget for dig, og Acacia Dahab Hotel kunne også være en mulighed.

Restauranter

Dahab byder på lækre restauranter fra alle verdenshjørner. På Lakhbatita får du dejlig italiensk mad, mens du på Fighting Kangaroo kan få mad fra det nordafrikanske køkken. Nirvana serverer indisk og på restauranten Kitchen kan du få en god blanding af indisk, kinesisk, thailandsk og japansk.

Natteliv

Egypten har generelt ikke et natteliv, der flyder over af alkohol. Men når det er sagt, så er findes der en del skønne barer i Dahab. Prøv for eksempel Mojito Club & Sports Bar, der er en klassisk bar eller Goa Bar, der er dekoreret med fantastisk lys og mærkelige dimser.

Attraktioner

Dahab er på mange måder en by, der virkelig tager dig ind, og man har ikke lyst til at forlade den igen. Der sker ikke en helt masse, men den afslappede stemning gør et besøg i byen til en helt fantastisk oplevelse.

Den største attraktion i området er de alsidige muligheder for snorkling og dykning. Vandet er fyldt med farvestrålende fisk, og selv fra kysten kan du svømme ud og opleve undervandsverdenen.

En tur på kamel i ørkenen er også et spændende og anderledes indslag, og på din tur bør du besøge Ras Abu Galum, der er et af de smukkeste steder i området.

El Gouna

Gode rejseråd til El Gouna

Hoteller

El Gouna er en eksklusiv turistby, hvor du derfor også finder eksklusive hoteller! Sheraton Miramar Resort El Gouna, Steigenberger Golf Resort og Movenpick Resort & Spa El Gouna er nogle af de bedste hoteller i den luksuriøse ende. Bo også på fine hoteller i mellemklassen såsom Three Corners Ocean View Hotel – Adults only, der som navnet indikerer er et afslappende voksenhotel, som er kåret som vinder af Travellers Choice prisen. Check ind på Hotel Sultan Bey Resort, hvis du sætter pris på en stor, lækker pool. Også værelserne er fine i autentisk egyptisk stil, hvilket giver en hyggelig atmosfære.

Restauranter

Du kan sætte tænderne i en fremragende gourmet burger på Le Garage – Gourmet Burger. Skal det i stedet være lidt finere og romantisk, kan du passende spise på Upstairs Restaurant. Det er et godt sted at smage på de traditionelle egyptiske retter, men menukortet indeholder også europæiske retter. På Puddleduck Bar & Restaurant kan du få byens bedste cheesecake. Et godt sted at spise morgenmad er Malu’s Deli, og her kan du spise vegetarisk, sund mad.

Natteliv

El Gouna har en række barer og klubber, du kan hygge dig på om aftenen. På Peanuts Bar kan du både nyde en kold øl i dagtimerne og i aftentimerne. Om aftenen er der ofte temaaften og gang i den, og Peanuts Bar er et hyggeligt samlingssted. The Bartender Bar er et skønt og levende sted, hvor der ofte er underholdning eller livemusik. Baren er vældig populær i El Gounas natteliv. Besøg også Crooners Club, hvor du kan slænge dig i de hvide lædersofaer med en god drink.

Attraktioner

Med de mange øer, laguner og hvide sandstrande er El Gouna et paradis for krop og sind – det perfekte sted at holde fri. Savner du alligevel en smule aktivitet, og er du vild med golf, kan du tage ud på den nye, lækre golfbane og svinge køllen med udsigt til bjerge og hav. Kitesurfing er også en populær aktivitet i El Gouna, som du kan prøve kræfter med. Prøv også El Gounas sjove cable park. El Gouna har et væld af muligheder, hvad angår aktiviteter på/i havet. Tag for eksempel også ud og snorkle og oplev det fantastiske koralrev.

Giza

Vidunderlig kulturrejse til Giza

En ferierejse til Giza i Egypten byder på store kulturoplevelser, og her kan I både opleve de imponerende pyramider, den berømte sfinks og slappe af med god mad og en fantastisk udsigt over Nilen.

Hotel

På luksushotellet Hilton Pyramids Golf Resort kan i bo på lækre hotelværelser i rekreative omgivelser med spa-faciliteter. Der er også mulighed for at spille golf og slappe af ved poolen. Det 4-stjernede luksushotel Barcelo Cairo Pyramids Hotel byder på rummelige, moderne indrettede værelser i kort afstand fra Cairo centrum. På hotellet er der mulighed for at nye en drink i loungebaren, svømme i poolen eller motionere i fitness-centret. Swiss Inn Nile Hotel er et 4-stjernet hotel, som er mere prisvenligt. Hotellet har rummelige værelser og en central beliggenhed med en fantastisk panoramaudsigt over Cairo og Nilen.

Restaurant

Efter et besøg ved pyramiderne kan I spise en dejlig frokost på restaurant El Dar Darak, som serverer velsmagende egyptiske retter. The Moghul Room tilbyder fantastisk indisk mad, hvis I har lyst til det. Steak Out har lækre steaks på menukortet samt retter fra det europæiske køkken og middelhavskøkkenet til billige priser.

Natteliv

På Club 35 kan I nyde en aftendrink og lytte til bl.a. jazzmusik. På den berømte Buddha Bar kan I drikke cocktails og slappe af til tonerne af god musik, mens I har en fantastisk udsigt over Nilen. Cairo Jazz Club tilbyder en stemningsfuld atmosfære med jazz, folkemusik og elektronisk musik på scenen.

Attraktioner

Oplev de store imponerende pyramider i Giza, herunder Keops-pyramiden, som er den største og ældste af dem. Ved foden af pyramiderne kan I se den berømte sfinks. Besøg bådmuseet, som ligger ved siden af Keops-pyramiden, hvor en af Keops’ solbåde er udstillet, og her kan I beundre det flotte træhåndværk. I kan også lægge vejen forbi Papyrus-museet og se, hvordan papyrus bliver fremstillet.

Hurghada

Gode rejseråd til Hurghada

I egyptiske Hurghada har du en super god adgang til Rødehavet. Her er fantastiske muligheder for at bade, snorkle og dykke i det unikt smukke hav. Hurghada er blandt de mest populære turistmål i Egypten og her er du sikret solskin og varme stort set året rundt. Men i Hurghada finder du også masser af mulighed for shopping i både hektiske basarer og moderne forretningsarkader. Byen er desuden et godt udgangspunkt til aktiviteter i ørkenbaglandet, som man stort set hele tiden har udsigt til. Området er hele tiden i rivende udvikling med masser af nye byggeprojektet i området.

 

Hoteller

Udbuddet af hoteller i Hurghada er imponerende stort. Du kan finde fantastisk femstjernet hoteller med alt, hvad du har brug for, men naturligvis også hoteller med lidt færre muligheder. Rigtig mange af hotellerne har veludbygget pool-områder, hvor man også kan indlede sin eventuelle dykker-karriere. The Oberoi Sahl Hasheesh , Steigenberger Al Dau Beach Hotel , Jaz Aquaviva Resort, er nogle af de bedste hoteller.

 

Restauranter

Der er veludviklet restauranter på alle hoteller. Men også uden for hotellerne har du mulighed for at spise rigtigt godt og nyde de lokale specialister. Specielt på Hurghada Marine Boulevard er der store muligheder. Prøv også Granada Restaurant & Pub.

 

Natteliv

Meget af nattelivet i Hurghada foregår på hotellerne, hvor der er rigeligt med barer og klubber. Der findes dog også en række både internationale barer og barer med lokalt tema.

 

Attraktioner

Den allerstørste attraktion i Hurghada er muligheden for at dykke ved de mange fantastisk smukke koralrev, der er placeret i Rødehavet tæt ved Hurghada. Du kan virkelig få oplevelser for livet på det kendte dykkerspots både, hvis du snorkler, og hvis du dykker med udstyr. Men også strandene er et væsentligt trækplaster. Her kan du nyde livet og bade. En anden stor attraktion er at tage på jeep- eller kamelture i ørkenen. Desuden er der mulighed for at tage til El Gouna 25 km nord for Hurghada. Et eksklusivt ferieområde skabt til at være det perfekte ferieparadis. Er du villig til at tage lidt længere er et besøg i det fantastiske Kongernes Dal en kæmpe oplevelse.

Luxor

Gode rejsetips til Luxor

Luxor kaldes sommetider for et friluftsmuseum, fordi byen er bygget på ruinerne af templerne og gravene fra det gamle Ægypten blandt andet Kongernes dal og Dronningernes dal. Hvert år valfarter tusindevis af turister til stedet for at nyde kulturen, kunsten og historien.

Hoteller

Hilton Luxor Resort & Spa ligger helt ned til Nilen. Der er luksusspa og pool. Værelserne er alle stilfuldt indrettede. Der er restauranter, barer, fitnesscenter og tilmed gratis WiFi.

Sonesta Star Goddess er et flydende hotel; en stor, luksuriøs yacht, der sejler på Nilen mellem Luxor og Aswan. Der er pool og spa ombord, og der kan reserveres suiter med egen balkon. Alle værelserne har satellit-tv, eget bad og stue.

Restauranter

Al-moudira serverer den mest sofistikerede og dyre mad i hele West Bank-området i Luxor med middelhavs og Libanesisk cuisine. Der er så at sige lagt i ovnen til en hyggelig aften i en stemningsfyldt restaurant.

På The Lantern Room serveres der egyptisk mad fra Centraleuropa og fra middelhavsområdet. Stedet skulle eftersigende være godt men simpelt. Deres lemonjuice skulle være noget udover det sædvanelige.

Natteliv

JJ’s Bar Karnak leverer livemusikken, imens du slapper af i hyggelige og afslappede omgivelser. Betjeningen skulle være god og imødekommende.

Kings head Luxor er et lille sted, men drinksene skulle være uovertrufne og betjeningen i top. Stedet skulle endvidere være et godt sted at socialisere sig.

Attraktioner

Guidet heldagstur til Karnak Templet, Kongernes dal, Colossi of Memnon og Hatshepsuts tempel. Snyd ikke dig selv for at opleve Luxors arkitektoniske arv og fortid. Du vil blive hentet af en chauffør på dit hotel og bragt til båden Felucca, som vil fragte dig over Nilen til de storslåede monumenter.

Luxor Museum har de fleste relikvier fra en udgravning, der blev fundet i 1989 under Luxor by, dengang Thebes. Se, den kunst, der blev lavet til ære for faraoerne og de ting der blev lavet til hverdagsbrug.

Sharm el sheikh

Gode rejseråd til Sharm el sheikh

Sharm el Sheikh på den sydligste spids af Sinah halvøen er mest kendt som et paradis for dykkere. Men Sharm el Sheikh har udviklet sig fra at være et lille fiskerleje, og til nu at være et ferieparadis med lækre strande, altid behageligt klima inklusive meget behagelige havtemperaturer og svajende palmer. I Sharm el Sheikh kan du holde badeferie året rundt.

Hoteller

Badehotellerne og de store resorts i Sharm el Sheikh har højt niveau, og der findes rigtig mange med egen lækker strand og virkelig imponerende swimming pools. Hyatt Regency Sharm El Sheikh ResortFour Seasons Resort Sharm El SheikhSharm El Sheikh Marriott Resort, er nogle af de bedste hoteller.

Restauranter

I Naama Bay området findes et gågade område, hvor du kan shoppe og nyde livet på caféer. Men her er også et stort udvalg af restauranter, hvoraf mange er internationale med mad fra hele verden. Prøve også Fares Seafood.

Natteliv

Naama Bay har masser af barer og også diskoteker og klubber, hvor nattelivet kan nydes. Der er primært tale om internationale barer som Little Buddha og Hard Rock Cafe Nabq. På de store hoteller er der masser af barer og klubber, som gæsterne kan nyde godt af.

Attraktioner

Som Scuba dykker har du ved Sharm el Sheikh nogle muligheder, som du ikke har andre steder i verden. 20 km syd fra byen ligger Ras Mohammed, der en marin nationalpark med et unikt dyreliv og helt fantastiske koralrev. Et stort antal dykkerbåde tager hver dag turen til Ras Mohammed. Lidt længere sydpå kan der dykkes på vraget Thistlegorm, der er et britisk skib fra Anden Verdenskrig. Måske den bedste mulighed for vragdyk i verden. På Thistlegorm er tingene utroligt velbevaret og det er muligt at dykke ind i selve vragets lastrum, og se blandt andet motorcykler og meget andet. Men mange andre steder i Rødehavet tæt ved Sharm el Sheikh er fantastiske muligheder for at dykke på koralrev i verdensklasse.
En anden stor attraktion, når du besøger Sharm el Sheikh er at udforske ørkenen. Dette kan blandt andet være via en romantisk kameltur eller en tempofyldt jeep-safari. Andre muligheder er at besøge Mosesbjerget og Skt. Katerinaklosteret. Har du mod på at tage lidt længere væk, så er et besøg i Cairo med pyramiderne i Giza og Det egyptiske museum oplagte udflugtsmål.